ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

α. O Πούτιν προειδοποιεί ότι οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις μπορεί να φέρουν το χάος
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡ

O πολιτικός ακτιβιστής Αλεξέι Ναβάλνι στο δικαστήριο (30-03-2017)

Αφού κατηγόρησε απροσδιόριστες «πολιτικές δυνάμεις» ότι εκμεταλλεύονται την ανησυχία της κοινής γνώμης για τη διαφθορά, ώστε να προωθήσουν τα δικά τους «εγωιστικά συμφέροντα», είπεο Πούτιν  ότι μόνον στο χάος μπορεί να οδηγήσει αυτή η κατάσταση, αν της επιτραπεί να συνεχιστεί…

«Γνωρίζουμε καλά και θέλω να επιστήσω την προσοχή σας στο γεγονός ότι αυτό το εργαλείο χρησιμοποιήθηκε κατά την έναρξη της λεγόμενης Αραβικής Άνοιξης. Γνωρίζουμε πολύ που οδήγησε αυτό, σε τι αιματηρά γεγονότα οδήγησε σε εκείνη την περιοχή. Γνωρίζουμε επίσης πολύ καλά ότι αυτό ένα απ’ τα κίνητρα υποκίνησης, απ’ τις προφάσεις για το πραξικόπημα στην Ουκρανία. Και γνωρίζουμε επίσης πολύ καλά σε τι χάος οδήγησαν το γείτονά μας, την Ουκρανία, αυτά τα γεγονότα», είπε.

Ο Ρώσος πρόεδρος απέρριψε επίσης τις εκκλήσεις από τη Δύση να αφήσει ελεύθερους όσους συνελήφθησαν στις διαδηλώσεις αλλά και τις επικρίσεις ότι η αστυνομία χρησιμοποίησε ωμή βία κατά των διαδηλωτών. Υπολογίζεται ότι 1.400 άτομα συνελήφθησαν σ’ ολόκληρη τη χώρα, οι περισσότεροι εκ των οποίων στο κέντρο της Μόσχας.

«Θεωρούμε καθαρά πολιτικοποιημένες τέτοιες εκκλήσεις προς τη Ρωσία, ότι αποσκοπούν στην άσκηση πίεση στον εσωτερικό πολιτικό βίο της χώρας», είπε ο Πούτιν και επανέλαβε τις αιτιάσεις του ότι η Δύση χρησιμοποιεί δύο μέτρα και δύο σταθμά σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, υπογραμμίζοντας ότι η γαλλική αστυνομία σκότωσε πρόσφατα έναν Κινέζο στο Παρίσι.

β. ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ
Μεντβέντεφ, ο πιο μισητός άνθρωπος της Ρωσίας

 

Στη Μόσχα, η διαδήλωση κατέληξε με τη σύλληψη περίπου χιλίων ατόμων, ρεκόρ για την πόλη όπου κυριαρχεί ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Μόλις ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι εμφανίστηκε στην οδό Tverskaya, στο κέντρο της Μόσχας, συνελήφθη αμέσως από την αστυνομία. Την επομένη, ένα δικαστήριο της Μόσχας διέταξε φυλάκιση 15 ημερών στον Ναβάλνι και πρόστιμο 350 ευρώ.


Αλλά ο Ναβάλνι δεν το ‘βαλε κάτω: «Θα έρθει μια μέρα που θα τους δικάσουμε κι εμείς, αλλά ειλικρινά», έγραψε στο Twitter αμέσως μετά την καταδίκη του. Δύο εβδομάδες νωρίτερα, ο Ναβάλνι, ο αντίπαλος του Πούτιν που είναι δημοφιλής γιατί έχει υψηλά ποσοστά στις δημοσκοπήσεις, είχε δημοσιεύσει μια έρευνα σχετικά με τις υποψίες διαφθοράς του πρωθυπουργού Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Η ομάδα του, μάλιστα, ανέβασε ένα βίντεο στο οποίο αποκαλύπτει ότι ο Μεντβέντεφ έχει συγκεντρώσει μια πραγματική συλλογή από παλάτια, γιοτ και κτήματα στη διάρκεια της θητείας του, συνολικής αξίας 1,1 δισ. ευρώ. Μάλιστα, κατηγορούν τον Ρώσο πρωθυπουργό ότι κάνει λόμπινγκ για τα δικά του συμφέροντα στον κόσμο των επιχειρήσεων.

Στην έρευνά του ο Ναβάλνι βεβαιώνει ότι ο Μεντβέντεφ έχτισε ένα δίκτυο εταιρειών-φαντασμάτων, στις οποίες τοποθετεί φίλους του από το πανεπιστήμιο και τον εξάδελφό του Αντρέι Μεντβέντεφ.
Οπως αναφέρει, τα χρήματα για να αγοράσει ο Μεντβέντεφ έναντι εκατομμυρίων ρουβλίων την περιουσία του προέρχονται από ολιγάρχες πετρελαίου κυρίως (όπως ο Alicher Ousmanov) καθώς και ως δάνεια από την μεγαλύτερη τράπεζα της Ρωσίας, την Gazprombank, του οποίου ο αντιπρόεδρος, Ilia Ielisseïev, είναι φίλος του Μεντβέντεφ από το πανεπιστήμιο.

Ενώ λοιπόν ο Πούτιν παραμένει εξαιρετικά δημοφιλής γιατί τα βάζει με τη Δύση και έχει στρατιωτικές επιτυχίες, ο Μεντβέντεφ καταγγέλλεται ότι άφησε την αγοραστική δύναμη των Ρώσων να καταρρεύσει. Εδώ και χρόνια, τόσο η κοινή γνώμη, όσο και συνεργάτες του Πούτιν εκτιμούν ότι ο Μεντβέντεφ είναι ένα χρήσιμο αλλά αδύναμο πιόνι στον κύκλο της εξουσίας.

Φυσικά, ξέρει ο δικτάτορας πως η Αραβική ΄Ανοιξη είναι άλλο πράγμα και άλλο οι  πρόσφατες διαδηλώσεις  στη Ρωσία. Οι λαϊκές εξεγέρσεις στην Αίγυπτο, τη Λιβύη, τις άλλες αραβικές χώρες  είχαν σχεδιαστεί και  προκληθεί στη συνέχεια   από τους ακραίους  Ισλαμιστές και τις μυστικές υπηρεσίες της Σαουδικής Αραβίας και του Κατάρ. Ακόμα πιο παλιά, η αμερικάνικη πολιτική είχε στραφεί εναντίον των παλιών καθεστώτων και επεδίωκε την ανατροπή τους, αλλά για διαφορετικούς από τους Ισλαμιστές λόγους.

Με μπροστάρηδες και άλλοθι   το κόμμα των…μετριοπαθών “Αδελφών Μουσουλμάνων”, οι πραγματικοί τέκτονες  της Αραβακής ΄Ανοιξης, διεκδίκησαν τις εξουσίες αυτών των χωρών με το πρόσχημα της καταπιεστικής πολιτικής που ασκούσαν οι τότε ηγέτες των χωρων αυτών. Και ήταν αλήθεια πως ο Μουμπάρακ, ο Καντάφι, ο ΄Ασαντ δεν ήταν  και αγγελούδια.

΄Ομως ,η επικράτηση των “επαναστατών”, τουλάχιστον σε Αίγυπτο και Λιβύη, όχι μόνο δεν άλλαξε τίποτα από τον τρόπο άσκησης της εξουσίας από τα παλιά καθεστώτα, αλλα “άνοιξε και τον ασκό του Αιόλου”, όπως ακριβώς είχε σχεδιαστεί από τα ακραία ισλαμικά κέντρα.   Η συνέχεια με τις φοβερές αιματοχυσίες, το ISIS, οι χιλιάδες νεκροί της Συρίας, οι σακατεμένοι, οι πρόσφυγες και όσα βλέπουμε και βιώνουμε σήμερα ,απέδειξαν περίτρανα ποιοι ηταν  οι πρωτεργάτες της Αραβικής ΄Ανοιξης και τί επιδίωκαν.

Τα γνωρίζει αυτά ο δικτάτορας της Ρωσίας. ΄Αλλωστε, πράκτορας της ΚΑ ΓΚΕ ΜΠΕ ήταν, ξέρει από πρώτο χέρι τα μυστικά των… μυστικών υπηρεσιών.  Σε αντιπερισπασμό προχωράει, επομένως, με όσα λέει, διότι γνωρίζει πως,  αργά ή γρήγορα, οι διαδηλωτές που σήμερα στη μεγάλη τους πλειοψηφία είναι εθνικιστές και ομνύουν στο όνομά του ,αργά ή γρήγρα θα στραφούν εναντίον του. Και τότε “ο βασιλιάς θα είναι γυμνός”. Δε θα ξέρει από πού , πώς να φύγει  και πού να πάει.

Πιθανότατα  θα καταφύγει και θα ζητήσει “άσυλο” στη Β.Κορέα. (Και ο ΄Ασαντ θα τον δεχόταν. Αλλά στη Συρία κανείς δε θα μπορούσε να του εγγυηθεί ασφάλεια). Φυσικά , ο “χοντρούλης  Μπούλης” της Πιονγιάνγκ θα του το χορηγήσει μια και  είναι φιλαράκια εδώ και χρόνια. Υπάρχει, όμως και η άλλη πιθανότητα. Αν έχουμε σφοδρές λαϊκές εξεγέρσεις εναντίον του, δεν αποκλείεται να συλληφθεί από επαναστάτες. Οπότε είναι σίγουρο πως θα οδηγηθεί στο Διεθνές ποινικό δικαστήριο, για να δικαστεί για άπειρα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

΄Αμποτε!

Ανασύραμε από το αρχείο μας ένα παλιότερο, σχετικό κείμενο (2012) ,που θα νόμιζε κανείς πως γράφτηκε σήμερα:

 

“ΣΙΜΟΝ ΚΟΡΝΤΟΝΣΚΙ
[Πρόσωπα] Η κοινωνική προσφορά της διαφθοράς

Του Γιώργου Αγγελόπουλου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΑ ΝΕΑ, Παρασκευή 09 Μαρτίου 2012
«Η διαφθορά στη Ρωσία δεν είναι διαφθορά, είναι η κόλλα που κρατάει ενωμένη την κοινωνία, που συνδέει τις κοινωνικές ομάδες. Πρέπει να είναι κανείς πολύ προσεκτικός όταν προσπαθεί να την εξαλείψει, κινδυνεύει να αποδιαρθρώσει την κοινωνία», λέει ο κοινωνιολόγος Σιμόν Κορντόνσκι.
Ο Κορντόνσκι είναι ένας από τους πιο διάσημους κοινωνιολόγους της Ρωσίας. Διδάσκει στην Ανώτερη Σχολή Οικονομίας της Μόσχας και έχει διατελέσει σύμβουλος και λογογράφος του Βλαντίμιρ Πούτιν. Εχει μελετήσει εις βάθος τη ρωσική κοινωνία και παρουσιάζει το σύστημα της «οτκάτ», της «μίζας», ως μια νέα μορφή πολιτικής οικονομίας. «Η οικονομική δυναμική σ’ αυτή τη χώρα δεν καθορίζεται από το ύψος των επιτοκίων, αλλά από το ποσοστό της μίζας, ή καλύτερα της διανομής των πόρων αναλόγως της ιεραρχίας», λέει ο κοινωνιολόγος στον Ντομένικο Κίρικο, τον απεσταλμένο της ιταλικής «Λα Στάμπα» στη Μόσχα. «Η μίζα μπορεί να φτάσει ώς και 70% και μέσω αυτής διανέμεται η εθνική τούρτα που τροφοδοτείται από το πετρέλαιο και τις πρώτες ύλες. Το εμπόριο ουδέποτε λειτούργησε στη Ρωσία, εκτός από σύντομες περιόδους, και ο Πούτιν επανεθνικοποίησε τα πάντα: έτσι άρχισε και πάλι να λειτουργεί αυτό το αυταρχικό σύστημα αναδιανομής».
Σ’ αυτή την παθολογική κατάσταση, η κοινωνία δεν αντιδρά επειδή δεν υπάρχουν οι τάξεις που δημιουργεί με φυσικό τρόπο το εμπόριο, αλλά «οι τάξεις που δημιουργούνται τεχνητά από το κράτος και των οποίων η ιεραρχική θέση εξαρτάται από το μερίδιο στις μίζες που δικαιούται», λέει ο Κορντόνσκι. Το μερίδιο αυτό δεν ρυθμίζεται από τον νόμο, αλλά «από τον Ανώτατο Αναδιανομέα, τον τσάρο, τον πρόεδρο. Σ’ αυτόν απευθύνονται οι τάξεις με το ίδιο παράπονο: δίνουν πολλά και παίρνουν λίγα. Απ’ αυτόν περιμένουν περισσότερη δικαιοσύνη, που μεταφράζεται σε μεγαλύτερο μερίδιο στις μίζες». Για τον ρώσο κοινωνιολόγο, «το να συζητάς για τον ρωσικό προϋπολογισμό με δυτικούς όρους είναι για γέλια».
Το σύστημα αυτό μπορεί να παραγάγει επιμέρους εξεγέρσεις, αλλά όχι μια επανάσταση, λέει ο Κορντόνσκι. Οι νέοι που διαδηλώνουν «αισθάνονται δικαίως προσβεβλημένοι επειδή πίστευαν πως είχαν μια εκλογική διέξοδο και τους έδωσαν ξαφνικά να καταλάβουν πως δεν είναι έτσι. Εξεγείρονται εναντίον της αυθαιρεσίας, της αδικίας. Αλλά δεν είναι εναντίον του συστήματος, δεν είναι ένας παράγοντας αλλαγής», εκτιμά ο κοινωνιολόγος. Ετσι η Ρωσία παραμένει αιώνια και ανεπίδεκτη μεταρρυθμίσεων: «Το σύστημα λειτουργεί μόνο με τον μηχανισμό των εθνικοποιήσεων και της αναδιανομής. Μόλις το κράτος εξασθενήσει σ’ αυτή τη λειτουργία, μπαίνει σε κρίση. Είναι μια λογική 300 ετών: αλλάζει μόνο η πρώτη ύλη, το σιτάρι στη δεκαετία του 1930, τώρα το πετρέλαιο, στο μέλλον κάτι άλλο. Σε κάθε περίπτωση, οι άνθρωποι είναι αυτοί που στο τέλος ξεζουμίζονται. Το σύστημα είναι αντικειμενικά ακίνητο, οι εκσυγχρονισμοί γίνονται μόνο με το ξεζούμισμα νέων φυσικών πόρων».
           11/3/2012
Η Ρωσία του Πούτιν δεν  είναι αυτή που  περιγράφει ο πρώην συνεργάτης του δικτάτορα (“παρατρεχάμενος”) κοινωνιολόγος. Είναι ακόμα χειρότερη. Και φυσικά ασύγκριτα  εγκληματικότερη από τη παλιά, αμερικάνικη Μαφία στην οποία, αν και δεν ήταν σπάνιο το φαινόμενο, λίγοι άνθρωποι της κυβέρνησης (κράτους) ήταν ενεργά μέλη της. Στη Ρωσία η ίδια η κυβέρνηση είναι η Μαφία με αρχηγό της τον “πρόεδρο”  Πούτιν.
Η σύνθεση της ρώσικης κοινωνίας,αλλά και οι ισχυροί κατασταλτικοί μηχανισμοί του “κράτους”, καθιστούν αδύνατη αυτή την ώρα μια μαζική εξέγερση,που θα ανέτρεπε τη μαφιόζικη δικτατορία της χώρας. Είναι ανάγκη πρώτα να ξεσηκωθούν οι ακτβιστές στις άλλες χώρες, καταλαμβάνοντας ρώσικες πρεσβείες, κάνοντας τη ζωή δύσκολη στους διπλωματικούς εγκάθετους του Ρώσου δικτάτορα.΄Ετσι μόνο υπάρχει ελπίδα κάποια στιγμή να φουντώσει ένα ισχυρό επαναστατικό κίνημα στην ταλαιπωρημένη από το έγκλημα και τη διαφθορά χώρα. 

_________________________________________________________________________

  1. ΥΠΟ ΘΕΣΜΙΚΗ  ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΟΙ ΝΑΖΙ. ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ;
2.ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΒΕΛΑΣ. ΚΑΙ ΥΠΕΡΟΠΤΗΣ ΚΑΙ ΑΜΕΤΡΟΕΠΗΣ ΚΑΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ.
3. ΖΟΥΡ(Λ)ΑΡΙΣ ΚΩΝΣΤΑΝΡΙΝΟΣ. ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΥΤΟ ΤΟ…ΠΑΙΔΙ!
1. Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ ,Βουλευτής της ΧΑ μοίρασε
προπαγανδιστικό υλικό σε μαθητές στη Βουλή -Παραπέμφθηκε στην Επιτροπή Δεοντολογίας
Βουλευτής της ΧΑ μοίρασε προπαγανδιστικό υλικό σε μαθητές στη Βουλή -Παραπέμφθηκε στην Επιτροπή Δεοντολογίας [εικόνες]

O Νίκος Βούτσης παρέπεμψε στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Σαχινίδη, που αποπειράθηκε να μοιράσει προπαγανδιστικό υλικό του κόμματος σε μαθητές εντός του χώρου του Κοινοβουλίου.

Το περιστατικό διαδραματίστηκε την Τρίτη 28 Μαρτίου. Ο βουλευτής πιάστηκε από τους αστυνομικούς της Βουλής να μοιράζει ημερολόγια, μπρελόκ και φυλλάδια σε μαθητές του Γυμνασίου Αλμωπίας Πέλλας που επισκέπτονταν τη Βουλή.

Και γιατί να μη μοιράζουν οι Ναζί, όχι μόνο φυλλάδια, αλλά και… σβάστικες σε μαθητές; Αφού η Κουτζαμάνη τους νομιμοποίησε ως κόμμα της ελληνικής Βουλής, όταν ήταν εισαγγελέας του Α.Π και  η αισχρή βιομηχανία παραπληροφόρησης, τους παραχώρησε βήμα να προπαγανδίσουν την εγκληματική τους οργάνωση, πρωτοστατούντων του αισχρού εντύπου ΠΟΝΤΙΚΙ, της τηλε-χωματερής του ΣΚΑΪ και των λοιπών Δεξιών “σκουπιδότοπων”, γιατί διαμαρτυρόμαστε;  Και σήμερα …εκλεγμένοι  και “νόμιμοι”  μοιράζονται  άνετα  τα ίδια έδρανα με τους βουλευτές της….αριστερής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και των  ομογάλακτων  τους  βουλευτών  της Ν.Δ και των ΑΝ.ΕΛ.

Και επί πλέον. Η ελληνική δικαιοσύνη αντί να έχει δικάσει και καταδικάσει την εγκληματική οργάνωση του Μιχαλολιάκου, εδώ και μήνες έχει αποφυλακίσει τα πρωτοκλασάτα μέλη της, που κυκλοφορούν πλέον ελεύθερα ανάμεσά μας , προκαλούν, σουγιαδιάζουν, κυνηγάνε μετανάστες, προπηλακίζουν τους δυστυχείς γονείς του Παύλου Φύσσα.  Θρασείς και ατιμώρητοι,

Και ένας, μόνος ένας, λέμε, από τους εθνοπατέρες από τους εκπροσώπους των θεσμών απ΄τον Τύπο,  δεν παραιτήθηκε σε ένδειξη διαματρυρίας, δεν έδεσε μια πέτρα στο λαιμό του να φουντάρει στο Φάληρο. Κυκλοφορούν κι αυτοί, όπως οι Ναζί, ασεβείς, υπερόπτες, πορκλητικοί, αδιάφοροι, αμετανόητοι. Παίρνουν μισθούς, παριστάνουν τους κανονικούς, τους  αθώους.

Μια κόλαση είναι η Ελλάδα έτσι, όπως λειτουργεί σε όλους τους τομείς και τα επίπεδα. Η ανηθικότητα, η διαφθορά, η προκλητικότητα  υπερ-περισσεύουν. Και “δεν κουνιέται φύλλο”.΄Ολοι κοιτάζουν αδιάφοροι και “νίπτουν χείρας.” ΄Αλλωστε, “δε θα βγάλουν εκείνοι το φίδι από την τρύπα”. Ας το βγάλουν, όπως πάντα, οι αφελείς,οι αιθεροβάμονες, οι “διαφορετικοί.” Τέτοια αισχρότητα!

2. Νίκος Καρβέλας: Η χυδαία εκδοχή της τσίχλας και της τσιχλόφουσκας
Νίκος Καρβέλας: Η χυδαία εκδοχή της τσίχλας και της τσιχλόφουσκας

 

«Σου πετάω την τσίχλα ως ένδειξη χαράς», είπε ο Νίκος Καρβέλας, την περασμένη εβδομάδα, μέλος της κριτικής επιτροπής του Star Academy. Και έγινε χαμός. Πράγματι, μια τέτοια χειρονομία από τηλεοράσεως είναι αχαρακτήριστη. Πολλώ δε μάλλον που είχε ως αποδέκτη μια 27χρονη κοπέλα – παίκτρια στον μουσικό διαγωνισμό. Κι όμως, όπως εξήγησε ο ίδιος, πρόθεσή του ήταν να δηλώσει την ικανοποίησή του για την ερμηνεία της (!).

Ποιος ξέρει τι μπορεί να περνούσε από το μυαλό του Νίκου Καρβέλα εκείνη την ώρα; Ισως θυμήθηκε ένα δικό του τραγούδι που λέει ««Φεύγεις και σε ρωτάω / μόνος μου πού θα πάω. Φεύγεις μέσα στη νύχτα / Μ’ έφτυσες σαν να ’μουν τσίχλα». Ισως πάλι να μην σκεφτόταν τίποτα και απλώς να αντέδρασε με τον τρόπο που ξέρει να φέρεται. Χονδροειδώς, με αγένεια, ως υπεράνω των πάντων…

Πέρυσι τον Φεβρουάριο, στην πρεμιέρα των εμφανίσεών του, ανέβηκε στην πίστα και απλά, πολύ απλά έβρισε τον κόσμο που πήγε να τον ακούσει: «Επειδή δεν το έχω να κάνω τον διασκεδαστή και επειδή δεν ακούτε, σας έχω κι εγώ ”χ****νους”. ΄Η πείτε τους να σκάσουν όσοι μιλάνε ή να φύγουνε. Ένας βλάκας που είναι πάνω, ο οποίος είναι δημιουργός και κάτι θέλει να πει. Πρέπει να μάθετε να ακούτε ρε… Δεν το λέω αυτό από μαγκιά, για να σας κάνω τον μάγκα, αλλά, άμα με γράφετε στα ****δια σας και μιλάτε και κάνετε πλάκα, για ποιο λόγο να παίξω ένα σοβαρό τραγούδι;», αναρωτήθηκε για να καταλήξει: «Αυτοί που γράφουν σήμερα σοβαρά τραγούδια είναι σαν τους δεινόσαυρους. Οι άλλοι παίζουν τον π**τσο τους και γράφουν μ***κίες κουλτουριάρικες. Αυτοί που παίζουν στην πραγματικότητα, μετριούνται στα τρία δάχτυλα. Έχετε ευκαιρία να ακούσετε έναν από αυτούς. Απολαύστε τον!».

Η ροκ εκδοχή του Καρβέλα δεν έχει καμία σχέση με τη ροκ κουλτούρα: Καμία αντίσταση στην εξουσία καμία κοινωνική διάσταση. Η μόνη αντίσταση στην εξουσία είναι όταν αγγίζει και ενοχλεί το προσωπικό του συμφέρον: Όταν ένας αστυνόμος πάει να του κόψει κλήση, θυμάται τις «δημοκρατικές» του πεποιθήσεις, την ανυπακοή του ροκά, την τζάμπα μαγκιά.

Ο Νίκος Καρβέλας αποτελεί είδος, όχι και τόσο μοναδικό -γι΄ αυτό άλλωστε βρίσκει ακόμα αποδέκτες- αλλά ευτυχώς όχι ιδιαίτερα συχνό ανάμεσα στους «επώνυμους» της ελληνικής κοινωνίας. Μόνος του έχει απαιτήσει κι έχει αποκτήσει μια ασυλία. Και μόνος του την καλλιεργεί, όπως μόνος του καλλιεργεί και το μουσικό του μέγεθος. Κρίνοντας τον εαυτό του σπουδαίο συνθέτη και δημιουργό, του έχει επιτραπεί μια ιδιόρρυθμη στάση απέναντι σε όλους: Εδώ και δεκαετίες θεωρεί τον εαυτό του εκπρόσωπο μιας ροκ συμπεριφοράς αγνοώντας επιδεικτικά να δει σε ποιους και με ποιον τρόπο εκφράζει την αντίστασή του: Αγενής, προσβλητικός,  χυδαίος στέκεται  με έπαρση απέναντι σε εκείνους που του έχουν, δυστυχώς, επιτρέψει αυτή τη νοοτροπία.

Οσο για τις δημοκρατικές του πεποιθήσεις, αρκεί να θυμηθεί κανείς τις απόψεις του, έτσι όπως ο ίδιος τις δημοσιοποίησε τον Μάρτιο του 2012.  Τις ξεχάσατε; Κι όμως, στηρίζοντας τον Γιώργο Καρατζαφέρη και το τότε κόμμα του (ΛΑΟΣ) ο Νίκος Καρβέλας, με κείμενό του στο διαδίκτυο προσυπέγραψε απόψεις περί «μαντρώματος των λαθρομεταναστών» και κυρίως, περί νόμιμου δικαιώματος στους πολίτες αυτής της χώρας «να χρησιμοποιούν όπλα εναντίον των αποθρασυμένων αλλοδαπών που κλέβουν, βιάζουν και δολοφονούν τις περισσότερες φορές ατιμωρητί». Παράλληλα βρήκε ευκαιρία να πει και τις απόψεις του για την Ελλάδα, που τον έχει ανεχτεί όλα αυτά τα χρόνια: «Βέβαια αυτή η χώρα έχει συνηθίσει στον βιασμό της από τα επίλεκτα τέκνα της χρόνια τώρα, γιατί να ασχοληθεί με τους ανώνυμους αλλοδαπούς; Αυτοί είναι ένα απλό πταίσμα μπροστά στο παρατεταμένο  έγκλημα που βιώνει η Ελλάδα τουλάχιστον επί τρεις δεκαετίες. Η υφήλιος γνωρίζει τι είναι “έγκλημα και τιμωρία”. Η Ελλάδα διδάσκει στον υπόλοιπο κόσμο τι είναι το “έγκλημα και ατιμωρησία”» (…). Οι ακραίες καταστάσεις απαιτούν και ακραίες λύσεις. Ακραία πνεύματα». Σαν το δικό του;

Γιατί είναι πράγματι ακραίο να φτύσεις μια κοπελίτσα που συμμετέχει σε έναν, τρόπος του λέγειν, μουσικό διαγωνισμό, όπου εσύ ο ίδιος έχεις προσληφθεί για να την κρίνεις και πληρώνεσαι γι΄αυτό… Είναι πράγματι ακραίο να κάνεις αντίσταση στο κατεστημένο αυτών των μουσικών διαγωνισμών που μήνες διαφημίζουν την συμμετοχή σου. Και είναι πράγματι ακραίο να μην αντιδρούν συλλήβδην οι «κριτές», οι συμμετέχοντες ή οι υπεύθυνοι σε αυτόν τον φασισμό. Γιατί κι αυτό φασισμός είναι. Εκτός αν αυτή είναι η ροκ εκδοχή της αντίστασης για τον Καρβέλα, με τα βέλη όχι κόντρα στην εξουσία αλλά κόντρα σε ένα αδύναμο κορίτσι που (κακώς) προσβλέπει σε μια καριέρα και γι΄αυτό «ευχαριστεί» τον κριτή που την έφτυσε.

Αλήθεια ποιος απαίδευτος μπορεί να κρίνει; Γιατί η έλλειψη αγωγής και ανατροφής, αξιοπρέπειας και ευγένειας είναι το πρώτο που πρέπει να χαρακτηρίζει τον «δάσκαλο». Στην περίπτωση Καρβέλα, συχνά όλες αυτές οι συμπεριφορές καλύφθηκαν από δευτερεύοντα πράγματα, όπως είναι οι έρωτες, οι γάμοι ή η επιτυχία των τραγουδιών που έχει γράψει ο συνθέτης για την Αννα Βίσση. Τίποτα όμως δεν μπορεί να κρυφτεί:  Ο τραμπουκισμός που εκφράζεται από τη συμπεριφορά του δεν είναι κάτι καινούργιο. Γιατί μάλλον ο τραμπουκισμός είναι η δική του εκδοχή στο ροκ.

Πάνε χρόνια πολλά, ήταν Αύγουστος του 2000, όταν έβαλε τους «δικούς» του να «περιοποιηθούν» τον Μάριο Φραγκούλη γιατί σηκώθηκε και έφυγε από το κέντρο όπου εμφανιζόταν, ενώ ο Καρβέλας ήταν ακόμα πάνω στην πίστα. Τα 100 εκατομμύρια (δραχμές, ήταν τότε) για αποζημίωση και η αγωγή για σωματικές και ηθικές κακώσεις, δυστυχώς αποσύρθηκαν γιατί ο Καρβέλας ζήτησε συγνώμη από τον Φραγκούλη….

Ατίθασος είναι ο χαρακτηρισμός που δίνει στον εαυτό του ο Νίκος Καρβέλας και μαζί ξέρει να δημιουργεί εντυπώσεις για την προσωπικότητά του. Γεννημένος το 1951 στα Ταμπούρια, στον Πειραιά, συνηθίζει να διηγείται ότι από μικρός έπαιζε ξύλο για τα μάτια μιας γυναίκας. Και όχι μόνον: ότι άλλαξε επτά-οκτώ σχολεία γιατί δεν χωρούσε πουθενά, ότι μπήκε στη Νομική, αλλά, εννοείται, πως δεν του ταίριαζε και ότι ήταν γεννημένος μουσικός. Γι΄αυτό και όταν πρωτοκάθισε στο πιάνο τα πλήκτρα γέννησαν κλασικές μουσικές, τις οποίες μάλλον άφησε πίσω, στα παιδικά του χρόνια. Και στράφηκε σε πιο ποπ ή λαϊκό ποπ ήχους και στίχους, ενώ δεν άφησε παραπονεμένη την όπερα, την ροκ όπερα… «Η “Mάλα” είναι ένα διαμάντι και θα έπρεπε να έχει έρθει ο υπουργός Πολιτισμού να μου σφίξει το χέρι», ήταν τα λόγια του, μετά την πρεμιέρα της προαναφερθείσας παραγωγής, και αφορούσε τον τότε υπουργό Πολιτισμού Ευάγγελο Βενιζέλο…

Τι να πει κανείς; «Ντράπηκα που δε σηκώθηκα να φύγω», είπε η Κατερίνα Γκαγκάκη, του Star Academy μετά το τηλεοπτικό περιστατικό με την τσίχλα, ενώ ο Πέτρος Κωστόπουλος έδειξε την ενόχλησή του και τη δυσφορία του με το ύφος του. Εκτός από τα λόγια, θα ντραπεί κανείς πραγματικά; Για να καταλάβει αυτός ο «αντισυμβατικός» τύπος, που λέγεται Νίκος Καρβέλας ότι κανένα ταλέντο δεν αντικαθιστά την ανθρώπινη υπόσταση, ούτε βέβαια το δικό του. Μάλλον ήρθε η ώρα να μείνεις μόνος, ήσυχος και εγκλωβισμένος στον αυτοθαυμασμό του και να μασάει την τσίχλα του, με ταλέντο, με μεγάλο ταλέντο…

 

Νίκος Καρβέλας. Ο αμετροεπής και θρασύς ακροδεξιός  μουσικοσυνθέτης. Νόμισε πως με το….τεράστιας αξίας έργο του…”έπιασε τον πάπα από τα γένια”.  Ε, όχι, βρε Καρβέλα!

Αρκετά,όμως,  όσα του καταμαρτυρούν παραπάνω. Και δίκαια. Μη λέμε περισσότερα.

Να θυμίσουμε  τί γράφαμε   εδώ για τον ίδιο, όταν δήλωνε επισήμως το 2012, πως στηρίζει τον ακροδεξιό τότε πρόεδρο του ΛΑΟΣ

 

Τρίτη, 13/3/2012
Την εισήγηση του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γιώργου Καρατζαφέρη, σύμφωνα με την οποία «εκτός του μαντρώματος των λαθρομεταναστών, να έχουν νόμιμο δικαίωμα οι πολίτες αυτής της χώρας να προστατεύουν τη ζωή τους και τα υπάρχοντά τους», υποστηρίζει ο γνωστός μουσικοσυνθέτης, Νίκος Καρβέλας.
Ολόκληρο το κείμενο του Νίκου Καρβέλα που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα ofono.gr της Ανίτας Πάνια και έχει ως εξής:
Χθες ήταν η πρώτη φορά στη ζωή μου που άκουσα από στόμα πολιτικού ανδρός κάτι που επιτέλους ξεφεύγει από τα στενά όρια της απόλυτης ηλιθιότητας και τιποτολογίας που χαρακτηρίζει τον πολιτικό λόγο των ανίκανων αυτών του κοινοβουλίου.
Μιλάω για τον Γιώργο Καρατζαφέρη και την εισήγησή του, εκτός του μαντρώματος των λαθρομεταναστών, να έχουν νόμιμο δικαίωμα οι πολίτες αυτής της χώρας να προστατεύουν τη ζωή τους και τα υπάρχοντά τους.
Να έχουν το νόμιμο δικαίωμα να χρησιμοποιούν όπλα εναντίον των αποθρασυμένων αλλοδαπών που κλέβουν, βιάζουν και δολοφονούν τις περισσότερες φορές ατιμωρητί.
Βέβαια αυτή η χώρα έχει συνηθίσει στον βιασμό της από τα επίλεκτα τέκνα της χρόνια τώρα, γιατί να ασχοληθεί με τους ανώνυμους αλλοδαπούς; Αυτοί είναι ένα απλό πταίσμα μπροστά στο παρατεταμένο έγκλημα που βιώνει η Ελλάδα τουλάχιστον επί τρεις δεκαετίες.
Η υφήλιος γνωρίζει τι είναι «έγκλημα και τιμωρία». Η Ελλάδα διδάσκει στον υπόλοιπο κόσμο τι είναι το «έγκλημα και ατιμωρησία».
Και επανέρχομαι στον Καρατζαφέρη που έθιξε το θέμα των λαθρομεταναστών που είναι μία από τις δύο μάστιγες της Ελλάδας είτε συμφωνείτε είτε όχι.
Η άλλη μάστιγα είναι η ανηθικότητα, η ασυδοσία και η ανικανότητα των περισσότερων πολιτικών της.
Δεν ασχολούμαι με τις ετικέτες που προσάπτει η κοινή γνώμη στους ανθρώπους. Το θεωρώ απόλυτα μικρονοϊκό.
Δεν με αφορά η ετικέτα «αριστερός», «δεξιός», «κεντρώος», «κεντροδεξιός», «ακροδεξιός». Δεν με νοιάζει αν ο κύριος Καρατζαφέρης είναι «εξωγήινος».
Ο δογματισμός είναι για τους ηλίθιους.
Ο κομματισμός είναι για τους ηλίθιους.
Ο ηλίθιος δογματισμός και ο κομματισμός έφεραν τη χώρα στην κατάσταση που βρίσκεται αυτή τη στιγμή.
Για μένα υπάρχει σωστό ή λάθος.
Ηθικό ή ανήθικο.
Δίκαιο ή άδικο.
Αλήθεια ή ψέμα.
Οι καιροί αλλάζουν.
Οι άνθρωποι αλλάζουν.
Το σύνταγμα και οι νόμοι θα έπρεπε να αλλάζουν και να αναπροσαρμόζονται στις απαιτήσεις των καιρών.
Η μετριοπαθής πολιτική και η εθελοτυφλία των ηλίθιων και ανίκανων αυτού του κοινοβουλίου, οδηγεί μόνο στην καταστροφή αυτής της χώρας και τη συνεχή ταπείνωσή της.
Οι ακραίες καταστάσεις απαιτούν και ακραίες λύσεις. Ακραία πνεύματα.
Δυστυχώς όμως δεν φτάνει μόνο ένας Καρατζαφέρης, χρειάζονται πολλοί περισσότεροι για να βρει η έννοια της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας και την πρακτική της σημασία…
Έστω όμως και σαν απλή εισήγηση που δεν θα βρει ποτέ της ευήκοα ώτα και θα θαφτεί για πάντα κάτω από την ισοπεδωτική ηλιθιότητα των ισχυρών και των πολλών, στα δικά μου τα αυτιά ακούστηκε σαν ήχος αναστάσιμος…
 Η αθλιότης σε προσωποποίηση Καρβέλα.
   ΚΑΡΒΕΛΑ, ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΥ ΚΑΘΙΚΙΟΥ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ:
“Να έχουν το νόμιμο δικαίωμα να χρησιμοποιούν όπλα εναντίον των αποθρασυμένων αλλοδαπών που κλέβουν, βιάζουν και δολοφονούν τις περισσότερες φορές ατιμωρητί”.(Σημ. ΄Απειρες φορές ο τενεκές ούτος έχει βιάσει και δολοφονήσει την αισθητική μας, την ποιότητα της τέχνης και τη λογική μας. Μας λέει,δηλαδή,να έχουμε και εμείς δικαίωμα οι παθόντες να χρησιμοποιήσουμε όπλα κατά του  ημεδαπού δράστη Καρβέλα;)
“Βέβαια αυτή η χώρα έχει συνηθίσει στον βιασμό της από τα επίλεκτα τέκνα της” (Σημ. “Επίλεκτα τέκνα”, διάβαζε Καρβέλα, Βίση και λοιπό σκυλαδικο-σκουπιδαριό).
“Η υφήλιος γνωρίζει τι είναι «έγκλημα και τιμωρία». Η Ελλάδα διδάσκει στον υπόλοιπο κόσμο τι είναι το «έγκλημα και ατιμωρησία». (Σημ. Διδάσκει επίσης πως εδώ είναι ο τόπος  που  οι φελλοί πάντα και μόνο επιπλέουν).
“Η άλλη μάστιγα είναι η ανηθικότητα, η ασυδοσία και η ανικανότητα των περισσότερων πολιτικών της”. (Σημ. Και των περισσότερων καλλιτεχνών της).
“Δεν ασχολούμαι με τις ετικέτες που προσάπτει η κοινή γνώμη στους ανθρώπους. Το θεωρώ απόλυτα μικρονοϊκό.”(Σημ.  Η έννοια αλλοδαπός, ας πούμε, δεν είναι ετικέτα; Φυσικά είναι, γι΄αυτό και τη χρησιμοποιούν οι μικρόνοες, ως ο γράφων).
“Ο δογματισμός είναι για τους ηλίθιους”.(Σημ. Α, ναι, ουδέν σιγουρότερο.΄Εχουμε την απόδειξη μπροστά μας και τη διαβάζουμε).
“Οι ακραίες καταστάσεις απαιτούν και ακραίες λύσεις. Ακραία πνεύματα”. (Ακραία πνεύματα ναι,αλλά όχι ηλίθια).
“Δυστυχώς όμως δεν φτάνει μόνο ένας Καρατζαφέρης, χρειάζονται πολλοί περισσότεροι για να βρει η έννοια της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας και την πρακτική της σημασία” (Σημ.Τώρα με σένα και το γιο της Βουγιουκλάκη δε θα είναι μόνος, θα γίνετε …τρεις και ο κούκος).
“Έστω όμως και σαν απλή εισήγηση που δεν θα βρει ποτέ της ευήκοα ώτα και θα θαφτεί για πάντα κάτω από την ισοπεδωτική ηλιθιότητα των ισχυρών και των πολλών, στα δικά μου τα αυτιά ακούστηκε σαν ήχος αναστάσιμος (Σημ. Στα δικά μας αυτιά σαν ήχος επιτάφιος, ή, καλύτερα ,επιτάφιος θρήνος).
3. Κ. Ζουράρις: Διαφωνώ με όλα, θα δω τι θα ψηφίσω

 

«Διαφωνώ με όλα» δήλωσε ο υφυπουργός Παιδείας, Κώστας Ζουράρις στον Ant1, ερωτηθείς για τα μέτρα της υπό διαπραγμάτευση συμφωνίας με τους δανειστές.

«Με όλα διαφωνώ, διότι η χώρα είναι υπό κατοχή και είναι αποικία χρέους, και επομένως είναι απότοκον αυτά τα οποία θα ψηφιστούν της ήττας της Ελλάδας λόγω της χρεοκοπίας της χώρας» είπε, σημειώνοντας πάντως ότι «ενδεχομένως με αντίμετρα μπορούμε να αμβλύνουμε την υποταγή». Σε ερώτηση εάν θα ψηφίσει τα μέτρα απάντησε: «Θα δω τι θα κάνω (…) Δεν με υποχρεώνει κανείς, εγώ υποχρεώνω τον εαυτό μου. Γι’ αυτό κάνω πράγματα που δεν πιστεύω».

Ο κ. Ζουράρις δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να παραιτηθεί χωρίς ωστόσο να το θεωρεί πολύ πιθανό στο άμεσο μέλλον. «Είμαι υπουργός γιατί έκρινα ότι, σε αυτή τη δύσκολη φάση πρέπει να κυβερνήσει η αριστερά. Όταν κρίνω ότι δεν πρέπει να την στηρίζω, θα φύγω» είπε.

«Aνά πάσα στιγμή είμαι έτοιμος να πάρω τα πάντα πίσω, για το καλό της χώρας», απάντησε ερωτηθείς αν οι κυβερνώντες παίρνουν πίσω τις υποσχέσεις τους.

Σε ερώτηση για το αν η κυβέρνηση είναι αριστερά απάντησε ότι «οι θέσεις είναι αριστερές, η εφαρμογή δεν είναι».

…”Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλ(λ)α”!