ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

  1. ΑΙΜΑΤΟΒΑΜΜΕΝΟ ΧΡΗΜΑ ΕΛΛΗΝΟΓΛΩΣΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.  ΞΕΤΥΛΙΓΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΥΒΑΡΙ
  2. ΕΞΥΠΝΑΚΙΣΜΟΙ  ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΥ
  3. ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ. ΤΟ ΝΕΟ “ΕΞΠΡΕΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΝΥΚΤΙΟΥ”.
  4. ΙΡΑΝ . Η ΣΦΗΚΟΦΩΛΙΑ  ΤΟΥ ΑΚΡΑΙΟΥ ΙΣΛΑΜΙΣΜΟΥ
  5.  ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΑΒΕΡΩΦ.  ΤΟ ΑΝΘΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ
1. Δικογραφία στη Βουλή και για τον Ευριπίδη Στυλιανίδη -Για χρηματοδοτήσεις ΜΚΟ
Φωτογραφία: Eurokinissi

Μια ακόμη δικογραφία για παράνομες χρηματοδοτήσεις ΜΚΟ διαβιβάστηκε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης στη Βουλή, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες του Ευριπίδη Στυλιανίδη ο οποίος την επίμαχη περίοδο (2005) διετέλεσε  υφυπουργός Εξωτερικών.

Μεταξύ των ΜΚΟ που φέρονται να  χρηματοδοτήθηκαν παράνομα είναι η «Ευαισθητοποίηση του κοινού για τις κακοποιημένες γυναίκες και τα κακοποιημένα παιδιά της Αφρικής» και η «Εταιρία για την ανεξιθρησκεία ευημερία και ανάπτυξη των λαών».

Και αυτή η δικογραφία ολοκληρώθηκε από την Εισαγγελία Διαφθοράς και διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στις 24 Μαρτίου , την ημέρα δηλαδή, που παραιτήθηκε η Ελένη Ράικου. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στα μη μη πολιτικά πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση αποδίδονται τα αδικήματα της απιστίας και της  ηθικής αυτουργίας σε αυτή με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου.

Η διαβίβαση της συγκεκριμένης δικογραφίας στη Βουλή ανακοινώθηκε λίγες μόνο ώρες μετά την ανάλογη κίνηση του υπουργείου Δικαιοσύνης να αποστείλει στη Βουλή άλλη μια υπόθεση η οποία βάζει στο «κάδρο» τους Γ. Παπανδρέου και Α. Λοβέρδο.

Το 2004- 2005, υπηρετούσα  αποσπασμένος από το ΥΠΕΠΘ  στο Κίεβο.  Στην πρεσβεία μας, που πρόσφερα υπηρεσία τις μέρες που δε δίδασκα σε δυο πανεπιστήμια και ένα σχολείο στο Κίεβο, μαθαίνω πως  τα υπουργεία Παιδείας και Εξωτερικών συνεχίζουν να χρηματοδοτούν ασύστολα μέσω οργανισμών, εταιριών πολιτιστικών συλλόγων,  ΜΚΟ και άλλων παρόμοιων…μαϊμούδων τους ΄Ελληνες ομογενείς στα λεγόμενα πρώην ανατολικά κράτη. Εκατομμύρια ευρώ πήγαιναν για σχολεία που υπήρχαν μόνο στα “χαρτιά” και για  μαθητές ανύπαρκτους, δασκάλους που τους συναντούσες ως ονόματα  μόνο σε μισθοδοτικές καταστάσεις, πανεπιστήμια με έδρες Ιστορίας και γλώσσας ,που δεν υφίσταντο, υποτροφίες για αριστούχους που όμως προσφέρονταν μόνο σε Ουκρανές με καλλίγραμμα πόδια, αντί   μυαλού .Τέτοια. Για να μη μιλήσουμε για τις βίζες που πουλούσαν με το κιλό στις πρεσβείες και τα   προξενεία των χωρών αυτών.

Με 2-3 συναδέλφους, μόλις μυριστήκαμε το μέγα σκάνδαλο, καταγγείλαμε αμέσως  το φαγοπότι. Ο Ευρ. Στυλιανίδης ήταν ένας από τους…”αγρόν αγοράσαντας” αποδέκτες των καταγγελιών μας.

Ο καθηγητής Γιώργος Τριάρχης στην Τσασκένη, λίγο μετά,   το Σεπτέμβρη του 2006, δολοφονήθηκε, γιατί είχε μηνύσει τους αχυρανθώπους της Αθήνας, που ξεκοκάλιζαν τα εκατομμύρια της  ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης εξωτερικού. Εγώ ο ίδιος σώθηκα την τελευταία στιγμή, υποβάλοντας την παραίτησή μου  από την εκπαίδευση. Προσέφυγα στην άθλια  ελληνική δικαιοσύνη για την απόφαση της οποίας θα μιλήσουμε σε ειδικό άρθρο εδώ.

Σήμερα,  ανακάλυψαν τελικά τα  εγκλήματα των παλιανθρώπων στα δύο υπουργεία .Και μας λένε πως τάχα θα τους παραπέμψουν,για να τιμωρηθούν.  Παραμύθια. Δε θα πάθουν τίποτα. Ούτε και τα τσιράκια τους και δολοφόνοι του Τριάρχη  σ΄ εκείνες τις χώρες που κάνανε το ντελίβερι, θα πάθουν κάτι. ΄Ομως, από το ευρωπαϊκό δικαστήριο που προσφεύγουμε  σε λίγο δε θα γλιτώσουν. Υπόσχεση στο δολοφονημένο συνάδελφο Γιώργο Τριάρχη.

 

2. ΚΩΠΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ
Τατσόπουλος: Εάν υποψιαστώ ότι ο Ερντογάν αντιγράφει Τσίπρα, θα πεθάνω
Τατσόπουλος: Εάν υποψιαστώ ότι ο Ερντογάν αντιγράφει Τσίπρα, θα πεθάνω

Με ένα «καυστικό» σχόλιο αναφέρθηκε στις εξελίξεις στη γειτονική Τουρκία ο συγγραφέας και πρώην βουλευτής Πέτρος Τατσόπουλος, κάνοντας σύγκριση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και όπως ανέφερε, ο Τούρκος πρόεδρος αντιγράφει τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Ειδικότερα, όπως σχολίασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook:

«Εάν υποψιαστώ ότι ο Ερντογάν αντιγράφει τον Τσίπρα, θα πεθάνω. Πρόπερσι ο Αλέξης των Ελλήνων έκανε δημοψήφισμα για να αποφασίσουμε αν θέλουμε ή δεν θέλουμε μια οικονομική συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, μια οικονομική συμφωνία που είχε αποσυρθεί από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων ήδη πριν από το δημοψήφισμα. Εφέτος ο Ταγίπ των Τούρκων δήλωσε ότι θα κάνει δημοψήφισμα για να εγκρίνουν ή να απορρίψουν οι Τούρκοι την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μια ένταξη που καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν έχει καν αποδεχτεί να συζητήσει ως πιθανό ενδεχόμενο στο ορατό μέλλον. Τόση ξεπατικωτούρα πια; Αρνούμαι να το πιστέψω. Μάλλον συμβαίνει το άλλο. Τα μεγάλα πνεύματα συναντώνται».

Το παλικάρι αυτό, ο… Πετράν,  που ερωτοτροπεί με τη  Δεξιά ( ανέκαθεν), έχει μπερδέψει την εξυπνάδα με τον εξυπνακισμό. Μας λέει, εκτός των άλλων, πως “τα μεγάλα πνεύματα”,  Ερντογάν και…Τσίπρα συναντώνται.

 Μάλιστα. ΄Ιδια κι όμοια, δηλαδή,  ο “Σουλτάνος” με τον ΄Ελληνα πρωθυπουργό. Πώς λέμε, “τί Λωζάνη τί Κοζάνη”!

 

3. ΕΧΟΥΝ ΕΚΔΟΘΕΙ 38 ΕΝΤΑΛΜΑΤΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ
Tουρκία: Συνελήφθησαν 16 διαδηλωτές που αμφισβητούσαν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος
Φωτογραφία: AΡ

Λέγαμε και παλιότερα πως ο Ερντογάν χρειάζεται καινούριες φυλακές. Πού θα βρει χώρους να …στεγάσει το 60% του τουρκικού πληθυσμού που είναι αντίπαλοί του;

΄Ενα απέραντο στρατόπεδο συγκέντρωσης έχει σκοπό να καταντήσει  ο δικατάτορας τη γείτονα χώρα. Κρίμα για ένα λαό που αξίζει καλύτερης τύχης. Κι αδικημένο, παραμελημένο από την Ευρώπη λόγω προκατάληψης.

 

4. ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΤΕΧΕΡΑΝΗ
Το Ιράν ορκίζεται «θάνατο στο Ισραήλ» καθώς αποκαλύπτει τους νέους του πυραύλους
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡ

 

Έναν πύραυλο, που έφερε την επιγραφή «Θάνατος στο Ισραήλ» παρουσίασε το Ιράν στη διάρκεια μιας μεγαλειώδους στρατιωτικής παρέλασης στην Τεχεράνη για την Εθνική Ημέρα Ενόπλων Δυνάμεων.

Στρατιώτες απ’ όλες τις μονάδες και των τριών σωμάτων -Ναυτικό, Αεροπορία και Στρατό Ξηράς- μετείχαν στην παρέλαση που πέρασε κι απ’ το μαυσωλείο του ιδρυτή της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, αγιατολάχ Χομεϊνί, λίγο έξω απ’ την πρωτεύουσα.

Ο “κακός δαίμονας”, όχι μόνο για την Περσία αλλά για τη Μ.Ανατολή και ολόκληρο το κόσμο ήταν και είναι αυτή η χώρα με τους Αγιοταλάχ και τους “φρουρούς της Επανάστασης”. Εδω γεννήθηκε ο τυφλός ακραίος Ισλαμισμός. Οι Ταλιμπάν και οι Τζιχαντιστές   εδώ γεννήθηκαν.

΄Οσο υπάρχουν  τέτοια θεοκρατικά κράτη, ουδείς μπορεί να κοιμάται ήσυχος.  Είναι ο υπ΄αριθ. 1 κίνδυνος για την παγκόσμια ειρήνη.

5. ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΑΒΕΡΩΦ
Η Τατιάνα Αβέρωφ στη bovary.gr: Για τον πατέρα της, το Μέτσοβο, τα βιβλία, την όπερα
Η Τατιάνα Αβέρωφ στη bovary.gr: Για τον πατέρα της, το Μέτσοβο, τα βιβλία, την όπερα

 

Η δευτερότοκη κόρη του ευπατρίδη πολιτικού Ευάγγελου Αβέρωφ Τοσίτσα, η Τατιάνα Αβέρωφ – Ιωάννου είναι μια γυναίκα που πρώτα θέλησε να βρει την ταυτότητας της και μετά να αποδεχθεί το βαρύ οικογενειακό όνομα.

Με σπουδές στην φιλοσοφία και την ψυχολογία έγινε τελικά αυτό που ήθελε απο μικρή: συγγραφέας.

«Οι ευχάριστες παιδικές αναμνήσεις μου είναι στο Μέτσοβο. Από εκεί πρέπει να έχω και την παλαιότερή μου ανάμνηση, κάπου τριών χρόνων.
Το Μέτσοβο ήταν ένα μαγευτικό μέρος για ένα παιδί, ένα μέρος ελευθερίας. Μπορούσες να κυκλοφορήσεις μόνος, πράγμα που στην Αθήνα δεν γινόταν.

Ενα μέρος όπου ήμασταν όλοι μαζί σαν οικογένεια πολλές ώρες, κάτι που επίσης δεν γινόταν στην Αθήνα. Θυμάμαι έπαιζα στο πάρκο με τα άλλα παιδιά, επισκεπτόμαστε τα αξιοθέατα και τα υπόλοιπα έργα που φρόντιζε εκεί ο πατέρας μου.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη της Τατιάνας Αβέρωφ στη BOVARY.GR πατώντας ΕΔΩ. 

Ο μακαρίτης πατέρας της κυρίας παραπάνω υπήρξε ένας ακροδεξιός τραμπούκος, με διασυνδέσεις στη Δεξιά και τη Χούντα (γεφυροποιός).  Σφοδρός κομμουνιστοφάγος, μαϊμού  ιστορικός και ερευνητής της καταγωγής των Βλάχων (τίγκα στην ανοησία όσα γράφει), αλλά και συνεγάτης -νομάρχης των Ιταλών  στην Κέρκυρα. “Βίος και πολιτεία”. Να τον χαίρεται η κυρία Αβέρωφ τον πατερούλη της.