ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

1. Η Τερέζα Μέι βάζει τέλος στην ελεύθερη μετακίνηση πολιτών της ΕΕ προς τη Βρετανία
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΡ

Η ελαφριά και ασόβαρη αυτή Εγγλέζα με το… μουσμουλί γοβάκι, γυρίζει πίσω τον κόσμο σε εποχές που η ιστορία θέλει να λησμονήσουμε. Ορθώνει τείχη, χαράζει σύνορα, απομονώνει ανθρώπους, ξεχωρίζει ανώτερες και κατώτερες φυλές, ένδοξα και αφανή έθνη. Ειναι μια αισχρή, αναίχυντη ρατσίστρια, ένας βρυκόλας,που δραπέτευσε  από παλιούς,  σκοτεινούς τάφους.

΄Ομως “βρήκε και τα κάνει”. Ο κάθε λαός έχει την ηγεσία που του αξίζει.  Σήμερα, όφειλε το Λονδίνο να “καίγεται”, μετά από τέτοια δήλωση της ξεδιάντροπης αυτής ρατσίστριας πρωθυπουργού. Τίποτε δε θα έπρεπε να μείνει όρθιο.

Κι όμως! “Φύλλο δεν κουνήθηκε”. Καμιά διαμαρτυρία ,κανένα ισχυρό χαστούκι στη βρώμικη  κυρία Τερέζα.  “΄Αξιος ο μισθός” των Εγγλέζων. “Τοιαύτη έπρεπεν υμίν αρχιερεύς”.

 

2. Η «μητέρα όλων των διαδηλώσεων» έγινε στη Βενεζουέλα εναντίον του Μαδούρο
Η «μητέρα όλων των διαδηλώσεων» έγινε στη Βενεζουέλα εναντίον του Μαδούρο [εικόνες]

 

Δύο διαδηλωτές και ένας στρατιωτικός σκοτώθηκαν ενώ περίπου 30 άτομα συνελήφθηκαν την Τετάρτη 19 Απριλίου στη Βενεζουέλα στην τεράστια διαδήλωση εναντίον του προέδρου Μαδούρο.

Η αντιπολίτευση κάλεσε σε νέα διαδήλωση την Πέμπτη.
Συνολικά 8 διαδηλωτές σκοτώθηκαν και πάνω από 500 άτομα συνελήφθησαν μέσα σε τρεις εβδομάδες στη Βενεζουέλα, η οποία βρίσκεται σε οικονομική και πολιτική κρίση και όπου η αντιπολίτευση, πλειοψηφική από τα τέλη του 2015, προσπαθεί να ωθήσει τον Μαδούρο σε αποχώρηση.


Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν την Τετάρτη στο Καράκας και σε πολλές άλλες πόλεις της Βενεζουέλα προκαλώντας αυτό που η αντιπολίτευση της χώρας αποκάλεσε «μητέρα όλων των διαδηλώσεων».
Μέσα σε εξαιρετικά τεταμένο κλίμα, οι είσοδοι προς την πρωτεύουσα είχαν κλείσει από μεγάλες δυνάμεις αστυνομίας και στρατού, οι οποίες απωθούσαν τους διαδηλωτές με δακρυγόνα και σφαίρες από καουτσούκ, ενώ οι διαδηλωτές απαντούσαν με πέτρες και μολότωφ.
Μερικά μέτρα πιο μακριά, οι αντίπαλοί τους οπαδοί του Τσάβες διαδήλωναν υπέρ του Νικολά Μαδούρο και έκαιγαν αμερικανικές σημαίες σε ένδειξη διαμαρτυρίας.
Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Ενρίκε Καπρίλες κάλεσε τους διαδηλωτές να βγουν στους δρόμους και την Πέμπτη, 20 Απριλίου. «Αύριο την ίδια ώρα καλούμε τον λαό της Βενεζουέλας να κινητοποιηθεί. Είμασταν εκατομμύρια, την Πέμπτη πρέπει να είμαστε ακόμη περισσότεροι», δήλωσε.


Ο Μαδούρο από την πλευρά του αύξησε την παρουσία της αστυνομίας και του στρατού για να αποκρούσει «το πραξικόμημα» που διοργανώνουν σε βάρος του οι Ηνωμένες Πολιτείες, όπως είπε.
Η Ουάσινγκτον απέρριψε τις κατηγορίες ως «αβάσιμες και παράλογες» όπως τις αποκάλεσε, μέσω του εκπροσώπου της στην Οργάνωση των αμερικανικών κρατών (OEA), Kevin Sullivan. «Ανησυχούμε γιατί η κυβέρνηση Μαδούρο παραβιάζει το ίδιο το Σύνταγμα της χώρας και δεν επιτρέπει στην αντιπολίτευση να ακουστεί», δήλωσε από την πλευρά του ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Rex Tillerson.


Η διεθνής πίεση στον Μαδούρο αυξήθηκε τις τελευταίες ημέρες. 11 λατινο-αμερικανικά κράτη ζήτησαν την Δευτέρα από το Καράκας να «εγγυηθεί» το δικαίωμα στην ελεύθερη διαδήλωση, πρόταση που ο Μαδούρο απέρριψε. «Η Βενεζουέλα μάχεται εναντίον αυτών των λίγων κρατών που πιστεύουν ότι θα υπάρξει ντροπιαστική παρέμβαση στο έδαφός μας», απάντησε η υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Delcy Rodriguez.
Το κύμα διαμαρτυρίας ξεκίνησε την 1η Απριλίου όταν το ανώτατο δικαστήριο, το οποίο θεωρείται φιλικό προς τον Μαδούρο, πάγωσε τις αρμοδιότητες του κοινοβουλίου, προκαλώντας διπλωματικό σάλο. 48 ώρες αργότερα ματαίωσε την απόφαση. Η αντιπολίτευση κατήγγειλε κρατικό πραξικόπημα και αυτή η κίνηση της έδωσε νέα πνοή. «Η αντιπολίτευση είναι πιο ενωμένη από ποτέ», δηλώνει ο αναλυτής Luis Vicente Leon.


«Η διαδήλωση θα αναδείξει την δύναμη κινητοποίησης της αντιπολίτευσης και το κόστος που μπορεί να προκαλέσει στην κυβέρνηση αν συνεχίσει να αποφεύγει τις εκλογές», δηλώνει ο αναλυτής John Magdaleno. Ο Μαδούρο αποφεύγει τις εκλογές γιατί 7 πολίτες στους 10 επιθυμούν την αναχώρησή του από την εξουσία. Την Τετάρτη, 18 Απριλίου, δήλωσε, ωστόσο, ότι θα μπορούσαν να γίνουν εκλογές «σύντομα» για να «κερδίσει οριστικά τη μάχη».

Ο δικτάτορας της Βενεζουέλας δεν “καταλαβαίνει χριστό”.  Είναι τόσο τρελαμένος, που μετράει τις χιλιάδες  των διαδηλωτών…ανάποδα, από τα μηδενικά! Συνεχίζει να πιστεύει πως τυγχάνει … παλλαϊκής αποδοχής και μόνο οι αμερικανόφιλοι τον αντιμάχονται.

Αλλά δεν είναι αυτό  μόνο.  Οι δυνάμεις καταστολής του δολοφονούν, κακοποιούν, συλλαμβάνουν. Παρ΄όλα αυτά, ο … λαοπρόβλητος ηγέτης, ο σοσιαλιστής  και “υποστηρικτής της φτωχολογιάς”, δε συνειδητοποιεί πως έχει προ πολλού ξεπεράσει τα όρια ενός συνηθισμένου δικτάτορα. Η μόνη διαφορά του από τους πραξικοπηματίες είναι πως στα δημοκρατικά λεγόμενα  καθεστώτα, αν στήσεις μια κάλπη και βγεις πρώτος σε ψήφους (ανεξάρτητα από αριθμό), θεωρείσαι πρόεδρος και  ηγέτης. ‘ Οχι τύραννος!

Τόσο εξωπραγματικός, τόσο γραφικός και ολιγαρχικός αυτός ο Μαδούρο. ΄Οπως όλοι, όσοι ομνύουν στο όνομα μια δημοκρατίας των ολίγων.

Και να μην ξεχνάμε. Ο διάδοχος του Τσάβες, όσο και ο ίδιος ο μακαρίτης, ήταν και είναι κολλητοί  του  δικού μας Αλέξη. Και ίνδαλμα, φυσικά,  των Συριζαίων, που έχουν ανακηρύξει τη Βενεζουέλα ως…παράδεισο του σοσιαλισμού.  “Θου, Κύριε…”

3. Θεανώ Φωτίου: Εμείς θα βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια σε 16 μήνες
Φωτογραφία: Eurokinissi

 

«Εμείς θα βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια σε 16 μήνες», είπε η Θεανώ Φωτίου το μεσημέρι της Πέμπτης (20/4).

«16 μήνες μείνανε, σε 16 μήνες θα βγούμε από το μνημόνιο – τον Αύγουστο του ’18 – με την ίδια σύνταξη εμείς θα βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια», ανέφερε χαρακτηριστικά η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Θα μειώσουμε την προσωπική διαφορά στις συντάξεις, αφορά το 1/3 των συνταξιούχων, είναι επώδυνο και πολιτικά ζημιογόνο το μέτρο, είναι το 1% του ΑΕΠ, αλλά άλλο 1% θα είναι κοινωνικά μέτρα ύψους 1,8 δισεκ. Ευρώ. Εμείς δώσαμε την εν μέρει 13η σύνταξη το Δεκέμβριο», πρόσθεσε η υπουργός, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει και νέο βοήθημα.

Η κ. Φωτίου εξαπέλυσε επίθεση στο ΔΝΤ, επισημαίνοντας ότι δεν έκανε ποτέ σωστή πρόβλεψη, αλλά και στο ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας πως ΠΑΣΟΚ και Γιώργος Παπανδρέου έφεραν το ΔΝΤ και «δεν δικαιούνται να κουνάνε το δάχτυλο». «Ο λαός να μην πάθει την ίδια αμνησία… Ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν ο μοναδικός που έφερε το ΔΝΤ στην Ευρώπη», κατέληξε.

Θεανώ Φωτίου τη λένε. Η απόλυτη γραφικότητα. Λες και δεν καταλαβαίνει   ο κόσμος  την αλήθεια της  ανικανότητας και της δημαγωγίας κι αυτής της κυβέρνησης. Δε βιώνει καθημερινά στο πετσί του  μια οικονομική  κρίση, που δεν έχει τελειωμό. Δεν έκαναν τίποτα δυο και περισσότερα χρόνια που είναι στην εξουσία και θα το κάνουν σε 16 μήνες. Τέτοια δημαγωγία και ψευτιά!

Κλαδέψανε μισθούς, συντάξεις, επιδόματα. Πετάξανε στον “Λεβιάθαν” της ανέχειας  τον έντιμο εργαζόμενο,τον αξιοπρεπή πολίτη, που δε διαπλέκεται,  δε κλέβει, δεν είναι πελάτης σε κομματικά μαγαζιά, για να κερδίσουν τις ψήφους τον άεργων, των ρεμπεσκέδων στις καφετέριες και στα μπιτσόμπαρα, των μπαταχτζήδων. Με επιδόματα, χαϊδέματα, φοροπααλλαγές φτιάξανε τις νέες ορδές των “πρασινοφρουρών”.

Η “κινούμενη άμμος” των Ελλήνων ψηφοφόρων, έχει ταυτότητα σήμερα. Ορκισμένοι  οπαδοί του ΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛ.  Κάθεσαι, ξεκοκαλίζεις τα επιδόματα του ΟΑΕΔ και τη σύνταξη της γιαγιάς ή, ως στρατόκαυλος, βολεύεσαι στο στράτευμα λοχίας και είσαι ο… ωραίος της παρέας.

Δεν υπάρχει πιο ανήθικο πολιτικά  κομμάτι ψηφοφόρων. Αλλά ούτε και μεγαλύτερη ΄Υβρις από το να δηλώνεις οπαδός ενός κομματικού μορφώματος, που κατάφερε να γίνει κυβέρνηση “ελέω” δημαγωγίας και Κώστα Καραμανλή.

4. Ματωμένο Πάσχα στους δρόμους -Πολλά τροχαία, 26 νεκροί, 17 σοβαρά τραυματίες

Ματωμένο Πάσχα στους δρόμους -Πολλά τροχαία, 26 νεκροί, 17 σοβαρά τραυματίες

“Τί έχεις Γιάννη, τί είχα πάντα”!  Οι Τζιχαντιστές της ελληνικής ασφάλτου τέτοιες ημέρες έχουν την τιμητική τους.  Γιορτάζουν τον αχόρταγο Μολώχ τους.

5. Ποιους βλέπει η Αντιτρομοκρατική πίσω από τη βόμβα στο κέντρο της Αθήνας
Φωτογραφία: INTIMENEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

 

Λίστα με τους πιθανούς δράστες της χθεσινής βομβιστικής επίθεσης στο κέντρο της Αθήνας, στο κτίριο της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού της Eurobank, στην οδό Σανταρόζα, φτιάχνει η Αντιτρομοκρατική.

Συγκεκριμένα, στη λίστα έχουν τοποθετηθεί οι τρομοκρατικές οργανώσεις και ομάδες που κατά καιρούς έχουν εμφανιστεί και έχουν προχωρήσει σε χτυπήματα. Στη λίστα, λοιπόν, κατά σειρά προτεραιότητας είναι η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών, η Επαναστατική Αυτοάμυνα και τα εκτός φυλακής μέλη του Επαναστατικού Αγώνα.
Ωστόσο, για την ώρα στην Αντιτρομοκρατική περιμένουν την προκήρυξη προκειμένου να βγάλουν ασφαλή συμπεράσματα και έως τότε δεν αποκλείουν ακόμα και νέο χτύπημα.

Για να καταλάβω ρε, παλικαράδες μου.  Βάλατε  να σκάσει  εν μέση οδώ  στην καρδιά της Αθήνας τη μπόμπα ,για  να βγάλετε προκήρυξη; Αυτό δεν είναι απλά  ηλιθιότητα, είναι παράνοια. Είναι ψυχαναγκασμός, που σας έχει μείνει αμανάτι από παλιά.

Και ποιος θα σας διαβάσει, πουλάκια μου; Τί  θα λέτε σεις  περισσότερο και πιο αγωνιστικό  από όσα έλεγα παλιότερα ο Αλέξης  Τσίπρας και συνεχίζει σήμερα να αναμηρυκάζει  ο Παναγιώτης   Λαφαζάνης;  Και χρειάζεται  τέτοιος σαματάς και ντόρος , για να πείτε όσα  ηρωικά και αντάρτικα θέλετε να τσαμπουνάτε;

Δηλαδή, αν στέλνατε το “σεντόνι” σας στα Indymedia , χωρίς να έχει προηγηθεί  η έκρηξη της στρακαστρούκα σας ,  δε θα σας  ανέβαζαν το κίμενο;  Και τώρα νομίζετε πως θα σας διαβάσουν περισσότεροι ή θα εκστασιαστούν κάποιοι για την παλικαριά σας;  “Το μυαλό σας και μια λίρα”!

Δεν πάμε καθόλου καλά. Είναι το άτιμο το χούι της φυλής. Σε όλα τα αρνητικά πρώτοι. Από τη διαφθορά, την φοροκλοπή, τα τροχαία, το τσιγάρο, μέχρι αυτές τις ανόητες  ενέργειες που τις βαπτίζουν κάποιοι επαναστατικότητα και  …Νέμεση.

Γελάει όλη η Ευρώπη, παλικάρια με τα κράνη και τις κουκούλες. Η απόλυτη ξευτίλα τελικά κατάντησε η χώρα σε όλους τους τομείς και τις δραστηριότητες.  Μια Ελλάδα γραφική, ακόμα και στο αντάρτικο πόλεων!  Το γελοιοποιήσατε κι αυτό.  Μπράβο σας!

6. Το υπουργείο Υποδομών για το χάος που επικράτησε στους δρόμους που εγκαινίασε: Το Πάσχα έχει μποτιλιάρισμα και στο εξωτερικό
Φωτογραφία: Eurokinissi

Να το θυμόσαστε. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με το επιτελείο και της φυλλάδες που τον στηρίζουν, είναι οι χειρότεροι λαϊκιστές-δημαγωγοί  από παλιούς και νεότερους. Ο Αλέξης Τσίπρας,έχασε προ πολλού την πρωτιά.

΄Εκαναν πρώτο θέμα το…ασυνήθιστο φαινόμενο στους  δρόμους, το μποτιλιάρισμα  στην έξοδο και την επιστροφή  Πάσχα και Χριστούγεννα. Πρωτάκουστο για την Ελλάδα! Δεν έχει ξαναγίνει.

Μια ζωή, παλιανθρωπάκηδες της Ν.Δ,  τέτοιες  μέρες , τεράστιες ουρές σχηματίζονται στα εθνικά δίκτυα. Μια χρονιά, “επί επάρατης” Κώστα Κραμανλή, θυμάμαι από τα διόδια του Ισθμού μέχρι τα διόδια της Ελευσίνας, είχαμε ακινητοποιηθεί σχεδόν τη μισή νύχτα. Και την άλλη μέρα, ούτε λέξη κατάκρισης  για τον “ανιψιό”. Χτες, λύσσαξαν  οι πορνοφυλλάδες  και οι προαγωγοί τους,  γιατί έπαθε κυκλοφορικό έμφραγμα η Ιόνιος . Τί χώρα!

7.  Η Μαχήτρια  Ειρήνη Κολιδά έκανε την πρώτη της αποκαλυπτική φωτογράφιση

 

Στην Ελλάδα επέστρεψε η Μαχήτρια Ειρήνη Κολιδά, μετά από το τροχαίο ατύχημα που στοίχισε τη συμμετοχή της στο Survivor.

Η personal trainer, πέρασε τις ημέρες του Πάσχα με τον γιο και τα αγαπημένα της πρόσωπα, ενώ έκανε πραγματικότητα και την επιθυμία που είχε ακόμη από τον Άγιο Δομίνικο. Να περιποιηθεί τον εαυτό της. Μαλλιά, νύχια, μάσκες ομορφιάς και θεραπείες για το αφυδατωμένο δέρμα, μονοπώλησαν το χρόνο της Ειρήνης Κολιδά, η οποία αναμένεται να έχει ένα πολύ βαρύ πρόγραμμα από εδώ και στο εξής.
Οι προτάσεις για συνεντεύξεις και φωτογραφίσεις έπεσαν βροχή, με τη γυμνάστρια, να λέει ναι, εξαργυρώνοντας με αυτό τον τρόπο, τη δημοφιλία της στο τηλεοπτικό παιχνίδι.
Η Ειρήνη Κολιδά μάλιστα, ανέβασε backstage φωτογραφίες στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, δίνοντάς μας μια γεύση από την αποκαλυπτική φωτογράφιση που θα δημοσιευτεί σε λίγο καιρό.

Χάθηκε “μια πέτρα στο λαιμό να πάει κατά Φάληρο μεριά” η…μαχήτρια; Χάσανε οι λέξεις τη σημασία τους πια με τέτοια τσόκαρα, βοθροκάναλα και φυλλάδες. Το κιτς, το ξεδιάντροπο, το χυδαίο βαπτίζονται  ό,τι εμείς οι υπόλοιπο αναγνωρίζουμε ως αξίες και αρετές.  Η απόλυτη   κατινιά.

Ποιος έχασε, όμως,  την τσίπα για να τη βρει η …μαχέστρια  Ειρήνη Κολιδά; Σιγά που θα έδενε ποτέ πέτρα στον τράχηλο αυτό το σούργελο.