1939. Γερμανο-Σοβιετικό “”Σύμφωνο μη επίθεσης”. Το έναυσμα της έκρηξης του 20ου Παγκοσμίου Πολέμου.

                                                            2020

ΚΑΛΗ  ΧΡΟΝΙΑ

ΓΙΑ

Αφύπνιση των ελαφρώς και  βαθέως  κοιμωμένων. Ακόμα και των   σε λήθαργο ευρισκομένων .Οι δε   όντες σε κώμα, “άφες τους νεκρούς θάψαι τους εαυτών νεκρούς”.

___________________________________________________

1. Πρέσβης ΗΠΑ στην Πολωνία: Χίτλερ και Στάλιν συνωμότησαν για να ξεκινήσουν τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

ENDFjPYXUAAOqIo

“Ο Πούτιν επέκρινε επίσης το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που αναφέρει ότι το σύμφωνο μη επίθεσης Ρίμπεντροπ-Μολότοφ, του 1939, μεταξύ της ναζιστικής Γερμανίας και της Σοβιετικής Ένωσης, «άνοιξε τον δρόμο για το ξέσπασμα» του πολέμου”.

Γερμανία και ΕΣΣΔ ήταν συνυπεύθυνες για το ξέσπασμα του Β΄ ΠΠ, υποστήριξε η Τζορτζέτ Μοσμπάχερ απαντώντας σε πρόσφατες δηλώσεις του Βλαντιμίρ Πούτιν

Η Γερμανία και η Σοβιετική Ένωση ήταν συνυπεύθυνες για το ξέσπασμα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, υποστήριξε σήμερα η πρέσβειρα των ΗΠΑ στη Βαρσοβία, Τζορτζέτ Μοσμπάχερ, απαντώντας στις πρόσφατες δηλώσεις του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν για το πώς ξεκίνησε ο πόλεμος.

«Αγαπητέ πρόεδρε Πούτιν, ο Χίτλερ και ο Στάλιν συνωμότησαν για να ξεκινήσουν τον Β΄ΠΠ. Αυτό είναι γεγονός. Η Πολωνία ήταν ένα θύμα αυτής της φρικτής σύρραξης», έγραψε στο Twitter η Μοσμπάχερ.

Λίγες ώρες αργότερα, η ρωσική πρεσβεία στην Πολωνία της απάντησε: «Αγαπητή πρέσβειρα, πράγματι νομίζετε ότι ξέρετε για την ιστορία περισσότερα απ’ όσα γνωρίζετε για τη διπλωματία;».

Την περασμένη εβδομάδα, ο Πούτιν αρνήθηκε ότι η Σοβιετική Ένωση έπαιξε οποιοδήποτε ρόλο στην έναρξη του πολέμου και επιχείρησε να επιρρίψει ευθύνες στη Βαρσοβία. Απέρριψε επίσης την αντίληψη ότι η σοβιετική Ρωσία εισέβαλε στο πολωνικό έδαφος το 1939 και άφησε να εννοηθεί ότι η Πολωνία ήταν συνεργός του Χίτλερ στο Ολοκαύτωμα, χαρακτηρίζοντας «αντισημιτικό γουρούνι» τον πρεσβευτή της που υπηρετούσε στη Γερμανία, πριν από τον Β΄ ΠΠ.

Ο Πούτιν επέκρινε επίσης το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που αναφέρει ότι το σύμφωνο μη επίθεσης Ρίμπεντροπ-Μολότοφ, του 1939, μεταξύ της ναζιστικής Γερμανίας και της Σοβιετικής Ένωσης, «άνοιξε τον δρόμο για το ξέσπασμα» του πολέμου.

Τα σχόλια του Πούτιν προκάλεσαν κατακραυγή στην Πολωνία. Η κυβέρνηση κάλεσε τον Ρώσο πρεσβευτή για να του εκφράσει τη δυσαρέσκειά της. Την Κυριακή, ο Πολωνός πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι δήλωσε ότι είναι απαράδεκτο να παρουσιάζει κανείς τους δράστες ως θύματα. Ο Πούτιν «είπε ψέματα για την Πολωνία σε πολλές περιπτώσεις και το έκανε πάντα σκόπιμα. Αυτό συνήθως συμβαίνει όταν οι ρωσικές αρχές αισθάνονται διεθνή πίεση λόγω της δράσης τους».

Ωστόσο, ο υφυπουργός Εξωτερικών Σίμον Σεκόφσκι φελ Σεκ, εξέφρασε την άποψη ότι οι δηλώσεις του Πούτιν μπορεί παραδόξως να έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επιδιώκει: να εντείνουν την επίγνωση, στις δυτικές χώρες, ότι η Πολωνία έπεσε θύμα τόσο της Γερμανίας όσο και της Ρωσίας στις αρχές του Β΄ ΠΠ. «Πιστεύω ότι το γεγονός ότι το σύμφωνο Ρίμπεντροπ-Μολότοφ ήταν η βάση για το ξέσπασμα του Β΄ ΠΠ δεν είναι ευρέως γνωστό στη δυτική Ευρώπη», εξήγησε.

Στη διαμάχη ενεπλάκη σήμερα το απόγευμα και ο Γερμανός πρεσβευτής στην Πολωνία, Ρολφ Νίκελ. «Η άποψη της ομοσπονδιακής κυβέρνησης είναι ξεκάθαρη: το σύμφωνο Ρίμπεντροπ-Μολότοφ χρησίμευσε ως προετοιμασία για τον εγκληματικό επιθετικό πόλεμο της Γερμανίας του Χίτλερ εναντίον της Πολωνίας. Η ΕΣΣΔ μαζί με τη Γερμανία συμμετείχε στον βάναυσο διαμελισμό της Πολωνίας», σχολίασε.

****

Τί τα θέλετε;  ΄Αμα ο άνθρωπος είναι διαβασμένος στην Ιστορία, φαίνετα. Μοσκοβολάει από μακριά. Πολύ περισσότερο, αν είναι διπλωμάτης.
Η Αμερικανίδα πρέσβειρα  και γνωρίζει και  τόλμησε να θίξει ένα τεράστιο, ιστορικό  ζήτημα,που απέκρυβαν  οι εμπλεκόμενοι επί συναπτά έτη για ευνόητους λόγους. Τη  (συν)ευθύνη το Στάλιν στην έκρηξη του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου.
Μέχρι σήμερα ο Χίτλερ ήταν πάντα το…τιμώμενο πρόσωπο. Ο Στάλιν τη γλίτωνε μια ζωή στο παρά πέντε. Του είχαν φτιάξει καλή καβάτζα οι  στρατευμένοι Σοβιετικοί κοντυλοφόροι και οι ανά τον κόσμο πλανήτες τους (π.χ στην Ελλάδα ο Γιάννης Κορδάτος).
΄Εχουμε κι άλλες φορές αναφερθεί στο ίδιο ιστορικό ζήτημα . Στις 23/8/2018, γράφαμε εδώ:

ΓΕΩΠΟΛΟΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, 23 Αυγούστου 1939: Σαν σήμερα η συμμαχία Χίτλερ-Στάλιν

23 Αυγούστου 1939: Σαν σήμερα η συμμαχία Χίτλερ-Στάλιν [εικόνες]

΄Ηταν κάτι περισσότερο από «κεραυνός εν αιθρία», κάτι περισσότερο από μια «συγκλονιστική έκπληξη» η είδηση το απόγευμα εκείνης της Τρίτης 23 Αυγούστου 1939.

Ο υπουργός Εξωτερικών της χιτλερικής Γερμανίας Γιόακιμ φον Ρίμπεντροπ πήγε στη Μόσχα για να υπογράψει, με τον σοβιετικό ομόλογό του, Βιάτσεσλαβ Μολότοφ, σύμφωνο φιλίας και μη επίθεσης με τη Σοβιετική Ενωση. Η γαλλική εφημερίδα «Les Τemps» και ο άγγλος υπουργός Εξωτερικών λόρδος Χάλιφαξ εμφανίζονταν κατάπληκτοι από ένα γεγονός το οποίο ασφαλώς δεν ανέμεναν και το οποίο ανέτρεπε την ιδεολογική ισορροπία της Ευρώπης και έκτοτε προβλήθηκε ως το «πράσινο φως» που προσέφερε η Μόσχα στον Χίτλερ για να επιτεθεί στην Πολωνία και να οδηγήσει ολόκληρη την ανθρωπότητα σε μια μοναδικών διαστάσεων καταστροφική σύγκρουση.

Tο Γερμανο-Σοβιετικό Σύμφωνο μη Επίθεσης, όπως είναι γνωστό, υπογράφτηκε στη Μόσχα στις 23 Αυγούστου 1939.

Παρέμεινε σε ισχύ έως τις 22 Ιουνίου 1941, όταν η Γερμανία το παραβίασε, εισβάλλοντας στη Σοβιετική Ένωση, στο πλαίσιο της Επιχείρησης Μπαρμπαρόσα. Η πρόσκαιρη αυτή σύγκλιση της Σοβιετικής Ένωσης με ένα ορκισμένο ιδεολογικό της εχθρό, την εθνικοσοσιαλιστική Γερμανία, επικρίθηκε με δριμύτητα στη Δύση.

Το σύμφωνο, που υπεγράφη από τους υπουργούς των Εξωτερικών των δύο χωρών, Μολότοφ και φον Ρίμπεντροπ, απείχε πολύ από την έννοια μιας ιδεολογικής συμμαχίας και απλά ανταποκρινόταν στα γεωπολιτικά συμφέροντα των δύο χωρών. Ο Χίτλερ, εξασφαλίζοντας την ειρήνη στα ανατολικά, μπορούσε ανενόχλητος να προωθήσει τα σχέδιά του και να προχωρήσει σε επίθεση πρώτα κατά της Πολωνίας και μετά κατά της Γαλλίας και της Νορβηγίας. Και ο Στάλιν, από τη δική του πλευρά, θα μπορούσε να ησυχάσει από την προοπτική μιας άμεσης επίθεσης εκ μέρους της Γερμανίας και να επικεντρώσει την προσοχή του στην κατάκτηση μιας ευρείας λωρίδας που θα εξασφάλιζε τα δυτικά σύνορα της Σοβιετικής Ένωσης.

Αυτό έγινε κατορθωτό μ’ ένα συμπληρωματικό μυστικό πρωτόκολλο στο σύμφωνο Ρίμπεντροπ – Μολότοφ, με το οποίο οι δύο συμβαλλόμενες χώρες προχώρησαν στο μοίρασμα της βορειοανατολικής Ευρώπης σε «σφαίρες συμφερόντων»: τη Γερμανική, που περιλάμβανε την Πολωνία μέχρι τον ποταμό Βιστούλα και τη Λιθουανία) και τη Σοβιετική (Φιλανδία, Εσθονία, Λετονία και η περιοχή της Βεσαραβίας). Με τη συναίνεση της χιτλερικής Γερμανίας, η Σοβιετική Ένωση πέτυχε την κατάργηση των εδαφικών συνόρων της, όπως αυτά είχαν διαμορφωθεί και επικυρωθεί εις βάρος της με τους όρους της ειρήνης του Μπρεστ – Λιτόφσκ μεταξύ Ρωσίας και Γερμανίας στις 3 Μαρτίου 1918.

Σε εφαρμογή του Συμφώνου Ρίμπεντροπ – Μολότοφ, ο Χίτλερ επιτέθηκε στην Πολωνία την 1η Σεπτεμβρίου 1939, ανοίγοντας την αυλαία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, και ο Στάλιν με τη σειρά του λίγες ημέρες αργότερα, στις 17 Σεπτεμβρίου. Η λυκοφιλία μεταξύ των δύο ιδεολογικών εχθρών θα κρατήσει έως τις 22 Ιουνίου 1941, οπότε η εθνικοσοσιαλιστική Γερμανία θα επιτεθεί στην κομμουνιστική Σοβιετική Ένωση, στο πλαίσιο της Επιχείρησης Μπαρμπαρόσα.

Ημέρα Μνήμης

Εκτοτε, η Ευρωπαϊκή ημέρα υπέρ της μνήμης των θυμάτων του Σταλινισμού και του Ναζισμού, γνωστή και ως Διεθνής ημέρα της μαύρης πόρπης τιμάται κάθε χρόνο στις 23 Αυγούστου. Θεσπίστηκε από την Διακήρυξη της Πράγας σχετικά με την ευρωπαϊκή συνείδηση και τον κομμουνισμό στις 3 Ιουνίου 2008 που υπογράφτηκε από τον Βάτσλαβ Χάβελ και μέλη της Ευρωπαϊκής Βουλής. Η 23η Αυγούστου ήταν η ημέρα της υπογραφής της συμφωνίας μεταξύ Ρωσίας και της Ναζιστικής Γερμανίας, των δύο χειρότερων απολυταρχικών καθεστώτων της ιστορίας.

Σκοπός της εορτής είναι η απότιση φόρου τιμής στους νεκρούς των μαζικών εκτοπίσεων και δολοφονιών του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου, και η επανίδρυση της ειρήνης και ευστάθειας στην Ευρώπη του σήμερα.

Η εθνική εορτή τιμάται εκτός της Ευρώπης και στον Καναδά.

Η 23η Αυγούστου καθιερώθηκε ως Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα του Σταλινισμού και του Ναζισμού (γνωστή και ως Διεθνής Ημέρα της Μαύρης Κορδέλας σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης), με το ψήφισμα της 2ας Απριλίου 2009 του Ευρωκοινοβουλίου, για να τιμηθεί η μνήμη των θυμάτων των ολοκληρωτικών και αυταρχικών καθεστώτων και ιδιαίτερα του Σταλινισμού και του Ναζισμού.

Το ψήφισμα έγινε δεκτό από την Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου με συντριπτική πλειοψηφία (533 ψήφοι «υπέρ», 44 «κατά» και 33 αποχές).

Το  σύμφωνο φιλίας και μη επίθεσης  Χίτλερ-Στάλιν, αλλά και το “ολοκαύτωμα” της Ουκρανίας, ήταν ανέκαθεν κάρφος στα μάτια των Σταλινικών. Το νεότερο ΚΚΕ προπαγανδίζει χωρίς τσίπα την…ανυπαρξία (ανιστόρητο!)και των δύο.Και ισχυρίζεται πως είναι προπαγάνδα ημών των…καπιταλιστών! Τί θράσος!

Χίτλερ και Στάλιν  είναι παιδιά της ίδιας σχιζοφρενούς και απάνθρωπης μήτρας.  Εκατομμύρια οι αθώοι, θύματα της παραφροσύνης τους.

Και φυσικά δεν έχει καμιά σημασία ποιος κατάφερε να στείλει στο θάνατο περισσότερους αθώους ανθρώπους. Δεν είναι…αριθμητικό το πρόβλημα.

Κι αν θεωρούμε τη Χ.Α ως μόρφωμα ,που δεν έχει καμιά θέση στη Βουλή των Ελλήνων, το ΚΚΕ για τους ίδιους λόγους δεν είναι κόμμα του “συνταγματικού τόξου”.  Αν οι χρυσαυγίτες ομνύουν στον Χίτλερ τους και οι Σταλίνες “πίνουν νερό” στο όνομα του Στάλιν,καμιά  διαφορά.

 

 

2. Χρυσοχοΐδης: Το 2020 θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μαζί για μία κοινωνία απαλλαγμένη από το φόβο

«Αποδείξατε στην πράξη ότι μπορούμε να πετύχουμε την ασφάλεια για όλους και θα συνεχίσουμε και το 2020 να αγωνιζόμαστε μαζί για μία κοινωνία απαλλαγμένη από το φόβο, το σκοτάδι και την απειλή» αναφέρει στο μήνυμά του ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Χρυσοχοΐδης: Το 2020 θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μαζί για μία κοινωνία απαλλαγμένη από το φόβο
Καλά, αυτός  αυτοαναγορεύτηκε  στον χειρότερο Μαυρογυαλούρο της 20ετίας. Συνειδητός ψεύτης ολκής και υποκριτής  από τους μη ελάσσονες .
Στο μεταξύ, δεν τολμά να βγάλει τα στατιστικά της εγκληματικότητας των μηνών της διακυβέρνησης της χώρας από την επάρατη. Εμείς τσιμπάμε, όμως,  κι από κει τις πληροφορίες μας.
Λοιπόν, το  τελευταίο 5μηνο, είχαμε τέτοια αύξηση της εγκληματικότητας στη χώρα,όση δεν υπήρξε,τουλάχιστον  στους αντίστοιχους μήνες του 2018. Η αύξηση μάλιστα ήταν εντυπωσιακή, ξεπερνώντας η διαφορά  το 20%  !
 ΄Ομως, “μια του κλέφτη, δυο, τρεις και την κακή του μέρα “. Ο νοικοκυραίοι είναι οι πρώτοι που …απολαμβάνουν τα αγαθά της ασφάλειας   Χρυσοχοϊδη. Κι ας τρώνε κουτόχορτο σε μπάλες, όπως είναι γνωστό.  Αλλά, ακόμα κι αυτοί, ακούνε τα   φληναφήματα της πάταξης της εγκληματικότητας από τον επαιρόμενο  υπουργό,που   πέτυχε το ακατόρθωτο   και τους σηκώνεται η τρίχα.
Κι αυτό γιατί, όπως λέγαμε, τα Εξάρχεια ούτε κέντρο και ομφαλός της Ελλάδας είναι, ούτε το νοιάζει  τον “μπάρμπα” στο Κατάκωλο, αν στην ιστορική πλατεία,μαζί με τα “διαφορετικά” παιδιά, (συν)υπάρχουν και 50 μπαχαλάκηδες, που σίγουρα, ό,τι και να κάνουν ,δε χρειάζονται 5.000 να τους αστυνομεύουν στις πορείες τους, μένοντας  ολόκληρη η Ελλάδα ανοχύρωτη.
  Τελευταίο κατόρθωμα του  αμετροεπούς υπουργού, να κόβεται  η χώρα στα δύο με πέντε πόντους χιόνι, 15 λεπτά από την Αθήνα.  Για γέλια,όχι όμως για όσους πλήρωσαν με 3 ώρες καθήλωση στην παγωμένη Μαλακάσα, γιατί  το άθλιο τιμ της κυβέρνησης του Υιού, αρέσκεται στα σόου και τις θεατρικές παραστάσεις.
Χρυσοχοϊδη, πες αλεύρι.  Η …μαρμάγκα σε γυρεύει.

3. Η φάτσα της χρονιάς: Νέα φωτογραφία του μικρού Αρτσι στην αγκαλιά του πρίγκιπα Χάρι [εικόνα]

Ο πρίγκιπας Χάρι με τον μικρό Άρτσι στην αγκαλιά του

iefimerida.gr

Για δείτε η πορνοφυλλάδα  τί επέλεξε ως θέμα πρωτοχρονιάτικα και ποιον ανακηρύσσει ως….φάτσα της χρονιάς!

Η απορία μου τούτη θα… με στείλει αδιάβαστο . Καλά, αυτός  ο  βρώμικος υπόνομος με τα πολλά “κόκκινα φωτάκια και την “ιλουστρασιόν” εμφάνιση! (Η συνταγή, για να μη  γίνεται αντιληπτή από την αρχή η μπόχα. Το κάνουν και για χαλασμένα φαγιά,  τίγκα  στο μπαχάρι να σκεπάσει τη βρώμα).

Η απορία μου ,λοιπόν,  είναι οι σκουπιδοφάγοι, όχι η χαβούζα. Αυτή, είπαμε την άνοιξαν  οι φιλοβασιλικοί εφοπλιστές του Λονδίνου με αχυράνθρωπο το Χρ. Ράπτη.  Οι χαχόλοι όμως;  Τόσο ανεγκέφαλοι; Τί σόι “μουτσούνες” είναι αυτοί που μπαίνουν και μένουν σε τέτοια λαγούμια; ΄Εχουν πάθει πια τόση ανοσία από τα σκουπίδια που τους ταϊζουν και    εκλαμβάνουν την μπόχα ως… άρωμα, έστω και πατσουλί ;

Σημεία των καιρών!