ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

Η ΠΟΑΣΥ κάνει πρόβα για την εκδήλωση στην πλατεία Εξαρχείων -Το απόγευμα της Πέμπτης το ραντεβού
Φωτογραφία αρχείου: Intimenews

Την Πέμπτη στις 18:00 είναι η εκδήλωση της ΠΟΑΣΥ στα Εξάρχεια και η Ομοσπονδία ενημέρωσε τον αστυνομικό διευθυντή Αττικής ότι θα βρεθεί στην πλατεία από το πρωί για τις απαραίτητες πρόβες.

Σε έγγραφό της προς τον γενικό αστυνομικό διευθυντή Αττικής, υποστράτηγο Αλκιβιάδη Ασημακόπουλο, για την «Ανοιχτή εκδήλωση στην Πλατεία Εξαρχείων», η ΠΟΑΣΥ ενημερώνει ότι «την 29 Ιουνίου 2017 ημέρα Πέμπτη και ώρα 10:00 αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας μαζί με εξωτερικούς συνεργάτες θα βρίσκονται στο χώρο της Πλατείας Εξαρχείων για να τοποθετήσουν την εξέδρα και τον ανάλογο ηχητικό εξοπλισμό, καθώς και να διενεργήσουν τις απαιτούμενες δοκιμές πριν την πραγματοποίηση της εν θέματι εκδήλωσης».

Πρόκειται για τη σκηνή, τις γιγαντοοθόνες και την ηχητική εγκατάσταση.

Ο ανεγκέφαλος είναι ανόητος, παρανοϊκός. Γνωστό αυτό. Και οι παρατρεχάμενοι -σφογγοκωλάριοι του Κυριάκου διαθέτουν πλεονάσματα ανοησίας και παράνοιας.

Η κυβέρνηση με τους φορείς και τους θεσμούς της πολιτείας, όμως, που έχουν την ευθύνη να διασφαλίζουν την ηρεμία στη χώρα ,αλλά και να διαφυλάσσουν την ακεραιότητα της ζωής των πολιτών της, πώς επιτρέπει τέτοια πρόκληση;  Ο Αττικάρχης που πήρε το έγγραφο από τους θρασύτατους “χωροφύλακες”, πώς αφήνει αναπάντητες  τέτοιες ενέργειες, που η προκλητικότητα και η αφροσύνη  τους είναι περισσότερο από σίγουρο πως θα οδηγήσουν σε συγκρούσεις και πιθανόν σε αίμα;

Και τί θα ψελίσσουν  μετά οι υπεύθυνοι, όταν θα καθίσουν στο σκαμνί για τις καραμπινάτες αυτές παραβάσεις καθήκοντος, αν επιτρέψουν να πραγματοποιηθεί τέτοια προκλητική εκδήλωση στα Εξάρχεια; ; Καταλαβαίνει κανείς τους  πως “παίζουν με τη φωτιά” όλοι τούτοι;

Και ακόμα χειρότερα. Οι περισότεροι για μικροκομματικά συμφέροντα. Ο Μητσοτάκης για να κερδίσει ψήφους από Ακροδεξιούς, Ναζί και “Νοικοκυραίους”.  Αλλά και ο Τσίπρας, αν επιτρέψει  τέτοια εξέλιξη, φαίνεται  πως και ο δικός του παραλογισμός υπερπερισσεύει.

 Δε θέλουμε, ούτε να φανταστούμε πως θα επιθυμούσαν στην κυβέρνηση να  θρηνήσει  η χώρα  νεκρούς,  για να τα φορτώσουν όλα ύστερα στο Μητσοτάκη. Δε φαίνεται να φτάνει η ανηθικότητά τους ως εκεί. Για τον Κυριάκο δεν έχουμε καμιά αμφιβολία.

Θα είναι άπαντες   αισχροί. Αλλά “αύριο” και υπόδικοι σε μια δικαιοσύνη και  θεσμούς που δε θα θυμίζουν  στη χώρα τίποτα   από τους σημερινούς .

Ας προσέξουν καλά ΟΛΟΙ. Επαναλαμβάνουμε πως “παίζουνν με τη φωτιά”!

___________________________________________________________________

 

1. ΜΕ ΥΦΟΣ ΚΑΡΔΙΝΑΛΙΩΝ
Σοκ στη γαλλική Βουλή: Μπήκαν για πρώτη φορά νεοκομμουνιστές βουλευτές χωρίς γραβάτα
Σοκ στη γαλλική Βουλή: Μπήκαν για πρώτη φορά νεοκομμουνιστές βουλευτές χωρίς γραβάτα [εικόνες]

Δεν το είχαν ξαναδεί ποτέ στη γαλλική Βουλή. Ο νεοκομμουνιστής Ζαν-Λικ Μελανσόν και οι βουλευτές του κόμματός του «Ανυπότακτη Γαλλία» μπήκαν στην Ολομέλεια με ύφος χιλίων καρδιναλίων, χωρίς να σεβαστούν τον κώδικα και δεν φορούσαν σακάκι και γραβάτα.

 

΄Εγινε τέτοιο πράγμα ,λοιπόν!  Και το περίεργο είναι που  ΔΕ φορούσαν οι άνθρωποι το λουρί στο λαιμό (για άλλο πράγμα, ξέρουμε εμείς, δένουν σκοινί κάποιοι στο λαιμό τους) και όχι πως το φυσικό,  το κόσμιο, το απλό,  το μη γελοίο είναι να μην κρεμάς τέτοια διακοσμητικά στο στήθος σου.

Τα αφύσικα γίνανε φυσικά και τα παράλογα λογικά σε μια κοινωνία που δε σέβεται τη Φύση. Αλλά ούτε και τη φυσικότητα, την απλότητα. Και προπαντός τη  λογική, που είναι η μεγάλη  θυγατέρα της Φύσης

Υ.Γ. Το ύφος καρδιναλίων, που αναφέρει η φυλλάδα ,ποιο είναι αλήθεια; Εμείς ξέρουμε πως ένας καρδινάλιος, έτσι όπως κυκλοφορεί με “φουστάνια” και “μπούργκες” ,μάλλον γελοίος είναι, παρά “τον παίρνει” να έχει και…τουπέ.

2. Νέο σοκ στο Μενίδι: Αδέσποτη σφαίρα καρφώθηκε σε υπνοδωμάτιο [

Μετά τον τραγικό χαμό του 11χρονου Μάριου από αδέσποτη σφαίρα, τις συνεχείς καταγγελίες των κατοίκων της περιοχής του Μενιδίου για την χρήση όπλων, και το πρόσφατο περιστατικό με την 14χρονη που κινδύνεψε από σφαίρα που πέρασε ξυστά από το κεφάλι της μία ακόμα συγκλονιστική μαρτυρία βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Ο πατέρας ενός νεαρού μιλώντας στην πρωινή εκπομπή τoυ ANT1 περιέγραψε πως μία ακόμα αδέσποτη σφαίρα μπήκε στο υπνοδωμάτιο που κοιμόταν το παιδί του και καρφώθηκε 30 εκατοστά από το κεφάλι του πριν εξοστρακιστεί και γίνει χίλια κομμάτια.

Ειδικότερα, έδειξε την ακριβή πορεία της σφαίρας, η οποία αφού διαπέρασε την τέντα, πέρασε στο υπνοδωμάτιο, χτύπησε κορνίζα και στη συνέχεια στον τοίχο δίπλα στο κεφάλι του γιου του μάρτυρα. Στη συνέχεια, η σφαίρα εξοστρακίστηκε και χτύπησε στην ντουλάπα πριν γίνει κομμάτια.

Και είναι απολύτως σίγουρο πως αυτές οι σφαίρες δεν είναι από… μπαλωθιές Ρομά. Είναι  από όπλα Ναζί και λοιπών ακροδεξιών αποβραμάτων που έχουν αναλάβει… εργολαβικά μαζί με  τους “νοικοκυραίους” να καθαρίσουν το Μενίδι από την ενοχλητική (εμφανισιακά κυρίως) παρουσία των Τσιγγάνων στην περιοχή.

Κράτος εν κράτει. ΄Η καλύτερα, το γνωστό παρακράτος σε δράση πάλι. Ενώ το επίσημο  κράτος με τους θεσμούς του  παρακολουθεί αδιάφορα Ναζί να πυρπολούν σπίτια, Ακροδεξιούς να παρελαύνουν σε ρατσιστικές διαμαρυρίες,  λοιπούς ρατσιστές να “χύνουν χολή” στις τηλεοράσεις  και να πετροβολάνε  την άμοιρη ράτσα των Ρομά, που ταλαίπωρη και καταδιωγμένη, ζει αιώνες τώρα στην καταφρόνια και τον κοινωνικό  αποκλεισμό.

3. Πάγκαλος: «Ολοι οι βλάκες έγιναν υπουργοί -Γελοίος τύπος ο Καμμένος»

Φωτογραφία: EUROKINISSI

Μα, αν οι τωρινοί υπουργοί είναι βλάκες και ο Καμμένος γελοίος, ποιες λέξεις μένουν πια πραγματικές και κυριολεκτικές,  για να στολίσει κανείς την αμετροέπεια και τη μικρότητα ενός Πάγκαλου;

Δεν υπάρχει κανείς δικός του να τον μαζέψει; Ο εξευτελισμός του είναι οριστικός και μη αναστρέψιμος πια.

 

4. «Πονάω», σφάδαζε η Νανά Καραγιάννη -Την άκουγαν οι γείτονές της

Θλίψη προκαλεί από χθες η είδηση του χαμού της δημοσιογράφου και παρουσιάστριας Νανάς Καραγιάννη, σε ηλικία 38 ετών, από νευρική ανορεξία.

Η Νανά Καραγιάννη πάλευε με τη νευρική ανορεξία τα τελευταία 10 χρόνια και δυστυχώς δεν κατάφερε να τη νικήσει. Αν και σε αυτά τα 10 χρόνια νοσηλεύτηκε πολλές φορές, κατάφερνε να βγει νικήτρια, όχι όμως και τώρα που -όπως όλα δείχνουν- ο οργανισμός της δεν άντεξε.

Τους τελευταίους τρεις μήνες το «Σπίτι του Ηθοποιού» ήταν το… καταφύγιο της Νανάς Καραγιάννη. Για εκείνη μίλησε και η Άννα Φόνσου, που είχε αναπτύξει ιδιαίτερες σχέσεις μαζί της: «Είμαι πολύ θυμωμένη για αυτόν τον θάνατο, γιατί αυτά τα πρότυπα μάς προβάλλουν και αυτά τα πρότυπα οδηγούν τα κορίτσια, όπως και τη Νανά, για να βγουν στο γυαλί, ότι έτσι πρέπει να είναι και τις οδηγούν σε αυτές τις καταστάσεις».

 

«Πονάω», σφάδαζε η Νανά Καραγιάννη -Την άκουγαν οι γείτονές της

ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΓΛΟΥΤΩΝ
21χρονη κινδυνεύει να χάσει τη ζωή της από σηψαιμία μετά από προσθετική στα οπίσθια

21χρονη κινδυνεύει να χάσει τη ζωή της από σηψαιμία μετά από προσθετική στα οπίσθια

 

Facebook/NIco Mastorakis

Ο Νίκος Μαστοράκης αποχαιρέτησε τη Νανά Καραγιάννη ανεβάζοντας την πιο όμορφη φωτογραφία της

 

Υπεύθυνη ΑΠΟΛΥΤΩΣ για το θάνατό της είναι το ίδιο το θύμα από την αφροσύνη της, τη φιλοδοξία της, τον εγωκεντρισμό της. Αυτό είναι δεδομένο.

Υπάρχουν,όμως, και  ηθικοί αυτουργοί αυτής της δολοφονίας. ΄Οπως για παράδειγμα οι εκπρόσωποι της βιομηχανίας θεάματος-παραπληροφόρησης και οι υπάλληλοί της  σαν τον παραπάνω εικονιζόμενο και θρασύτατο Νίκο Ματσοράκη. Ο πανάθλιος αυτός ,ακροδεξιός εκτός των άλλων, τύπος  ήταν εκείνος που επί συναπτά έτη στη χώρα μας καλλιέργησε το σεξισμό και την τηλε-πορνεία των καλλιστείων (και όχι μόνο).

Λαμπράκης, Μπόμπολας ,Βαρδινογιάννης, Κυριακού, Κουρής πλούτισαν από το “αίμα” των “Καραγιάννη”. Αλλά και οι νυν και πρώην υπάλληλοι τους, όπως ο Χατζηνικολάου, ο Τριανταφυλλόπουλος, ο Αναστασιάδης, ο Κωστόπουλος, τα άλλα αστέρια στα πρωινάδικα και στα νυχτερινά τηλεοπτικά πορνεία, θα καθίσουν μια μέρα στο σκαμνί μαζί με τα αφνετικά τους  ΚΑΙ για τη δολοφονία της Νανάς Καραγιάννη.

Γράφαμε για το συγκεκριμένο θέμα παλιότερα:

ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΣΑΡΚΑ ΣΕ ΣΕΡΝΙΚΑ “ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΑ”
26.02.13
 

“Πρέβεζα: Αβάσταχτος πόνος για τον θάνατο φοιτήτριας από νευρική ανορεξία!
Η 27χρονη φοιτήτρια που υπέφερε από νευρική ανορεξία ”λύγισε” και βύθισε στο πένθος συγγενείς και φίλους στην Πρέβεζα – Είχε εισαχθεί στη νομική με μια από τις καλύτερες βαθμολογίες..
Φεύγοντας από το χωριό όπου είχε μεγαλώσει, την Αμμουδιά, πήγε στην Αθήνα για να σπουδάσει και τότε άρχισε και το βασανιστήριο που την ταλαιπώρησε μέχρι και τις τελευταίες μέρες της ζωής της.”(MME)

 

 Θύμα κι αυτή η άμοιρη  του σεξισμού και των μοντέλων-προτύπων  ομορφιάς που έχει καθιερώσει η διεθνής αγορά του καπιταλισμού. Ούτε και οι καλές βαθμολογίες της  την έσωσαν από  τη διάπραξη της βλακείας να βάλει τη ζωή της “ενέχυρο” μιας  φτιαχτής, κατευθυνόμενης εξωτερικής εμφάνισης-ομορφιάς.
Χαράμισε τη ζωή της, την πέταξε στην κυριολεξία στα “σκουπίδια” για χάρη της φτενής μέσης, των γοφών χωρίς κυτταρίτιδα και της αδηφάγας μανίας (κι αυτή τεχνητή και υποβολιμιαία) των φαλοκρατών που απαιτεί η γυναικεία σάρκα να έχει συγκεριμένες προδιαγραφές ,για να είναι επιθημητή και “καταναλώσιμη”. Να ήταν η μόνη; Μια μεγάλη μερίδα  γυναικών στις κοινωνίες της ευμάρειας είναι δέσμια στις απαιτήσεις και τις προσταγές της καπιταλιστικής αγοράς , συμπεριφορά που έρχεται σε καταφανή αντίθεση με τη Φύση και τους νόμους της.
Και , δυστυχώς,  τη γυναίκα, “εξ απαλών ονύχων” ακόμα, ειδικά στις δυτικές λεγόμενες κοινωνίες, την προετοιμάζουν  από το ίδιο της το σπίτι  να συμπεριφέρεται ως “εμπόρευμα”. Να μάθει και να συνηθίσει να εκθέτει τα κάλλη τους δίκην βιτρίνας καταστήματος, ως δέλεαρ-εισιτήριο επιτυχίας όχι μόνο ερωτικής-οικογενειακής,  αλλά και επαγγελματικής. Κι αυτό,γιατί η ιδιαίτερη επιμέλεια και ενασχόληση με την ομορφιά της, την καθιστούν μοναδική , ξεχωριστή από τις άλλες, ανεβάζουν τις “μετοχές” της στο σεξιστικό χρηματιστήριο, που αυτό με τη σειρά του ,της δίνει την ευχέρεια-δυνατότητα,να ανεβάζει την αξία των μετοχών της, ή να  “χρεώνει” πολύ ακριβά  τον (ανόητο) πελάτη άντρα ή εργοδότη που θα είχε την…απαίτηση να ξεκινήσει διαπραγμάτευση  για την αγορά του εμπορεύματος.
Η εμπορευματοποίηση αυτή της γυναίκας ,πέρα από την ανατροπή των κοινωνικών ισορροπιών  και άλλων παρεμφερών παρενεργειών, έχει  και τεράστιο οικονομικό κόστος για την ίδια τη γυναίκα-θύμα, την οικογένεια ,αλλά και την “κοινή” οικονομία, αφού στο βωμό της ομορφιάς ξοδεύονται απίστευτα ποσά. Η οικονομική κρίση είναι το αποτέλεσμα μιας σειράς αιτιών, μια από τις οποίες είναι και η αλόγιστη καταναλωτική μανία των ανθρώπων και ειδικά   των γυναικών. Μια παλιότερη γαλλική στατιστική (πριν τη γενικευμένη στην Ευρώπη οικονομική κρίση) είχε  δείξει  πως μια γυναίκα που περπατά στο δρόμο για βόλτα ή  βγήκε το βράδυ για “διασκέδαση”  έχει ξοδέψει για να είναι  σεξουαλικά ποθητή ή ξεχωριστή η παρουσία της , ποσά κατά 60 και 70% περισσότερα από έναν άντρα,που  κι αυτός αντίστοιχα είναι “έξω” για τους ίδιους σκοπούς!
Η τεχνητή ομορφιά, η εξώθηση στα άκρα της επιθυμίας μιας γυναίκας να “κατασκευάσει” το στερεότυπο εμφάνισης που επβάλουν οι μόδιστροι και οι άλλες βιομηχανίες ομορφιάς, δεν έχει κόστος μόνο οικονομικό. Θυματοποιεί μεγάλο ποσοστό γυναικών που ,ή δεν έχει οικονομική δυνατότητα να ανταποκριθεί και να  καταναλώνει τα προϊνοντα της αγοράς για την περιποίηση    της ομορφιάς  ή δε θέλει συνειδητά να αυτοπαγιδευτεί-εκτεθεί στο “κρεοπωλείο” της  σερνικής  αγοράς . Ο αθέμιτος και άνισος  αυτός ανταγωνισμός προκαλεί ιδιαίτερα αρνητικά συναισθήματα σ΄αυτές τις κατηγορίες γυναικών,που μπορεί να  ξεκινούν από κατάθλιψη, απογοήτευση, στρές, περιθωριοποίσηση και να φτάνουν  πολλές φορές σε ακραίες καταστάσεις. Παράδειγμα η δυστυχισμένη φοιτήτρια από την Πρέβεζα,που έπαιξε “κορώνα- γράμματα” τη ζωή της, για να  συμμορφωθεί με την κοινωνική-αγοραστική απαίτηση  συντήρησης του ρόλου-πρότυπου  ενός άντρα φαλοκράτη-σεξιστή  που οι αγορές τον διδάσκουν και του επιβάλλουν να επιλέγει ως σεξουαλικό σύντροφο συγκεκριμένο τύπο γυναίκας και να απορρίπτει-καταδικάζει εκείνη που αρνείται να υποταχθεί στις απαιτήσεις αυτής της ανήθικης αγοράς.
 Τελικά,στον πόλεμο αυτό,θύματα ,δυστυχώς, είναι και τα δύο φύλα.