2017 . “Θαρσείν χρή ταχ’ αύριον έσετ΄ άμεινον” (Πάρτε κουράγιο και ελπίδα. Αύριο θα είναι καλύτερα τα πράγματα)

1. 01:30 τοπική ώρα
ΝΕΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΗΜΕΡΑ
 Τρόμος στην Κωνσταντινούπολη -Επίθεση ενόπλου σε κλαμπ, 39 νεκροί
Φωτογραφία: Associated Press

Τουλάχιστον 39 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 69 τραυματίστηκαν όταν ένας ένοπλος ντυμένος Αγιος Βασίλης άνοιξε πυρ σε νυχτερινό κέντρο της Κωνσταντινούπολης γεμάτο με κόσμο που γιόρταζε την έλευση του νέου έτους.

2.  ΕΙΚΟΝΕΣ ΦΡΙΚΗΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ

18 Ιανουαρίου: Πρόσφυγες διασχίζουν τη χιονισμένη ΠΓΔΜ. Με το όνειρο της Ευρώπης.

20 Ιανουαρίου: Σύρια πρόσφυγας μαζί με τα παιδιά της βρίσκει καταφύγιο από τη σφοδρή καταιγίδα σε αυτή την παλιά, πεταμένη, ντουλάπα. Στο νησάκι Πασάς, κοντά στη Χίο. Η γυναίκα με την οικογένειά της μόλις έχουν περάσει με το γνωστό τρόπο από την Τουρκία στην Ελλάδα.

30 Ιανουαρίου: Ενα ακόμη νεκρό προσφυγόπουλο στο Κανάκαλε της Τουρκίας. Μια βάρκα που μόλις είχε ξεκινήσει το ταξίδια από την Τουρκία για τα ελληνικά παραλία, γεμάτη με πρόσφυγες, έπεσε πάνω σε βράχο και βούλιαξε. 33 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ανάμεσά τους πέντε παιδιά.

 

18 Φεβρουαρίου: Ενα βρέφος στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία ζυγίζεται σε αυτήν την ιδιότυπη ζυγαριά. Ο μισός πληθυσμός της χώρας υποφέρει από υποσιτισμό, εν μέσω διάλυσης της αγροτικής παραγωγής και του δικτύου υγείας.

22  Mαρτίου: Οι Βρυξέλλες δέχονται επίθεση. Βόμβες σκάνε στο κεντρικό αεροδρόμιο του Ζάβεντεμ και σε κεντρικό σταθμό του μετρό. Πάνω από 30 άτομα χάνουν τη ζωή του. Η φωτογραφία της αεροσυνοδού στο αεροδρόμιο, μετά την επίθεση, με τα ρούχα σκισμένα και το πρόσωπο σκονισμένο αποτυπώνει τον τρόμο. Τον τρόμο που και ήθελαν και πέτυχαν να σκορπίσουν οι τζιχαντιστές.

22 Μαρτίου: Η φωτογραφία της 5 μηνών Ουντάι Φαισάλ, ενός βρέφους που είχε την ατυχία να γεννηθεί στον πόλεμο και να ζήσει την πείνα στην Υεμένη γίνεται viral.  Η μικρή πεθαίνει δύο ημέρες αργότερα από υποσιτισμό.

24 Mαρτίου: Μια γυναίκα υπό δύσκολες συνθήκες προσπαθεί να περάσει τα σύνορα στην Ειδομένη…

9 Ιουλίου: Η 4χρονη Ασάλ στην αγκαλιά του πατέρα της ύστερα από την επίθεση αυτοκτονίας με φορτηγό βόμβα στο Καράντα του Ιράκ.
14 Ιουλίου: Τυνήσιος τυφλωμένος από το μίσος κάθεται στο τιμόνι φορτηγού και πατώντας το γκάζι μπαίνει στο πλήθος που παρακολουθούσε τα πυροτεχνήματα για την ημέρα της Βαστίλης. 84 άνθρωποι βρήκαν φριχτό θάνατο και δεκάδες τραυματίστηκαν.
18 Αυγούστου: Ο 5χρονος Ομράν Νακνές μετά από βομβαρδισμούς στο Χαλέπι. Μόνος στο ασθενοφόρο με το βλέμμα χαμένο. Ολη η φρίκη του πολέμου σε μια εικόνα που συγκλόνισε.