ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

 TO ΕΓΚΛΗΜΑ  ΤΗΣ  ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ

 

Σαν σήμερα, 6/9/2006, δολοφόνησαν στην Τασκένδη τον καθηγητή της φιλολογίας Γιώργο Τριάρχη, που είχε αποσπασθεί από το ΥΠΕΠΘ στο Ουζμπεκιστάν  και δίδασκε  ελληνική γλώσσα στο πανεπιστήμιο της πρωτεύουσας.

΄Εχουμε γράψει αναλυτικά εδώ για αυτή τη δολοφονία και τους λόγου της και ελπίζουμε κάποια στιγμή να κυκλοφορήσει και σε βιβλίο  στη μνήμη του  χαμένου συναδέλφου μας, που όρθωσε ανάστημα στη διαφθορά και τη διαπλοκή . Στο ασύστολο φαγοπότι του δημόσιου χρήματος, που είχαν στήσει οι κυβερνήσεις στην Αθήνα και οι “μαϊμού ομογένειες” στα πρώην λεγόμενα Ανατολικά κράτη . Η υπόθεση αυτή αναλυτικά   στο λινκ:

(http://homo-naturalis.gr/%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%83-%CE%B1%CE%B4%CE%B1%CE%BC%CE%BF%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%83-%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%83-%CE%B2%CE%B9%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86/)

_________________________________________________________________________

  1. ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ.  ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΕΣ  ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
2. “ΑΒΡΑΑΜ ΕΓΕΝΝΗΣΕ ΤΟΝ ΙΣΑΑΚ…”
3. ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΤΗΣ Β. ΚΟΡΕΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ!
4. ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ-ΠΟΛΩΝΙΑΣ-ΣΛΟΒΑΚΙΑΣ. Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ
4. ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ ΑΤΤΙΚΗΣ. “ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΟΙ” ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΦΟΡΟΚΛΕΦΤΕΣ
1. Νέα τρέλα στις ΗΠΑ η θρησκεία -Μπίζνες εκατομμυρίων, θεματικά πάρκα, drive in .
Νέα τρέλα στις ΗΠΑ η θρησκεία -Μπίζνες εκατομμυρίων, θεματικά πάρκα, drive in [εικόνες]

Δεν είναι απλά η θρησκεία “όπιο του λαού”,τρέλα, ανοησία, μπίζνες, διαπλοκή ,θέαμα. Είναι ακόμα χειρότερα. ΕΙΝΑΙ  ΕΓΚΛΗΜΑ.

Προσεχώς, θα ανεβάσουμε ένα κείμενο-σταυροφορία, αν μπορέσουμε να ευαισθητοποιήσουμε κάποιους  συνειδητοποιημένους πολίτες,  να πάρουν οι ίδιοι στα χέρια τους την υπόθεση “θρησκεία”.   Να μπει κάποια στιγμή ένα τέλος  σ΄αυτό το μέγα, διαχρονικό έγκλημα που διαπράττουν ΟΛΕΣ οι θρησκείες παγκοσμίως.

2.Ο Μητσοτάκης έκοψε τον γιο του Γ. Τραγάκη από υποψήφιο βουλευτή
ΑστραψΟ Κυριάκος Μητσοτάκης έκοψε τον γιο του Γ. Τραγάκη από υποψήφιο /Φωτογραφία: Intimenews

 

«Αστραψε και βρόντηξε» ο Κυριάκος Μητσοτάκης ακούγοντας τον Γιάννη Τραγάκη να δηλώνει ότι αποχωρεί από την πολιτική και παραχωρεί την θέση του υποψήφιου βουλευτή στον γιο του.

Ετσι ο πρόεδρος της ΝΔ «έκοψε» τον γιο του Γιάννη Τραγάκη, Παναγιώτη, από υποψήφιο

Αν  αυτή η είδηση κανονικά δεν ήταν για να «κόψεις φλέβες», ένα μακάβριο    αστείο, από εκείνα τα… προσφιλή στην οικογένεια Μητσοτάκη,   θα έβγαζε πολύ γέλιο.   Εξηγούμαστε.

Εκ των γόνων της οικογένειας Μητσοτάκη του αλήστου μνήμης Κωνσταντίνου,  ιδρυτή της δυναστείας,  μας προέκυψαν ως κληρονόμοι πολιτικής εξουσίας ο  υιός Κυριάκος, η  θυγάτηρ Θεοδώρα-Ντόρα και ο έγγονος (πήρε και το όνομα του παππού) Κώστας  Μπακογιάννης.  ΄Οπως ακριβώς λέγανε οι πατεράδες και οι παππούδες μας  στο…ανάγνωσμα της  κληρονομικής βασιλείας: Γεώργιος ο Α, ο βασιλεύς, εγέννησε Κωνσταντίνον . Κωνσταντίνος ο Α΄ ο βασιλεύς,  εγέννησε  Παύλον .  Παύλος ο Α΄ ο βασιλεύς,  εγέννησε Κωνσταντίνον.    Κωνσταντίνος ο Β ,ο βασιλεύς, δια της βουλήσεως  του λαού κατέστη τελικά (και ευτυχώς) …τέως!

Αλλά, αν αυτό μπορεί να συμβεί ακόμα και στο πολίτευμα της κληρονομικής βασιλείας ,να καταστή δηλαδή, κάποιος βασιλιάς, διάδοχος και  πρίγκιπας  τέως, στην Ελλάδα της φαιδράς πορτοκαλέας , δεν μπορεί να συμβεί παρόμοιο στο πολίτευμα της …κληρονομικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Μόνο εδώ  τελικά ισχύει απολύτως  εκείνο που εύστοχα  το διατύπωσε  ο λαός ως… «σόι  πάει το βασίλειο»!

Και ο αμετροεπής, ο ασεβής, ο σφόδρα υποκριτής και  δημαγωγός υιός Κυριάκος Μητσοτάκης τί κάνει; Κόβει, δηλώνει τηλεοπτικώς και …πομποδώς, προς πάσαν κατεύθυνση  τον υιό  Γ. Τραγάκη (παλιός βουλευτής της Δεξιάς) από τις λίστες υποψήφιων βουλευτών, γιατί ο αρχηγός της Ν.Δ είναι πολέμιος της…οικογενειοκρατίας, του νεποτισμού, της κληρονομικής εξουσίας! Και το αποδεικνύει στην πράξη  ο… άτιμος, έντιμος αυτός  υιός,  στέλνοντας στο σπίτι του τον γόνον  του «οίκου» Τραγάκη.

Ο  αρχηγός της Ν.Δ δεν είναι απλά   ένας  «δάσκαλος που δίδασκε και νόμους δεν εκράτει».  Δεν είναι  μόνο  το «γαμώτο» της υπόθεσης. Το  αχώνευτο,  το παρανοϊκό ,το τερατώδες  είναι πως με τη θεαματική  αποπομπή  το υιού από τον… υιό, θεωρεί 11 εκατομμύρια ΄Ελληνες, ακόμα και τους οπαδούς του,  ως κανονικούς …Κάφρους.

Σου λέει. «Μόνο οι άξιοι, οι προκομμένοι, οι  αναγνωρισμένοι, οι συνετοί, οι αδιάφθοροι, οι  μη διαπλεκόμενοι, οι αγωνιστές σ΄αυτόν τον τόπο θα εισέρχονται στην κομματική κονίστρα, για να παλέψουν επί ίσοις όροις με τους συνυποψηφίους τους  και να αναδειχθούν πατέρες του ΄Εθνους. Πάρτε παράδειγμα εμένα. Με το σπαθί μου   και όχι με το όνομά μου ,απόκτησα  πτυχία στο Χάρβαρντ και κέρδισα με την αξία μου την  αρχηγία στη Ν.Δ. «Αμ… μπώς»!

Και συνεχίζει: «Μπορεί μεν εντελώς …τυχαία να με λένε Μητσοτάκη, υιό του Κωνσταντίνου, π. πρωθυπουργού  της χώρας, αλλά  ατός μου ως  Κυριάκος, όχι ως υιός Μητσοτάκης,  ως άξιος επιστήμων, εργαζόμενος, ιδεολόγος, αγωνιστής, ξεχωριστός  και…  ωραίος,   κατάφερα όχι μόνο αρχηγός της Ν.Δ να γίνω, αλλά σύντομα προαλείφομαι και για πρωθυπουργός της χώρας.

Μας  δουλεύει σύμπαντες και χοντρά  ο πανάθλιος γόνος.  Δε θέλει «βρεγμένη σανίδα στον ποπό…  να τρέχει και να μην φτάνει»;

Θα μου πεις. Ντρέπονται  ο Κώστας Καραμανλής, ο Γιώργιος Παπανδρέου, η Φώφη  Γεννηματά, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, οι άλλοι, πλήθος γόνων (υιοί, θυγατέρες, ανιψιοί, έγγονοι, δισέγγονοι, βαφτισιμιοί, γκόμενοι, ερωμένες ) σε βουλές, υπουργεία, πανεπιστήμια, νοσοκομεία, ΔΕΚΟ να κυκλοφορούν με τέτοια μούρη και ονόματα στους δρόμους και τις οθόνες; ΄Οχι μόνο δεν ντρέπονται, αλλά σεμνύνονται  κιόλας.  Το έχουν τιμή  και καμάρι τους!

Πώς, επομένως,  έστω και ένας από  δαύτους να κάνει χαρακίρι; Να… βάλει μια πέτρα στο λαιμό και να τραβήξει κατά  Φάληρο μεριά;

πώς το είπε ο ποιητής;

Αν τουλάχιστον, μέσα στους ανθρώπους (αυτούς)
ένας πέθαινε από αηδία…
Σιωπηλοί, θλιμμένοι, με σεμνούς τρόπους,
θα διασκεδάζαμε όλοι στην κηδεία.
3. Απίστευτο: Μέχρι την Κρήτη έφτασαν τα «κύματα» της πυρηνικής δοκιμής στην Βόρεια Κορέα
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ: AP

Λίγα 24ωρα έχουν περάσει απο την επιτυχημένη πυρηνική δοκιμή βόμβας υδρογόνου από την Βόρεια Κορέα.

Μια ενέργεια που μπορεί να καταδικάζεται από όλες τις κυβερνήσεις, αλλά προκαλεί έντονη ανησυχία και φόβο για το που μπορεί να καταλήξει μια τέτοια επίδειξη καταστροφικής δύναμης.

Υπενθυμίζεται πως από την πυρηνική δοκιμή τα ξημερώματα της Κυριακής (ώρα Ελλάδας) στην Βόρεια Κορέα, προκλήθηκαν σεισμικά κύματα που ισοδυναμούν με σεισμό μεγέθους 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Τα κύματα αυτά κατεγράφησαν από τα σύγχρονα μηχανήματα που έχει εγκαταστήσει από την μιαν άκρη της Κρήτης μέχρι την άλλη, το Σεισμολογικό Δίκτυο της Εδρας UNESCO για την μελέτη της Φυσικής της Γης και των Γεωκαταστροφών του Εργαστηρίου Γεωφυσικής & Σεισμολογίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης.

Θα τρίβουν τα μάτια τους οι γενεές των ανθρώπων που έρχονται. Στις μέρες μας, οι συντεχνίες, άλλες ομάδες πλήθος  στον πλανήτη  κατεβαίνουν κατα μιλιούνια σε πορείες, να διαμαρτυρηθούν κυρίως για τις  πετσοκομμένες συντάξεις τους, τους χαμηλούς  μισθούς, τα “κινέζικα” μεροκάματα. Πολύ λιγότεροι, και οι πιο αφιλοκερδείς, διαμαρτύρονται για την καταπάτηση ανθρώπινων δικαιωμάτων, την οικολογική καταστροφή, το κλίμα, τη μόλυνση της διατροφικής αλυσίδας και  τα συναφή προβλήματα .

ΟΥΔΕΙΣ και ΠΟΥΘΕΝΑ,όμως,  στη γη  χτες, σήμερα κατέβηκε στους δρόμους και τις πλατείες με πλακάτ, με συνθήματα με οργή, να διαμαρτυρηθεί για την εγκληματική  πυρηνική δοκιμή βόμβας υδρογόνου από Βόρεια Κορέα, που  προοιωνίζει την έλευση του “Αρμαγεδδόνα” στη  γη. Που μπορεί να εξαφανίσει κάθε ύπαρξης ζωής από τον πλανήτη και για πάντα.  Τσιμουδιά. “΄Ακρα του τάφου σιωπή”!

Πού είναι οπαδοί των κομμάτων,που κατεβαίνουν κοπαδηδόν να στηρίξουν το κόμμα τους; Και καλά τούτοι. Οπαδοί είναι (ανεγκέφαλοι, αχρείοι διαβάζεται).

Οι ιδεολόγοι, οι  ακτιβιστές,οι αγωνιστές, οι αναρχικοί; Δεν έπρεπε όλοι σήμερα, εκατομμύρια απ΄όλη τη γη, να έχουμε  κάνει “ντου” στη Β.Κορέα, να περάσουμε τα σύνορα, να κάνουμε λίμπα τη χώρα από τη μια άκρη ως την άλλη;  Κι αν όχι αυτό, να καταλάβουμε τις πρεσβείες και τα διπλωματικά γραφεία  σε όλες τις χώρες, όχι μόνο της Β.Κορέας, αλλά και τις ρώσικες, τις κινέζικες,όλων αυτών των ανήθικων  κυβερνήσεων,  που συνδράμουν την τρέλα της Πιονγιάνγκ; ” Δεν κουνιέται φύλλο”.

Θα γίνεται μάθημα στα μελλοντικά  “σχολεία” για τα παιδιά αυτή η παράδοση, η παραίτηση, η αδιαφορία, Σαν υπνωτισμένοι, χαπακωμένοι, εντελώς παραδομένοι, πορευόμαστε στον όλεθρο. Και  αδιαφορούμε. ΄Εχουμε, βλέπεις τα συναισθηματικά, τα οικονομικά, τα επαγγελματικά, τα οικογενειακά του προβλήματα ο καθένας.  Δεν υπάρχει χώρος  ενδιαφέροντος και δράσης  για   τα παγκόσμια προβλήματα.

Ας το κάνουν οι… άλλοι.΄Οσοι μπορούν και δύνονται. Πάντα οι “ΑΛΛΟΙ”. ποτέ ΕΓΩ, ως “ΕΜΕΙΣ”.

 

4. ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ Η ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΟΥΣ
Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Σλοβακία και Ουγγαρία θα φιλοξενήσουν πρόσφυγες, θέλουν δεν θέλουν
Οι πρωθυπουργοί της Σλοβακίας και της Ουγγαρίας. AP Photo/Alik Keplicz

οι κυβερνήσεις Ουγγαρίας, Πολωνίας, Σλοβακίας, καθαρόαιμες ακροδεξιές ως φασιστικές, γράφουν στα παλιότερα των υποδημάτων τους, όχι μόνο τις διεθνείς υποχρεώσεις τους, αλλά και τον αυτονόητο ανθρωπισμό που οφείλουμε να επιδεικνύουμε ως άτομα και λαοί-χώρες στους πάσχοντες συνανθρώπους. Η σφαλιάρα του  ευρωπαϊκού δικαστηρίου, σίγουρα δε θα τους συνετίσει (ο φασίστας παραμένει φασίστας ως το θάνατο του).  Θα εκπέμψει ,όμως,  μήνυμα σε πάσα κατεύθυνση  πως δεν μπορεί κανείς ατιμωρητί να ασελγεί  στην έννοια άνθρωπος, να προσβάλει τις αναλλοίωτες και διαχρονικές αξίες.

 Διαπράττουν “΄Υβριν”. Αυτό, ακριβώς, κάνουν  οι σημερινές κυβερνήσεις των τριων  χωρών. Και   ανήκουν και οι 3 στην Ε.Ε!

Αίσχος! Για τον πολιτισμό και τις αξίες της Ευρώπης. Του Ανθρώπου!

 

5. ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ  ΑΤΤΙΚΗΣ
Απαγγέλλουν Πλάτωνα, Ομηρο, Αριστοτέλη, σε αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία
Φωτογραφίες: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

 

Εκδηλώσεις με στόχο την τόνωση του τουριστικού ρεύματος προς την πρωτεύουσα. «Οι Πέτρες Μιλούν» είναι ο τίτλος της πολιτισμικής δράσης που ανακοίνωσε η ΕΞΑΑΑ.

Πρόκειται για θεατρικές παραστάσεις από νέους, ταλαντούχους ηθοποιούς, μέσω των οποίων επιχειρείται η γνωριμία των επισκεπτών της πόλης με την αρχαία ελληνική γραμματεία, σε συνδυασμό με αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία παγκόσμιας ακτινοβολίας.

Καραγκιόζηδες, με όλη τη σημασία της λέξης. Δεν κωλώνουν πουθενά τα καθίκια.Το χρήμα πρώτα απ΄όλα. Και στον αγύριστο σου λένε   η τσίπα, το σέβας, η στοιχειώδης  αυτογνωσία.

Εντελώς βρώμικοι τύποι. Παλιάνθρωποι για φτύσιμο.

“Κάτω τα χέρια”, “αρχαιοκάπηλοι” από το χρυσάφι της αρχαίας ελληνικής σοφίας. Ξεκοκαλίστε το  δικό σας  χρυσάφι από το “μαύρο” χρήμα και τη φοροκλοπή  που εισπράττετε .

Οι “πέτρες”, η Φύση, η χώρα δεν είναι “προϊόντα” για αισχρή εκμετάλλευση από τη συντεχνία σας.  Αλλά για σέβας και πηγή ζωής για όλους.

Δε σας τα εκχωρούμε. ΄Οχι τις συντεχνίες και τους καιροσκόπους σκερβελέδες τους.