ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

Καμίνης: Η ΝΔ την εποχή του Καραμανλή κατέστρεψε τη χώρα
Επίθεση σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ από τον Γιώργο Καμίνη / INTIMENEWS: ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

“Μάλλλιασε η γλώσσα” μας εδώ και χρόνια να λέμε και να ξαναλέμε πως την ΑΠΟΛΥΤΗ, ΜΟΝΑΔΙΚΗ ευθύνη για τη χρεοκοπία της χώρας, τη φέρουν  ο Κώστας Καραμανλής και οι κυβερνήσεις του.  Καμμιά συμπαράσταση, καμιά άλλη φωνή τόσα χρόνια ,δεν το υποστήριξε.

Και ξαφνικά ο Καμίνης, για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους, ανακάλυψε ΣΗΜΕΡΑ την ευθύνη Καραμανλή. Τόσα χρόνια ήταν απών από την Ελλάδα.  Δεν είδε, δεν άκουσε ,δεν ήξερε.

“΄Ολα τα γουρούνια έχουν την ιδια μούρη”. Πάει  και τελείωσε.  Απλά, έχουμε μαύρα ,άσπρα και…κίτρινα γουρούνια!

 __________________________________________________________________
1. ΝΕΟΝΑΖΙ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟ, ΑΝΑΛΗΨΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ  ΣΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ
2. ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ   ΠΑΕΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΡΟΤΣΑΚΙ ΤΟΝ ΑΜΕΤΡΟΕΠΗ  ΧΡΥΣΟΓΟΝΟ
3. “ΣΥΝΕΝΟΧΟ ΣΤΟ ΦΟΝΟ ΔΕ ΘΑ ΜΕ ΕΧΕΤΕ”. ΔΙΟΝΥΣΗ ΤΣΑΚΝΗ … ΑΝΤΕ ΝΑ ΚΟΥΡΕΥΕΣΑΙ!
4. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! ΚΑΝΤΕ ΤΟΠΟ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΡΟΜΠΟΤ
5.  ΣΚΟΥΠΙΔΟΦΑΓΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ! “Η ΚΑΜΗΛΑ ΔΕ ΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΚΑΜΠΟΥΡΑ ΤΗΣ”
1. Υπόθεση Λουκμάν: Στο εδώλιο του Εφετείου οι δύο χρυσαυγίτες για τη δολοφονία του Πακιστανού
Υπόθεση Λουκμάν: Στο εδώλιο του Εφετείου οι δύο χρυσαυγίτες για τη δολοφονία του Πακιστανού

 

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου θα καθίσουν σήμερα οι δυο κατηγορούμενοι για την εν ψυχρώ δολοφονία του 27χρονου Σαχζάτ Λουκμάν από το Πακιστάν, τον Ιανουάριο του 2013, με το πρωτοβάθμιο δικαστήριο να έχει κρίνει ομόφωνα ενόχους τους Χρυσαυγίτες Διονύση Λιακόπουλο και Χρήστο Στεργιόπουλο, επιβάλλοντας την ποινή των ισοβίων.

Οι δύο κατηγορούμενοι, οι οποίοι είναι αντιμέτωποι και με την κατηγορία της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, στην άλλη δίκη είχαν κάνει λόγο για διαπληκτισμό που οδήγησε στο έγκλημα και πως δεν είχαν πρόθεση να σκοτώσουν, με την εισαγγελέα της έδρας να υποστηρίζει ότι η πράξη τους είχε κίνητρο την διαφορετικότητα.

«Οι κατηγορούμενοι τέλεσαν ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και έπληξαν το θύμα με 7 μαχαιριές. Συναποφάσισαν να αφαιρέσουν τη ζωή ενός αθώου αλλοδαπού άνδρα και δη πακιστανικής καταγωγής. Το ποιό πλήγμα ήταν θανατηφόρο δεν έχει καμία σημασία. Σημασία έχει ότι από την αρχή ήταν αποφασισμένοι» είχε πει η εισαγγελέας.

Οι ηθικοί αυτουργοί, δηλαδή σύμπασα η εγκληματική οργάνωση του Νίκου Μιχαλολιάκου, γιατί δεν είνα στο σκαμνί και  γι΄αυτές τις δολοφονίες; ΄Ηδη ο Ναζί αρχηγός έχει αναλάβει την “ηθική”-ποινική   ευθύνη (δεν υπάρχει πολιτική ευθύνη σε εγκλήματα)  για τη δολοφονία Φύσσα.

Παράλληλα, όπως επί σειρά ετών γράφουμε εμείς εδώ, 60 δολφονίες και 3.500 επιθέσεις, κακοποιήσεις, άλλες βίαιες ενέργειες των Νεο-Ναζί περιμένουν την ταυτοποίηση και την τιμωρία των φυσικών και των ηθικών αυτουργών.

Αν η  ελληνική δικαιοσύνη με τον ανυπόληπτο τρόπο που λειτουργεί μέχρι σήμερα, συνεχίζει να διαπράττει τέτοιου είδους συγκαλύψεις  εγκληματιών, όπως διέπραξε και με τη δολοφονία του καθηγητή Γιώργου Τριάρχη, ουδείς πλέον θα ανέχεται να δικαστεί από ΄Ελληνα δικαστή.  Εκτός κι αν, όπως συνηθίζουν, τον “φέρουν σηκωτό”,  ασκήσουν βία ,δηλαδή, για να τον δικάσουν, ως αιχμάλωτο και όμηρο δικό τους.  Τότε, εν τάξει. Αφού δε θα υπάρχει κράτος δικαίου, θα μιλάμε πια με άλλη “γλώσσα”.

2. Καρανίκας κατά Χρυσόγονου: «Ας κατέβει στις εκλογές να γελάσουμε…»
Επίθεση του Νίκου Καρανίκα στο Κώστα Χρυσόγονο μέσω facebook / Intimenews: ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Να, που θα υπερασπιστούμε τις απόψεις ακόμα και του Καρανίκα.΄Οχι, δηλαδή,πως έχουμε τίποτα με τον άνθρωπο, μια… χαρά άτομο είναι και ασκεί πολύ καλά και αποδοτικά το έργο του, ως μοχλός κι αυτός  εξουσίας. Είναι μήπως οι υπόλοιποι συστημικοί καλύτεροι;  Μην τρελαθούμε.

΄Οσο γι αυτά που λέει για το Χρυσόγονο, έχει δίκιο πέρα για πέρα. Αφού ο τύπος αναδείχτηκε απο το πουθενά με εφαλτήριο το ΣΥΡΙΖΑ, αφού έφτιαξε όνομα, ως ευρωβουλευτής και  βγήκε ΜΟΝΟ γιατί τον έβαλε στις λίστες το κόμμα του Τσίπρα, τώρα το παίζει βεντέτα!

Ας τον αφήσουν ,λοιπόν, να κατέβη μόνος του σε εκλογές, όντως για να γελάσουμε. Και όχι ,μόνο με αυτόν. Αλλά και με το πανάθλιο ελληνικό, εκλογικό σώμα,που  ψηφίζει κόμματα, ποτέ πρόσωπα.Και πάντα με “διάφορο” και ρουσφετολογικά κριτήρια.

Το έλεγε, άλλωστε, παλιότερα πολύ παραστατικά  και ο ακροδεξιός Ευάγγελος Αβέρωφ. “Κατσίκι έξω από το μαντρί, το τρώει ο λύκος”. Ας το θυμάται αυτό ο…αγωνιστής Χρυσόγονος.

΄Αθλιο σύστημα!

3.Παραιτήθηκε ο Διονύσης Τσακνής -«Η ΕΡΤ στα χέρια του πιο άρρωστου τμήματος του κρατικοδίαιτου συνδικαλισμού»
Παραιτήθηκε ο Διονύσης Τσακνής -«Η ΕΡΤ στα χέρια του πιο άρρωστου τμήματος του κρατικοδίαιτου συνδικαλισμού»

Με αξιοπερίεργη… χρονοκαθυστέρηση υπέβαλε την παραίτησή του από την προεδρία της ΕΡΤ ο Διονύσης Τσακνής, επικαλούμενος ισορροπίες και καταστάσεις τις οποίες όχι μόνο γνώριζε (και πάντως όφειλε να γνωρίζει…) αλλά τις είχε ανεχθεί κιόλας στη διάρκεια της 2,5 ετών θητείας του στο καφκικό Ραδιομέγαρο.

Ο καταξιωμένος συνθέτης, στην ανακοίνωση της παραίτησής του, αλλά και σε δηλώσεις του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», αναφέρει πως θεώρησε ότι μετά τη χθεσινή εκδήλωση (σ.σ.: επίσημη παρουσίαση του νέου ΔΣ της εταιρείας από τον υπουργό κ. Νίκο Παπά) υπήρξε νομιμοποίηση του «καλφαγιανισμού» στην ΕΡΤ, από την κυβέρνηση αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ, και καταλήγει «αυτό ας γίνει χωρίς εμένα».

Πιο άρρωστη τούτη η ΕΡΤ  από την παλιά,κύριε Τσακνή μας; Και το αντιληφθήκατε μόλις  τώρα, αφού ξεκοκαλίσατε, όσα φάγατε στη χρυσοφόρα θέση που σας τοποθέτησαν και κάνατε και το κομμάτι σας;

Θρασείς, αμετανόητοι, αριβίστες. Και φυσικά διπρόσωποι και υποκριτές. Παλιάνθρωποι με λίγα λόγια. Και  μας το παίζουν  …καλλιτέχνες!

Καλά. Τέτοιο να ήταν το ήθος του πραγματικού  ανθρώπου της Τέχνης. Και τέτοιους στίχους σαν αυτούς που παραθέτουμε να γράφεις, κύριε Τσακνή μας, όταν δεν πιστεύεις λέξη απ΄όσα λες. Το αποδεικνύει η ίδια η ζωή σου.

«Γυρίζω τις πλάτες μου στο μέλλον
το κόλπο είναι στημένο και στα μέτρα σας
ξεγράψτε με απ’ τα κατάστιχά σας
στον κόπο σας δεν μπαίνω και στα έργα σας
Μένω μονάχος στο παρόν μου
να σώσω οτιδήποτε αν σώζεται
κι ας έχω τις συνέπειες του νόμου

very pleasant what you say. I am glad for your children, but also for you who have good relations with your ex. This shows that you are polite. So I’m lucky to marry a woman like u.
If I come to Kiev, you have to look for an appartment (one room) , please, to rent for a week. Because I am a stranger they want to take advantage of me. I do not want to stay in a hotel, , I can not, I want my kitchen. Will you do that for me? A modest apartment with normal money.

΄Αντε, να κουρεύσαι, πανάθλιε Τσακνή!

4. ΝΕΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΓΕΝΕΤΙΚΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ
Πρόληψη της καρδιοπάθειας με τροποποίηση του DNA εμβρύων
Πρόληψη της καρδιοπάθειας με τροποποίηση του DNA εμβρύων

Τί θαύματα  της επιστήμης έχουν να δουν οι  γενιές που έρχονται, δε λέγεται. “Θα τρίβουν τα μάτια” τους και όχι μόνο για τα ιατρικά επιτεύγματα.

Αν η τεχνητή νοημοσύνη πάρει τα σκήπτρα από το σημερινό ανθρώπινο, ελλειμματικό  εγκέφαλο, ιδιαίτερα στην τεχνολογία-ρομποτολογία, βιοτεχνολογία, ιατρική, βιολογία, και τις παρεμφερείς επιστήμες, που σήμερα (και παλιότερα) κινούνται εκνευριστικά αργά και χωρίς σπουδαία απόδοση, ο κόσμος, ο πολιτισμός θα αλλάξουν.  Θα εκτοξευθεί  η πρόοδος σε όλους τους τομείς.

Κι ας λένε οι “Κασσάνδρες” πως τα ρομπότ θα νικήσουν τον άνθρωπο, θα καταστρέψουν το κόσμο και άλλα τέτοια  ανισόρροπα.  Το ιερατείο και τα “παπαδοειδή” τα λένε αυτά. Χάνουν τα  πρωτεία στο νέο κόσμο που ανατέλλει και έχουν λυσσάξει . Μην τους πιστεύετε.

Ο κόσμος θα γίνει καλύτερος στο μέλλον. Εμείς σήμερα θα μοιάζουμε…βάρβαρη κοινωνία. Και μήπως δεν είμαστε;  Παντού, όχι μόνο στην τεχνολογία. Ιδιαίτερα, σε θέματα ανθρωποκεντρισμού . Πίσω,  πολύ πίσω είμαστε ακόμα , σε όλα.

5.ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ ΕCONOMIST
Πώς η θυμωμένη street art μεταμόρφωσε την Αθήνα σε μια πιο μοντέρνα πόλη
Πώς η θυμωμένη street art μεταμόρφωσε την Αθήνα σε μια πιο μοντέρνα πόλη [εικόνες]

Από τη μία πλευρά εξαθλιωμένοι Ελληνες που αναζητούν φαγητό ή παλιά ρούχα μέσα στα σκουπίδια και από την άλλη μια Αθήνα, η οποία «σφύζει» από τουρίστες.

Τις δύο όψεις της ελληνικής πρωτεύουσας παρουσιάζει στην έντυπη έκδοσή του το οικονομικό περιοδικό Economist, το οποίο παράλληλα αναδεικνύει και μια καλλιτεχνική τάση που έχει δώσει άλλο… χρώμα στην Αθήνα. Και ποια είναι αυτή;

Τα γκράφιτι στους τοίχους πολυκατοικιών και κτηρίων, από καλλιτέχνες που «πολεμούν» με τα σπρέι τους τη λιτότητα και την οικονομική κρίση .

Ασύστολη, αδίστακτη, εντελώς χρησιμοθηρική η βιομηχανία παραπληροφόρησης .Για δείτε. “Εξαθλιωμένοι οι ΄Ελληνες”, μας λέει  η φυλλάδα. “Σκουπιδοφάγοι” γίναμε σαν  λαός!

Λες κι εμείς δεν είμαστε στην Ελλάδα,  δε βλέπουμε πώς ζουν οι ΄Ελληνες όλα τα χρόνια της κρίσης. ΄Η σαν να μην έχουμε πάει στο Λονδίνο, το Παρίσι στις άλλες μεγαλουπόλεις, που δεν έχουν και κρίση,  με τις χιλιάδες άστεγους και πεινασμένους στους δρόμους και τις πλατείες.

Το 1982  που πήγα για πρώτη φορά στο Λονδίνο, είδα και έφριξα .Οι  άστεγοι και οι  πεινασμένοι να συμβιώνουν εκατοντάδες κάτω από τις γέφυρες. Ρακένδυτοι, πεινασμένοι, ξυλιασμένοι από το δριμύ κρύο. Μια περίοδο είχα για μήνες κάνει το διαμέρισμά μου στο Τσέλσι άσυλο-καταφύγιο για τέτοιους ανθρώπους. Να μαζεύονται απ΄έξω μιλιούνια, ποιος να πρωτομπεί.

Μέχρι που  με καρφώσανε στην αστυνομία και σταμάτησα αυτή την αυτονόητη, αλληλέγγυα στάση απένατι  στον  πένητα , τον κατατρεγμένο  συνάνθρωπο.  Και ποια λέτε ήταν  η δικαιολογία των…αρχών; ΄Οχι πως ενοχλούσαν.   Το σπίτι μου ήταν  ακριβώς απέναντι από το πατρικό της Θάτσερ. Εκείνη δεν έμενε εκεί, αλλά το φρουρούσαν νυχθημερόν.

   Στο αστυνομικό τμήμα που με κάλεσαν, λοιπόν, επιχειρηματολόγησαν πως δεν έρπεπε να μαζεύω αυτά τα…αποβράσματα (sic), γιατί, τέτοιες  σκηνές μ΄αυτούς  στην ουρά, ως την εξώπορτα απέναντι στο σπίτι  της Θάτσερ,  ήταν  εξευτελιστικές για το σύστημα  και χάλαγαν το…πολιτικό ίματζ της πρωθυπουργού.  Ω, θεοί!

  Μάλιστα,  εκείνη την εποχή οι εφημερίδες  κάνανε απεργία και δε βγαίναν φύλλα  γι΄αρκετό καιρό. Λέγανε λοιπόν στις τηλεοράσεις πως όσες ημέρες δεν κυκλοφόρησαν εφημερίδες, πέθαναν δεκάδες άστεγοι από το κρύο, επειδή δεν είχαν χαρτο-φημερίδες να τυλιχτούν, όπως έκαναν τις μέρες της κυκλοφορίας τους.  Απίστευτο!

Ανύπαρκτες τέτοιες σκληρές  εικόνες στην Αθήνα, όπως συναντάς σε άλλες  ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Φυσικά,  στην Ομόνοια,  την πλατεία Κοτζιά, το Μοναστηράκι, αλλού στο κέντρο, θα συναντήσεις και τέτοιες σκηνές. ΄Ανθρωποι να κοιμούνται έξω, τυλιγμένοι με παλιοκουβέρτες  στο πεζοδρόμιο πάνω. Αλλά, σε καμιά περίπτωση δε βλέπεις το “κακό” του Λονδίνου και του Παρισιού.  Και η Αθήνα δεν είναι μικρή.  Κοντά 6 εκατομμύρια ζουν στο λεκανοπέδιο. Και όντως η λιτότητα και η ανέχεια παιδεύουν  χιλιάδες συμπολίτες.

 Και  να μη μιλήσουμε  για τη χώρα- μητρόπολη του καπιταλισμού, τις  ΗΠΑ με τα εκατομμύρια αστέγους και πεινασμένους.  Να πεθαίνουν σαν τις μύγες οι άνθρωποι, κοκαλιασμένοι από το κρύο τις νύχτες της βαρυχειμωνιάς  ,όσοι δεν κατάφεραν να βρουν νωρίς τη μέρα ασφαλές καταφύγιο σε καμιά γέφυρα ή σε κανένα εγκαταλελειμένο κτίριο.

Μια από τις μεγαλύτερες σημερινές  τραγωδίες της ανθρωπότητας   και τρανή απόδειξη της δεινής αποτυχίας του καπιταλιστικού συστήματος ,που στερείται παντελώς, έστω και στοιχειώδους ανθρωποκεντρισμού.  Καμιά πρόνοια, κανένα κοινωνικό μέτρο και ενδιαφέρον για ένα μεγάλο τμήμα του αμερικάνικου πληθυσμού, που πλήττεται και δεινοπαθεί , εξαιτίας, ακριβώς,  της αναλγησίας και της σκληρότητας του αμερικάνικου “πολιτικού” συστήματος.  Το ανελέητο κυνηγητό του “αμερικάνικου ονείρου”  εκείνων, ο  χειρότερος εφιάλτης των άλλων!

Τραγικός,  άθλιος, αισχρός ο “Τύπος”. Ανέκαθεν,όχι μόνο σήμερα.