ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

  1.  ΡΟΥΜΑΝΙΑ.  ΦΤΩΧΙΑ ΧΩΡΑ ΣΤΑ ΣΚΟΤΙΣΜΕΝΑ ΜΥΑΛΑ ΤΩΝ… ΠΛΟΥΣΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!
  2. ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ. ΕΥΓΕ!
  3. ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΟΣ…ΚΡΑΤΙΚΙΣΜΟΣ
  4. ΣΙΑ ΚΑΙ  ΒΟΡΕΙΟΚΟΡΕΑΤΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ ΙΔΙΟ ΜΥΑΛΟ ΚΙ ΑΥΤΟ…ΚΛΟΥΒΙΟ
  5. ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΑΜΙΑΣ. ΚΥΡΙΟΣ!
  6. ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ . ΜΙΑ ΖΩΗ  ΚΟΥΛΑ ΚΑΙ ΚΟΥΦΑ
  7. ΜΕΛΙ…ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ
  8. ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ ΚΑΙ ΣΕ ΡΟΛΟ  ΤΖΙΜΗ ΠΑΝΟΥΣΗ.
1. Μία στις δύο προσλήψεις στον ιδιωτικό τομέα είναι με αποδοχές… Βαλκανίων
157.961 νέες θέσεις μερικής και εκ περιτροπής απασχόλησης τον Σεπτέμβριο/Φωτογραφία:SOOC

 

Η αγορά εργασίας έχει αρχίσει να κινείται και αυτό αποτυπώνεται στα στοιχεία του συστήματος «Εργάνη», όπου το ισοζύγιο ροών μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα είναι θετικό τόσο τον Σεπτέμβριο, όσο και το εννεάμηνο.

Ωστόσο, η κυριαρχία των ευέλικτων μορφών εργασίας έχει φέρει τα πάνω κάτω στην αγορά εργασίας, με μεγάλους χαμένους τους εργαζόμενους, οι αμοιβές των οποίων κινούνται πλέον σε επίπεδα… Βαλκανίων.

Κατάπληκτη η φυλλάδα στο άρθρο της παραπάνω (βάζει …3 τελείες για να το εκφράσει!) με  τις τελευταίες αμοιβές στην Ελλάδα που κινούνται σε επίπεδα Ρουμανίας, Βουλγαρίας και άλλων Βαλκανικών χωρών. Ενώ το δίκαιο, το σωστό θα ήταν, να είναι  δυο και τρεις  φορές πάνω οι αμοιβές στη χώρα μας, όπως ήταν   την  περίοδο της απάτης, της κλοπής και των “χρυσών αγελάδων”, που τελικά αποδείχτηκαν πως ήταν …επίχρυσες μαϊμούδες.

Για σταθείτε ,βρε μπαγαπόντηδες. Γιατί τέτοια έκπληξη και πικρό  παράπονο; Τουλάχιστον, η Ρουμανία  έχει απείρως περισσότερο “εθνικό” και φυσικό πλούτο σε σύγκριση με την Ελλάδα. Απέραντοι σιτοβολώνες ,πεδιάδες ατελείωτες, φυσικά κοιτάσματα ενέργειας, αλλά και  βαριά βιομηχανία και τεχνολογία υψηλή.  Από παλιά. Οι μισθοί όμως εκεί,  κρατημένοι στα επίπεδα ανάπτυξης της χώρας.

Την ίδια  εποχή στην  Ελλάδα, η ευημερία και η προκλητική ζωή των κατοίκων της , στηρίζονταν σε πήλινα πόδια, αφού  οι μισθοί ήταν   ανεγκέφαλα  μεγαλύτεροι σε μια μια χρεοκοπημένη χώρα, που είχε καταντήσει  πάμπτωχη τελικά  από τα δάνεια.  Οι Ρουμάνοι δεν έπαιρνα δάνεια την ίδια εποχή. Αντίθετα, ο Τσαουσέσκου  ήταν ο μόνος, μαζί με τον Καντάφι παγκόσμια, που  εξόφλησαν το δημόσιο χρέος των χωρών τους. Οι ΄Ελληνες, σαν τον απερίσκεπτο “τζίτζικα”,  ζούσαν  δεκαετίες ολόκληρες σε “καλοκαίρι”.  Και τώρα που  η ζεστή, ευτυχισμένη αυτή εποχή ξεμυτίζει σε άλλες βαλκανικές  χώρες, η δική μας  εδώ έχει πέσει σε   βαρύ χειμώνα.

“΄Εχει ο καιρός γυρίσματα”, λοιπόν. Και “κάθε κατεργάρης πάει στον πάγκο” . Σοφά  τα έλεγαν οι παλιοί. ΄Ολα εδώ πληρώνονται τελικά.

2. «ΠΡΑΞΗ ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ» ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Η Ζωή ανοίγει την μπάρα των διοδίων και περνάει χωρίς να πληρώσει
Η Ζωή ανοίγει την μπάρα των διοδίων και περνάει χωρίς να πληρώσει [βίντεο]

Τσαμπουκάς εκ του ασφαλούς! Η κάργα συστημική Ζωή, που έγινε, ό,τι έγινε, λόγω πολιτικάντη μπαμπά Νίκου Κωνσταντόπουλου, κατ΄όνομα κομμουνιστή παλιότερα, ξέρει πολύ καλά πως δε θα υποστεί συνέπειες γι΄αυτή την  παλικαριά του “τζάμπα μάγκα”. Κανείς δε θα τη στείλει φυλακή, όπως έγινε με τον Καλαματιανό, αφού η ίδια είναι βασικός πυλώνας στήριξης του συστήματος που τάχα πολεμάει.

Βεβαίως, θα είμαστε μονόπλευροι στην κριτική μας, αν δεν αναγνωρίζαμε πως σε σχέση με κάτι άλλα “επώνυμα”, κομματικά λαμόγια, τούτη, τουλάχιστον, πήγε ως την Καλαμάτα για συμπαράσταση στον καταδικασθέντα, επειδή αρνήθηκε να πληρώνει  διδόδια (αλλιώς, τα λέει, βέβαια ο λαός αυτά τα..κερατιάτικα, αλλά ας το κρατήσουμε , έστω και  με το ζόρι ,  στα δόντια).

Μπράβο της, λοιπόν, για αυτό το ταξίδι συμπαράστασης! Ας τη μιμηθούν και  άλλοι. Και απλοί  πολίτες, όχι μόνο οι “επώνυμοι”.

3. ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΑΣΟΥΝ ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Η γηραιότερη πρόσφυγας στον κόσμο είναι 106 ετών και θα μείνει τελικά στη Σουηδία
Η γηραιότερη πρόσφυγας στον κόσμο είναι 106 ετών και θα μείνει τελικά στη Σουηδία [εικόνες & βίντεο]

Αυτό έλειπε!  Να απελάσουν την υπεραιωνόβια γυναίκα οι Σουηδοί. Και όχι μόνο, επειδή η  Αφγανή γιαγιά  βρίσκεται  πια σε τόσο προχωρημένη  ηλικία. Ουδείς πρόσφυγας, μετανάστης, κατατρεγμένος, κυνηγημένος  πρέπει να εκδιώκεται, αν ζητάει άσυλο . Ακόμα και ο παραβάτης του νόμου στη δική του χώρα. Ο πρόσφυγας είναι «πρόσωπο ιερό». Και ο «ποινικός» επίσης. Δεν το λέμε εμείς. Το διακήρυξε αιώνες πριν ο πατέρας της επιστημονικής Ιστορίας Θουκυδίδης.

Και με την ευκαιρία, πρέπει να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Η Σουηδία όντως είναι …κράτος! Τα περισσότερα σημερινά κράτη , είναι ΜΟΝΟ στην κυριολεξία του όρου (κράτος= δύναμη, εξουσία).  Στη χώρα των όμορφων (αντρών και γυναικών) Βίκινγκ, πράγματι  και  από προσωπική εμπειρία, είδαμε να λειτουργεί στο μέτρο του εφικτού, σωστά το κράτος. Και  θα το αποκαλούσαμε  καλύτερα «Πολιτεία». Σε όλους τους τομείς. Να μην τους απαριθμούμε  λεπτομερώς.

Τέτοιες «Πολιτείες» προσδοκούμε. Ακόμα κι εμείς που είμαστε αντικρατιστές. Οι  ιδεολογικά πολέμιοι του κράτους, δεν είναι «μπαχαλάκηδες».  Δεν  γκρεμίζουν, για να γκρεμίζουν, ωθημένοι από αδιέξοδα, διάθεση χαβαλέ-τζέρτζελο, αλλά και οπαδιλίκι-χουλιγκανισμό. Καμιά σχέση τέτοια φυντάνια με τον αντικρατιστή αναρχικό.

Εμείς ,τουλάχιστον σε αυτή την (ακόμα) πρώιμη, σημερινή  πολιτισμική περίοδο, που κυοφορεί, ανάμεσα στα άλλα επιτεύγματα  και την κατάργηση του κράτους, αναζητάμε «Πολιτείες» Σουηδίας. Δεν είναι οι ιδανικές, φυσικά,  έτσι όπως θα είναι εκείνες του μέλλοντος. ΄Ομως, έστω και στη μορφή  «σπαργάνων», που λειτουργούν, τις σεβόμαστε.

Κι αυτό, επειδή μια μέρα από τέτοια πολιτειακά-πολιτικά-κοινωνικά  συστήματα θα προκύψουν οι κοινωνίες του μέλλοντος, οι οποίες  θα είναι αντιεξουσιαστικές, αταξικές, κομμουνιστικές. Ποτέ δε θα αναστηθούν όμοιες κοινωνίες, μέσα από το χάος, την καταστροφή, το έγκλημα.

Η Ιστορία συνυπογράφει πως σε όλα τα ανθρώπινα, όπως και στη  Φύση, ισχύει  η «εξέλιξη των ειδών». Το ίδιο και στους πολιτισμούς. Απλό παράδειγμα. ΄Ο,τι σήμερα θεωρούμε βάρβαρο (π.χ την κακοποίηση ζώων), πριν  1-2 αιώνες, το θεωρούσαν λογικό και φυσικό! Χιλιάδες τέτοια επιχειρήματα.

Ως τότε ας ελπίζουμε, τουλάχιστον πως οι «Σουηδίες» θα βρίσκουν όλο και περισσότερους μιμητές και σε άλλες χώρες. Και έχουμε χρέος  να  αγωνιζόμαστε με το δικό μας τρόπο  να αυξάνονται.

Χωρίς, βέβαια (όρος sine qua non), όσοι στηρίζουμε από ιδεολογία και σημειολογία, τις ακρατικές κοινωνίες, να δεχόμαστε να συμμετέχουμε  ενεργά στη λειτουργία της εξουσίας,  να  ασκούμε, δηλαδή,  αξιώματα,  ακόμα και μέσω τέτοιων, σουηδικών «μοντέλων» κρατικών εξουσιών.

Το κράτος δεν παύει να είναι τέτοιο, έστω και σε αυτή  του την έκδοση. Κι αυτό, γιατί αν  οι συνθήκες το απαιτήσουν, δε θα διστάσει και τούτο να δείξει το σκληρό,  κατασταλτικό, άδικο  πρόσωπό του.(Να θυμίσουμε πως στον ακτιβιστή Τζούλιαν Ασάνζ, Σουηδή εισαγγελέας με αμερικάνικη εντολή, άσκησε διώξεις εναντίον του). Ας μην είμαστε αιθεροβάμονες.

Βοηθάμε, επικροτούμε, την κατάργηση του αυταρχικού, του αντικοινωνικού, της έλλειψης δικαίου, κράτους και την εξέλιξή του εν καιρώ σε ελεύθερες αντιεξουσιαστικές κοινωνίες.  Αλλά , στα όποια «εγκλήματα» της εξουσίας σήμερα, έστω και πλημμεληματικού χαρακτήρα, «εμάς συνένοχους δε θα μας έχετε».

4. ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ
CIA: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν δεν είναι τρελός -Παίζει λογικά
Ο πρόεδρος της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν. Πηγή φωτό: AP/Wong Maye-E

Τί του λες τώρα του πράκτορα; Τρελός… τρελό αν οδηγεί, αμφότεροι θα κάνουν τον πλανήτη στάχτη. Αλλά τι περίμενε κανείς να λέει ένας  σκοτεινάνθωπος  της Σία; ΄Ιδια η ηθική του  με αυτή του  εγκληματία “Μπούλη” της Πιονγινάγκ.

 ” Κύλησε ο τέτζερης και βρήκε το καπάκι”!

 

5. ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΛΑΜΙΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑΡΗΣ

Συνέλαβαν τον αντιδήμαρχο Λαμίας γιατί οδηγούσε απορριμματοφόρο! [εικόνες]

Συνελήφθη και οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο Φθιώτιδας ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας του Δήμου Λαμιέων, Γιώργος Λάμπρου επειδή οδηγούσε απορριμματοφόρο και βοηθούσε στην συγκομιδή των σκουπιδιών από τους δρόμους της πόλης.

Οπως αναφέρει το lamiareport.gr, η απόλυση των συμβασιούχων στο τομέα της καθαριότητας δημιούργησε σοβαρό πρόβλημα με τα σκουπίδια στη Λαμία και την ευρύτερη περιοχή, με αποτέλεσμα ο Αντιδήμαρχος μαζί με τους λίγους εναπομείναντες μόνιμους υπαλλήλους να αναλάβουν τον καθαρισμό της πόλης.

Ενδεχομένως, κάποιοι κάτοικοι ενοχλήθηκαν από αυτό το θέαμα και κατήγγειλαν στην Αστυνομία ότι ο Αντιδήμαρχος οδηγούσε το απορριμματοφόρο που επέστρεφε από την αποκομιδή των σκουπιδιών

Φαιδρή χώρα. Αντί να του απονέμουν εύσημα, τον πήγαν και μέσα.  Τί έκανε ο άνθρωπος; Το αυτονόητο. Δεν το έπαιξε αξίωμα και  μούρη. Πήρε το σκουπιδιάρικο και βγήκε σβάρνα στην πόλη να μαζέψει τα  σκουπίδα, που έπνιγαν την πόλη.

΄Ελα, όμως,  που στην Ελλάδα η λογική σταματάει εκεί που αρχίζει η σχιζοφρένεια των συνδικάτων. Οι  συντεχνίες για τα δικά τους συμφέροντα, δε διστάζουν να παίζουν ακόμα και  με την υγεία, τη ζωή  του κόσμου. Κι αυτό στην Ελλάδα είναι …κατανοητό και ηθικό! “Ο θάνατός σου η ζωή μου”, για τα δικά  μου συμέροντα.

΄Αθλιοι συνδικαλιστάδες .Βρώμικες συντεχνίες.

 

6. Βολές Κούλογλου κατά κυβέρνησης για τα «χάλια» της ΕΡΤ -Είναι χειρότερη από πριν
Βολές Κούλογλου κατά κυβέρνησης για τα «χάλια» της ΕΡΤ -Είναι χειρότερη από πριν

Στο μεταξύ, να μην ξεχνάμε ποιος είναι αυτός ο τύπος, που και σήμερα,όπως παλιότερα,  το παίζει “αντίσταση”.Το παλικάρι, που βλέπει τα ίδια χάλια της σημερινής με την παλιά ΕΡΤ, δούλευε στο…καλύτερο συγκριτικά με σήμερα αυτό ΕΡΤΟ-μάγαζο, μοσχοπληρωνόταν, έκανε… επανάσταση εκ του ασφαλούς, απόκτησε αναγνωρισιμότητα και ο ΣΥΡΙΖΑ τον έκανε βουλευτή. Μέσα σε όλα ο άθλιος.

Να μη λησμονάμε και τούτο για το χαρακτήρα του πεζεβέγκη. ΄Ηταν  ο Κούλογλου που πριν τις τελευταίες εκλογές, είχε πει στην Ισπανία  το αμίμητο και άκρως κουφό, πως πρέπει πάση θυσία να βγει κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, γιατί αν δε γινόταν πρωθυπουργός ο Τσίπρας, θα σχημάτιζε κυβέρνηση ο Μιχαλολιάκος! Ναι, το είπε ο πανάθλιος δημοσιογραφίσκος. Κι αυτό. Φυσικά ποιος έχασε τσίπα;

 

7. Με φυτοφάρμακο 3 στα 4 μέλια

 

Φωτογραφία: Shutterstock
Δηλητηρίασαν την τροφική αλυσίδα οι εγκληματίες. Αυτοί που τους αποκαλούμε με…συντεχνιακή  συμπάθεια, αγρότες, κτηνοτρόφους,  ψαράδες. Που τους νοιάζει μόνο η τσέπη τους, το  απάνθρωπο κέρδος.

Σκότωσαν και αρρώστησαν εκατομμύρια κόσμου. Και συνεχίζουν. Κανονικά είναι υπόδικοι για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Στο μέλλον, θα δικαστούν και τούτοι. Σε κανέναν δε θα χαριστούν οι κοινωνίες του μέλλοντος, που σε σύγκριση με τις δικές μας βάρβαρες, θα είναι… η μέρα με τη  νύχτα. Σεβασμός στη φύση και τη ζωή είναι τα κυρίαρχα συστατικά ενός ανώτερου  πολιτισμού.

 

8.Γιάννης Πανούσης: Οι απαγωγείς δεν ήθελαν να σκοτώσουν τον Λεμπιδάκη

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ: INTIME NEWS /ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Προ πολλού έχει ξεπεράσει τα όρια της γελοιότητας αυτό το άτομο. Συστημικός, ακροδεξιο-αριστερός (“τρικυμία εν τω κρανίω”) φιγουρατζής, ξερόλας. Θυμηθείτε τα παλιότερα καμώματα του , για να μην τα επαναλαμβάνουμε.

Τώρα,το παίζει και …καφετζού. Οι μεν απαγωγείς δήλωναν στις καταθέσεις τους, όπως γράφαμε χτες,  πως θα σκότωναν το θύμα τους, αν δεν έπαιρνα τα λεφτά ή κάτι πήγαινε στραβά, αλλά ο …μεγάλος επιστήμων Πανούσης, ξέρει καλύτερα κι από τους ίδιους τους δράστες τί είχαν αποφασίσει και τί θα κάνανε.

Δε θέλουν  σχολιασμό η αφροσύνη,ο παραλογισμός και η φαιδρότητα.