ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

  1. ΑΠΟ ΤΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ ΤΗΣ ΚΟΡΕΑΣ ΣΤΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ
  2.  ΚΡΗΤΗ. ΠΡΩΤΗ ΣΤΟ …ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ
  3. ΥΠΟΣΧΕΣΗ Ν.Δ. ΘΑ ΚΡΑΤΗΘΕΙ Η ΧΩΡΑ ΣΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗΣ
  4. ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ  -ΙΒΑΝ ΣΑΒΒΙΔΗΣ . ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΥΠΟ ΤΗ ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ ΠΟΥΤΙΝ
1.ΕΙΧΕ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΠΙΟΝΓΙΑΝΓΚ
«Η Β. Κορέα ετοιμάζει δοκιμή πυραύλου που μπορεί να πλήξει στη δυτική ακτή των ΗΠΑ»
Νέα δοκιμή πυραύλου φέρεται να ετοιμάζει η Β. Κορέα (Φωτογραφία: AP/ Ahn Young-joon)

 

Ιδιαίτερα ανησυχητική εκτίμηση έκανε Ρώσος βουλευτής, ο οποίος μόλις επέστρεψε από επίσκεψη στην Πιονγιάνγκ.

Σύμφωνα με τον Αντον Μορόζοφ, ο οποίος με δύο συναδέλφους του ταξίδεψε εκεί στις 2-6 Οκτωβρίου, δήλωσε ότι η Βόρεια Κορέα ετοιμάζει τη δοκιμή ενός πυραύλου μεγάλης εμβέλειας, ο οποίος πιστεύει ότι μπορεί να «χτυπήσει» στη δυτική ακτή των ΗΠΑ.

«Ετοιμάζονται για νέες δοκιμές πυραύλων μεγάλης εμβέλειας. Μας έδωσαν μέχρι και μαθηματικούς υπολογισμούς που πιστεύουν ότι αποδεικνύουν ότι ο πύραυλός τους μπορεί να πλήξει τη δυτική ακτή των ΗΠΑ», δήλωσε ο Μορόζοφ, σύμφωνα με το πρακτορείο RIA. «Από ότι αντιλαμβανόμαστε, σκοπεύουν να εκτοξεύσουν έναν ακόμη πύραυλο μεγάλης εμβέλειας στο άμεσο μέλλον. Και γενικότερα έχουν αρκετά εμπόλεμη διάθεση», πρόσθεσε ο ίδιος.

Δεν κάνουν μόνο…εθιμοτυπικές επισκέψεις οι Ρώσοι στην Πιονγιάνγκ.  Μένουν εκεί.  Εκατοντάδες στρατιωτικοί σύμβουλοι,  πυρηνικοί, τεχνολόγοι και άλλοι  δαιμόνιοι οπλοκατασκευαστές, διαβιούν εδώ, προσφέρουν τη γνώση και την εμπειρία τους, αλλά παράλληλα, συμβουλεύουν τον τρελαμένο “Μπούλη” πώς να κλιμακώνει τις επιθέσεις του , ρητορικές και πολεμοχαρείς προς το παρόν, εναντίον της Δύσης και του ελεύθερου κόσμου.

Ο δικτάτορας Πούτιν είναι πίσω απ΄όλη αυτή την πολεμική  υστερία της Β. Κορέας. Χωρίς καμιά αμφιβολία.  Δημιουργεί αντιπερισπασμό για την εξυπηρέτηση των δικών του σχεδίων. Ανοίγει μέτωπα  στην Κορεατική χερσόνησο, για να μένει απερίσπαστος στο αποσχιστικό του έργο στην Ευρώπη. Γεωργία, Ουκρανία, Ισπανία,  τάσεις απόσχισης  στη Β. Ιταλία, αλλά και σε άλλες χώρες, είναι καταδικά του έργα.

Τώρα, συνεργάζεται στενά και με τον …ομόλογό του δικτάτορα της Τουρκίας.   Δεν το έχει σε τίποτα ο έτερος τρελαμένος Τούρκος πρόεδρος ,που έχει ανοιχτά αμφισβητήσει τη συνθήκη της Λωζάνης, να ξεκινήσει κινήσεις με  στόχο την εξώθηση των Τούρκων-Μουσουλμάνων της Θράκης σε διαδηλώσεις και …δηλώσεις για  ένωσή τους με τη…μητέρα πατρίδα τους Τουρκία.

΄Ολα μπορεί κανείς να τα περιμένει από το Ρώσο δικτάτορα.  Είναι ο πιο αιμοσταγής τύραννος σε ολόκληρη την υφήλιο, μετά τη λήξη του Β. παγκόσμιου  πολέμου.  Σε χιλιάδες μετριούνται οι νεκροί από τα δικά του όπλα.

Οι  πολιτικοί ακτιβιστές, όμως, παγκόσμια, σιωπούν. Βλέπετε ακόμα  είναι ζαλισμένοι. Ούτε σήμερα, μετά τα αμέτρητα εγκλήματα στην Τσετσενία, τη Γεωργία, την Ουκρανία, τη   Συρία, μπορούν ή δε θέλουν να αντιληφθούν ποιοι πραγματικά είναι  τώρα πια “φονιάδες των λαών”. Οι Αμερικανοί , πάντως, σήμερα, τουλάχιστον,έχουν παραδώσει και μάλιστα προ πολλού το “μαχαίρι” της σφαγής αθώων ανθρώπων στους Ρώσους. “Ηλίου φαεινότερο”.

Βρυχάται η “αρκούδα του Βορρά”. Και μόνο οι κατ΄επίφαση αριστεροί, οι ψευτοαναρχικοί, οι …περί άλλα τυρβάζοντες  ακτιβιστές κλείνουν αυτιά και μάτια . Η ίδια, όμως, η πραγματικότητα, η εξέλιξη των πραγμάτων απο δω κι εμπρός, θα είναι το ηχηρό χαστούκι που ελπίζουμε να  αφυπνίσει  τον κόσμο. Ειδικά το Ρώσικο λαό, που σήμερα βρίσκεται σε πραγματική εθνικιστική  (απο)χαύνωση.

 

2.Φονική ενέδρα στη Σητεία: «Γάζωσαν» με σφαίρες το αυτοκίνητο γιατρού

Αγριο έγκλημα έγινε στον οικισμό Πιλαλήματα Σητείας, με θύμα γιατρό που βρέθηκε νεκρός στο αυτοκίνητό του.

Συνολικά έπεσαν τουλάχιστον τέσσερις πυροβολισμοί, σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας neakriti, οι οποίοι έπληξαν τον άτυχο άνδρα, το παρμπρίζ και την πόρτα του οχήματος.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για 62χρονο γνωστό καρδιολόγο με καταγωγή από τη Σητεία. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι αρχές εκτιμούν ότι πιθανόν ο ή οι δράστες έστησαν ενέδρα στον γιατρό και τον πυροβόλησαν μέσα στο όχημά του.

Το θύμα έφερε τραύματα από κυνηγετική καραμπίνα. Στο σημείο έχουν σπεύσει αστυνομικές δυνάμεις και ιατροδικαστής.

Το έχουμε ξαναγράψει. Στην Κρήτη βράζει το σκληρό, το ειδεχθές έγκλημα. Με μαφιόζικη τακτική. Σε όλη την Ελλάδα, βέβαια,γίνονται και απαγωγές και εγκλήματα πολλά και διάφορα,  εμπόριο και κατοχή βαρύ οπλισμού, καλλιέργεια μπαφοφυτειών, αλλά και  διακίνηση σκληρών ναρκωτικών .  Κι αλλού υπάρχουν “Ζωνανιά”. Δε λέμε.   Αλλά, στο νησί τα πράγματα είναι πιο άγρια, ιδιόμορφα και συνεχώς επαναλαμβανόμενες οι βαριές παρεκτροπές.

Είναι η νοτροπία του κόσμου, η στρεβλή παράδοση, ο σφοδρός  τοπικισμός;  Μήπως είναι ο πλούτος που έχει συσωρευτεί στο νησί από τον τουρισμό και της καλλιέργειες και έχει πάρει τα μυαλά των Κρητικών;

Ποιος θα δει σε βάθος το πρόβλημα της ειδεχθούς  εγκληματικότητας στην Κρήτη και θα τολμήσει να τα βάλει με ένα μαφιόζικο κόσμο, που δεν είναι μια μικρή μειοψηφία, αλλά ολόκληρες στρατιές  κάθε είδους; Να προστεθεί σ αυτό  και η αγαστή συνεργασια της τοπικής με τη διεθνή μαφία, ιδιαίτερα τη ρώσικη και την Αλβανική, που καθιστά το πρόβλημα ,ακόμα πιο περίπλοκο και φυσικά περισσότερο επικίνυνο.

Ντροπή ! 21ος αιώνας!

 

3. ΝΔ για ομιλία Τσίπρα: Εξοργιστικό το ψέμα για δήθεν τέλος της επιτήρησης
ΝΔ για ομιλία Τσίπρα: Εξοργιστικό το ψέμα για δήθεν τέλος της επιτήρησης

Ούτε μια προπαγάνδα της προκοπής δεν ξέρουν να κάνουν εκεί στην “ηθικά , αγγελικά πλασμένη”, ανεγκέφαλη  ομάδα του “γκεμπελικού” γραφείου της Ν.Δ. Με την παραπάνω, ας πούμε …εξοργιστική επισήμανση του ψεύδους Τσίπρα, οι φωστήρες, σφογγοκωλάριοι του Κυριάκου, μας διαβεβαιώνουν πως η χώρα θα βρίσκεται υπό καθεστώς  επιτήρησης για πολλά χρόνια ακόμα.

Μάλιστα. Δηλαδή, μας λένε τα φυντάνια της Δεξιάς,  πως, αν  καταφέρει να κυβερνήσει ο Μητσοτάκης,  θα κάνει τα πάντα για να συνεχίσει η χώρα να βρίσκεται   υπό  επιτήρηση! Καθόλου περίεργο, βέβαια. Είναι αυτό ακριβώς που θα κάνει ο μελλοντικός  (ίσως) πρωθυπουργός της χώρας.

Ας μην ελπίζουν, επομένως, οι ψηφοφόροι της Δεξιάς και ειδικά η  περίφημη “κινούμενη άμμος”, σε καλυτέρευση της οικονομικής κατάστασής τους. Αν τώρα είμαστε δεμένοι με τα δύο, ο Μητσοτάκης υπόσχεται πως θα μας δέσει χειροπόδαρα,  με τα τέσσερα! “Γλώσσα λανθάνουσα, τα αληθή λέγει”.

Καλώς να ορίσει, λοιπόν,  ο “γόνος”.  ΄Εχει  σειρά τώρα, να ασελγήσει και τούτος  πάνω στο πτώμα πια της χώρας, που τη μαχαίρωσε ο ανιψιός Καραμανλής, δε γιάτρεψε τη βαριά πληγή της ο  υιός Παπανδρέου και νεκρή τώρα, θα τη θάψει ο Μητσοστάκης, υιός και τούτος δυναστείας.

Φαιδρή χώρα,ανόητος λαός.

4. Ο Αλέξης Τσίπρας φωτογραφίζεται χαμογελαστός με τον Ιβάν Σαββίδη
Ο Αλέξης Τσίπρας φωτογραφίζεται χαμογελαστός με τον Ιβάν Σαββίδη [εικόνες]

Όλοι γνωρίζουν τις καλές, άριστες, μάλλον,  σχέσεις του ΄Ελληνα πρωθυπουργού με το δικτάτορα της Ρωσίας. Να θυμηθούμε πως στα τραγικά γεγονότα της απόσχισης της Α. Ουκρανίας, ο Τσίπρας, ως αντιπολίτευση και κυβέρνηση μετά, είχε ταχτεί αναφανδόν υπέρ των ενεργειών του Πούτιν.

Πρώτα δια της…εκκωφαντικής σιωπής του να καταδικάσει άμεσα και σκληρά τις πολεμικές επιχειρήσεις των Ρώσων στην Ουκρανία.  Αλλά, και με το διαχωρισμό της θέσης του από τους άλλους Ευρωπαίους ηγέτες, που τηρούσαν σταθερή γραμμή επίκρισης στα σχέδια του δικτάτορα τότε.  Αισχρή επιλογή.

Ο Ιβάν Σαββίδης είναι ο υπ΄αριθ. 1 αχυράνθρωπος του Πούτιν στην Ελλάδα.΄Ολες οι βρωμιές του δικτάτορα στη χώρα μας,  διεκπεραιώνονται  δια του Ιβάν. Αλλά, ο Αλέξης Τσίπρας κάνει πως δεν καταλαβαίνει.

Και καλά,  ως αντιπολίτευση. Σήμερα,όμως, είναι πρωθυπουργός της χώρας. Και έχει μια Θράκη υποψήφια να γίνει Οσετία ή Κριμαία. Και  μάλιστα τώρα που οι δύο δικτάτορες, Ρωσίας και Τουρκίας, έγιναν τακίμια,  “κώλος και βρακί”.

Τόση αφέλεια πια;  ΄Η δεν μπορούν οι…σύντροφοι εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ  να ξεχάσουν και να απαλλαγούν από τι παρελθόν τους;  Από το δεινό, δημαγωγικό εκείνο  σύνδρομο – φορτίο που κουβαλάει το κόμμα τους από την εποχή που ήταν ακόμα  αντιπολίτευση;  Αυτό μάλλον συμβαίνει.