ΥΠΕΓΡΑΦΗ ΝΟΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Β. ΠΟΥΤΙΝ

“Ρωσία: Αξιόποινη πράξη η άρνηση των ναζιστικών εγκλημάτων

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ενέκρινε σήμερα το νόμο που καθιστά αξιόποινη πράξη, η οποία τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι 5 ετών, την άρνηση των ναζιστικών εγκλημάτων και τη διαστρέβλωση του ρόλου της Σοβιετικής Ένωσης κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ρωσία: Αξιόποινη πράξη η άρνηση των ναζιστικών εγκλημάτων  Φυσικά κανέναν δεν πείθει η  πρεμούρα του δικτάτορα να υπογράψει νόμο για τη δίωξη  των αρνητών  των ναζιστικών εγκλημάτων. Υπό άλλες συνθήκες, θα θεωρούσαμε  “καθαρή” μια τέτοια πρωτοβουλία στη χώρα.  Αλλά ,να ζητάει  ο νέος Χίτλερ την καταδίκη του …παλιού Χίτλερ, τουλάχιστον είναι αστείο, πέρα από υποκριτικό .Ο ρώσικος εθνικισμός είναι χειρότερος του εθνικοσοσιαλισμού των Ναζί.

Η σπουδή του δικτάτορα να προχωρήσει στην  ενεργοποίηση τέτοιου νόμου έχει να κάνει με τα γεγονότα στην Ουκρανία. Προσπαθεί να προφτάσει και να αποποιηθεί αυτές ακριβώς τις κατηγορίες που του προσάπτει ο κόσμος ολόκληρος  πως και ο ίδιος, δηλαδή, ο δικτάτορας και  οι οπαδοί του εθνικιστές δεν είναι καλύτεροι από   εκείνους, τα απεχθή  εγκλήματα των οποίων  καταδικάζουν τάχα.

“Στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σκοινί”. Ο παρανοϊκός Πούτιν οφείλει να απολογηθεί και να τιμωρηθεί για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Το θέατρο για την τιμωρία των αρνητών των ναζιστικών εγκλημάτων δεν πείθει κανέναν. Είναι φαιδρότητες και “προφάσεις εν αμαρτίας”.