ΝΕΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

 

“Τέσσερα νεκρά παιδιά μέχρι στιγμής – Ακόμα ένα αγοράκι τριών ετών μεταφέρθηκε σε κωματώδη κατάσταση στην Αθήνα – Στο εσωτερικό του σκάφους εντοπίστηκαν οι σοροί 18 ατόμων, μεταξύ των οποίων μιας εγκύου – Φόβοι πως οι νεκροί θα αυξηθούν.

Βρισκόμαστε μπροστά σε μια ακόμα πολύνεκρη τραγωδία στα νερά του Αιγαίου: Ήδη έχουν ανασυρθεί νεκροί 22 λαθρομετανάστες, μεταξύ των οποίων και τέσσερα παιδιά.

Το ναυάγιο συνέβη τα ξημερώματα της Δευτέρας, ανοιχτά της Σάμου, στην περιοχή Άγιος Κωνσταντίνος. Οι μετανάστες επέβαιναν σε δύο σκάφη, τα οποία βυθίστηκαν υπό άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες, παρασύροντας στο θάνατο άγνωστο ακόμα αριθμό ανθρώπων.”

Δεν έχουν τελειωμό τα εγκλήματα στη θάλασσα του Αιγαίου. Κάποτε ΟΛΟΙ μας θα απολογηθούμε στη συνείδηση των καθαρών ανθρώπων, γιατί παρακολουθούμε τόσα χρόνια αδιάφοροι το δράμα των συνανθρώπων μας   που πνίγονται  σωρηδόν στον αγώνα “ζωής και θανάτου”  για τη διεκδίκηση του λογικού και του αυτονόητου: Την καλυτέρευση των συνθηκών της ζωής τους.

Δεν είναι μόνο η επίσημη πολιτεία (κράτος)  ένοχη. Την ίδια ευθύνη έχουν και τα κόμματα εκείνα που τάχα μου ενδιαφέρονται για τις ζωές των… λαθρομεταναστών (για τα ακροδεξιά δε συζητάμε), αλλά στην ουσία λαϊκίζουν και δημαγωγούν,αφού κανένα σοβαρό και εφαρμόσιμο πρόγραμμα δεν έχουν να προτείνουν για τη λύση του τεράστιου αυτού προβλήματος της μετακίνησης ανθρώπων από τις εστίες τους, λόγω φτώχειας, πολέμου ή άλλων διωγμών.

Και εν πάση περιπτώσει ας καταλάβουμε όλοι πως  με βάση τους  αρχέγονους νόμους της Φύσης, που είναι και ισχυρότεροι των ανθρώπινων, ουδείς  έχει  τη γη ιδιοκτησία του. Δεν ανήκουν σε κανέναν ο αέρας, η ξηρά και η θάλασσα. Οι έννοιες της φυλής, της ομάδας,  του έθνους , της χώρας ,του κράτους είναι απότοκα της α-φύσικης αντίληψης περί ιδοκτησίας, κληρονομικότητας και των συναφών ανθρώπινων επινοήσεων.

Ο  Σύριος πρόσφυγας έχει το ίδιο δικαίωμα να μείνει στην Ελλάδα, όσο εγώ που είμαι ΄Ελληνας εκ γονέων…Ελλήνων.