ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

  1. Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΚΑΙ ΟΙ…ΛΕΒΕΝΤΙΚΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΤΟΥ
  2.  ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ . ΟΙ ΒΡΥΚΟΛΑΚΕΣ ΚΑΙ  ΣΗΜΕΡΑ ΒΡΥΧΩΝΤΑΙ.
  3. ΟΙ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ  ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΝΟΥ
1. Λεβέντης: Τι Τσίπρας, τι Παπαδόπουλος -Είναι δικτάτορας
Επίθεση του Βασίλη Λεβέντη στον Αλέξη Τσίπρα (Φωτογραφία: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ)

 

Πρωτοφανή επίθεση κατά του πρωθυπουργού εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης χαρακτηρίζοντας τον Αλέξη Τσίπρα δικτάτορα.

Μάλιστα έφτασε να τον συγκρίνει με τον πραξικοπηματία Παπαδόπουλο, λέγοντας επί λέξει «τι Τσίπρας, τι Παπαδόπουλος».

Ανέκαθεν δε στεκόταν στα καλά του ο Λεβέντης.Κι αν έλεγε κάποιες αλήθειες, ήταν αυτές που τις χαρακτηρίζουμε “ηλίου φαεινότερες”.΄Ομως, και τότε και τώρα, ο Βασίλης Λεβέντης δεν έχει μέτρο σε ό,τι λέει. Δεν “βουτάει τη γλώσσα του στο μυαλό” του. Είναι ένα θυμικό, κυκλοθυμικό, απρόβλεπτο άτομο. Ως το σημείο, να κινδυνεύει να χαρακτηριστεί ετελώς ανισόρροπος και φαιδρός.

Δείτε τί ξεστόμισε. Του ήρθε στο στόμα και χωρίς  σκέψη και προπαντός χωρίς αιδώ, σύγκρινε Τσίπρα και Παπαδόπουλο! Και το αμόλησε ο άθλιος.

Πείτε μου, τώρα. ΄Εχει αυτός ο άνθρωπος συναίσθηση του τί λέει; ΄Εχει πολιτική μπέσα; Μπορεί να τον πάρει κανείς στα σοβαρά;  Να τον εμπιστευτεί; ΄Η είναι  κατευθείαν για  τα…σίδερα;

2.α. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΟΛΕΡΑ ΣΤΟ «ΕΛΕΝΑ» – ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Αρνητικά είναι τα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου των Κεντρικών Εργαστηρίων Δημόσιας Υγείας για το στέλεχος εντεροπαθογόνου δονακίου (όπως το δονάκιο της χολέρας) που φερόταν ότι βρέθηκε σε λιμνάζοντα ύδατα στο Γ.Ν. Έλενα – Βενιζέλου. Τα αποτελέσματα αυτά δεν είναι συμβατά με πρόσφατη κοπρανώδη επιμόλυνση του νερού (λύματα). Για την απόλυτη διασφάλιση της δημόσιας υγείας διενεργείται και επιπρόσθετος μοριακός έλεγχος, ο οποίος αναμένεται να ολοκληρωθεί την επόμενη Τρίτη.

Η έως τώρα αρνητική τεκμηρίωση των αποτελεσμάτων αποτελεί ηχηρή επισήμανση προς όλους τους αρμόδιους φορείς για υπεύθυνη συμπεριφορά σε θέματα δημόσιας υγείας

β. Σφοδρή επίθεση Πολάκη στον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ: Παράσιτο παθογόνο για το σύστημα υγείας

Σε σφοδρή επίθεση στον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, προχώρησε ο Παύλος Πολάκης μέσω Facebook, με αφορμή την υπόθεση που αφορά το Γ.Ν. «Ελενα Βενιζέλου».

Επειτα από αυτό, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας καταφέρθηκε εναντίον του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ τον οποίο αποκαλεί «προσφάτως ανακαλυφθέν στη χώρα μας παράσιτο, παθογόνο για το σύστημα υγείας», σε ανάρτησή του στο Facebook.

Τέτοιο φανατισμό πια, μόνο τζιχαντιστικής τύφλας άτομα επιδεικνύουν.   Μιχάλης Γιαννάκος, ο γνωστός συνδικαλιστής…σταρ( διάβαζε σφοδρό  ψώνιο και θυμηθείτε τη φράση του, “εγώ δε βλέπω υπουργούς,αλλά μόνο πρωθυπουργό”!).

΄Εφτασε  ο πανάθλιος στο σημείο να κατασκευάσει μια ψεύτικη ιστορία με μικρόβια χολέρας και…λέπρας σε νοσοκομεία, μόνο και μόνο για να διασύρει το σύστημα υγείας της χώρας  .Της συγκεκριμένης, βέβαια, κυβέρνησης. ΄Οχι γενικώς το ελληνικό σύστημα υγείας που είναι ανέκαθεν άρρωστο ,ως ετοιμοθάνατο.

Δε λέμε πως το σημερινό ΕΣΥ είναι καλό.Ούτε καν μέτριο. Και γράφουμε συνεχώς εδώ για τα χάλια του.  Με σκληρές επιθέσεις, μάλιστα.΄Ετερον εκάτερον, όμως.

Αυτός ο τύπος, ο Γιαννάκος,  δε νοιάζεται, βέβαια,  να καλυτερεύσει το σύστημα υγείας. Αυτό είναι το τραγικό και συνάμα εξοργιστικό. Αντίθετα, το πολεμά, το υπονομεύει, ηδύνεται να  πηγαίνουν όλα στραβά, να υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις,  άμεσος κίινδυνος για τη ζωη των ασθενών. Και  θάνατοι ακόμα.

“Η καλύτερή” του θα ήταν να υπήρχει όντως μικρόβιο χολέρας στο “Ελενα” και μάλιστα να είχε προσβάλει κάποιον από το προσωπικό ή ασθενείς . “Θείο δώρο” για δαύτον. “Λαμπρή” θα έκανε! Και  όλα αυτά, για να κερδίσει κομματικούς πόντους το μιαρό έκτρωμα.

΄Αθλια υποκείμενα αυτοί οι συνδικαλιστές. Αδίστακτοι, συμφεροντολόγοι ,υποκριτές. Εν όλιγοις, ανήθικοι. Ο Ανδρέας Παπανδρέου  ήταν εκείνος που εξέθρεψε στη χώρα αυτού του είδους τον άρρωστο, κομματικό  συνδικαλισμό.

Επί πασοκικής εποχής οι συνδικαλιστο-εργατο- πατέρες έδωσαν τα ρέστα τους. Αλλά και  σήμερα αυτό το αισχρό είδους, δεν εξέλιπε. Οι Φωτόπουλοι οι Γιαννάκοι, οι…Θύμιοι (Λυμερόπουλος) “ζουν και  βασιλεύουν και τη χώρα δυναστεύουν”.

Σιχτίρ πια με δαύτους μια ζωή!

3.Ο Πάμπλο Νερούδα δεν πέθανε από καρκίνο -Αναπάντητο ερώτημα αν δολοφονήθηκε
Μυστήριο παραμένει η αιτία θανάτου του Πάμπλο Νερούδα (Φωτογραφία: AP/ Laurent Rebours)

Ο θάνατος του Πάμπλο Νερούδα δεν οφειλόταν στον καρκίνο από τον οποίο έπασχε και αναφερόταν στο πιστοποιητικό θανάτου του.

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε διεθνής ομάδα 16 ειδικών, στην οποία είχε αναθέσει η δικαιοσύνη της Χιλής να εξακριβώσουν αν ο νομπελίστας της λογοτεχνίας- που πέθανε λίγες ημέρες μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα του Αουγκούστο Πινοτσέτ το 1973, οφειλόταν στον καρκίνο ή αν δολοφονήθηκε από τη χούντα.

«Αυτό που είναι 100% σίγουρο (…) είναι πως στο πιστοποιητικό δεν αναφέρεται η πραγματική αιτία θανάτου», τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Δρ. Αουρέλιο Λούνα εξ ονόματος της επιτροπής ειδικών. «Κατόπιν της ανάλυσης των δεδομένων, δεν μπορούμε να δεχθούμε ότι ο ποιητής διέτρεχε άμεσο κίνδυνο θανάτου όταν εισήχθη στο νοσοκομείο», εξήγησε ο Λούνα. Πρόσθεσε πάντως ότι «δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε αν ο θάνατος του Πάμπλο Νερούδα οφειλόταν σε φυσικά αίτια ή ήταν βίαιος».

Τί και πόσα μας θύμισε τούτη η έρευνα για τα αίτια θανάτου του Νερούδα. Πόσα χρόνια πίσω ,στα άγουρα,  μας πήγε.

 

Ο Νερούδα, λοιπόν, ήταν ένας από τους ποιητές των…νιάτων μας. Αλλά, αν και αριστερός και  μάλιστα κομμουνιστής, η  ποίησή του είναι ερωτική, συναισθηματική τρυφερή και σουρεαλιστική. Δεν έγραψε παρά λίγους “πολιτικούς” στίχους.

Μεγαλώσαμε διαβάζοντας  Νερούδα.Και  ξέραμε πως ο ποιητής, φίλος του σοσιαλιστή προέδρου Αλιέντε της Χιλής, δολοφονήθηκε από τη χούντα του Πινοσέτ. Τώρα, έρχεται και η επιστήμη να το επιβεβαιώσει με τις έρευνες που έχουν ξεκινήσει.

Και αυτός ο βίαιος θάνατος του Χιλιανού ποιητή δείχνει τη σκληρότητα των στρατιωτικών καθεστώτων  παγκοσμίως. Ο Λόρκα στην Ισπανία, οι δικοί μας εδώ φυλακισμένοι και εκτοπισμένοι κομμουνιστές ποιητές και συγγραφείς, με πρώτο τον αξέχαστο Γιάννη Ρίτσο, είναι απόδειξη πως τα ολοκληρωτικά καθεστώτα στοχεύουν και στην καρδιά και στο μυαλό.

Δεν ανέχονται ούτε τον ηρωισμό ούτε τη σκέψη, τη διανόηση. Θέλουν “φυτά”, άμορφη μάζα. Επειδή ακριβώς οι δικτάτορες, πέρα από σκληροί, αδίστακτοι και  φονιάδες, είναι και αστόχαστοι, ανεγκέφαλοι. Και φυσικά μικρής παιδείας και μόρφωσης.  Τραγικές μετριότητες σε όλα  στη ζωή.

Από τα ερωτικά ποιήματα του Νερούδα, παραθέτουμε το γνωστό ΑΝ ΜΕ ΞΕΧΑΣΕΙΣ,που κάποτε, όταν  πιστεύαμε  στους έρωτες, είχαμε μάθει τους στίχους επ΄έξω.


Aν με ξεχάσεις…
Ένα
θέλω να ξέρεις.

Ξέρεις πώς είν’αυτό:
κοιτάζω
το κρυστάλλινο φεγγάρι, το κόκκινο κλαδί
του αργού φθινοπώρου στο παράθυρό μου,
αγγίζω
πλάι στη φωτιά
την ατάραχη στάχτη
ή το ρυτιδωμένο σώμα του ξύλου,
κι όλα με φέρνουν σε σένα,
λες και ό,τι υπάρχει,
αρώματα, φως, μέταλλα,
είναι μικρά πλεούμενα που ταξιδεύουν
προς τα νησιά σου που με περιμένουν.

Ωστόσο,
αν λίγο λίγο πάψεις πια να μ’αγαπάς
θα πάψω κι εγώ να σ’αγαπώ λίγο λίγο.

Κι αν ξαφνικά
με ξεχάσεις
μην ψάξεις να με βρεις,
θα σ’έχω λησμονήσει.

Αν θεωρήσεις ότι κρατάει πολύ κι είναι τρελός
ο άνεμος από σημαίες
που περνάει απ’τη ζωή μου
κι αποφασίσεις
να με αφήσεις στην όχθη
της καρδιάς που έχω ρίζες,
σκέψου
πως εκείνη τη μέρα,
την ώρα εκείνη
θα σηκώσω τα χέρια
και θα βγουν οι ρίζες μου
για να βρούνε άλλη γη.

Όμως
αν κάθε μέρα,
κάθε ώρα,
νιώθεις προορισμένη για μένα
με γλυκύτητα αψεγάδιαστη.
Αν κάθε μέρα ανεβαίνει
ένα λουλούδι στα χείλη σου για να με βρει,
αχ αγάπη μου, αχ δικιά μου,
μέσα μου όλη τούτη η φωτιά θα επαναλαμβάνεται,
μέσα μου τίποτα δε θα σβήσει ούτε θα ξεχαστεί,
η αγάπη μου τρέφεται από την αγάπη σου, αγαπημένη,
κι όσο θα ζεις θα είναι μες στην αγκαλιά σου
χωρίς απ’τη δική μου να φύγει.