ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

«Θέλω να μάθει ο κόσμος τι έκανα» -Η πρώτη φοιτήτρια στην Ελλάδα με σύνδρομο down

 

«Θέλω να μάθει ο κόσμος τι έκανα» -Η πρώτη φοιτήτρια στην Ελλάδα με σύνδρομο down

 

12 ολόκληρα χρόνια πάλευε η Μαρία για το όνειρό της. Στο τέλος όμως, το κορίτσι με σύνδρομο Down και διαβήτη, έκανε αυτό το όνειρο πραγματικότητα.

Οπως διαβάζουμε στην εφημεριδα SENTRA ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ και το ρεπορταζ του Μαρκου Πετρόπουλου, η Μαρία κάλεσε τον δημοσιογράφο γιατί είχε κάτι να πει:

«Την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017, η Μαρία Νίτσα από την Μεσοποταμία, ένα κορίτσι με σύνδρομο Down αλλά και διαβήτη, μας κάλεσε στο προαύλιο του Λυκείου Μεσοποταμίας μια μέρα μετά την εγγραφή της στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών Φλώρινας, όπου πέρασε, έπειτα από 12 χρόνια μελέτης. Φόρτωσα λοιπόν μια κάμερα και πήγα…» αναφέρει στο ρεποστάζ του ο Μάρκος Πετρόπουλος.

-Θα τραβάς με κάμερα; τον ρώτησε η Μαρία, ενώ προσπαθούσε να βολέψει στο πλάνο εκείνη, την μητέρα της, Ελένη, και την φίλη της και εκπαιδευτικό ειδικής αγωγής στο 9ο Δημοτικό σχολείο Καστοριάς, Βιβή Αντωνίου.

-Ναι, αλλά αν δεν θέλεις, δε θα το δείξουμε, της απάντησε ο δημοσιογράφος.

-Όχι θέλω. Θέλω να μάθει ο κόσμος τι έκανα, λέει η Μαρία..

Κι έτσι, λοιπόν, εκεί, στο προαύλιο του Λυκείου Μεσοποταμίας κάθισαν στα σκαλάκια, η Μαρία, η μητέρα της Ελένη και η Βιβή, και ο Μάρκος Πετρόπουλος ρώτησε τη Μαρία γιατί ήθελε να το κάνουν αυτό. «Γιατί τελείωσα το λύκειο και πέρασα στη σχολή που ήθελα και είμαι πολύ περήφανη για αυτό» λέει η Μαρία. «Και γιατί ήθελα πολύ να γίνει, επειδή μου αρέσουν τα παιδιά»…

Μπράβο, γλευκειά μου! Δε μας συγκίνησες μόνο, αλλά  μας έκανες περήφανους.

Προχώρα έτσι και δίνε μαθήματα στους υπερφίαλους, τους αστόχαστους, τους εγκληματίες. ΄Οσοι, αντί για αγάπη και συμπαράσταση σε τέτοιους συνανθρώπους μας,   δείχνουν με υψωμένο  δάχτυλο Καιάδες. Τί φρίκη!

___________________________________________________________

 1. ΑΚΡΑΙΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ!

 2. ΖΗΤΩ Η…ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ!

 3 .Η ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

4.Η ΜΑΦΙΟΖΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΛΤΑ ΕΠΙΚΗΡΥΞΕ ΤΟΝ…ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ

5. ΑΧ, ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΡΟΜΑ!

6. ΑΛΕΞΕΪ ΝΑΒΑΛΝΙ. ” ΓΕΙΑ. ΒΓΗΚΑ. ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ”

 

  1. ΄Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού.  Βροχές και καταιγίδες

Αλλάζει ο καιρός από νωρίς το πρωί της Δευτέρας. Από τα βορειοδυτικά της χώρας θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες, που δεν αποκλείεται κατά τόπους να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ…

 

΄Εκτατκτο, ξαφνικό, επικίνδυνο κακό θα βρει τον κόσμο! ΄Ερχονται βροχές, καταιγίδες.

Παράξενα καιρικά φαινόμενα. Λες και είμαστε σε…Φθινόπωρο!

Αχ, αυτές οι φυλλάδες. Τρέφονται με το φόβο, το σεξισμό, το ποδόσφαιρο, το κουτσομπολιό (“αίμα, θέμα,σπέρα”). Και οι σκουπιδοφάγοι τους; Τί να πεις για δαύτους;

2. α.Αναβρασμός στην Καταλονία: Ο Ραχόι ξηλώνει την κυβέρνηση -«Δεν το αποδεχόμαστε» λέει ο Πουτζδεμόν
Φωτογραφία: (AP Photo/Emilio Morenatti)
β. ΚΑΛΠΕΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΣΕ ΛΟΜΒΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΒΕΝΕΤΟ
Ιταλία: Θα ακολουθήσουν το παράδειγμα της Καταλονίας οι δύο πλουσιότερες περιφέρειες; -Ψηφίζουν οι πολίτες
H φημισμένη γέφυρα Rialto στη Βενετία (Φωτογραφία: wikipedia)

Στηρίζουμε την καταλανική…επανάσταση.  Αλλά και την Ιταλική σε λίγο. “Ζήτω το έθνος”, “Ζήτωσαν τα νέα κράτη”!

Σειρά έχουν και οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές εθνότητες. Περίπου 200 υπολογίζονται μόνο οι  γλώσσες, πέρα από τις επίσημες που μιλιούνται στη γηραιά ήπειρο.

Προτείνουμε απόσχιση και της… Βορείου Ηπείρου και , ή ένωση με τη μητέρα Ελλάδα, ή ανακήρυξη αλά Καταλανία, Οσετία, Κριμαία σε ανεξάρτητο κράτος.

“Η Βόρειος ΄Ηπειρος είναι ελληνική. Δεν ήταν ούτε θα ναι Αλβανική”.* (Παλιότερο εθνικιστικό σύνθημα).

Πού καταντήσαμε!  Ακόμα και αντιεξουσιαστές, αναρχικοί (της πλάκας ,βέβαια, μπαχαλάκηδες  ή αδιάβαστοι, είναι οι περισσότεροι απ΄αυτούς), στηρίζουν τέτοια καθαρά εθνικιστικά και ακροδεξιά τα περισσότερα,  κινήματα απόσχισης περιοχών, ως επαναστάσεις.

Ντροπή, αίσχος!  Ειδικά για  συλλογικότητες,που αυτοχαρακτηρίζονται αναρχικές.

 

*Στείλαμε το παρακάτω κείμενο-ερώτημα στον ιστότοπο των Indymedia. Να δούμε, θα τολμήσουν να το ανεβάσουν; Και φυσικά τί απανατήσεις θα δώσουν.  Περιμένουμε

“Παίδες,
έχω μια απορία. Μάλλον θα έλεγα πως βρίσκομαι σε δίλημμα,   σε σύγχυση φρενών.  Ως εκ τούτου,  παρακαλώ τους  ειδήμονες εδώ  να με  βοηθήσουν να εξέλθω  από το αδιέξοδο και το μπέρδεμα.
Αν λοιπόν, αύριο. Λέμε τώρα. Η λεγόμενη από τους  Ελληνάρες εθνικιστές ….Βόρειος ΄Ηπειρος, σήμερα αναπόσπαστο έδαφος της Αλβανίας  με βάση τις συνθήκες (4 οι σπουδαιότερες), της τη  δώσει, όπως πρόσφατα της Καταλονίας (παλιότερα Οσετίας, Υπερδνειστερίας, Κριμαίας) και, ή   ζητήσει την ένωση με τη …μητέρα Ελλάδα ή την απόσχιση και την ίδρυση ανεξάρτητου Βορειοηπειρωτικού κράτους*
Ερώτημα. Να βγω στους δρόμους να  στηρίξω την… επαναστατημένη ομογένεια;
Απλό,κατανοητό το ερώτημα και παρακαλώ σοβαρές απαντήσεις και όχι… άλλα λόγια να αγαπιόμαστε!
* Οι Ιταλοί παλιότερα (1917) το είχαν τολμήσει. Κήρυξαν ανεξάρτητο Βλάχικο, ηπειρωτικό  βασίλειο,με το πρόσχημα της λατινοφωνίας. (Οι  κάτοικοι της  Ηπείρου-Αλβανίας στην πλειοψηφία τους, μιλούσαν την Αρ(ο)μανική (Βλάχικη διάλεκτος, συγγενής και της ρουμανικής). Αυτός ήταν  και ο λόγος που ο φασίστας-εθνικιστής Μουσολίνι στις 28 Οκτώβρη 1940,  πραγματοποίησε την εισβολή στην Ελλάδα από τα εδάφη της Αλβανίας.”
3. «Κεραυνοί» Ερντογάν: Δεν είναι πολιτισμένη χώρα οι ΗΠΑ
Φωτογραφία: (Pool photo via AP)

Το θεό του δεν έχει ο δικτάτορας. Δεν είναι  πολιτισμένοι οι Αμερικανοί, όπως οι δικοί του οπαδοί στην Τουρκία αποφάνθηκε.

Κάπως έτσι το είχε πει και ο ομόλογος και σύμμαχός του δκτάτορας Πούτιν παλιότερα.

Είναι αδίστακτοι και στις πράξεις και στα λόγια όλοι οι δικτάτορες ,απανταχού της γης.

4. ΝΤΑΦΝΙ ΚΑΡΟΥΑΝΑ ΓΚΑΛΙΖΙΑ
Μάλτα: Η κυβέρνηση επικήρυξε με 1 εκατ. ευρώ τους δολοφόνους της δημοσιογράφου των Panama Papers

The Malta Independent via APΤο ίδιο είχε κάνει  παλιότερα και όχι μόνο μια φορά για τις δολοφονίες πολτικών του αντιπάλων ή ακτιβιστών ο Ρώσος δικτάτορας και μαφιόζος. Επικήρυξε τον… εαυτό του!  Η Μάλτα έχει μαφιόζικη κυβέρνηση. ΄Οπως  μαφιόζος είναι και  ο σύμμαχος και συνεργάτης  του  προέδρου του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίγιεφ,Τζόζεφ Μουσκάτ.

 

5. Ευρωπαϊκή βράβευση του δήμου Βόλου -Για την προσπάθεια κοινωνικής ένταξης των παιδιών Ρομά
Βραβεύθηκε ξανά ο Βόλος με Dosta (Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΒΟΛΟΥ)

Κατατρεγμένη ράτσα αυτοί οι Ρομά. Χρόνια, αιώνες. “Φτιάξανε τα καρφιά να σταυρωθεί ο Χριστός”. Ο Χίτλερ τους έκανε…σαπούνι.΄Ολοι οι “Μπαλαμοί” τους θεωρούν παρακατιανούς, δεύτερης κατηγορίας ανθρώπους.

Δεν είναι. Είναι ίδιοι και όμοιοι σαν εμάς. Παρατημένοι, όμως τούτοι. Τα παιδιά τους σαν τα δικά μας. Κι όμως , στο περιθώριο, την απαξία,  χωρίς σχολειό, χωρίς περίθαλψη, καμιά έγνοια από το επίσημο κράτος.

Και η κοινωνική τους ένταξη που δεν έγινε τόσους αιώνες, ας ξεκινήσει επιτέλους.΄Οχι όμως για το θεαθήναι. Ουσιαστικά, κανονικά,ρεαλιστικά. Είναι ντροπή της ανθρωπότητας η περιθωριοποίηση αυτών των ανθρώπων.

6..Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ
Ο Ναβάλνι αποφυλακίστηκε: 20 ημέρες διάβασα 20 βιβλία, ήπια 80 λίτρα τσάι και άκουσα 60 φορές το ίδιο τραγούδι
Ο Ναβάλνι βγάζει selfie στο γραφείο του λίγο μετά την αποφυλάκισή του (Φωτογραφία: AP/ Evgeny Feldman)

 

Επειτα από 20 ημέρες στο κελί, ο Αλεξέι Ναβάλνι αφέθηκε ελεύθερος το πρωί της Κυριακής.

Ο ηγέτης της ρωσικής αντιπολίτευσης είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση, για τρίτη φορά φέτος, επειδή οργάνωσε διαδηλώσεις κατά του Βλαντιμίρ Πούτιν, χωρίς την άδεια των αρχών.

«Γεια. Βγήκα. Σε 20 ημέρες διάβασα 20 βιβλία, έμαθα μερικές λέξεις στα κιργιζικά, ήπια 80 λίτρα τσάι και άκουσα στο ραδιόφωνο πάνω από 60 φορές το ίδιο τραγούδι. Ετοιμος για δουλεια», έγραψε ο Ναβάλνι στο Instagram, δημοσιεύοντας φωτογραφία του σε δρόμο της Μόσχας.

Συνεχίζει ο Αλέξης Τσίπρας να υπολήπτεται και να συνεργάζεται με ένα Πούτιν που φυλακίζει πολιτικούς του αντιπάλους και δολοφονεί ακτιβιστές, δημοσιογράφους, μπλόγκερ;   Τώρα πια δεν υπάρχει κανένας λόγος (αν υποθέσουμε πως υπήρχε παλιότερα, λόγω οικονομικής κρίσης),να διατηρεί τέτοιες στενές σχέσεις,τόσο με τον Πούτιν όσο και με το Μαδούρο. Δικτάτορες με …βούλα και οι δυο.