ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

  1. Ο ΣΤΑΛΙΝ ΠΕΘΑΝΕ. ΟΙ ΣΤΑΛΙΝΕΣ ΖΟΥΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΟΥΝ
  2. .ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΝΤΕΛΙΡΙΟ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΝΑ ΤΗΣ ΤΡΑΓΙΚΗΣ ΜΥΡΤΩΣ
  3. ΟΤΑΝ Ο ΣΕΞΙΣΜΟΣ   ΓΙΝΕΤΑΙ… ΠΡΩΤΗ ΦΥΣΗ
1. Εισβολή του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Εργασίας -Ανοιξαν κεφάλι αστυνομικού
Εισβολή του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Εργασίας -Ανοιξαν κεφάλι αστυνομικού [εικόνες & βίντεο]

Μέλη του ΠΑΜΕ που συμμετείχαν στην πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν εισβολή στο υπουργείο Εργασίας.

Συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 12:30 επικράτησε ένταση όταν μέλη του ΠΑΜΕ άρχισαν να χτυπούν τα ρολά του υπουργείου Εργασίας. Στη συνέχεια έσπασαν τα ρολά και εισέβαλαν στον χώρο.

Το ΠΑΜΕ είναι η Σταλινική… Χρυσή Αυγή. Η άλλη Χρυσή Αυγή είναι η Χιτλερική.  Οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος.

2. ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΜΟΥ»
Αγωγή κατά του ελληνικού κράτους κατέθεσε η μητέρα της Μυρτώς
Η Μυρτώ με την μητέρα της σε πρόσφατο αγώνα της ΑΕΚ -Φωτογραφία: ΠΑΕ-ΑΕΚ

Η μητέρα της Μυρτώς, Μαρία Κοτρώτσου κατέθεσε αγωγή εναντίον του ελληνικού κράτους, όπως ανέφερε μιλώντας στο radio1d.gr.

Η Μ. Κοτρώτσου εξήγησε πως το ελληνικό κράτος δεν φροντίζει την Μυρτώ και δεν αναλαμβάνει την αποκατάσταση της υγείας και την ιατροφαρμακευτική της περίθαλψη. Η μητέρα της Μυρτώς τόνισε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση βοήθησε και έστειλε την Μυρτώ στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το κράτος έχει δώσει ένα επίδομα στη Μυρτώ 730 ευρώ το μήνα, το οποίο δεν επαρκεί ούτε για τα στοιχειώδη της θεραπείας είπε η μητέρα της. Τόνισε δε ότι το παιδί της κάνει καθημερινές θεραπείες και λαμβάνει φάρμακα προκειμένου να κρατηθεί στη ζωή.

Αν η περίπτωση της Μυρτώς είναι εντελώς διαφορετική απ΄όλες τις (πάμπολες) ίδιες,είναι γιατί ειδικά η μητέρα της, από την πρώτη στιγμή του τραγικού συμβάντος  στην κόρη της, έχει ξεσπάσει σε ένα πραγματικό ρατσιστικό παραλήρημα,  τύπου Ναζιστικής Χρυσής Αυγής . Και  φρονούμε πως ,αν  το  κακό το  προξενούσε στη άτυχη Μυρτώ ένας ΄Ελληνας,  πέρα από το γεγονός πως θα είχε ξεχαστεί, δε  θα είχε κάνει  η μάνα της τον ίδιο σάλο.  Αλλά ο δράστης ήταν βλέπετε Πακιστανός.

Από την άλλη, και με τα όσα είπε παραπάνω, αλλά και παλιότερα επίσης,δείχνει (όπως πρόσφατα και η άλλη μητέρα της δολοφονημένης  Δώρας στο Β΄Νεκροταφείο) τις  φιλο -Δεξιές ,κομματικές  συμπάθειές της, απαράδεκτες για γονιούς που έχουν υποστεί τέτοια συμφορά. Ο θάνατος, η κακοποίηση είναι πάνω και πέρα από κομματικές σκοπιμότητες, τουλάχιστον στον τόπο μας.

Είναι αυτονόητο πως σεβόμαστε τον πόνο της Μυρτώς. Και αναγνωρίζουμε την τραγική κατάσταση στην οποία την οδήγησε ένας αλητήριος  κακοποιός, που έτυχε να είναι Πακιστανός. Θα μπορούσε, όμως, να είναι και ΄Ελληνας.

Τί να  πουν, δηλαδή, και οι γονείς του Αλέξη Γρηγορόπουλου και του Παύλου Φύσσα, που δολοφονήθηκαν αυτοί, δεν κακοποιήθηκαν και επέζησαν, όπως η Μυρτώ, από ειδεχθείς φονιάδες Ναζιστές -ρατσιστές;   Με τέτοια κτήνη  ενώνει το ρατσιστικό της παραλήρημα  η μητέρα της Μυρτώς;

Δυστυχώς, περισσότερο  κακό με τέτοιες επιλογές…συγγένειας  κάνει  η μητέρα στο ίδιο κακοποιημένο  κορίτσι. Και θα λέγαμε πως δε σέβεται τον πόνο των άλλων γονιών. Λες πως μόνο η Μαίρη Κοτρώτσου έπαθε κακό και φορτώθηκε τόση δυστυχία.

Είναι καιρός να σταματήσει αυτή η άγρια ακροδεξιά προπαγάνδα από τη μεριά  της Μαίρης Κοτρώτσου. Πέρα από την αλγεινή εντύπωση που προκαλούν τα  λόγια της στο μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού πληθυσμού, που δε συγχωρεί τέτοια κομματική τύφλα, παράλληλα ,με όσα λέει και κάνει κατά καιρούς η συγκεκριμένη μητέρα ,σπέρνει διχόνοια και καλλιεργεί επαίσχυντο ρατσισμό  για το σύνολο των οικονομικών μεταναστών στη χώρα μας.

Λέγαμε για το ίδιο θέμα σε άλλες αναρτήσεις μας:

ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ. ΤΩΡΑ ΚΑΙ …ΒΙΑΣΤΕΣ! (ΔΙΑΒΑΖΕ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ). (6/1/2016 και 11 / 2017)
” Πριν κάμποσο καιρό, ένας αλήτης ΄Ελληνας βίασε και έκαψε ζωντανή (!!) μια κοπέλα στην Ξάνθη. ΄Οταν έγινε το φρικαλέο αυτό έγκλημα, γράψανε οι φυλλάδες παραπληροφόρησης κάτι ,το είπανε και στα τηλε- παράθυρα και μετά το…ξέχασαν. ΄Οταν το άλλο τέρας ο Πακιστανός, κατάντησε  «φυτό» τη Μυρτώ στην Πάρο, λύσσαξαν μαζί με τους Ναζί και οι φυλλάδες -τηλεαποχαυνωτές να λένε συνέχεια και να τονίζουν την αγριότητα του εγκλήματος ως…πακιστανικής προέλευσης. Ούτε μια στιγμή δεν το ξέχασαν εδώ και ενάμιση χρόνο. Αν  το είχε διαπράξει ΄Ελληνας, θα είχε ξεχαστεί την ίδια ημέρα ,όπως κι αυτό της Ξάνθης.
Πόσο μυαλό μπορεί να διαθέτει κανείς για να  καλλιεργεί το ρατσισμό  ακόμα και μέσα από ένα ειδεχθές έγκλημα!
Ελληνικό έγκλημα… κανονικό…έγκλημα. Πακιστανικό όμως;

(15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015)   «ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΛΑ ΝΕΑ!!! Επανέρχονται στη ζωή Μυρτώ και Ασπασία!

Πάρος, καλοκαίρι 2012, το καλοκαίρι που έμελλε να στιγματίσει για πάντα τη Μυρτώ, την οικογένειά της αλλά και το πανελλήνιο.

Η κοινή γνώμη παγώνει όταν ένα 15χρονο κορίτσι πέφτει θύμα βιασμού αλλά και άγριου ξυλοδαρμού, από τον Πακιστανό Αχμέτ Βακά.

Ο δράστης καταδικάζεται σε ισόβια κάθειρξη, στο Μεικτό Ορκωτό δικαστήριο Σύρου.

Η μητέρα της Μυρτώς, Μαίρη Κοτρώτσου, τότε είχε δηλώσει «Καμία καταδίκη από ανθρώπους, για μένα, δεν θα είναι αυτή που αξίζει» και συμπλήρωσε «Μια καταδίκη πρέπει να υπάρξει για το παιδί. Για εμένα όχι. Το παιδί δεν θα ξαναγίνει όπως ήταν».

Το κορίτσι είναι φριχτά βασανισμένο και χτυπημένο. Η κατάστασή της είναι τόσο σοβαρή όπου μετά την πρώτη νοσηλεία μεταφέρεται σε ειδικό κέντρο στη Βοστώνη όπου παραμένει εκεί για επτά ολόκληρους μήνες.

Στις 24 Ιανουαρίου επιστρέφει στην Ελλάδα και από τότε βρίσκεται στο Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας Animus στη Λάρισα

Μιλώντας τότε στο theTOC.gr η επιστημονική διευθύντρια του κέντρου αποκατάστασης και αποθεραπείας «ANIMUS», Κατερίνα Σαραμούρτση μας έλεγε ότι «Η επικοινωνία γίνεται με τα μάτια και με κάρτες. Η Μυρτώ ήταν χαμογελαστή, αντέδρασε πολύ καλά

Και η Ασπασία επανέρχεται

Η ιστορία της Ασπασίας Μπόγρη, μοιάζει απίστευτη. Η 17χρονη δέχεται δολοφονική επίθεση από τον ίδιο της τον πατέρα. Την πυροβόλησε εξ επαφής μετά τη μεσημεριανή τους έξοδο για φαγητό στα Φιλαράκια, στην πλατεία Λαϊκής Αγοράς του Άργους. Τα οικονομικά προβλήματα αλλά και το γεγονός ότι η σύζυγός του τον εγκατέλειψε ήταν οι λόγος που όπλισαν το χέρι του και τον έστρεψαν εναντίον του παιδιού του.

Η άτυχη κοπέλα μεταφέρεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΚΑΤ. Η μητέρα της το μόνο που ζητάει είναι προσευχές για το παιδί της.

Το κορίτσι με τα ξανθά μαλλιά, βρίσκεται στη Λάρισα στο Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας Animus όπου όπως λέει στην Espresso η κα Σαμαμούτση «Η Ασπασία αναπνέει και καταπίνει πλέον χωρίς μηχανική υποστήριξη. Βρίσκεται σε ένα στάδιο όπου είναι σε εγρήγορση καθ” όλη τη διάρκεια της ημέρας και επικοινωνεί κάνοντας κινήσεις με το κεφάλι. Δεν μπερδεύεται και έχει μνήμη. Μάλιστα, πριν από λίγες μέρες θυμήθηκε έναν συμμαθητής της που έχει γενέθλια. Προσπαθεί και η Ασπασία να βγάλει φωνούλες, αλλά ακόμη δεν έχει καταφέρει να σταθεί όρθια» («tromaktiko»)

 Την Ασπασία ομολογώ δεν την ήξερα. ΄Η, κι αν είχα ακούσει κάτι, όταν συνέβη η τραγωδία, το ξέχασα. Κι αυτό σίγουρα  λόγω έλλειψης επανάληψης του δράματος από τη βιομηχανία παραπληροφόρησης.   Αντίθετα, την άλλη, την επίσης τραγική περίπτωση της Μυρτώς,  την ήξερα «απ΄έξω κι ανακατωτά» μέχρι τις πιο ασήμαντες λεπτομέρειες. Από την ώρα που την άφησε «φυτό» το τέρας (και δεν τη βίασε, όπως λέει το πάντα έγκυρο…”Τρομακτικό») μέχρι και σήμερα, που μαθαίνω για την καλή πορεία της υγείας της.
Και για να το πω στην… καθηγητική μας γλώσσα, αν ήταν να με εξέταζαν για τις γνώσεις μου στην περίπτωση της  Μυρτώς, θα έπαιρνα «δέκα με τόνο»  και στην άλλη, της όμοιας και χειρότερης Ασπασίας, φοβάμαι πως ο εξεταστής θα με έφερνε πάλι…Σεπτέμβρη για να είμαι πιο καλά μελετημένος.
Κι όμως.Την Ασπασούλα την άφησε «φυτό» ο ίδιος ο πατέρας της. Το σπλάχνο του, τη ζωή του. Δυο φορές πιο ένοχος από το βασανιστή της Μυρτώς. Αλλά, η Ελλάδα το πέρασε «ντούκου» το περιστατικό της Ασπασίας.  Βλέπετε η Μυρτώ είχε την… τύχη να την αφήσει με βαριές αναπηρίες ένας…Πακιστανός ,ενώ την Ασπασία κόντεψε να την εκτελέσει ο…΄Ελληνας πατέρας της. Τεράστια διαφορά στην …ποιότητα της κακοποίησης. Εκείνο που μέτρησε  τελικά στην έκταση της δημοσιότητας που έδωσε η εμπορική δημοσιογραφία στα δύο αυτά δράματα  δεν ήταν το μέγεθος του κακού που προξένησαν οι δράστες στα θύματα,αλλά η εθνικότητά των τεράτων.
Μη λέμε πολλά, γιατί τα έχουμε πει χίλιες φορές. Κάντε συνειρμούς, παραλληλισμούς, συγκρίσεις και βγάλτε τα συμπεράσματά σας οι νοήμονες. Για τους  πανάθλιους  ρατσιστές, τους ανεγκέφαλους πατριωταράδες ούτε πρόκειται να  τους αλλάξουμε, όσο «μελάνι» κι αν χυθεί εδώ, ούτε  έχουν  έλεος,  όπως, ακριβώς,  τα άγρια ζώα.
Το ευχάριστο είναι πως και οι δυο ψυχούλες συνέρχονται, επιστρέφουν στη ζωή. Ας δούμε μόνο αυτή την ευχάριστη πλευρά της σκληρότητας   και ας ευχηθούμε να είναι γίνουν εντελώς καλά τα δύο κοριτσάκια.
3. ΣΑΛΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑΣ
«Είσαι χαζοβιόλα» -Ο Τατσόπουλος στολίζει την Μποφίλιου για το «ψάχνω ηγέτη να βγω στο βουνό»
«Είσαι χαζοβιόλα» -Ο Τατσόπουλος στολίζει την Μποφίλιου για το «ψάχνω ηγέτη να βγω στο βουνό»

 

Σάλο έχει προκαλέσει η συνέντευξη της Νατάσσας Μποφίλιου, η οποία, μεταξύ άλλων, υποστήριξε ότι είναι «τροτσκίστρια» που όμως ψηφίζει ΚΚΕ και ταυτόχρονα ψάχνει ηγέτη να βγει μαζί του στο βουνό.

«Αυτό που με πληγώνει είναι που μπήκε στο στόμα του καθενός, ακόμα και των αμόρφωτων, “ε, είδαμε και την πρώτη φορά Αριστερά τι έκανε”. Είναι μαχαίρι στην καρδιά. Δεν ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ, είχα πάρα πολλές ανησυχίες», είπε η τραγουδίστρια στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

Τάνια Τσανακλίδου με ανάρτησή της στο Twitter στήριξε την συνάδελφό της Νατάσα Μποφίλιου, η οποία προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων με την δήλωσή της ότι είναι τροτσκίστρια και αναζητά ηγέτη για να βγει στο βουνό.

Εγραψε η Τάνια Τσανακλίδου:

Το εξωφρενικό  σε όλη αυτή την ιστορία με τις δηλώσεις της τραγουδίστριας δεν είναι οι ίδιες οι δηλώσεις της. Δε γνωρίζουμε, ούτε θα μπορούσαμε, όπως κάνει ο πλυπράγμων, λαλίστατος και δεξιός προκύψας  Πέτρος Τατσόπουλος, να τη ψέξουμε για όσα είπε. Ειδικά, αν μεγάλωσε σε μια οικογένεια με τροτσκιστικές αντιλήψεις, δεν είναι καθόλου παράξενο, να έχει επηρεαστεί.  Η πολιτικοποίηση της κοπελιάς, μάλλον προς τιμήν της είναι, παρά προς καταφρόνια και ψόγο.

΄Ομως, διαβάσαμε κάποιες  δηλώσεις συμπαράστασης στην όντως δεινώς κακοποιηθείσα λεκτικά Νατάσα Μποφίλιου για όσα είπε, από συναδέλφους της σαν αυτές της Τάνιας Τσνακλίδου.  Ούτε λίγο ούτε πολύ η ,εκτός από αοιδός και  δεινώς υπηρετούσα το σεξισμό,  Τάνια, επισημαίνει πως  αν είσαι… ΝΕΑ σε βάζουν οι επικριτές στο στόχαστρο!

΄Εχει κόλλημα αυτή η γυναίκα με τα…γεννητικά όργανα. Δεν εξηγείται αλλιώς πώς με όσα λέει σε διάφορες συνεντέυξεις της ,όλο  σ΄αυτά το γυρίζει.

Πάρτε μια γεύση από παλιότερες τέτοιες κουβέντες της:

 

 Tσανακλίδου: Ντράπηκα που τα είχα με ένα αγόρι όπως ο Αλκης Κούρκουλος (16/1/2016)
Tσανακλίδου: Ντράπηκα που τα είχα με ένα αγόρι όπως ο Αλκης Κούρκουλος

 

Για όλους και για όλα μίλησε πρόσφατα η η Τάνια Τσανακλίδου.

Η 63χρονη σήμερα ερμηνεύτρια, σε συνέντευξή της στη Lifo, μίλησε για τον έρωτα, για τον θάνατο, για τον λόγο που άφησε άσπρα τα μαλλιά της, για τη σχέση της με τον Άλκη Κούρκουλο, αλλά και για την πρώτη κρίση ηλικίας που έπαθε στα 40 της.

Εξηγώντας τι την ώθησε να κάνει την τεράστια αλλαγή στα μαλλιά της, αφήνοντας τα να ασπρίσουν, η Τάνια Τσανακλίδου είπε:

«Έχει να κάνει με τη συμφιλίωση με τον χρόνο και το γήρας, γιατί ο χρόνος φέρνει το γήρας και φέρνει και τον θάνατο. Αισθάνθηκα ότι μπήκα σε μια ηλικία που έληξαν τα ψέματα ότι όλα αυτά δεν υπήρχαν στη ζωή μου – ήταν κάτι που με πλήγωνε και τραυμάτιζε την ψυχή μου».

Όπως αποκάλυψε, από τα 16 μέχρι τα 40 της, «πάλευε» με την ιδέα του θανάτου, με αποκορύφωμα την στιγμή που «πάτησε» την τέταρτη δεκαετία της ζωής της, οπότε και έπαθε σοβαρή κρίση ηλικίας:

«Μέχρι τότε έλεγα μεγαλοστομίες. Στα 40 μου, που λες, που ήμουν και κουκλάρα, μου φέρνουν τα ανίψια μου μια τούρτα στα γενέθλιά μου. Είπα τότε ότι θα σβήσω 40 κεράκια, γιατί ήταν μια σημαντική επέτειος στη ζωή μου. Σημειωτέον, επειδή τα γενέθλιά μου έπεφταν πάντα σχεδόν μες στη Μεγάλη Εβδομάδα, σπάνια τα γιορτάζαμε στο σπίτι μου. Την ώρα, λοιπόν, που σκύβω να σβήσω τα κεράκια, κοιτιέμαι στον καθρέφτη και βλέπω μια μούρη κρεμασμένη… Μια εικόνα του εαυτού μου που δεν την ήξερα. Παθαίνω σοκ. Σοκ! Δεν έβλεπα την ώρα να φύγουν όλοι και μόλις έφυγαν, πατάω ένα κλάμα! Μπήκα στην πρώτη κρίση ηλικίας στα 40 μου, μολονότι ήμουν ακόμα και όμορφη και δημιουργική! Έκανε πάρα πολύ καιρό να μου περάσει η κρίση αυτή. Την ίδια περίοδο είχα και σχέση με τον Άλκη Κούρκουλο, έναν πολύ νεότερό μου άνδρα, κι αισθάνθηκα πραγματικά πολύ άσχημα!»

Μάλιστα δεν κρύβει πως είχε μια τάση στους νεότερους άνδρες: «Γενικώς, δεν μπορώ να είμαι με άντρες συνομήλικούς μου. Ειδικά από μια ηλικία και μετά μου άρεσαν μόνο νεότεροί μου άνδρες».

Χωρίς να μασήσει τα λόγια της, ωστόσο, λέει πως την περίοδο που είχε σχέση με τον Άλκη Κούρκουλο, ντρεπόταν γι’ αυτή: «Από τα 35 μου μέχρι τα 40, όσο κράτησε η σχέση μου με τον Άλκη, τεσσεράμισι χρόνια περίπου. Ντράπηκα που είχα σχέση με έναν άνδρα, ένα αγόρι, την ίδια ώρα που έβλεπα να ‘χουν κρεμάσει τα μούτρα μου».

Αυτή της η ανησυχία όμως «βασάνιζε» και τον τότε σύντροφό της; «Όλα μόνο μέσα στο δικό μας κεφάλι υπάρχουν, και τα καλά και τα κακά. Δεν πα’ να μας λεν οι άλλοι… Χωρίζω με τον Άλκη και παίρνω τα πρώτα μου κιλά. Τότε μπήκα σε μια ακόμη βασανιστική διαδικασία, να μη μου αρέσει πια η δουλειά μου. Δεν μπορούσα να τραγουδάω και οι άλλοι να τρώνε ή να πετάνε λουλούδια κι έψαχνα τρόπο να εντάξω χαρούμενα τραγούδια στα προγράμματά μου. Ξέρετε, εμένα δεν μου αρέσουν καθόλου τα χαρούμενα τραγούδια. Άμα δεν είναι μινόρε, λέω: «Α, δεν μου αρέσει». Ακούω ματζόρε και φεύγω! Ειρωνεία: Το «Γερνάω, μαμά» είναι ματζόρε! Εκεί ήρθε μια στροφή στην καριέρα μου, με τεράστιο οικονομικό κόστος(…)Δεν μου αρέσουν, μάνα μου, οι μεγαλύτεροι άνδρες ή οι συνομήλικοί μου, ούτε να γυρίσω να τους κοιτάξω. Κι εσύ έλα πες μου τώρα τι μπορεί να θέλει ένα νέο παιδί με μια γριέτζω, ρε γαμώτο; Ο έρωτας μπορεί να σε γελοιοποιήσει κι εγώ ανήκω στους ανθρώπους που λένε: «Ναι, ας γίνω χάλια από έναν έρωτα, ρεζίλι, όλα να τα πάθω»… Αυτή όμως η εμμονική αυτογελοιοποίηση, το να ζεις σαν ένας γελοίος άνθρωπος, είναι κάτι που με πληγώνει βαθιά» απαντά.

Γυρίζοντας τον χρόνο πίσω, θυμάται την περίοδο που ερωτεύτηκε έναν άνδρα (και εκείνος νεότερος της αλλά όχι τόσο όσο ο Άλκης Κούρκουλος), στήνοντας όλα της τα μουσικά προγράμματα για εκείνον: «Στο καπάκι ερωτεύομαι έναν τύπο… Εδώ πρέπει να πω ότι όλα τα προγράμματά μου τα έστηνα για έναν πολύ συγκεκριμένο άνθρωπο, για να ‘ρθει και να μ’ ακούσει αυτός! Ήταν σαν να του έγραφα επιστολή με τα τραγούδια που επέλεγα. Ερχόταν- δεν ερχόταν, εγώ γι’ αυτόν τραγουδούσα. Τον πιάνω και του λέω: “Ξέρεις, εγώ σε ερωτεύθηκα”. Μου απαντάει: “Θα τρελαθώ!”».

Μάλιστα δεν κρύβει πως εκείνος δεν ενέδωσε στον έρωτά της: «Ο άνθρωπος δεν με ερωτεύθηκε, τι να κάνουμε τώρα; Μου είχε, όμως, και μου έχει σεβασμό και είμαστε ακόμα φίλοι. Τι να κάνουμε, ρε παιδάκι μου, δεν έτυχε να με ερωτευθεί, ατυχήσαμε (γέλια)».

Στη συνέχεια, παραδέχεται πως έζησε την ζωή της «στο κόκκινο», αποζητώντας τον έρωτα: «Ποτέ δεν την ήθελα τη συντροφικότητα, αφού ήμουν παθιασμένη με τον έρωτα. Από την ώρα που ξυπνάω μέχρι την ώρα που κοιμάμαι σκέφτομαι αυτόν και μόνο αυτόν κάθε φορά, τίποτε άλλο. Δεν σκέφτομαι τίποτε άλλο, δεν με απασχολεί τίποτε άλλο! Ζω σε έναν πυρετό, έχω πυρετό, πώς το λένε;»

Πόσο καιρό όμως κάνει να ξεπεράσει μια απόρριψη; «Καμιά φορά και δέκα χρόνια…» απαντά.

Σε αυτά τα δέκα χρόνια όμως δεν «παίζει» τίποτα άλλο; «Ναι, όταν ήμουν νέα. Μετά τα 50, έκλεισα… Απέσυρα τον εαυτό μου από τον έρωτα, είπα “κοριτσάκι μου, δεν περνάει πια η μπογιά σου”. Τελείωσα οριστικά με τον έρωτα εγώ τώρα, το λέω και συγκινούμαι. Ήταν πολύ σκληρό αυτό που είπα στον εαυτό μου, αλλά έπρεπε να το κάνω».

 

Περιγράφοντας την σχέση που έχει με το σώμα της, λέει: «Το σώμα και το Εγώ είναι η φυλακή μας και ταυτοχρόνως το όχημα για να ζήσουμε και να αντέξουμε. Το δικό μου σώμα το ταλαιπώρησα πολύ. Κάποια στιγμή είδα ότι δεν μπορούσα να περπατήσω, να ανέβω τα σκαλιά, να αναπνέω με ευκολία. Απέκτησα Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια και είπα: “Γιατί να ‘χω έναν πολύ κακό και οδυνηρό θάνατο; Να μην μπορώ να αυτοεξυπηρετηθώ, εγώ που ήμουν τόσο ανεξάρτητη; Να είμαι κατάκοιτη και να περιμένω απλώς να πεθάνω;”. Όχι, είπα, οφείλω να τιμήσω το σώμα μου για τις τόσες χαρές που μου ‘χει δώσει. Παραπετώντας το σώμα, δεν φροντίζουμε και την ψυχή μας. Μέσα σε δυο μήνες ελάττωσα το τσιγάρο και αποκαταστάθηκαν οι λειτουργίες μου».

Γέμισε ο κόσμος ψώνια. Τί λέει πάλι αυτό το …φρούτο παραπάνω;  Πως στα 40, και καλά, ξοφλάει ο άνθρωπος και δη η γυναίκα, γιατί κρεμάνε τα… μούτρα; Και πως στα 63 δεν μπορεί ο άνθρωπος να πάρει τα πόδια του, επειδή εκείνη τα κατάφερε να μην έχει πόδια και πνεμόνια;
΄Οχι, δεν κρεμάνε τα μούτρα στα 40 (τα δικά της ίσως γιατί ,είπαμε «τα ξενύχτια και οι …όμορφες γυναίκες»  έχουν αυτές τις  συνέπειες).  Αλλά και να «κρεμάσουν», δεν τελειώνει και η ζωή που είναι ωραία και στα 50 και στα 60 και στα 100 της.
Αρκεί να μην είσαι παρτάκιας, εγωπαθής,με ένα τσιτωμένο υπερεγώ. Φτάνει να μην είσαι σεξιστής και να νομίζεις πως έτσι και δε σε κοιτάζουν πια  οι «αναβολικάκηδες», τα «μούσκλια» και οι «σιλικόνες»,πας, τελείωσες΄. Αν όλα δεν περιστρέφονται γύρω από τα… γεννητικά σου όργανα και τα φαντασιακά εξιταρίσματά σου.  ΄Ελεος με δαύτους!
Συσπειρωθείτε οι  λογικοί, οι έμφρονες.΄Οποια δεκαετία  της ηλικιακής σας σκάλας κι αν ανεβαίνετε.  .Ακόμα κι αν περάστε το… Ρουβίκωνα (άλλος αυτός των… Αναρχικών!).
 Μην τους αφήνετε να σας κάνουν πλύση εγκεφάλου.  Ούτως ή άλλως, η ζωή  έχει τη δική της ομορφιά και το δικό της χρώμα σε όλες τις ηλικίες και για τα δύο φύλα. Αφήστε τους μίζερους πίσω στην οδύνη, τις ανασφάλειες, την κατάθλιψη. Ευθεία εμείς. Μπροστά!