ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

1. «ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ»
Μητσοτάκης στο συνέδριο της ΝΔ: Το ρολόι μετρά αντίστροφα για την νίκη -Βλέπουμε μόνο συνοδοιπόρους
Φωτογραφία: Εurokinissi

Τις εργασίες του 11ου Εθνικού Τακτικού Συνεδρίου της ΝΔ άνοιξε το πρωί του Σαββάτου o Κυριάκος Μητσοτάκης.

O αρχγηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έστειλε σαφές μήνυμα ενότητας των στελεχών της ΝΔ αλλά και προσέγγισης του νέου φορέα της κεντροαριστεράς κατά τον χαιρετισμό του.

Αφού έκανε ειδική αναφορά στον Κώστα Καραμανλή που όπως είπε έφερε τη ΝΔ στην εξουσία έπειτα από 11 χρόνια, στον Αντώνη Σαμαρά που όπως είπε μαζί με τον Ευάγγελο Βενιζέλο κράτησαν την Ελλάδα στην Ευρωζώνη και στον κ. Μειμαράκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε άνοιγμα στη Φώφη Γεννηματά και στον Σταύρο Θεοδωράκη οι οποίοι δίνουν το παρών στην έναρξη του συνεδρίου της ΝΔ.

«Το 11ο Συνέδριο στέλνει το μήνυμά του.  Είμαστε έτοιμοι. Έτοιμοι να φέρουμε ξανά την ελπίδα. Να φέρουμε την αξιοπρέπεια και την αυτοπεποίθηση. Είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα. Και είμαστε όλοι εδώ», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ συμπληρώνοντας πως το Συνέδριο της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήρθε για να στείλει το μήνυμα της πολιτικής αλλαγής σε ολόκληρη τη χώρα.

Παράλληλα εκτός από την ειδική μνεία στην παλαιότερη φρουρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστηκε και τους νέους που ενισχωρούν στους κόλπους της, προτείνοτάς τους παράλληλα να εργαστούν προκειμένου η χώρα να αλλάξει σελίδα.

Η ιστορική αλήθεια δεν έχει καμιά σχέση με το κομματικό σπεκουλάρισμα.  Μπορεί να λέει όσα και ό,τι θέλει ο αρχηγός της Ν.Δ για την απαραίτητη προπαγάνδα σε ένα κομματικό συνέδριο.΄Οπως, φυσικά, κάνουν και όλα τα άλλα κόμματα.

Να ποια είναι,όμως,  η ιστορική πραγματικότητα!

  1. Ο Κώστας Καραμανλής είναι ο κύριος  υπεύθυνος της χρεοκοπίας της χώρας. Διπλασίασε το χρέος και εκτόξευσε  το έλλειμμα πάνω από 15%  (το κατέστησε μη βιώσμιο), για να ταϊσει τη “γαλάζια ακρίδα”,που ενέσκηψε ξεδιάντροπα και ρήμαξε  το δημόσιο-δανεικό χρήμα,  όσα χρόνια κυβέρνησε ο ανιψιός του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

  2. Ο Αντώνης Σαμαράς ήταν εκείνος που κατάφερε να κρατήσει όρθια τη χώρα και να αποφύγει την άτακτη χρεοκοπία.  Η Κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου έχει καταγραφεί ιστορικά πως πέτυχε με πολύ κόπο τη σωτηρία της χώρας και όχι μόνο οικονομικά. Είναι εκείνη που απότρεψε την “εμφύλια” σύρραξη σε περίπτωση άτακτης χρεοκοπίας . που ετοίμαζε ο Μιχαλολιάκος με άγνωστες τις τραγικές τς συνέπειες.

Αυτές οι ιστορικές αλήθειες  ούτε παραγράφονται ούτε πλαστογραφούνται.

 Για το άνοιγμα -πρόσκληση τώρα   στις….νέες κομματικές δυνάμεις-συνεργασίες της Φώφης, του Σταύρου  και των  λοιπών   (τόσο παλιές, όσο η ιστορία των κομμάτων στον τόπο μας), προβλέπουμε πως δε θα ευοδοθεί . Καλύτερη συγγένεια έχουν οι Νεο-Δημοκράτες  με τους ΑΝΕΛ και με τη…μετριοπαθή πτέρυγα της Χ.Α. Και σ΄αυτούς  θα κάνε άνοιγμα, όταν δει τα σκούρα, πως δεν μπορεί, δηλαδή, να σχηματίσει κυβέρνηση στις επόμενες εκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 Να σχολιάσουμε και εκείνο το αμίμητο-δημαγωγικό  “δεν έχουμε ταξικούς εχθρούς”, που ξεφούρνισε ο Κυριάκος.  Του απαντάμε πως έχει εχθρούς  εμάς.  Ταξικούς ή όχι, δεν έχει σημασία. Ιδεολογικοί εχθροί του  είμαστε  όλοι εμείς, που  πιστεύουμε τα ακριβώς αντίθετα απ΄όσα πρεσβεύει  (και πράττει) ο …υιός του  Κ.Μητσοτάκη.

2.ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ ΝΔ
Καραμανλής: Η ΝΔ θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην Ελλάδα του αύριο
Φωτογραφία: Εurokinissi

Ελέω Αλέξη Τσίπρα ο Κώστας Καραμανλής,  ο κύριος  υπεύθυνος της χρεοκοπίας της χώρας,  δεν οδηγήθηκε σε ειδικό δικαστήριο, όπως έπρεπε να γίνει (άσχέτως, αν υπάρχει ανεξάρτητη δικαισοσύνη στην Ελλάδα να δικάσει τέτοια εγκλήματα). Και σήμερα  ο ανιψιός, αντί να βρίσκεται πίσω από τα κάγκελα, το παίζει  σαν το θείο του μέγας… Σαμάνος και φιλόσοφος.

Η “ομερτά” μεταξύ Κώστα Καραμανλή και Αλέξη  Τσίπρα  θα σπάσει. Να θυμηθούμε τις “συμφωνίες κυρίων” .  Ο πρώτος δάνεισε τον Πάνο Καμμένο και τις ψήφους τις κεντροδεξιάς, για να  βγει και να κάνει ο Αλέξης κυβέρνηση . Ο δεύτερος  δεσμεύτηκε    να θέσει υπό προστατευτική, δικαστική ομπρέλα τον ένοχο της χρεοκοπίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει άλλη επιλογή, αν θέλει να μην υποστή πανωλεθρία στις επόμενες εκλγες. ΄Ενα θα τον σώσει. Να βγει να κατονομάσει τον ένοχο της οικονομικής κρίσης, που βιώνει τόσα χρόνια η χώρα. Να αναδείξει  το μεγάλο έγκλημα και να στείλει τον υπόδικο Κώστα Καραμανλή σε ειδικό δικαστήριο. Αν δεν προχωρήσει ο Αλέξης Τσίπρας  σε τέτοια δυναμική αντιπαράθεση με τη Δεξιά, η συντριβή  του είναι δεδομένη.

____________________________________________________________

Α΄

 1. ΕΛΛΑΔΑ.   ΧΩΡΑ ΜΕ  ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΟΡΑΣΙΑ  ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΤΗΣ
2. ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ  ΡΩΣΙΑΣ. Ο “ΠΑΤΕΡΟΥΛΗΣ”   ΤΟΥ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ ΤΗΣ  Β.ΚΟΡΕΑΣ
3. ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΣΕΞΙΣΜΟΥ ΔΙΑ ΤΟΥ…ΣΕΞΙΣΜΟΥ
4. ΕΙΣΑΙ…ΜΟΙΧΟΣ; ΦΑΙΝΕΣΑΙ ΑΠΟ ΧΙΛΙΕΣ ΠΑΝΤΕΣ
1. Ο ΘΥΜΑ ΤΟΥ «ΠΕΡΙΑΝΔΡΟΥ»
Δίκη Χρυσής Αυγής: Η κατάθεση-καταπέλτης του Δημ. Κουσουρή -«Είναι ναζιστικό κόμμα»
Φωτογραφία: SOOC

 

Την πεποίθηση ότι η Χρυσή Αυγή είναι ένα ναζιστικό κόμμα εξέφρασε στην κατάθεση του ο Δημήτρης Κουσουρής, θύμα και ο ίδιος των χτυπημάτων της οργάνωσης το 1998.

Ο καθηγητής Ιστορίας σήμερα καταθέτοντας ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων σημείωσε ότι όποιος γνωρίζει τι σημαίνει ναζιστικό κόμμα αντιλαμβάνεται πως η δράση της Χρυσής Αυγής εντάθηκε γιατί η όξυνση, η αίσθηση στους υποστηρικτές της ότι «είμαστε δυνατοί και μπορούμε να χτυπήσουμε όποιον θέλουμε είναι συστατικό στοιχείο του πώς αναπτύσσεται ένα ναζιστικό κόμμα».

Στην κατάθεση του ο καθηγητής περιέγραψε την επίθεση που είχε δεχθεί έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων στις 16 Ιουνίου 1998 από ομάδα μελών της Χρυσής Αυγής με αρχηγό τον Περίανδρο Ανδρουτσόπουλο ο οποίος τότε ήταν μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και επικεφαλής των λεγόμενων ταγμάτων εφόδου.

Σύμφωνα με τον μάρτυρα είχε και ο ο ίδιος στοχοποιηθεί λόγω της εμπλοκής του με την ΕΦΕΕ όπως άλλωστε στοχοποιήθηκαν αργότερα τα μέλη του ΠΑΜΕ, οι αλιεργάτες από την Αίγυπτο και ο Παύλος Φύσσας.

Ο μάρτυρας τόνισε στο δικαστήριο πως οι επιθέσεις της Χρυσής Αυγής παρουσιάζουν κοινά χαρακτηριστικά αφετηρία των οποίων είναι «η συγκρότηση τάγματος εφόδου». Όπως ανέφερε ο καθηγητής , η ομάδα των οπλισμένων που δραστηριοποιείται μετά την στοχοποίηση του αντιπάλου , λειτουργεί με πανομοιότυπο τρόπο σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις: «Πηγαίνει, χτυπάει και φεύγει». Και η επίθεση , σύμφωνα με τον μάρτυρα γίνεται με τον ίδιο τρόπο κάθε φορά: «απομόνωση του στόχου ώστε να υπάρχει δυνατότητα πλήξης του».

Αν ήταν  κανένας κλεφτάκος, που ξάφριζε παγκάρια, η…αμείλικτη ελληνική δικαιοσύνη, που ως γνωστό διακρίνεται  για την…αορασία της, εκτός των άλλων …αρετών της, θα τον είχε κλείσει μέσα και μάλιστα για τα καλά, αν ήταν υπότροπος. ΄Ομως ,ειδεχθείς εγκληματίες (φυσικοί  και ηθικοί αυτουργοί) 60 δολοφονιών και 3.500 επιθέσεων των Νεο-Ναζί, η ενάρετη δικαιοσύνη μας, οι δικαστές  του “Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει” και της άρνησης ελέγχου του πόθεν έσχες τους,  τους έχουν αφήσει, όχι μόνο να κυκλοφορούν ελεύθεροι, αλλά και να προκαλούν θρασύτατα το κοινό αίσθημα ή να το παίζουν στη Βουλή νόμιμοι και …αγωνστές!

Ντροπή!

 

2. ΔΕΝ ΑΣΚΕΙ ΠΙΕΣΗ»
Tραμπ: Η Ρωσία δεν βοηθάει στο θέμα της Β. Κορέας

Φωτογραφία: AP

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του σήμερα επειδή η Ρωσία, όπως υποστηρίζει, δεν συμβάλει στις προσπάθειες της Ουάσινγκτον και του Πεκίνου να ασκήσουν πίεση στη Βόρεια Κορέα για να διακόψει τα στρατιωτικά προγράμματά της.

“Η Κίνα βοηθάει, η Ρωσία δεν βοηθάει”, συνόψισε ο Τραμπ μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο. “Θα θέλαμε να βοηθάει η Ρωσία”, είπε, μία ημέρα μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν με αντικείμενο τη Βόρεια Κορέα.

Μα, τί λέει ο…τσάκαλος πρόεδρος  (ΚΑΙ  στην εξωτερική πολιτική), ο πολύς  Ντόναλντ Τραμπ;   Δεν έχει πάρει χαμπάρι τί αισχρό παιχνίδι παίζει ο δικτάτορας της Ρωσίας; Οι σύμβουλοί του στις μυστικές και στρατιωτικές υπηρεσίες δεν τον ενημερώνουν;

Ο “Τσάρος” είναι εκείνος που εξωθεί στους πρόσφατους και συνεχείς παλικαρισμούς  τον τρελαμένο δικτάτορα της Πιογιάνγκ. Χωρίς τις δικές του πλάτες,  δε θα έβγαζε κιχ ο “Μπούλης”. Ο Ρώσος χρειάζεται αντιπερισπασμό για την εφαρμογή της νέας φάσης του ιμπεριαλιστικού  του σχεδίου, που όλα δείχνουν πως θα ξεκινήσει στη νέα του θητεία, αφού είναι σίγουρο πως  θα κερδίσει με τα τσαρούχια τις εικονικές εκλογές. ΄Ενα φανατικό, εθνικιστό πλήθος θα τον οπλίσει  πάλι με αλαζονεία και παράνοια, για να κάνει και σε άλλες περιοχές ,όσα έκανε στην Ουκρανία και τη Συρία.

΄Οσο  η Αμερική έχει πρόεδρο ένα Τραμπ και όσο η Ευρώπη δεν κατάφερε ακόμα να γίνει ΗΠΕ ,οι δύο δικτάτορες ,της Ρωσίας και της Β. Κορέας, θα λυσσομανούν. Καμιά δύναμη δεν είναι ικανή σήμερα να τους δέσει και να τους οδηγήσει στο Διεθνές ποινικό δικαστήριο για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

 

3. ΣΗΜΕΡΑ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ
Η εκλογή της Μις Γαλλία 2018 είναι αφιερωμένη στη μάχη κατά της βίας των γυναικών
Η εκλογή της Μις Γαλλία 2018 είναι αφιερωμένη στη μάχη κατά της βίας των γυναικών

Ποια θα είναι η Μις Γαλλία 2018;

Τριάντα miss από 30 περιοχές της Γαλλίας, ηλικίας από 18 έως 24 ετών διαγωνίζονται σήμερα, κατά τη διάρκεια μιας βραδιάς που είναι αφιερωμένη στη μάχη κατά της βίας που υφίστανται οι γυναίκες. Τα καλλιστεία θα μεταδοθούν απευθείας από το τηλεοπτικό δίκτυο TF1.

«Σε μια ώρα μεγάλης τηλεθέασης, η διοργάνωση αυτή θα είναι η ευκαιρία για να καταγγελθεί η βία σε των γυναικών», ανακοίνωσε η Σιλβί Τελιέ, Μις Γαλλία 2002, γενική διευθύντρια της εταιρίας Miss France, θυγατρικής του ομίλου οπτικοακουστικών παραγωγών Endemol.

 

Ζούμε στον αιώνα του αισχρού κέρδους, του καταναλωτισμού, της παράνοιας και της υποκρισίας. Επιχειρηματίες, έμποροι διοργανωτές, συνεργάτες,  προαγωγοί  γενικώς  της “καυτής σάρκας”   στο σινεμά τις πασαρέλες, τα καλλιστεία, που καλλιεργούν το σεξισμό και τη διαστροφή, αποχαυνώνουν τις μάζες για  δημοσιότητα και χρήμα, θα καταγγείλουν, λέει σήμερα τη βία εναντίον των γυναικών που οι ίδιοι  την προκαλούν και την τρέφουν.

΄Οσο ο δεινός σεξισμός,  η νοσηρότητα, ο εκφυλισμός,  η  χειραγώγηση των μαζών, μέσω της προπαγάνδας  της βιομηχανίας  παραπληροφόρησης, καταδυναστεύουν τα πλήθη,  θα υπάρχουν  άτομα  και των δυο φύλων,  που θα καταφεύγουν στη βία κατά των πιο αδύνατων και ευάλωτων.

Και τέτοια εγκλήματα δεν είναι μόνο τα σεξουαλικά. Είναι μια κατηγορία αυτή. Ούτε η βία ασκείται   αποκλειστικά  εναντίον  των γυναικών. Και δεν είναι μόνο σωματική.   Ποια βία, σωματική και  ψυχολογική, είναι χειρότερη από εκείνη που ασκούν σε τρομακτικά μεγάλες διαστάσεις,  γονείς  και δάσκαλοι  σε αθώα, αδύναμα  και απροστάτευτα παιδιά, γιατί τα θεωρούν κτήματά τους ;

  Την εγκληματική βία  γενικότερα  ασκούν σήμερα  αναρίθμητοι  θύτες, αμφοτέρων των φύλων,  με πολλές και διάφορες μεθόδους. Και την εισπράττουν  άτομα  πάλι των δύο φύλων, που τους καθιστούν οι ίδιοι οι θύτες αδύναμους. Η εμμονή και ο προπαγανδισμός μόνο της αντρικής βίας,είναι καθαρός ρατσισμός.

 

4. Ο άπιστος άνδρας φαίνεται με την πρώτη ματιά -Τι είναι αυτό που τον προδίδειShutterstock

Σοκ, θυμός, πόνος, απογοήτευση, προδοσία. Ολα αυτά τα συναισθήματα γεννιούνται όταν μαθαίνει κανείς πως τον έχουν απατήσει.

Σε αυτό το άρθρο όμως θα μιλήσουμε για τους άνδρες και κατά πόσο μπορούμε να εντοπίσουμε έναν άπιστο μόνο κοιτάζοντάς τον.

Και είναι λογικό να αναρωτιέστε αν κάτι τέτοιο είναι ρεαλιστικό και εφικτό, αλλά η διάσημη Βρετανίδα και sex editor Τρέισι Κοξ που ειδικεύται στις σχέσεις τονίζει ότι μπορείτε να διακρίνετε έναν άπιστο άνδρα από τα χαρακτηριστικά του προσώπου του.

Και επειδή η απιστία δεν είναι καθόλου ευχάριστη εμπειρία για αυτόν που μαθαίνει τα κακά μαντάτα, η Τρέισι Κοξ δίνει τη λύση και σας βοηθάει να αποφύγετε δράματα, περιπέτειες και χρόνο.

Και μάλιστα στο άρθρο της τονίζει ότι δεν χρειάζεται καν να τον συναντήσετε. Μπορείτε να καταλάβετε αν είναι άπιστος από μία φωτογραφία του.

Στις “καλές” ημέρες, που έρχονται, αυτή η κομπογιανίτισα    που διατείνεται πως μπορείς να  καταλάβεις κι  από μια φωτογραφία έναν ….άπιστο(!), θα ήταν φυλακή. Αντιληπτό γιατί.

Σήμερα, στις “άγριες” ημέρες που ζούμε και που οι άνθρωποι χαρακτηρίζονται  με βάση τις εντολές  του ιερατείου σε πιστούς και άπιστους (και μάλιστα σε κάποια  θεοκρατικά σκληρά ιερατεία τους μοιχούς, ειδικά τις μοιχαλίδες τους λιθοβολούν) ,αυτή η σαλτιμπάγκος, μπορεί να μιλάει και να λέει τέτοιες αποπροσανατολστικές, παραπλανητικές ανοησίες, χωρίς ,όχι  μόνο να μην τιμωρείται, αλλά  να έχει θαυμαστές,οπαδούς, ανεγκέφαλους που την πστεύουν.

Ζούμε σε μέρες,που οι ανόητοι, οι παράλογοι, οι καιροσκόποι   έχουν το “πάνω χέρι”

                                                                                 B΄

1.Στέλιος Ράμφος στο συνέδριο της ΝΔ: Χωρίς αυτοκριτική, το μόνο που μένει είναι η προπαγάνδα
Φωτογραφία: Εurokinissi

Αυτο-ξεβρακώνεται ο χριστιανός… φιλόσοφος. Εμείς,  βέβαια, ξέραμε χρόνια “τί  καπνό φουμάρει” κι από τί φυτείες  ψωνίζει.   Σε όσους ακόμα  πουλάει “φούμαρα για μεταξωτές κορδέλες”, ας λάβουν υπόψη ,πριν αποφασίσουν για το ποιον του ανδρός,  τις ακροδεξιές και  φονταμενταλιστικές  καταβολές του.