ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

1. Ο μποναμάς της Αχτσιόγλου: Δίνει 400 ευρώ σε κάθε άνεργο ως 24 ετών
Ο μποναμάς της Αχτσιόγλου: Δίνει 400 ευρώ σε κάθε άνεργο ως 24 ετών

Το κράτος -πατερούλης φροντίζει τα παιδιά του. Αυτό το μάθημα οφείλουν να το μάθουν καλά και τα σημερινά παιδιά.  Οι γονείς τους το ξέρουν ήδη … απ΄έξω και ανακατωτά. Στους παππούδες τους  και τους προ-, βέβαια,  δεν έπιανε  η προπαγάνδα. Εκείνοι, όσο ζούσαν, δεν είχαν  καμιά εξάρτηση από εκείνο. Η οικιακή οικονομία τους πρόσφερε, ό,τι χρειάζονταν. Αυτά και κατανάλωναν.

Σήμερα, συνδικάτα, συντεχνίες,  “εργατικά” κόμματα με μπροστάρη το ΚΚΕ, ομνύουν στο όνομα τους κράτους. Αν το αντιμάχονται,  είναι γιατί δεν προσφέρει στον εργαζόμενο περισσότερο  ” άρτον και θεάματα”.

Το κράτος, έτσι όπως λειτουργεί σήμερα, χρειάζεται οπαδούς, όχι πολίτες. Αφού στέρησε από το άτομο τα μέσα παραγωγής , αλλά και τη μικροϊδιοκτησία του, το κατέστησε δούλο του πενιχρού μισθού, της  αναξιοπρεπούς σύνταξης και  της άθλιας ιατροφαρμακευτικής του περίθαλψης. Η σχέση τους  είναι αυτή κυρίου-δούλου.

Δεν πιστεύουμε πως το κράτος θα επιβιώσει στα χρόνια που έρχονται. Οι συλλογικότητες ,οι ελεύθερες κοινότητες θα  είναι ο κυρίαρχος πυρήνας των κοινωνιών του μέλλοντος. Και η εξουσία , έστι όπως τη γνωρίζουμε σήμερα, θα είναι μια κακή ανάμνηση του παρελθόντος.

 

Βεβαίως, δεν είναι ούτε εφικτό,ούτε  ακίνδυνο να καταργηθεί σήμερα το κράτος. Είναι ανέτοιμες οι κοινωνίες γι΄αυτό, επειδή  ακριβώς τα μέλη τους δεν είναι πολίτες να  αυτοπειθαρχούν, να ζήσουν αρμονικά, χωρίς την ανάγκη του   “χωροφύλακα”.

Το σύγχρομο κράτος είναι …αναγκαίο κακό. Στόχος μας μακροπρόθεσμος, όμως, είναι η κατάργησή του. Μεσοπρόθεσμος,  η άλωσή του.

΄Οσο ασκούν την εξουσία στην  πολιτεία  άνθρωποι  με συνείδηση πολιτικού, πιστοί στις απαρασάλευτες, αρχέγονες, φυσικές αξίες και αρχές, όταν  οι στόχοι τους είναι ανθρωποκεντρικοί, αυτή η πολιτεία είναι εκείνη που θα προετοιμάσει τις μελλοντικές κοινωνίες να απεξαρτοποιηθούν από την κρατική εξουσία  και να αυτοδιοικηθούν.  Εκείνες οι κοινωνίες θα καταστούν αντιεξουσιαστικές, αταξικές, κομμουνιστικές. Θα είναι τότε που θα έχει ανατείλει η εποχή του Φυσικού  Ανθρώπου.

2. ΄Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Ανησυχία για τον περιορισμό της δικαστικής ανεξαρτησίας
Στιγμιότυπο από τη συνέλευση της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ)

Η “πέμπτη φάλαγγα” των δικαστών της Δεξιάς ξεσπαθώνει. Αντί να ντρέπονται για “τα έργα και τις ημέρες” τους έχουν το θράσος  να μιλάνε για κατάλυση της δικαστικής ανεξαρτησίας.

Σήμερα, τέτοια ανεξαρτησία υπάρχει, όχι για τη σωστή εκτέλεση της αποστολής τους,αλλά  μόνο για να   “εισπράττουν”, χωρίς να λογοδοτούν.  Διαφθορά, διαπλοκή, “χρήμα κάτω από το τραπέζι” ,θαμμένο στις θυρίδες, είναι οι …καρποί της  κυρίαρχης και ανεξάρτητης εξουσίας,που διαθέτουν και  ασκούν.

Δεν είναι όλοι, φυσικά, οι δικαστές έτσι. Είναι γνωστοί όσοι εξευτέλισαν  το θεσμό, απόλωσαν το κύρος τους και κατάντησαν αχυράνθωποι του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αυτούς πολεμάμε κι αυτοί πρέπει όχι μόνο να πάνε στο σπίτι τους,αλλά να  ξσκεπαστούν  και να τιμωρηθούν.  Ασέλγησαν στον πιο ευαίσθητο και  ιερό θεσμό μιας πολιτείας. Τη δικαιοσύνη.  Είναι έγκλημα “καθοσίωσης”.

3. ΜΙΛΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ
Μέλη του ΠΑΜΕ εισέβαλαν στο Περιφερειακό Συνέδριο Δυτ. Αττικής -Διαμαρτυρία και από φοιτητές [εικόνες]
Διαμαρτυρία από μέλη του ΠΑΜΕ και φοιτητές (Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ)

Ο σκληρός πυρήνας του κράτους είναι τούτοι. Οι ΠΑΜΕϊτες Και μάλιστα του σταλινικού κράτους!  Σ΄αυτούς στηρίζεται. Τούτοι το έχουν θεοποιήσει. Στόχος τους,  η κυριαρχία του οπαδού, του σκληρού, του ανελέητου και ο θάνατος  της έννοιας του ελεύθερου, συνειδητοποιημένου πολίτη.

4. ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Βόμβες μολότοφ ξανά στα Εξάρχεια -Συνελήφθη ένα άτομο
Βόμβες μολότοφ στα Εξάρχεια (Φωτογραφία αρχείου: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Οι …έτεροι Καπαδόκες. Οι  συνεργάτες και στυλοβάτες του αναίσθητου  κράτους. Οι μπαχαλάκηδες. Τα ΜΑΤ, οι κλούβες, τα χημικά,  η καταστολή είναι δικό τους έργο. Καταδικό τους …μπαχαλακικό!

 

5. ΗΠΑ: Χ-Files στο Πεντάγωνο -Στο φως μυστικό πρόγραμμα για τη μελέτη των UFO
Το αμερικανικό Πεντάγωνο (Φωτογραφία: ΑΡ)

Πέρα από τις προετοιμασίες και τα σχέδια για την επόμενη πολεμική σύγκρουση, ή για την ανάπτυξη του τεράστιου αμερικανικού οπλοστασίου το Πεντάγωνο ερευνούσε την πιθανή ύπαρξη UFO.

Όπως αποκαλύπτουν οι New York Times το project τύπου “X-files” με την επίσημη επωνυμία «Πρόγραμμα Ταυτοποίησης Απειλής Προηγμένης Αεροπλοϊας» στοίχισε τουλάχιστον 22 εκατομμύρια δολάρια στους Αμερικανούς φορολογούμενους. Ξεκίνησε το 2007 από μια ιδέα του τότε επικεφαλής της Γερουσίας, Δημοκρατικού γερουσιαστή της Νεβάδα Χάρι Ριντ κι ερευνούσε μαρτυρίες πιλότων μαχητικών και επιβατικών αεροσκαφών, που ανέφεραν ότι είδαν αεροσκάφη να κινούνται ή να αιωρούνται χωρίς ορατές ενδείξεις κάποιου συστήματος πρόωσης.

Ένα βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα τον περασμένο Αύγουστο δείχνει δύο μαχητικά αεροσκάφη του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού να κυνηγούν ένα λευκό οβάλ ιπτάμενο αντικείμενο που είχε μέγεθος επιβατικού αεροσκάφους ανοικτά του Σαν Ντιέγκο το 2004.

Ο τρόπος που πετούσε το μυστηριώδες αεροπλάνο «αψηφούσε τους νόμους της Φυσικής», σύμφωνα με το Politico.

Η χρηματοδότηση του “Advanced Aerospace Threat Identification Program” ολοκληρώθηκε -επισήμως τουλάχιστον- πριν από πέντε χρόνια, αλλά οι εργαζόμενοι σ’ αυτό μετακινήθηκαν σε άλλες θέσεις στο Πεντάγωνο και εξακολουθούν δοθείσης ευκαιρίας να ερευνούν μαρτυρίες και στοιχεία για μυστηριώδη ιπτάμενα αντικείμενα.


Το να πιστεύει κανείς πως είμαστε σ΄αυτό το απέραντο Σύμπαν μόνοι , πως δεν  υπάρχουν άλλες μορφές ζωής, ίδιες, όμοιες ,προσόμοιες  ή εντελώς διαφορετικές από αυτές της γης, είναι σαν να πίστευε ο παππούς μου  πως δεν υπάρχει η Αυστραλία, επειδή ποτέ δεν την είδε ή δεν την επισκέφτηκε από την άλλη άκρη του πλανήτη που ζούσε. Η απόσταση και η αδυναμία μας   να  ανακαλύψουμε σήμερα άλλους “κόσμους” δε σημαίνει πως αύριο δε θα θα είμαστε σε θεσή να εκμηδενίσουμε τις αποστάσεις ή πως άλλοι πολιτισμοί,έξω από μας, δε θα το κάνουν ή δεν το έκαναν ήδη.

Τα επόμενα χρόνια,  πολλά ή λιγότερα, το  πιο συγκλονιστικό γεγονός θα είναι  ανακάλυψη της   ύπαρξης άλλων  μορφών ζωής, έξω από το δικό μας πλανητικό σύστημα. ΄Η, μπορεί  οι “άλλοι” να έρθουν σε μας,  επίσημα και φανερά.

Η τεχνητή νοημοσύνη θα κάνει θαύματα. Θα είνα εκείνη που θα σπάσει τα δεσμά, θα δώσει και σ΄αυτό το πελώριο ζήτημα τις λύσεις, που θέλει σήμερα ο άνθρωπος, αλλά είναι αδύναμος  να τις πετύχει.

Τί μέρες κι αυτές που περιμένουν τους τυχερούς απογόνους μας!  Καλή τύχη, παιδιά. Μόνο, να  μην επιτρέψετε ποτέ να μην είναι  ο ΄Ανθρωπος το κέντρο, όχι η περιφέρεια  του εκθαμβωτικού πολιτισμού σας.