ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

                                       ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Κατόπιν των νέων σοβαρών απειλών (τούτη τη φορά και με…έμπρακτη απόδειξη) για τη σωματική ακεραιότητα τη δική μας και των μελών της οικογένειάς μας και της (συμπτωματικά!) …φιλικής υπόδειξης δικαστή της ελληνικής δικαιοσύνης να σταματήσουμε τη δημοσίευση  κριτικών κειμένων με τον  “αμείλικτο και εν πολλοίς βάρβαρο και άδικο  τρόπο”(!) που το κάνουμε, σταματάμε την ανάρτηση  των ιστορικών κρίσεων των “δρώμενων”, όπως  ανελλιπώς για δέκα και περισσότερα χρόνα, κάναμε. Να σημειώσουμε επίσης πως ο ίδιος  δικαστής , μας υπέδειξε-απείλησε να μην αποκαλύψουμε το όνομά του, γιατί σε αντίθετη περίπτωση  θα μας μηνύσει για συκοφαντική δυσφήμιση!

 

Από τούδε και στο εξής, θα παραθέτουμε κείμενα επιλογής μας, χωρίς σχολιασμό και κριτική. Κι αυτό θα συνεχιστεί μέχρι να εκλείψουν οι λόγοι που μας αναγκάζουν σήμερα να  “υποστείλουμε τη σημαία”  της  Ιστορικής Δημοσιογραφίας.   Ελπίζουμε σύντομα.

_______________________________________________________________________
Στο αέρα όλα τα πόθεν έσχες -Το ΣτΕ ακύρωσε την δεύτερη κατά σειρά υπουργική απόφαση
Στο αέρα όλα τα πόθεν έσχες / Intimenews: Γιάννης Λιάκος

Για δεύτερη φορά το ΣτΕ ακύρωσε την δεύτερη κατά σειρά υπουργική απόφαση που προβλέπει τον τρόπο υποβολής δηλώσεων πόθεν έσχες κάνοντας δεκτή την αίτηση ακύρωσης όλων των δικαστικών ενώσεων.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας σε έκτακτη συνεδρίαση σήμερα δημοσίευσε την απόφαση του δικαστηρίου, η οποία αφορά όχι μόνο τους δικαστές άλλα όλους τους υπόχρεους.

Συμφωνά με αυτήν κρίθηκαν μη νόμιμα τα εξής:

1) Η υποχρέωση δηλώσεως των μετρητών άνω των 15.000 ευρώ που δεν περιλαμβάνονται σε καταθέσεις, σε τράπεζες, καθώς και των κινητών πραγμάτων αξίας άνω των 30.000 ευρώ. 2) Η μη πρόβλεψη εύλογης προθεσμίας τόσο για τη διενέργεια και την ολοκλήρωση του ελέγχου όσο και για τη διατήρηση των προσωπικών δεδομένων των υπόχρεων προς δήλωση πόθεν έσχες. 3) Η υποχρέωση να περιλαμβάνεται στην ετήσια δήλωση το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων των υπόχρεων ανεξαρτήτως του αν επήλθε ή όχι κατά το προηγούμενο έτος μεταβολή σε αυτά. 4) Η μη πρόβλεψη προκειμένου περί περιουσιακών στοιχείων κτηθέντων σε προηγούμενες χρήσεις για την μη αναγραφή στην πρώτη ηλεκτρονική δήλωση της αξίας κτήσεως. 5) Η υποχρέωση δηλώσεως των περιουσιακών στοιχείων του προσώπου με το οποίο ο/η υπόχρεος έχει συνάψει σύμφωνο συμβίωσης.
Οι Σύμβουλοι Επικρατείας υπογραμμίζουν ότι, λόγω της σπουδαιότητας και της έκτασης των ως άνω κριθεισών ως μη νομίμων ρυθμίσεων, δεν είναι δυνατόν χωρίς αυτές να λειτουργήσει καθ’ ολοκληρία το σύστημα υποβολής των δηλώσεων, δεδομένου μάλιστα ότι το ηλεκτρονικό σύστημα υποβολής των εν λόγω δηλώσεων δεν επιτρέπει κατ αρχήν την πρόοδο στη συμπλήρωση, ολοκλήρωση και υποβολή αυτών αν προηγουμένως δεν συμπληρωθούν υποχρεωτικώς όλα τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στους οικείους πίνακες.
Συνεπώς, υπογραμμίζουν οι Σύμβουλοι Επικρατείας, ως εκ των προδήλων συνεπειών που έχουν οι πλημμέλειες αυτές στην όλη δομή και λειτουργία του συστήματος υποβολής, η προσβαλλόμενη απόφαση πρέπει να ακυρωθεί έναντι πάντων στο σύνολό της.
Στάλθηκε από το iPhone μου

__________________________________________________________

1. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Κινέζα ακτιβίστρια διαδηλώνει 1. ντυμένη με σακούλες κάτω από την Ακρόπολη
Προτίθεται να παρουσιάσει τον «Little Blue Man» σε όλον τον κόσμο, φωτογραφίες: xinhuanet.com

 

Παράσταση κάτω από την Ακρόπολη έδωσε την Κυριακή μία κινέζα καλλιτέχνης σε μία προσπάθεια να ευαισθητοποιήσει το κοινό για την προστασία του περιβάλλοντος.

Ντυμένη με ένα μακρύ φόρεμα από μπλέ βιοδιασπώμενο πλαστικό, κρατώντας στο χέρι τη φιγούρα του «Little Blue Man» μαζί με ακτιβιστές υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος, η Κονγκ Νινγκ παρότρυνε τους Αθηναίους και τους τουρίστες που περπατούσαν κατά μήκος του πεζόδρομου κάτω από τον Ιερό Βράχο να αφιερώσουν ένα λεπτό και να σκεφθούν τι μπορεί να κάνει ο καθένας για να προστατεύσει τον πλανήτη Γη.

2. Εισβολή του Ρουβίκωνα σε σούπερ μάρκετ στα Πετράλωνα
Εισβολή του Ρουβίκωνα σε σούπερ μάρκετ στα Πετράλωνα [βίντεο]

 

Ενώ το κατάστημα ήταν γεμάτο με πελάτες, τα μέλη του Ρουβίκωνα εισέβαλαν, πέταξαν τρικάκια στους διαδρόμους, και ζήτησαν από τους εργαζόμενους να μεταφέρουν στην διοίκηση πως όσα συμβαίνουν στο συγκεκριμένο σούπερ μάρκετ είναι «ανεπίτρεπτα».

«Να τους πείτε να κόψουν αυτό το βιολί, αλλιώς θα τους το κόψουμε εμείς», ανέφερε εκπρόσωπός τους.

Σύμφωνα με αναρτήσεις της συλλογικότητας σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, παρόμοια παρέμβαση πραγματοποιήθηκε και στα Γιάννενα.

3. ΤΟ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ, ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ
Η οικογένεια του τέως, Κωνσταντίνου, μαζί με τον πρίγκιπα Κάρολο στην κηδεία του βασιλιά της Ρουμανίας
Η οικογένεια του τέως, Κωνσταντίνου, στην κηδεία του βασιλιά της Ρουμανίας / Φωτογραφία: AP

Πηγή: iefimerida.gr

 

 

4. ΟΠΩΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ
Οι αγρότες «ζεσταίνουν» τα τρακτέρ -Ετοιμάζουν μπλόκα με το νέο έτος
Οι αγρότες «ζεσταίνουν» τα τρακτέρ με το νέο έτος (Φωτογραφία Αρχείου: Eurokinissi)