ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

Πήραμε από τον Κάιν (Παναγ. Παπαδόπουλο) το παρακάτω μέηλ και το ανεβάζουμε προθύμως και αμελλητί.  Είναι αυτονόητο και επιβεβλημένο σε κάθε συνειδητοποιημένο πολίτη να δείχνει αλληλεγγύη, συμπαράσταση, αλλά και χειροπιαστή  προσφορά στον πάσχοντα συνάνθρωπο.

 

“Λίγα αιμοπετάλια για την Ειρήνη μας και ξανά μπροστά η Ζωή!!!!
Ε ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

___________________________________________

1. Live η Novartis στη Βουλή -Στο βήμα τώρα ο Παναγιώτης Πικραμμένος
EUROKINISSI // ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Στο βήμα της Βουλής βρίσκεται αυτή την ώρα ο πρώην πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμένος, για τον οποίο η Βουλή αποφασίζει σήμερα αν θα παραπεμφθεί σε Προανακριτική για το θέμα της Novartis.

Να προβλέψουμε κάτι; Κι ας μην είμαστε..προφήτες.

΄Οπως έγινε και με τον Ανδρέα Παπανδρέου το…βρώμικο ’89,  όλοι, μεν,  γνώριζαν πως  τα είχε  πάρει χοντρά τα εκατομμύρια  (σε… πάμπερς  αυτός) από τον απατεώνα  τραπεζίτη Κοσκωτά ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ,  αλλά δεν τιμωρήθηκε ποτέ. Και ο ελληνικός λαός στην πλειοψηφία του, το αποδέχτηκε.

Μάλιστα, τότε, ο μέγας… Εθνάρχης Κ. Καραμανλής είχε πει το… αμίμητο (χαρακτηριστικό του πολιτικού του  ήθους)  πως οι πολιτικοί που σφάλλουν  … πάνε σπίτια τους.    Ο Κορυδαλλός είναι μόνο για μας το πόπολο.

΄Εστι θα γίνει και με τούτους τους πρωθυπουργούς και τους υπουργούς.  Η διαφορά τους θα είναι  στο νόμισμα (σε δραχμές τα πήρε  ο “Μεγάλος”,σε ευρώ οι “Μικροι”) και στις…τροχήλατες βαλίτσες, που τα καβάτζωσαν για  να μη φαίνονται. Ουδεμία άλλη διαφορά. Θα την σκαπουλάρουν ,όπως τόσοι και τόσοι μεγαλόσχημοι στη “χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας”.

Και όπως και τότε, θα  γίνει  το μέγα τζέρτζελο, σαν αυτό με τις 10 κάλπες και τις ζωντανές και ανελλιπώς μεταδόσεις των συζητήσεων στη Βουλή από τα ΜΜΠ (Μέσα Μαζικής Παραπληροφόρησης). Θα γίνει στο έπακρον κομματική εκμετάλλευση του ζητήματος, στα καφενεία και τα φαγάδικα θα πλακώνονται οι ΄Ελληνες οπαδοί” (“τα πήραν, όχι δεν ταπήραν’), αλλά τα λαμόγια, τελικά, δε θα τιμωρηθούν ποτέ.

΄Οπως συμβαίνει πάντα στην Ελλάδα. Οι εντυπώσεις να κερδηθούν και τα κομματικά οφέλη να εξασφαλιστούν. Γι΄αυτό γίνεται ο καυγάς. Κάποιοι θα ωφεληθούν και  άλλοι θα ζημιωθούν κομματικά. Η ουσία θα παραμείνει η ίδια. Θα μείνουν ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΙ.

Υπάρχει μόνο μια περίπτωση να υποστούν τις συνέπεις  των πραξεών  τους οι διεφθαρμένοι  πολιτικοί. Να φέρουν τα λεφτά πίσω και να πάνε φυλακή.

Μόνο αν  αλλάξει το κομματικό (πολιτικό) σκηνικό στη χώρα. Αν άλλες δυνάμεις, οι συνειδητοποιημένοι πολίτες,  “αλώσουν” το κράτος. Τότε …”ποιος είδε το θεό και δε φοβήθηκε”!

Μην το αποκλείετε, πανάθλιοι. Μην είστε τόσο σίγουροι πως δε θα συμβεί, ότι  το σύστημα δουλεύει ρολόγι για πάρτη σας. Η Ιστορία λέει άλλα.

 

2. Επίθεση της Ενωσης Δικαστών στη Θάνου: Ανεπίτρεπτη η παρέμβασή της για τη Novartis
Επίθεση της Ενωσης Δικαστών στη Θάνου: Ανεπίτρεπτη η παρέμβασή της για τη Novartis

 

Δεν είναι  η πρώτη φορά που ξεβρακώνεται…ΝεοΔημοκρατικά η αμαρτωλή αυτή ΄Ενωση. Πρωτοφανή πρεμούρα (ντελίριο) τους έπιασε να  συγκαλύψουν τα εγκλήματα των ομοϊδεατών τους στη Δεξιά παράταξη. Και τα δίνουν όλα. Ούτε καν τα προσχήματα κρατούν.

Η δικαιική αποσύνθεση στην Ελλάδα δεν είναι ούτε καινούριο  φαινόμενο ,ούτε σπάνιο . Κρατάει χρόνια. Και ατιμωρητί.

3.ΣΟΒΑΡΕΣ ΑΝΑΤΑΡΑΞΕΙΣ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΟΠΙΟ
Bloomberg: Κίνδυνος ενίσχυσης ακραίων πολιτικών δυνάμεων στην Ελλάδα λόγω Novartis
Φωτογραφία: Intimenews

Φούμαρα, “φύκια για μεταξωτές κορδέλες” πουλάει το γνωστό, πολλές φορές σκανδαλοθηρικό, πρακτορείο με αυτά που λέει για άνοδο της Ακροδεξιάς από τη  υπόθεση της Νovartis. Κατ΄αρχήν, οφείλει να γνωρίζει ο ανταποκριτής του εδώ στην Αθήνα πως η Ακροδεξιά, είναι θυγατέρα  της Δεξιάς και σήμερα εκπροσωπείται από τους ΑΝ.ΕΛ που είναι μάλιστα και  στην κυβέρνηση.

Ο καλός, αλλά άσχετος ανταποκριτής τους εδώ, εννοεί του Ναζί. Κι αυτοί παιδιά της Δεξιάς είναι, βέβαια, τα οποία αποκλήρωσε στην πορεία για λόγους …πρεστίζ.  Αλλά,  οι Χρυσαυγίτες    του Μιχαλολιάκου, ανέκαθεν ήταν τόσοι στην Ελλάδα, όσοι σήμερα, με μικρές αυξομειώσεις. Δεν αβγαταίνουν ποτέ επικίνδυνα.

Μάλιστα, στις επόμενες  εκλογές ,θα μειωθούν αισθητά , γιατί πολλοί  θα επιστρέψουν στο φυσικό  χώρο τους, τη  Ν.Δ. ΄Αλλωστε, τους χρειάζεται επειγόντως και απαραιτήτως η δεξαμενή του Κυριάκου, ο οποίος  τους έχει καλέσει άπειρες φορές να γυρίσουν στη μήτρα τους.

Από την άλλη, ο αρχηγός  τους Μιχαλολιάκος και η σύζυγός του, κουβαλάνε πλήθος οικονομικών σκανδάλων. Η Ζαρούλια, μάλιστα, είναι κόρη δωσίλογου-ληστή, που κάρφωνε πλούσιους ΄Ελληνες στην Κατοχή στους Γερμανούς και έπαιρνε “λύτρα”, για να τους σώσει μετά από την εκτέλεση. Αυτά τα λεφτά κληρονόμησε και  είναι …χτισμένα στη Λιοσίων στο πορνοξενοδοχείο  New Dream.

΄Οσο για τον ίδιο το Μιχαλολιάκο ,όπου κι αν τον πιάσεις και σε λαμογιές, λερώνεσαι.  Ποτέ δεν είπε, για παράδειγμα  το όνομα εκείνου που τον χρηματοδότησε τάχα για να κρατάει εφημερίδα για χρόνια σε κυκλοφορία. Τον αποκάλεσε ΠΑΤΡΙΩΤΗ, που δε θέλει να αποκαλυφτεί το όνομά του. Αλλά, σε ποιον τα λέει αυτά το ,εκτός από Ναζί, και μέγα λαμόγιο;

Κι ακόμα  ποιοι  χρημαοδότησαν  την εγκληματική οργάνωση της Χ.Α να κάνει τέτοιες διαφημιστικές καμπάνιες στις εκλογές, δεν είναι μυστικό. “Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ” γνωρίζουν  πως τα λεφτά αυτά είνα ρούβλια του Πούτν και λίρες των εφοπλιστών του Λονδίνου.

Με τί μούτρα, επομένως, θα διεκδικήσει ο πανταχού διαπλεκόμενος Μιχαλολιάκος  “καθαρά χέρια”, για να αυξήσει την πελατεία του σε..έντιμους ΄Ελληνες; Ξύπνησαν κι από τους οπαδούς του πολλοί και δηλώνουν …κουλοχέρηδες τώρα.

Επομένως, η συρρίκνωση είναι δεδομένη στο χώρο των Ναζί. Και κάποια στιγμή θα εξαφανιστούν εντελώς,  θα διαλυθούν, μετά τη φυλάκιση της ηγεσίας της εγκληματικής οργάνωσης. ΄Αμποτε!

4. Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών: Η αποκατάσταση των σχέσεων με τις ΗΠΑ θα είναι πολύ δύσκολη
Φωτογραφία: AP

΄Οσο κυβερνά ο Ρώσος δικτάτορας και μαφιόζος Πούτιν, σίγουρα δε θα υπάρχει αποκατάσταση  σχέσεων. Καθόλου δύσκολη, όμως ,η συνύπαρξη των Ρώσων με τους άλλους λαούς δε θα είναι, αν φύγει ο τύραννος, κακήν κακώς.

Σήμερα, ο εθνικισμός “σπάζει το κόκινο” στη Ρωσία. Η χώρα είναι κομμάτια.  Σχεδόν ο μισός πληθυσμός της χώρας, μισεί θανάσιμα τους άλλους μισούς Ρώσους και εν συνεχεία  Ευρώπη, Αμερική, τον υπόλοιπο κόσμο όλο, πλην …Κύπρου, Β. Κορέας και Συρίας !

Στόχος του ρώσικου λαού, του κομματιού εκείνου που γνωρίζει πολύ καλά, πόσο διεφθαρμένος και εγκληματίας  είναι ο Πούτιν,  πρέπει να είναι η πτώση του τυράννου.   Με κάθε μέσο και τρόπο.

Θα έρθουν πιο σκληρές μέρες (και οικονομικά,πέρα από την απομόνωση), αν δεν τολμήσουν να γκρεμίσουν τον “Τσάρο” από το θρόνο του, χτισμένο πάνω σε χιλιάδες νεκροκεφαλές της Ουκρανίας και της Συρίας .Να το περιμένουν.

Είναι βόμβα απασφαλισμένη  να βρίσκεται στο ρώσικο  προεδρικό θώκο ένας πρόεδρος που ακόμα και οι κοινοί  μαφιόζοι θα απέφευγαν να τον έχουν…Νονό.  Ας συνέλθουν οι Ρώσοι, πριν να είναι αργά.

5. ΤΟ ΝΕΟ ΤΟΥ ΣΚΙΤΣΟ
Ο Αρκάς καυτηριάζει την πολιτική αντιπαράθεση για την Novartis [εικόνα]
Ο Αρκάς καυτηριάζει την πολιτική αντιπαράθεση για την Novartis [εικόνα]

Με ένα λιτό, αλλά εύγλωττο τρόπο, ο γνωστός σκιτσογράφος Αρκάς σχολιάζει την υπόθεση Novartis.

Για την ακρίβεια, ο Αρκάς στέκεται στην αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης σε ανταλλαγή κατηγοριών με αφορμή το σκάνδαλο της φαρμακευτικής εταιρείας.

Στο νέο σκίτσο του που δημοσιεύεται στην επίσημη σελίδα του στο Facebook, ο αγαπημένος σκιτσογράφος γράφει: «Αν αφιέρωναν στη χώρα, το ένα δέκατο του χρόνου της ενέργειας και του χρόνου που ξοδεύουν για να πλήξουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους, η χώρα θα απογειωνόταν».

Iefimerida.gr

Να δω και τον Αρκά σφογγοκωλάριο της Δεξιάς, δεν το περίμενα ποτέ. Κι όμως! “Ποτέ να μη λες, ποτέ” .΄Ολα  γίνονται σ΄αυτό τον κόσμο.

Εδώ ο ….αρχηγός των Λαμπράκηδων,ο  Μίκης Θεοδωράκης,  ξεπέρασε και το Μιχαλολιάκο σε εθνικιστικές κορώνες.   Ο Αρκάς θα γλίτωνε;

Οποίος  εξευτελισμός αμφοτέρων!