ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

1. ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ
Χίος: 17 Τούρκοι ζητούν πολιτικό άσυλο -Οικογένειες δικαστικών, με παιδιά
Χίος: 17 Τούρκοι ζητούν πολιτικό άσυλο -Οικογένειες δικαστικών, με παιδιά

“Εδώ και τώρα” να δοθεί  πολιτικό άσυλο στους διωκόμενους από το τυραννικό καθεστώς  Ερντογάν, πολίτες της Τουρκίας. Δεν είναι νομική και μάλιστα του διεθνούς δικαίου, επιταγή. Είναι αυτονόητη ,ανθρώπινη συμεριφορά.

Μην τολμήσετε να τους γυρίσετε πίσω στο μαχαίρι του δικτάτορα. Θα μας βρείτε μπροστά σας, αν διαπράξετε τέτοιο έγκλημα.

2. ΣΠΙΓΚΕΛ ΣΗΜΕΡΑ

…Γράφει ακόμη επικαλούμενο τις δηλώσεις γιατρών και ειδικών ότι οι παράνομες πρακτικές είναι εδώ και χρόνια ο κανόνας στη φαρμακοβιομηχανία κι ότι οι φαρμακευτικές δαπάνες στην Ελλάδα έφθασαν το 2010 το 2,1% του ΑΕΠ -ενώ αν είχε καταφέρει η χώρα μας να τις περιορίσει κοντά στον ευρωπαϊκό μέσο όρο στο διάστημα 2010-2015, θα είχε εξοικονομήσει σύμφωνα με εκτιμήσεις 19,7 δισ ευρ

Οι διαρρηγνύοντες τα ιμάτιά τους (τα γνωστά λαμόγια) ας αφήσουν τις απονενοημένες (του πανικού)  προσφυγές στα δικαστήρια  εναντίον μαρτύρων, πρωθυπουργού, υπουργών και παντός…υπευθύνου και ανευθύνου κι ας μας απαντήσουν σε δύο κρίσιμα ερωτήματα  (η σωστή απάντηση, τα λέει όλα):

  1. Η   Novartist  χρημάτιζε (ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ από τα FBI) χιλιάδες γιατρούς σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα; Γιατί να μην κάνει το ίδιο και με τους πολιτικούς, που είχαν ισχυρότερα ατού και δύναμη  από τους γιατρούς, για  να τους πλησιάσει και να τους χρηματίσει   η με  παγκοσμίως παράνομες τακτικές, λειτουργούσα φαρμακοβιομηχνία;

  2.  Από το 2010-2015, εποχή που είχαν το πάνω χέρι οι κατηγορούμενοι -δωροδοκηθέντες ,γιατί δε μείωσαν στα ευρωπαϊκά επίπεδα τις φαρμακευτικές δαπάνες;  Πώς τους …ξέφυγε και χάσαμε 20 ολόκληρα δις, όταν πετσόκοβαν μέχρι και τις συντάξεις του ταλαίπωρου χαμηλοσυνταξιούχου; Γιατί αυτό κατέστη εφικτό μετά το 2015;  Του έβαλαν του Σαμαρά και των άλλων απτεώνων πολιτικών το πιστόλι στον κρόταφο να  κρατήσουν τόσο ψηλά ΜΟΝΟ τις τιμές των φαρμάκων  ή τους… εξανάγκασαν με τις “χρυσές λόγχες”, κρυμμένες στις …τροχήλατες βαλίτσες;

  3. Και απατεώνες ολκής και θρασείς! Αντί να “βάλουν μια πέτρα στο λαιμό τους να πάνε να πνιγούν” ,τσαμπουκαλεύονται  κιόλας τα θρασίμια. Σε πλεκτάνη ,τάχα,  έπεσαν.

  4. Μωρέ, τί μας λέτε παλιάνθρωποι. Σας πιστεύει κανείς νομίζετε;

3. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟΛΟΓΙΑ
Αποστάσεις από τον Χριστόφορο Παπαδόπουλο (ΣΥΡΙΖΑ): Η χώρα δεν μπήκε στα μνημόνια λόγω της Novartis
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

 

Στο άρθρο που συνυπογράφει ο βουλευτής μαζί με τον υποψήφιο διδάκτορα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Β.Ρογγα, αποδομεί τον ισχυρισμό (που έχει εκφράσει και η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ) ότι σκάνδαλο όπως αυτό της Novartis οδήγησαν στα Μνημόνια υποστηρίζοντας ότι : «η διατύπωση που λέει ότι “τα σκάνδαλα και η διαφθορά της προηγούμενης περιόδου πριν από την ανάληψη της διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ έφεραν τη χώρα στη μνημονιακή επιτροπεία” αίρει το βασικό ιδεολογικό και οικονομικό επιχείρημα με το οποίο επιλεχθήκαμε από την κοινωνία να αλλάξουμε την κατάσταση». Η χωρικά ανισόμετρη καπιταλιστική ανάπτυξη στον χώρο της Ευρώπης και η υπερχρέωση των χωρών του Νότου είναι σύμφωνα με τον βουλευτή η ανάλυση της Αριστεράς για το τι οδήγησε τη χωρά στη μνημονιακή επιτροπεία.

Ειλικρινά δεν έχω ξανακούσει  πιο απολιτίκες κουβέντες απ΄αυτές των 53+ …επαναστατών του ΣΥΡΙΖΑ.  Τα παιδιά του ΠΑΜΕ στο  ΚΚΕ τα λένε καλύτερα ,έστω κι αν και τούτοι είναι, πέρα από απολίτικοι,  και… ροπαλοφόροι.

΄Ωστε έστι, εσύ, τρανέ, πολιτικέ αναλυτή Παπαδόπουλε.  Τί μας λές;

“Η χωρικά ανισόμετρη καπιταλιστική ανάπτυξη στον χώρο της Ευρώπης και η υπερχρέωσημε τον βουλευτή η ανάλυση της Αριστεράς για το τι οδήγησε τη χωρά στη μνημονιακή επιτροπεία”.

Μάλιστα! Το βρήκε ο επαναστατημένος (εκ του ασφαλούς), βολεμένος βουλευτάκος. Ο  καπιταλισμός  φταίει, γενικώς και αορίστως για τα μνημόνια.΄Οχι ο Κώστας Καραμανλής που διπλασίασε το χρέος και εκτόξευσε το έλλειμμα στο 15% και παραπάνω. Ούτε τα σκάνδαλα (όχι μόνο της φαρμακοβιομηχανίας). Δεν άκουσε λέξη, δεν πήρε είδηση τίποτα  για όλα αυτά ο πανάθλιος τύπος. Τότε…διάβαζε, είχε άλλες ασχολίες, όπως έλεγε και  ο… μακαριστός Χριστόδουλος για τη χούντα.

Και δε μου λες, μπαγαπόντη, εσύ  δημαγωγέ μου.  Γιατί ο καπιταλισμός σε άλλες χώρες και η…ανισόμετρη καπιταλιστική ανάπτυξη δεν οδήγησαν και άλλες χώρες σε μνημόνια; Μόνο η Ελλάδα έχει δεινό καπιταλισμό και…ανισόμετρη ανάπτυξη;

΄Οταν ακούς τέτοια, “βγαίνεις από τα ρούχα” σου. Καταλαβαίνεις γιατί με ένα ΚΚΕ και  με 53 επαναστάτες του “γλυκού νερού”   στο  ΣΥΡΙΖΑ, που ψαρεύουν με τέτοιες κορώνες  αριστερές ψήφους,  έχασε η  Αριστερά και  υπόληψη και κύρος.

_________________________________________________________.

1. ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ Η ΥΠΟΘΕΣΗ
Ο Υπάτιος Πατμάνογλου ζητά 3,3 εκατ. από τον Mr Jumbo -Του έδωσαν 2,4 εκατ.
Ο Υπάτιος Πατμάνογλου ζητά 3,3 εκατ. από τον Mr Jumbo -Του έδωσαν 2,4 εκατ.

Συζητήθηκε ενώπιον των δικαστών του Πρωτοδικείου, το μεσημέρι της Τρίτης 20 Φεβρουαρίου, η αγωγή της οικογένειας της Αποστολίας Πατμάνογλου, με τον σύζυγό της, Υπάτιο, παρόντα στο δικαστήριο, για το δυστύχημα στην εθνική οδό με την Porsche που οδηγούσε ο Γιώργος Βακάκης, ο γιος του Mr Jumbo.

Ο σύζυγος της 33χρονης που έχασε τη ζωή της μαζί με το παιδί τους στο δυστύχημα αξιώνει περίπου 2 εκατ. ευρώ και 1,3 εκατ. ευρώ οι υπόλοιποι συγγενείς.

΄Εκαναν μπίζνα οι πανάθλιοι την τραγωδία της γυναίκας και του παιδιού. Και δεν ντρέπονται, δεν αισχύνονται.  Μας είχε, τότε που έγινε το κακό, ζαλίσει ο …Υπάτιος για  τους “γέροντες” που τον εξομολογάνε, τη πίστη του στη θρησκεία και τη συγχωρητηκότητα που τον διακρίνει! ΄Ελεγε την επόμενη του δυστυχήματος   ο  θεούσος υποκριτής:

«Τον υπαίτιο τον συγχώρεσα από την πρώτη στιγμή, γιατί ήξερα από την πρώτη στιγμή ότι δεν είχε καμία πρόθεση»,
«Αυτό δεν είναι το σωστό; Ο καθένας μας πρέπει να διαχειρίζεται το πένθος του. Δεν πρέπει οι Έλληνες να διαχειρίζονται το πένθος τους στην κρίση; Δεν πρέπει ο ένας να συγχωρεί τον άλλο; Να βοηθάει ο ένας τον άλλο;»,
 «Και εγώ στα νιάτα μου έτσι γρήγορα έτρεχα. Ναι, θα έτρεχα (και σήμερα), αλλά μόνο σε πίστα, ποτέ σε δρόμο. Ο ίλιγγος μου άρεσε, τα ακραία τα ζήταγα, γι’ αυτόν τον λόγο στον Στρατό υπηρέτησα στις Ομάδες Υποβρυχίων Καταστροφών. Το βράδυ των Ιμίων ήμουν εκεί».

 

Τώρα,  η ….συγχωρητική οικογένεια ζητάει ούτε λίγο ούτε πολύ 3,3 εκ ευρώπουλα! “Λαχείο”  ο θάνατος δύο ανθρώπων για το σύζυγο-πατέρα και τους συγγενείς τους.

Θα του “βγάζαμε το καπέλο” του Υπάτιου και των συγγενών, αν ζητούσαν όχι 3,3 αλλά 10 εκατομμύρια από την επίσης τραγική οικογένεια   του Mr Jumbo, για να τα δωρίσουν στο “Χαμόγελο του παιδού” ,ας πούμε,  στη μνήμη των δικών τους. Σιγά, που θα το έκαναν, τέτοιοι που είναι. Και  όχι μόνο. Δεν τους  φτάνανε  τα 2,4 εκ. που τους έδωσαν. Πάνε να βουτήξουν κι  άλλα οι αισχροί.

Να μην ξεχνάμε. .Τέτοιοι είναι οι περισσότεροι…θεοσεβούμενοι, που τρέχουν στους γέροντες και τα μοναστήρια.  Συνάφι αισχρό. Δεν έχουν τσίπα.  “Το θεό τους δεν έχουν”  γενικώς  οι θεομπαίχτες.  Ο Υπάτιος και οι συγγενείς  θα αποτελούσαν   εξαίρεση;

 

2. ΧΩΡΙΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΛΟΓΩ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
Μητσοτάκης για τη στάση εργασίας στον ΟΑΣΑ: Επρεπε να γίνει ΣΚ -Είναι από αυτά που θα αλλάξουμε αμέσως

 

΄Εχει δίκιο εδώ ο Κυριάκος. Συντεχνία από τις χειρότερες οι οδηγοί των λεωφορείων. Και καλοπληρωμένοι . Αλλά αχόρταγοι και ασεβείς . Η κονόμα και  η λούφα πρώτα απ΄όλα.

Δεν είναι είναι οι μόνοι. Να δεις στην εκπαίδευση τί γίνεται. Τα παιδιά στους δρόμους και οι δάσκαλοι στις ώρες λειτουργίας του σχολείου, βάζουν  τις γενικές συνελεύσεις τους.  Αλλά    οι περισσότεροι δεν πάνε.  Τρέχουν με την  ευκαιρία για ψώνια ή για καφέ.   Το λέω από εμπειρία.

΄Ιδια και όλες οι συντεχνίες, βέβαια. Μη μένουμε μόνο στους συγκεκριμένους.

Μια ζωή τα ίδια αυτή η χώρα. Τέτοιες παθογένειες  οδήγησαν την οδήγησαν στο μη παρέκει.