ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

1. 1,5 ΧΡΟΝΟ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟ
Ο Ερντογάν προκήρυξε πρόωρες εκλογές στις 24 Ιουνίου

΄Εχει ζοριστεί απ’ολες  τις… μπάντες ο δικτάτορας. Μέσα κι έξω. Κανένας Τούρκος ηγέτης πριν, δεν είχε φτάσει τη χώρα στο χείλος του γκρεμού. Ο “εμφύλιος” μένεται. Και δεν είναι οι μεν εναντίον των δε. Είναι απλούστευση να λέμε “από εδώ οι Κεμαλικοί κι απο κει  το Ισλάμ”.  Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Ούτε Ευρώπη και Ανατολή επίσης λύνει το ζήτημα. Η τουρκική κοινωνία, ιδιαίτερα στα βάθη της  Ασίας, είναι σε “ημιάγρια” κατάσταση. Καμιά σχέση με την παραθαλάσσια Τουρκία.

Οι κοινωνικές, οι φυλετικές, οι θρησκευτικές ,οι τοπικιστικές, αλλά και οι ιστορικές διαφορές του λαού είναι μοναδικές , βαθιές και αγεφύρωτες. Κι αν δεν είχε την όντως φαεινή ιδέα (θα του γυρίσει μπούμεραγκ αργότερα) να  στήσει το θέατρο στο Αιγαίο με τις προκλήσεις,  των παραληρημάτων του περισσότερο, για να  κρατήσει…εθνική ομοψυχία,  ο δικτάτορας θα είχε προ πολλού καταρρεύσει.

Αλλά ούτως ή άλλως, δε σώζεται. Θα φανεί σε λίγους μήνες και στις εκλογές που προσέφυγε ως σανίδα σωτηρίας.  Θα συσπειρώσει μόνο τους οπαδούς του, που είναι το 1/3 του εκλογικού σώματος. Και οι εκλογές του Ιουνίου θα είναι η αρχή του τέλους του.

Ο “Σουλτάνος”  τα γνωρίζει όλα αυτά. Και οι “κορώνες” του για  Αιγαίο, αλλά και εναντίον της  Ευρώπη θα συνεχιστούν και μάλιστα πιο υψηλές στην προεκλογική περίοδο. Και η απέλπιδα προσπάθειά του να χαρακτηρίσει συλλήβδην τον κουρδικό αγώνα, ως τρομοκαρατία.  Ο Ερτογάν κατάφερε τελικά να έχει τους πάντες εναντίον του. Ακόμα και τη μεγαλύτερη  μερίδα των  Ισλαμιστών .

Αλλά, το σοβαρότερο πρόβλημα, αυτό που στην ουσία τον οδήγησε στην απόφαση της δεξαγωγής των εκλγών, είναι αλλο. Η επερχόμενη χρεοκοπία της χώρας. Η υποτίμηση της λίρας είναι πρωτοφανής. Η υποβάθμιση της πιστοληπτικής  ικανότητας   της Τουρκίας  θα συνεχιστεί. Η φτώχεια θα χτυπήσει ευρύτατες κοινωνικες μάζες.

Οπότε το ζήτημα δεν είναι αν θα υπάρξει χρεοκοπία , αλλά τί ειδους. ΄Ατακτη ή ελεγχόμενη. Σύμμαχο, άλλο, πλην του “Τσάρου”, δεν έχει ο “Σουλτάνος”. Και ο “ασεβής” Πούτιν βλέπει τη δική του χρεοκοπία να ζυγώνει. Σύντομα  το “βενζινάδικο” θα κατεβάσει ρολά. Και τότε, θα δει και τούτος “πόσα απίδια πιάνει ο   σάκκος”.

Ο Ερντογάν έκανε το μοιραίο λάθος να αποστασιοποιηθεί από το ΝΑΤΟ και να προσεγγίσει  τον αντίπαλο για τον οποίο στην ουσία υφίσταται η Νατοϊκή συμαχία. Κι αυτό οι Αμερικανοί δε θα του το συγχωρήσουν ποτέ.

Η θέση της Τουρκίας, απ΄όλες τις απόψεις,είναι σημαντική για το ΝΑΤΟ. Πιο σημαντική κι από εκείνη της δικής μας χώρας. Είναι ανιστόρητος όποιος  νομίζει  πως ένας τρελαμένος δικτάτορας, θα μπορούσε να σπρώξει την Τουρκία έξω από το ΝΑΤΟ και να την προσδέσει στο ρώσιμο άρμα. Παράνοια.

“Μέρες μετράει” μετά τις εκλογές ο δικτάτορας της γείτονος. Θα πάρει μια ανάσα λίγων εβδομάδων μέχρι να γίνουν οι εκλογές. Και να περιμένουμε να τον δούμε σε  απίστευτη  υστερία για Αιγαίο, Κύπρο,Ευρώπη.   Κι από κει και ύστερα, όμως, εγγύς  το τέλος. Και οικτρό, μάλιστα. ΄Οπως, άλλωστε όλων των τυράννων.

2. IΣΤΟΡΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ
Νότια και Βόρεια Κορέα συμφώνησαν να μεταδώσουν τη συνάντηση των ηγετών τους
Φωτογραφία: Oι δύο ηγέτες/AP

 

Η Νότια και η Βόρεια Κορέα συμφώνησαν να μεταδώσουν απευθείας την επικείμενη κορεατική σύνοδο κορυφής που έχει προγραμματιστεί για τις 27 Απριλίου, όπως ανακοίνωσε η Σεούλ.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να μεταδώσουν απευθείας τα σημαντικότερα γεγονότα και εκδηλώσεις της ιστορικής συνόδου κορυφής μεταξύ του προέδρου της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν και του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, από την πρώτη στιγμή, μάλιστα, όταν οι δύο ηγέτες θα δώσουν τα χέρια.

Είναι εντελώς παρανΟίκό οι διαφορές των λαών να “λύνονται” στον 21ο αιώνα με πόλεμο.Ιδιάιτερα μετά την εμπειρία δύο παγκοσμίων πολέμων.

Η κίνηση των ηγετών των δύο τμημάτων της ίδιας χώρας είναι λογική και απαραίτητη. Αρκεί να είναι αποτελεσματική. Τουλάχιστον για την ειρήνη.

Αλλά το πρόβλημα, έστω κι αν βρεθούν  κάποιες λύσεις,  δε θα έχει την οριστική του διευθέτηση, όσο παραμένει ο δικτάτορας Κιμ Γιονγ Ουν ηγέτης της χώρας. Το μεγάλο ζήτημα  είναι η  δεινή καταπίεση που υφίσταται  ο ΒορειοΚορεάτικος λαός .

Β. Κορέα, Ρωσία  και Κίνα είναι οι μοναδικές πια χώρες στον κόσμο που  η εξουσία τους εξοντώνει  αμείλικτα ,ύπουλα και με μαφιόζικες μεθόδους τους πολιτικούς της αντιπάλους. Μάλιστα ο τύραννος της Πιονγιάνγκ είναι ο χειρότερος σ΄αυτά.

Πώς μπορείς, επομένως να σφίγγεις το χέρι ενός δικτάτορα, όταν ξέρεις πως το ίδιο  αυτό χέρι έχει υπογράψει τη θανατική καταδίκη ενός ολόκληρυ λαού;  Δε εξαλείφονται τέτοια εγκλήματα με μια χειραψία για το “γυαλί”.

 

3 Ο ΛΑΣΑ ΣΟΥΣΑΝΑΣΒΙΛΙ
Συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη ο Νο 1 κακοποιός παγκοσμίως, γνωστός με το ψευδώνυμο «Το Λίπος»
Συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη ο Νο 1 κακοποιός παγκοσμίως, γνωστός με το ψευδώνυμο «Το Λίπος» [εικόνες]

 

Κατείχε τον τίτλο τιμής των ηγετικών στελεχών της ρωσόφωνης μαφίας

Ο Γεωργιανός μάλιστα κατέχει τον ανώτατο «τίτλο τιμής» των ηγετικών στελεχών της ρωσόφωνης μαφίας, αυτόν του «Vor V Zakone», καθώς, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα του Ανώτατου Δικαστηρίου της Μαδρίτης, ο 57χρονος φέρεται να κατείχε «διευθυντική θέση στην οργάνωση».

Ομπάμα: Eίναι ο Νο 1 κακοποιός στον κόσμο

«Κατέχει διοικητική θέση στην οργάνωση, με τον βαθμό του “κλέφτη του νόμου”. Θα μπορούσε να είναι ο αρχηγός σε παγκόσμιο επίπεδο καθώς μετά τη σύλληψη του Ζακάρ Καλάσοφ ήταν υποψήφιος για τη θέση της ηγεσίας στην ιεραρχία των “κλεφτών του νόμου”», είχε πει γι’ αυτόν ο Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος λίγο αργότερα δέχτηκε εξώδικο από τον Λάσα εξαιτίας των χαρακτηρισμών του.

Με τη σειρά του, ο Σουσανασβίλι είχε αναφέρει στη δίκη του το 2013: «Είμαι νόμιμος και σοβαρός επιχειρηματίας, και όχι κωμικοτραγικός μαφιόζος, δήθεν αρχηγός ανύπαρκτης εγκληματικής οργάνωσης».

 

“Είμαι νόμιμος και σοβαρός επιχειρηματίας, και όχι κωμικοτραγικός μαφιόζος, δήθεν αρχηγός ανύπαρκτης εγκληματικής οργάνωσης».

Σίγουρα. Αρκεί  να δει κανείς  τη μούρη του.  Ακόμα και μικρό παιδί διαισθάνεται πόσο… σοβαρός επιχειρηματίας είναι.

Το άτομο βγάζει τρόμο, πανικό. Με το που τον βλέπεις,  η αδρεναλίνη ανεβαίνει, για να σε “φτιάξει” ,να σε ετοιμάσει να αμυνθείς.

Τα έλεγε η αρχαία σοφία. “Οία η μορφή τοιάδε και η ψυχή”. Και ο αρχινονός εδώ, έχει  μούρη τέρατος.

Δεν είναι ασχήμια. Η ασχήμια, άλλωστε, είναι υποκειμενική. Αλλά,  ένας άσχημος, μπορεί να έχει πετάμορφη ψυχή. Τούτος αποπνέει κακία, μίσος, οργή. Εγκληματική μούρη.

4.α Αυτά τα 3 ζώδια είναι πιο πιθανό να γίνουν εγκληματίες
Αυτά τα 3 ζώδια είναι πιο πιθανό να γίνουν εγκληματίες

 

β.Τα ζώδια που τραβούν σαν μαγνήτης τα χρήματα
Τα ζώδια που τραβούν σαν μαγνήτης τα χρήματα

 

Ποια τα παρουσιάζει αυτά;  Ποια άλλη,  από την εκτός των… άλλων και φιλοβασιλική, πατσαβούρα-πορνοφυλάδα.iefimerida.gr.

Οπότε,όλοι είμαστε κρεμασμένοι-καταδικασμένοι από την ημερομηνία γέννησής μας. Καθορισμένο (κισμέτ), αν θα γίνεις φονιάς, παλιάνθρωπος, αλλά και πλούσιος. Μην παλεύεις, δεν έχει νόημα. Είσαι θύμα της μέρας που γεννήθηκες και σκλάβος της επίδρασης  των άστρων.

Και υπάρχουν σκουπιδάνθρωποι που τα πιστεύουν όλα τούτα. Ειδικά  κάτι “κυράτσες”,που δεν ξεκινούν τη μέρα τους, ούτε καν  καλημέρα λένε, αν  δε συμφωνούν  τα ζώδια.

Και απο εκείνα περιμένουν να τους φέρουν και τον καλό τους. Το “Ρωμαίο” που θα τις πάρει πάνω στο άσπρο του άλογο. Εκείνα ξέρουν πού βρίσκεται το άλλο τους μισό  ,πότε και πώς θα έρθει να τις σμίξει.

Σιχτίρ! Μας έπνιξαν οι σκουπιδάνθρωποι και οι χωματερές τους.