ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

Οι Παλαιστίνιοι κηδεύουν τους 60 νεκρούς τους -Παγκόσμιο σοκ από τη «σφαγή» στη Γάζα
Οι Παλαιστίνιοι κηδεύουν τους 60 νεκρούς τους -Παγκόσμιο σοκ από τη «σφαγή» στη Γάζα

Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι προετοιμάζονται σήμερα για νέες συγκρούσεις, μία ημέρα μετά την πιο αιματηρή ημέρα στην ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση εδώ και τέσσερα χρόνια, με τον θάνατο 60 Παλαιστινίων από τις σφαίρες του ισραηλινού στρατού.

Οι Παλαιστίνιοι της Λωρίδας της Γάζας και της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης τιμούν τη «Νάκμπα», την «καταστροφή» που αποτέλεσε για εκείνους η δημιουργία του κράτους του Ισραήλ το 1948 και ο αναγκαστικός εκτοπισμός χιλιάδων Παλαιστινίων.

Μιλάμε για εν ψυχρώ έγκλημα. Καμιά δικαιολογία. Και ειδικά οι αμερικανο-ισραηλινές περί ευθύνης της Χαμάς ,που έστειλε τους διαδηλωτές στα συρματοπλέγματα. Θα το κατανοούσαμε αυτό αν η  οργάνωση  εξόπλιζε τους διαδηλωτές και τους έστελνε εκεί. Αντίθετα, οι διαδηλώσεις ήταν ειρηνικές και σε καμιά περίπτωση δε δικαιολογείται τέτοια άγρια  χρήση βίας  των Ισραηλινών.

Το λέγαμε χτες. Δεν υπάρχει ΟΗΕ. Να δείτε που θα βγει σε λίγο το Συμβούλιο  Ασφαλείας  και θα καταδικάσει τους φονιάδες. Και “θα τους κάνει τα μούτρα κρέας”! Στο ίδιο κείμενο, μάλιστα,  θα συστήσει…αυτοέλεγχο και στις δυο μεριές!  ΄Οσο για  διεθενές ποινικό δικαστήριο, ούτε που θα τολμήσει να ξεστομίσει κατηγορία κατά του Νετανιάχου.

Αισχοί οργανισμοί! Ηθικοί αυτουργοί κι αυτού του επαίσχυντου μακελειού των Παλαιστινίων.  Και  μεταξύ των θυμάτων  παιδιά και ανάπηροι. Τόσο ειδεχθές κι αυτό το έγκλημα.

Ντροπή,αλητήριοι!

_____________________________________________________________

 

1. ΒΑΣΙΛΙΛΙΚΗΣ ΚΟΝΤΡΑΣ… ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Φίλος του σάιτ μας γράφει :

«Από μια επίσκεψη σε ιστότοπους που ανέβηκε πρόσφατα το θέμα «ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΣΤΕΜΜΑΤΟΣ» με αφορμή την επίσκεψη Καρόλου στη Ελλάδα, διαπίστωσα σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ χρηστών , βασιλοφρόνων και μη. Αν και λίγοι οι οπαδοί της βασιλείας, διακρίνονται από μαχητικότητα -φανατισμό. Αλλά και ανικανότητα να αντιληφθούν βασικές, απλές αλήθειες, όπως για παράδειγμα πως ο ιστορικός απολογισμός της ιστορίας για το θεσμό της βασιλείας στην πατρίδα μας υπήρξε τραγικός και καταστροφικός…»

 

 

Αγαπητέ, μόνο φορείς δεινής ιστορικής αβελτηρίας και προσωπικής κουφότητας-ελαφρότητας, προ παντός φανατισμού , μπορούν να διατείνονται πως το έργο του θεσμού της βασιλείας στην Ελλάδα υπήρξε θετικό. Πέρα από τις χιλιάδες σελίδες καταγραφής με «Μαύρα γράμματα» των πράξεων των κατά καιρούς βασιλέων, οφείλουμε να επισημάνουμε και την ακόλουθη πλήρως αποδεικτική διαπίστωση περί του «Στέμματος» στην Ελλάδα.

Δεν ήταν ο ελληνικός λαός με όλα τα κουσούρια, τις παθογένειες, τα γνωστά άλλα ελαττώματά της φυλής, που ευθύνεται γιατί δεν απέδωσε καρπούς η βασιλεία στην Ελλάδα από εποχή ΄Οθωνα ακόμα. Οι ΄Ελληνες συνειδητά από τότε δεν αποδέχτηκαν το θεσμό ως κατάλληλο για τη χώρα.

Κι αυτό, επειδή , ακριβώς, ΟΥΔΕΠΟΤΕ οι άνακτες, υπήρξαν βασιλείς του ελληνικού λαού, αλλά ΜΟΝΟ της ΔΕΞΙΑΣ, της ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ και της συντηρητικής, ολιγαρχικής κοινωνίας. Εκτός, βέβαια, εάν οι επιπολάζοντες και ανιστόρητοι θιασώτες του πολιτεύματος της βασιλείας, θεωρούν ελληνικό λαό μόνο τη Δεξιά.

Το αντίθετο ακριβώς με ό,τι συνέβαινε σε άλλες χώρες με διακριτά, διακοσμητικό το ρόλο των εκπροσώπων του θρόνου. Για παράδειγμα η Ελισσάβετ «όμνυε στο όνομα» του πρόσφατα αποθανόντος μεγάλου αστροφυσικού Στίβεν Χόκινγκ , ο οποίος, ως γνωστό, πέρα από λαμπρός επιστήμονας, υπήρξε και γνωστός ακτιβιστής της αριστεράς. Η βασίλισσα της Αγγλίας θέλησε, μάλιστα, να του απονείμει τίτλους ευγενείας που ο ίδιος ο μέγας αστροφυσικός, ουδέποτε αποδέχτηκε. Και στη Σουηδία ,κάποια χρόνια πριν, ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός Ούλωφ Πάλμε δειπνούσε με μέλη της βασιλικής οικογένειας στο κέντρο της Στοκχόλμης, χαριεντιζόμενοι και φωνασκούντες οι συνδαιτυμόνες , άνευ φρουράς και επισημότητας.

Πότε οι βασιλείς εδώ ετίμησαν προοδευτικούς ΄Ελληνες; Και είχαμε τέτοιους χιλιάδες σε όλους τους τομείς. Ουδείς υπήρξε τιμώμενος από τις κατά καιρούς… αυτών Μεγαλειότητες, αν δεν ανήκαν στην παράταξη της Δεξιάς. Αντίθετα, σε αντιφρονούντες, μεγάλους επιστήμονες, συγγραφείς, λογοτέχνες, ανθρώπους της τέχνης της προοδευτικής αριστεράς , επεφύλαξαν αισχρή και ανοίκεια συμπεριφορά. Μέγας ο κατάλογος των ονομάτων.

Θα πρέπει να είναι κάποιος φανατικός και ανιστόρητος, για να αγνοεί βασικές, απλές ιστορικές αλήθειες. Και δε μιλάμε μόνο για ΄Ελληνες μη στρατευμένους ιστορικούς. Ακόμα και στα σχολικά εγχειρίδια άλλων χωρών παλιότερα, αν ρίξει κανείς μια ματιά (π.χ Γαλλικά), θα διαπιστώσει τη σφοδρή,αρνητική κριτική των συγγραφέων, απέναντι στο θεσμό της βασιλείας στην Ελλάδα.

Μη γινόμαστε άφρονες , έστω και λόγω ιστορικής άγνοιας.

 

 

2. ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΑΓΟΡΙΑ
βαθιά σεξιστική κοινωνία -Περίπου 239.000 μικρά κορίτσια πεθαίνουν κάθε χρόνο
Ινδία: Μία βαθιά σεξιστική κοινωνία -Περίπου 239.000 μικρά κορίτσια πεθαίνουν κάθε χρόνο

Η ελληνική κοινωνία κάποιες  δεκαετίες πριν, υπήρξε σημερινή Ινδική. Και ακόμα χειρότερη απέναντι στο θηλυκό γένος. ΄Ακρως αποκαλυπτική η νουβέλα  του Παπαδιαμάντη “Η Φόνισσα” (πέρα από γλωσσικό αριστούργημα).

Δεν πάει πολύς καιρός που οι ΄Ελληνες πατεράδες εύχονταν  για την έγκυο γυναίκα τους, “γερός να είναι και … ό, τι νά ΄ναι”.  ΄Η , “έχω τρία παιδιά και συμπαθάτε με και  μια θυγατέρα”!

 

Βεβαίως ,πέρασαν τα χρόνια και σήμερα  σπίτι που δεν έχει κορίτσι θεωρείται  κακότυχο για τη σύγχρονη ελληνική οικογένεια. Το θηλυκό ομορφαίνει και δίνει χρώμα στη ζωή των γονιών. Κακά τα ψέματα.

Πάντως, το έγκλημα παραπάνω στην Ινδία μόνο σεξιστικό δεν είναι. Μάλλον οι φυλλάδες μετάφρασαν λάθος από τα πρακτορεία . Ρατσιστικό, έγκλημα φύλου είναι. Ο σεξισμός ,ο σεξιστικός έχουν άλλη σημασία.

3.ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΠΟΤΕ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΟΥ»
«Ο Κιμ κοροϊδεύει τον κόσμο για το πυρηνικό του οπλοστάσιο», λέει Βορειοκορεάτης πρώην υψηλόβαθμος αξιωματούχος

Έντονες αμφιβολίες για το κατά πόσον ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι διατεθειμένος να παραδώσει το πυρηνικό του οπλοστάσιο εκφράζει ένας από τους πλέον υψηλόβαθμους αξιωματούχους του καθεστώτος του που αυτομόλησε στη Δύση.

Ο αναπληρωτής πρεσβευτής της πρεσβείας της Βόρειας Κορέας στο Λονδίνο, Τάε Γιονγκ Χο, θεωρεί ότι ο Κιμ κοροϊδεύει τον κόσμο όταν μιλά για αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου. «Ο προσδιορισμός της αποπυρηνικοποίησης στη Βόρεια Κορέα είναι διαφορετικός από την πλήρη, επαληθεύσιμη, ανεπίστροφη αποξήλωση που εμείς εννοούμε», είπε σε δεξίωση της βουλής της Νότιας Κορέας με αφορμή την παρουσίαση της αυτοβιογραφίας του στη Σεούλ.

«Το καθεστώς μπορεί να μειώσει την έκταση του πυρηνικού του οπλοστασίου, αλλά ο τελικός του στόχος είναι να είναι μια πυρηνική δύναμη που θα δίνει την εντύπωση ότι έχει αφοπλιστεί».

Ακούγεται υπερβολικό αυτό που λέει ο αξιωματούχος, αλλά δεν τον παίρνει τον Κιμ. Με την έννοια  πως , αν συμβεί κάτι τέτοιο,  θα το πάρουν είδηση  τα τσακάλια από την άλλη μεριά. Κι αυτό θα γίνει ο τάφος του  Ουν, αν τολμήσει να μας δουλεύει.

΄Οχι πως δεν είναι ικανός να το πράξει ο παλαβός ηγέτης-γόνος της δυναστείας των Κιμ.  Αλλά…”ο φόβος φυλάει τα έρημα”. Τα  λέγαμε προ ημερών πάλι.

4. ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ
Το ίδρυμα του Τζορτζ Σόρος εγκαταλείπει την Ουγγαρία και τον Ορμπάν
Τζορτζ Σόρος/Φωτογραφία: AP

Το ίδρυμα του ουγγρο-αμερικανού δισεκατομμυριούχου Τζορτζ Σόρος που χρηματοδοτεί σειρά μη κυβερνητικών οργανώσεων, ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την Ουγγαρία, όπου είναι παρόν εδώ και πολλές δεκαετίες.

Μεταφέρει τις δραστηριότητές του στο Βερολίνο αντιδρώντας στις «κατασταλτικές» πολιτικές της κυβέρνησης του Βίκτορ Ορμπάν.

«Αντιμέτωπο με ένα πολιτικό και δικαιικό περιβάλλον όλο και περισσότερο κατασταλτικό στην Ουγγαρία, το Ιδρυμα Open Society (OSF) μεταφέρει τις διεθνείς του δραστηριότητες και το προσωπικό του από την Βουδαπέστη στην γερμανική πρωτεύουσα», ανακοίνωσε το ίδρυμα που ιδρύθηκε από τον Τζορτζ Σόρος.

Εδώ και έναν χρόνο, και κατά κλιμακούμενο τρόπο καθώς πλησίαζαν οι βουλευτικές εκλογές της 8ης Απριλίου, ο Βίκτορ Ορμπάν στράφηκε εναντίον του Τζορτζ Σόρος και τον ανήγαγε σε Νο. 1 εχθρό της χώρας.

Το ίδρυμα του ουγγρο-αμερικανού δισεκατομμυριούχου Τζορτζ Σόρος που χρηματοδοτεί σειρά μη κυβερνητικών οργανώσεων, ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την Ουγγαρία, όπου είναι παρόν εδώ και πολλές δεκαετίες και μεταφέρει τις δραστηριότητές του στο Βερολίνο αντιδρώντας στις «κατασταλτικές» πολιτικές της κυβέρνησης του Βίκτορ Ορμπάν.

«Αντιμέτωπο με ένα πολιτικό και δικαιικό περιβάλλον όλο και περισσότερο κατασταλτικό στην Ουγγαρία, το Ιδρυμα Open Society (OSF) μεταφέρει τις διεθνείς του δραστηριότητες και το προσωπικό του από την Βουδαπέστη στην γερμανική πρωτεύουσα», ανακοίνωσε το ίδρυμα που ιδρύθηκε από τον Τζορτζ Σόρος.

Εδώ και έναν χρόνο, και κατά κλιμακούμενο τρόπο καθώς πλησίαζαν οι βουλευτικές εκλογές της 8ης Απριλίου, ο Βίκτορ Ορμπάν στράφηκε εναντίον του Τζορτζ Σόρος και τον ανήγαγε σε Νο. 1 εχθρό της χώρας.

Σύμφωνα με τον ούγγρο πρωθυπουργό, ο οποίος επανεξελέγη θριαμβευτικά στην ηγεσία της χώρας, ο Τζορτζ Σόρος «επιδιώκει να πλημμυρίσει την Ουγγαρία και την Ευρώπη με μετανάστες και οι οργανώσεις που χρηματοδοτεί σε ολόκληρο τον κόσμο, κυρίως στην ανατολική Ευρώπη, είναι το εργαλείο του για την επίτευξη αυτού του στόχου (!)».

«Εχει καταστεί αδύνατη η προστασία των επιχειρήσεών μας και του προσωπικού μας στην Ουγγαρία απέναντι στην αυθαίρετη ανάμειξη της κυβέρνησης», έγραψε ο πρόεδρος του ιδρύματος OSF Πάτρικ Γκάσπαρντ σε ανακοίνωσε που έδωσε στην δημοσιότητα.

Προσάπτει επίσης στην κυβέρνηση του Ορμπάν ότι «δυσφήμισε, έδωσε μία ψευδή εικόνα των δραστηριοτήτων του Ιδρύματος και κατέστειλε την κοινωνία των πολιτών για να αντλήσει πολιτικά οφέλη, χρησιμοποιώντας μίας άνευ προηγουμένου στην ιστορία της Ευρωπαϊκης Ενωσης τακτική».

Σειρά νόμων που ψηφίσθηκαν στην Ουγγαρία το 2017 ενισχύουν το πλαίσιο ελέγχου των μη κυβερνητικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στην Ουγγαρία και απειλούν την λειτουργία στην Βουδαπέστη του αναγνωρισμένου Πανεπιστημίου της Κεντρικής Ευρώπης, το οποίο έχει επίσης ιδρυθεί από τον Τζορτζ Σόρος.

Το ουγγρικό κοινοβούλιο θα εξετάσει τις επόμενες εβδομάδες νέο πακέτο νόμων που έχει επονομασθεί «Stop Soros» και προβλέπει την φορολόγηση των μη κυβερνητικών οργανώσεων «που υποστηρίζουν την μετανάστευση».

Ολα αυτά τα νομοθετικά μέτρα έχουν επισύρει τις αυστηρές επικρίσεις των θεσμών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Οι εκατό περίπου εργαζόμενοι του ιδρύματος θα μεταφερθούν στο Βερολίνο, αλλά το OSF, που έχει την έδρα του στην Νέα Υόρκη, θα συνεχίσει «να υποστηρίζει το σημαντικό έργο των οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών στην Ουγγαρία στους τομείς των τεχνών, του πολιτισμού, της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης, της διαφάνειας και της εκπαίδευσης».

Το ίδρυμα ιδρύθηκε από τον Τζορτζ Σόρος στη δεκαετία του 1980, έχει παρουσία σε δεκάδες χώρες και, στην Ουγγαρία, δαπανά περί το ένα εκατομμύριο δολάρια ετησίως υποστηρίζοντας περί τις 30 μη κυβερνητικές οργανώσεις.

 

Μπράβο  στο Τζορτ Σόρος!  Καπιταλιστής μεν, αλλά δίνει ισχυρά χαστούκια σε  πολλούς που τα αξίζουν.΄Οπως παραπάνω στον ακροδεξιο-Ναζί Βίκτορ ΄Ορμπαν και τους Ούγγρους ψηφοφόρους του που θυμίζουν ναζιστική Γερμανία στις παραμονές του 2ου παγκοσμίου πολέμου.

Ας το τολμήσουν και άλλοι. Κυρίως εταιρίες και οργανισμοί. Και όχι  μόνο  την Ουγγαρία. Πολωνία και κυρίως Ρωσία είναι επίσης στην ίδια και χειρότερη κατάσταση.

Καιρός κι εδώ στην Ελλάδα να είμασετ αυστηροί με του Ρώσους. Και δεν εννοούμε τους μαφιόζους, που γέμισε η χώρα  (Ρωσοπόντιοι κυρίως) .Οι  φανατικοί Ρωσοι τουρίστες που έρχονται στη χώρα για διακοπές και “φτύνουν” φανερά και προκλητικά τη Δύση.

Δεν είναι το χρήμα πάνω απο αρχές και αξίες. Μην καταντήσουμε  Κύπρος. Οι Ρώσοι σήμερα, οι οπαδοί του δικτάτορα  είναι η εκκόλαψη του φιδιού του Ναζισμού.  Ας τους δώσουμε ένα μάθημα.