ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

1. α. Ανυποχώρητος ο Τραμπ: Mηδενική ανοχή στους παράτυπους μετανάστες
O Ντόναλντ Τραμπ/ Φωτογραφία AP images
β. «ΡΑΠΙΣΜΑ» ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
Συγκλονιστικό εξώφυλλο του TIME -Ο Τραμπ και προσφυγόπουλο που κλαίει
Το συγκλονιστικό εξώφυλλο του περιοδικού TIME

 

Με τους όρους και τα …διατάγματα της Φύσης, ΟΛΟΙ είμαστε “λαθρό” σε αυτό τον πλανήτη, Ντόναλντ Τραμ. Τόσο πια αφιλοσόφητος και αστόχαστες είσαι;

 

2. Υπόθεση υποκλοπών: Δολοφονία όχι αυτοκτονία ο θάνατος Τσαλικίδη
Υπόθεση υποκλοπών: Δολοφονία όχι αυτοκτονία ο θάνατος Τσαλικίδη

Στην άσκηση ποινικής δίωξης για ανθρωποκτονία από πρόθεση από δράστες που όμως δεν κατέστη δυνατό να βρεθούν, κατέληξε η έρευνα του εισαγγελέα εφετών Γρήγορη Πεπονή για την υπόθεση του πρώην στελέχους της Vodafone Κώστα Τσαλικίδη.

Η νέα, τρίτη κατά σειρά έρευνα για τον 39χρονο ο οποίος είχε βρεθεί απαγχονισμένος στις 9 Μαρτίου του 2005  στο διαμέρισμα του στο Κολωνό – είχε ξεκινήσει τον Νοέμβριο του 2017 από την Εισαγγελία Εφετών.

Ειδικότερα, με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών την έρευνα είχε αναλάβει ο κ. Πεπόνης προκειμένου να ρίξει φως στα αίτια θανάτου του Κώστα Τσαλικίδη τον Μάρτιο του 2005, λίγο πριν αποκαλυφθεί το σκάνδαλο των υποκλοπών με την εγκατάσταση παράνομου λογισμικού στην εταιρία.

Είχαν προηγηθεί μια εισαγγελική και μια κυρία έρευνα, οι οποίες κατέληξαν στο αρχείο δεχόμενες ότι ο θάνατος του Τσαλικίδη ήταν αυτοκτονία και δεν συνδέονταν με το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Την πρώτη έρευνα είχε διενεργήσει ο τότε εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Ιωάννης Διώτης και τη δεύτερη ο εισαγγελέας Χαρ. Λακαφώσης.

Να σημειωθεί ότι η απόφαση της δικαιοσύνης για τρίτη έρευνα από την εισαγγελία Εφετών ήρθε μετά και τη δικαίωση των συγγενών του εκλιπόντος από το Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου ΕΔΔΑ. Με απόφαση του ΕΔΔΑ δικαίωσε τους συγγενείς του Κώστα Τσαλικίδη, κρίνοντας ότι το ελληνικό Δημόσιο υποχρεούται σε αποζημίωσή τους, γιατί προέβη σε πλημμελή έρευνα για τα αίτια του θανάτου του, παραβιάζοντας τη διάταξη για σεβασμό της ανθρώπινης ζωής.

Γι αυτά τα εγκλήματα, γιατί κανείς από τους “κρίνοντες” δράστες  δεν πάει φυλακή; Ο εισαγγελέας που έβαλε την υπόθεση μιας καραμπινάτης δολοφονίας στο αρχείο (και  “η κουτσή Μαριώ” γνώριζε την εποχή εκείνη τους φονιάδες)  ,ως Πόντιος Πιλάτος (μπορεί και ως διεφθαρμένος),   γιατί μένει ατιμώρητος;

Και το (τάχα μου και μη σας ξεγελάει)…αδέκαστο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο,γιατί αποφασίζει για χρηματικές αποζημιώσεις των θυμάτων και όχι για τιμωρία των θυτών; Είναι στο απυρόβλητο και στο νεφελώδες  άλλοθι  του ανθρώπινου λάθους  μήπως οι κρίνοντες και αποφασίζοντες  να φυλακίζουν άλλους;

Τα ίδια που έγιναν και με τη δολοφονία του καθηγητή Γιώργου Τριάρχη. Και εκατοντάδων άλλων τέτοιων εγκλημάτων.

Η ελληνική δικαιοσύνη είναι η τελευταία  που δικαιούτα “δια να ομιλεί” και  να απονέμει δικαιοσύνη.  Ας τιμωρήσει  πρώτα τους δικούς της δράστες στο δικό της σπίτι.

 _______________________________________________

1. Σάλος με tweet του Πίτερ Φόντα: Ο Μπάιρον Τραμπ να μπει σε κελί με παιδεραστές

Ο Μπάρον Τραμπ με τους γονείς του, Ντόναλντ και Μελάνια (Φωτογραφία αρχείου: ΑΡ)

Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε ένα χυδαίο tweet του Πίτερ Φόντα στο οποίο έλεγε ότι θα πρέπει «να αρπάξουν τον Μπάρον Τραμπ [τον 12χρονο γιο του προέδρου των ΗΠΑ] από την αγκαλιά της μάνας του και να τον ρίξουν σε κλουβί με παιδεραστές».

Ο υποψήφιος για δύο Όσκαρ ηθοποιός ζήτησε μερικές ώρες αργότερα συγνώμη για το παραλήρημά του στο Τwitter, διευκρινίζοντας ότι είχε οργιστεί με την πρακτική διαχωρισμού των παιδιών των παράτυπων μεταναστών από τους γονείς τους στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού.

Στην επίμαχη ανάρτησή του ανέφερε: «Θά ‘πρεπε να αρπάξουμε τον Μπάρον Τραμπ από την αγκαλιά της μάνας του και να τον βάλουμε σε ένα κελί με παιδεραστές. Να δούμε τότε αν η μητέρα του θα ορθώσει το ανάστημά της απέναντι στον τεράστιο μ@λ@κ@ που πήγε και παντρεύτηκε».

 

΄Ετσι είναι οι όψιμοι   και   ευκαιριακοί ακτιβιστές,οι   καταγγέλοντες για τζέρτζελο  δημοσιότητας σαν τον   τύπο αυτό  του Χόλυγουντ. .Τάχα ο  παραπάνω   αμερικανο-ονειρο-ανατραφείς συστημικός έμπορος στη βιομηχανία θεάματος (και δεν αποκλείεται μετά από γερή κοκαϊνοκατάνυξη), κόπτεται για τα δικαιώματα των παιδιών, αλλά όχι  για εκείνα  του παιδιού του Τράμπ. Κι αυτό,  επειδή ο πατέρας του συμβαίνει να είναι ο  πρόεδρος που δε γουστάρει ο φασίστας ηθοποιός.

Ο ακτιβισμός, η αλληλεγγύη, η ανθρωπιά, δεν  έχουν επιλεκτικές όψεις.   Ακόμα χειρότερα, δεν υπάρχουν “προπατορικά αμαρτήματα”. Ποτέ και σε καμιά περίπτωση ο “γόνος” δεν πληρώνει “αμαρτίες γονέων”.  Απλές, κατανοητές αλήθειες.

 

2. Μητσοτάκης: Θα καταψηφίσουμε τη συμφωνία με τα Σκόπια -Είτε με 151 είτε με 180 βουλευτές

Ξεκινά 4ο μνημόνιο χωρίς χρηματοδότηση

Αναφερόμενος στο Eurogroup είπε πως «λήγει το Τρίτο Μνημόνιο Τσίπρα-Καμμένου. Μόνο που, στη θέση του ξεκινάει ένα νέο Τέταρτο Μνημόνιο και μάλιστα χωρίς χρηματοδότηση» και πρόσθεσε:

  • Με μέτρα μείωσης συντάξεων και αφορολογήτου ύψους 5,1 δις ευρώ που ξεκινούν να εφαρμόζονται σε 6 μήνες από τώρα.
  • Με εξοντωτικά υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του Α.Ε.Π. μέχρι το 2022.
  • Με συνεχιζόμενη σκληρή εποπτεία, διαφορετική και πιο σφιχτή από εκείνη που ίσχυσε για άλλες χώρες που βγήκαν από τα Μνημόνια, όπως η Κύπρος και η Πορτογαλία.
  • Και όλα αυτά, για να γυρίσει η χώρα πίσω στο 2014, μόνο που είναι πολύ φτωχότερη και πολύ πιο χρεωμένη.

«Η ρύθμιση για το χρέος, για την οποία να είστε βέβαιοι ότι θα πανηγυρίζει η κυβέρνηση Τσίπρα, συνιστά απλή επιβεβαίωση των όσων είχαν συμφωνηθεί το Νοέμβριο του 2012. Στο πλαίσιο αυτό, κάθε μέτρο για την ελάφρυνση του χρέους αντιμετωπίζεται θετικά. Αλλά ό,τι και να αποφασιστεί τελικά, θα είναι πολύ λίγο σε σχέση με το βαρύ κόστος που έχει συσσωρεύσει στη χώρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Και δυστυχώς θα συνοδεύεται από αυστηρές δεσμεύσεις και προϋποθέσεις» προειδοποίησε ο κ. Μητσοτάκης.

Για δείτε θράσος. Εκεί  που μας χρωστάνε, ζητάνε τώρα και τα ρέστα οι Δεξιοί!

Αλλά,  καλά να πάθει ο Αλέξης Τσίπρας. Η ομερτά είναι ανήθικη επιλογή και συνεχίζει να την…τιμά! Αντί να βγει και σε όλους τους τόνους να καταγγείλει τους ενόχους της χρεοκοπίας ,που δεν είναι  άλλη από την παράταξη  της οποίας   αρχηγός  σήμερα είναι ο  καταγγέλων  άλλους για   τα δικά τους εγκλήματα, καλύπτει τον π. πρωθυπουργό και την παράταξη που διπλασίασε το χρέος και εκτίναξε το έλλειμμα στο 15,4%.  “΄Οπως στρώνεις κοιμάσαι”,  Αλέξη Τσίπρα.

3. Η ΓΛΩΣΣΑ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΙΣ ΝΟΤΙΟ-ΣΛΑΒΙΚΕΣ»
«Είμαστε Σλάβοι» δηλώνει ο ΥΠΕΞ των Σκοπίων Νικολά Ντιμιτρόφ
«Είμαστε Σλάβοι» δηλώνει ο ΥΠΕΞ των Σκοπίων Νικολά Ντιμιτρόφ

 

Είμαστε Σλάβοι» δήλωσε ο ΥΠΕΞ της πΓΔΜ, Νίκολα Ντιμιτρόφ, σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες, στην ενημερωτική εκπομπή “Top Tema” του τηλεοπτικού σταθμού TELMA”.

Σε ερώτηση «πότε ξεκινά η “μακεδονική” ιστορία», ο Ντιμιτρόφ είπε ότι αυτό είναι θέμα των ιστορικών και ότι ο ίδιος είναι νομικός. «Όμως, ως πολίτης γνωρίζω ότι η γλώσσα μου είναι μία από τις νοτιο-σλαβικές γλώσσες, ο πολιτισμός μας, η παράδοσή μας… νομίζω ότι για μας είναι υγιές να είμαστε υπερήφανοι γι αυτό που είναι δικό μας και πιστεύω ότι αυτή η περιπέτεια (του εξαρχαϊσμού) πρέπει να τελειώσει», πρόσθεσε.

 

Τα λέγαμε χτες και οι επαναλήψεις κουράζουν. Να σημειώσουμε, όμως,  πως κι εδώ κι εκεί,  είμαστε πιο πολλοί οι σώφρονες.

Ας  τσακίσουμε τους ανεγκέφαλους με την επιμονή μας, την εντιμότητά μας, την υπομονή μας. Είναι η καλύτερη απάντηση στις”… κρεμάλες τους!

 

 4.  ΚΡΙΘΗΚΕ ΥΠΟΠΤΟΣ ΦΥΓΗΣ
Στη φυλακή ο Σώρρας -Τον φυγάδευσαν μέσα από το άλσος των Δικαστηρίων
Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Δεν ξέρω στην περίπτωση Σώρρα, αν έπρεπε ή  όχι να πάει φυλακή.  Δεν είναι δική μας δουλειά να φυλακίζουμε.

Είναι δική μας, όμως, να κρίνουμε τέτοιες αποφάσεις. Και λέμε ,λοιπόν πως ξέρουμε δεκάδες κρίνοντες   πολλούς “Σώρρες”, που έπρεπει να είναι προ πολλού εκείνοι φυλακή και με πολύχρονες τιμωρίες. Κι αντί γι΄αυτό, ξεκοκαλίζουν παχυλές συντάξεις και  “όβολα προδοσίας”.

Αλλά είμαστε στο Ελάδιστάν. Σε τέτοιες μπανανίες “κόρακας κοράκου μάτι δε βγάζει”. Ας βάλουμε  εδώ τελεία και παύλα.

5. ΜΕΤΑ ΤΑ ΣΕΡΒΙΤΣΙΑ
Ο Μακρόν θέλει πισίνα στη βραχονησίδα-εξοχικό -Σάλος στη Γαλλία
Ο Μακρόν θέλει πισίνα στη βραχονησίδα-εξοχικό -Σάλος στη Γαλλία [εικόνες]

Δεν πάει καλά σε πολλά αυτό το…παιδί.  Σαν να την έχει δει Λουδοβίκος 16ος μας μοιάζει.Από κοντά και η συμβία του.  Αντουανέτα τούτη και εντελώς λαλημένη.

Θα δούμε και άλλα τέτοια χορταστικά από  αυτό το μπερδεμένο ιδεολογικά,    προεδρικό ζεύγος.

 

6. Ο ΙΔΙΟΣ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
Ρουμανία: Σε φυλάκιση 3,5 ετών καταδικάστηκε ο ηγέτης του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος
Ο Λίβιου Ντραγκνέα/ Φωτογραφία AP images

Σε φυλάκιση 3,5 ετών καταδικάστηκε σήμερα από δικαστήριο του Βουκουρεστίου ο επικεφαλής του κυβερνώντος κόμματος της Ρουμανίας Λίβιου Ντραγκνέα αφού κρίθηκε ένοχος για την κατηγορία ότι υποκίνησε άλλους σε κατάχρηση εξουσίας.

Ο Ντραγκνεά, που είναι επίσης πρόεδρος της Κάτω Βουλής, είχε κατηγορηθεί ότι άφησε δύο γυναίκες στο μισθολόγιο μιας κρατικής υπηρεσίας μεταξύ 2006-13, μολονότι την ίδια περίοδο εργάζονταν για το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (PSD) του οποίου ηγείται. Ο ίδιος αρνείται την κατηγορία.

Με βάση το ρουμανικό σύστημα, ο 55χρονος πολιτικός δεν θα εκτίσει την ποινή του μέχρι να εκδικαστεί και η έφεση που πρόκειται να ασκήσει στην πρωτόδικη απόφαση. Μπορεί επίσης να παραμείνει πρόεδρος του κόμματος και της Κάτω Βουλής, μέχρι να ολοκληρωθεί η δικαστική διαδικασία στον ανώτερο βαθμό.

Το δικαστήριο απάλλαξε πάντως τον Ντραγκνέα από μια άλλη κατηγορία που τον βάρυνε και αφορούσε μια υπόθεση πνευματικής ιδιοκτησίας.

Αστεία υπόθεση. Την  ανακίνησαν οι Ρουμάνοι ακροδεξιοί, που κάθε τρεις και μια, βγαίνουν στους δρόμους ,επειδή δεν πάνε με τίποτα τους σοσιαλιστές στη Ρουμανία.

Μαζί τους κάνανε κόμμα και οι Ρουμάνοι δικαστές.΄Εχουν και τούτοι βεντέτα με την κυβέρνηση και γίνανε τακίμια με  τους  φασίστες.

Δικαστήρια ” Μπανανίας” και στη Ρουμανία. Πάρτε παράδειγμα  το μέγα δικαστικό έγκλημα της  καταδίκης σε θάνατο του  ζεύγους Τσαουσέσκου. Κι ακόμα δεν πήγαν φυλακοί οι δικαστές που έβαψαν με αίμα τότε τα χέρια τους!