ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΜΑΡΑΘΩΝΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ
Eurogroup:Συμφωνία για Ελλάδα με 10ετή επιμήκυνση στο χρέος & δόση 15 δισ.
Φωτογραφία AP

Σεντένο: Μετά από οκτώ χρόνια η Ελλάδα θα βγει από το μνημόνιο

«Το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο. Δεν θα υπάρξει άλλο πρόγραμμα για την Ελλάδα», είπε ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, για να συμπληρώσει: «Μετά από οκτώ χρόνια η Ελλάδα θα βγει από το μνημόνιο. Το τέλος του προγράμματος επιφέρει και κάποιες ευθύνες. Η Ελλάδα θα πρέπει να ολοκληρώσει τις μεταρρυθμίσεις και να συνεχίσει να εφαρμόζει περαιτέρω μεταρρυθμίσεις».

O Σεντένο σημείωσε, επίσης, ότι είναι ζωτικής σημασίας ο ρόλος Γαλλίας – Γερμανίας στις εξελίξεις. «Δίνουμε όλα τα όπλα στον ESΜ για να ενισχύσει όλες τις γραμμές της άμυνάς μας», κατέληξε ο Σεντένο.

Μοσκοβισί: Είναι μια ιστορική στιγμή

«Είναι μια ιστορική στιγμή. Η ελληνική κρίση ολοκληρώνεται στο Λουξεμβούργο απόψε. Ιστορική στιγμή για την Ελλάδα, αλλά επίσης μια ιστορική στιγμή για την Ευρωζώνη», τόνισε αρχικά ο Μοσκοβισί.

«Επιτέλους οι φίλοι μας οι Ελληνες θα ξαναβρούν την ελπίδα τους. Η ολοκλήρωση αυτού του προγράμματος συνέβη χάρη στην ευθύνη και την αλληλεγγύη. Φτάσαμε στο τέλος αυτού του δρόμου που ήταν πολύ μακρύς και δύσκολος. Μιλάμε για οκτώ χρόνια προσπαθειών και θυσιών», συμπλήρωσε.

«Απόψε έχουμε αυτό που η Ελλάδα είχε ανάγκη: ένα αξιόπιστο πακέτο μέτρων για το χρέος Δεν υπάρχει εποπτεία που θα είναι καταχρηστική για τη χώρα», κατέληξε.

Ρέγκλιννγκ: Όλοι έχουμε διασχίσει πολύ δρόμο

«Είναι μια ιστορική στιγμή, ζήσαμε δραματικές στιγμές τον Ιούλιο του 2015, όταν η Ελλάδα βρέθηκε κοντά στο να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη. Όλοι έχουμε διασχίσει πολύ δρόμο, αξίζουν συγχαρητήρια», είπε, μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ.

Τι αναφέρουν οι Financial Times

Οι κυβερνήσεις των χωρών-μελών της Ευρωζώνης κατέληξαν στην πολυαναμενόμενη συμφωνία για την ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας, επιμηκύνοντας τον χρόνο αποπληρωμής δανείων ύψους περίπου 100 δισεκατομμυρίων ευρώ, καθώς η χώρα ετοιμάζεται να βάλει ένα τέλος στην περίοδο των διεθνών προγραμμάτων στήριξης, γράφει η εφημερίδα Financial Times στην ηλεκτρονική της έκδοση.

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης κατέληξαν σε συμφωνία για τα τελευταία ζητήματα που απέμεναν έπειτα από έξι και πλέον ώρες διαπραγματεύσεων, οι οποίες συνεχίστηκαν μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο Eurogroup στο Λουξεμβούργο, συνεχίζει η βρετανική εφημερίδα.

Η συμφωνία χαιρετίστηκε ως ιστορική στιγμή από ευρωπαίους διπλωμάτες, καθώς σηματοδοτεί το κλείσιμο της οκταετούς περιόδου των τριών προγραμμάτων στήριξης της Ελλάδας, η οποία υπέστη τη χειρότερη ύφεση που έχει αντιμετωπίσει ευρωπαϊκή οικονομία στη σύγχρονη ιστορία, προστίθεται στο δημοσίευμα των Φαϊνάνσιαλ Τάιμς.

Le Monde: Χάρη στο κουράγιο των Ελλήνων και του Τσίπρα η Ελλάδα επέζησε

Δέσμευση για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% έως το 2022 και 2,2% από το 2023 έως το 2060

Τα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους που υιοθέτησαν σήμερα οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης περιλαμβάνονται αναλυτικά στην τελική δήλωση του Eurogroup.

Ως μεσοπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους η δήλωση του Eurogroup παραθέτει:

  • την κατάργηση από το 2018 του step-up επιτοκίου που σχετίζεται με τα δάνεια του δεύτερου ελληνικού προγράμματος.
  • τη χρήση από τον ESM των κερδών των κεντρικών τραπεζών (SMPs, ANFAs) από τα ελληνικά ομόλογα του 2014 και τη σταδιακή επιστροφή τους στην Ελλάδα. Τα εν λόγω κεφάλαια θα μεταφέρονται στην Ελλάδα ισόποσα, σε εξαμηνιαία βάση (Δεκέμβριο και Ιούνιο), αρχής γενομένης από το 2018 μέχρι τον Ιούνιο του 2022 μέσω ξεχωριστού λογαριασμού του ESM και θα χρησιμοποιηθούν για τη μείωση των ακαθάριστων χρηματοδοτικών αναγκών ή για τη χρηματοδότηση άλλων συμφωνηθέντων επενδύσεων.
  • την παράταση της περιόδου χάριτος για τα δάνεια του EFSF κατά 10 χρόνια και την επιμήκυνση της μέσης διάρκειας λήξης κατά 10 χρόνια.

Επίσης, σημειώνεται ότι «βάσει της ανάλυσης της βιωσιμότητας του χρέους από τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα, το Eurogroup θα επανεξετάσει στο τέλος της περιόδου χάριτος, το 2032 εάν χρειάζονται πρόσθετα μέτρα χρέους», ενώ γίνεται αναφορά στη συμφωνία του Μαΐου του 2016 για ένα «μηχανισμό, ο οποίος θα ενεργοποιείται στην περίπτωση πολύ δυσμενέστερου απρόοπτου μακροοικονομικού σεναρίου». Αυτός ο μηχανισμός, θα περιέχει μέτρα όπως την «περαιτέρω αναδιάρθρωση του χρέους με ανώτατο όριο και παρατάσεις των πληρωμών τόκων του δανείου του EFSF», στο βαθμό που είναι αναγκαία για τη βιωσιμότητα του χρέους.

Σε ό,τι αφορά τη μεταμνημονιακή εποπτεία, το Eurogroup επισημαίνει ότι τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους «πρέπει να περιέχουν κίνητρα που θα διασφαλίζουν ισχυρή και συνεχή εφαρμογή από την Ελλάδα των μεταρρυθμίσεων που έχουν συμφωνηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος». Αναφέρεται επίσης στη σύνδεση συγκεκριμένων δεσμεύσεων πολιτικής με την επιστροφή των SMPS και ANFAs, καθώς και την κατάργηση του επιτοκίου step up, χαιρετίζοντας παράλληλα «την πρόθεση της Επιτροπής να ενεργοποιήσει τη διαδικασία ενισχυμένης εποπτείας τις επόμενες εβδομάδες και επίσης την υποστήριξη αυτής της προσέγγισης από τις ελληνικές αρχές».

Εξάλλου, στην ανακοίνωση του Eurogroup γίνεται αναφορά στις εν εξελίξει νομικές διαδικασίες κατά των εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ και κατά του πρώην προέδρου και άλλων στελεχών της ΕΛΣΤΑΤ, καλώντας τους θεσμούς να παρακολουθούν την πορεία τους στο πλαίσιο της μεταμνημονιακής επιτήρησης.

Αναφορικά με την τελευταία δόση που θα λάβει η Ελλάδα, το Eurogroup σημειώνει:

«Με την ολοκλήρωση των εθνικών διαδικασιών, τα όργανα διοίκησης του ESM αναμένεται να εγκρίνουν την εκταμίευση της πέμπτης και της τελευταίας δόσης του προγράμματος του ESM ύψους 15 δισ. ευρώ. Από το συνολικό αυτό ποσό, 5,5 δισ. ευρώ θα διατεθούν σε ξεχωριστό λογαριασμό και θα χρησιμοποιηθούν για την εξυπηρέτηση του χρέους, ενώ τα 9,5 δισ. ευρώ θα διατεθούν σε ειδικό λογαριασμό για τη δημιουργία ταμειακού αποθέματος, που θα χρησιμοποιηθεί για την εξυπηρέτηση του χρέους σε περίπτωση ανάγκης». Η χρήση των εν λόγω κεφαλαίων θα γίνεται μετά από συμφωνία με τους θεσμούς, ενώ σημειώνεται ότι «συνολικά, η Ελλάδα βγαίνει από το πρόγραμμα με ένα σημαντικό ταμειακό απόθεμα ύψους 24,1 δισ. ευρώ, το οποίο θα καλύψει τις δανειακές ανάγκες της κυβέρνησης για περίπου 22 μήνες μετά το τέλος του προγράμματος».

Τέλος, σχετικά με το ΔΝΤ, η δήλωση του Eurogroup αναφέρει ότι «η διοίκηση του ΔΝΤ εξέφρασε την ικανοποίησή της για την επιτυχή εφαρμογή του προγράμματος ESM και για την περαιτέρω εξειδίκευση των μέτρων για το χρέος που δόθηκε σήμερα από τα κράτη μέλη».

Συνεχίζοντας, επισημαίνεται ότι παρόλο που «δεν είναι πλέον δυνατή η ενεργοποίηση» του δικού του προγράμματος, το ΔΝΤ επιβεβαίωσε «τη συνεχιζόμενη συμμετοχή του στην Ελλάδα στο πλαίσιο της μεταμνημονιακής εποπτείας, παράλληλα με τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα».

Υπενθυμίζεται ότι η συνεδρίαση ξεκίνησε περίπου στις 16:30. Ωστόσο, λίγο πριν τις 19:00 ώρα Ελλάδας, τα μέλη του Eurogroup σταμάτησαν  τη συζήτηση για την Ελλάδα καθώς δεν βρέθηκε κοινός τόπος στο χρόνο της επιμήκυνσης των δανείων του EFSF. Τελικά στις 23:15 ώρα Ελλάδας ξεκίνησαν και πάλι οι συζητήσεις και περίπου 2 ώρες αργότερα επετεύχθη η συμφωνία.

 ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Η ΝΔ εξηγεί τι σημαίνει η συμφωνία του Eurogroup:
Υπέγραψαν μνημόνιο, χωρίς δάνειο, με μέτρα

 

 

“Η συμφωνία χαιρετίστηκε ως ιστορική στιγμή από ευρωπαίους διπλωμάτες, καθώς σηματοδοτεί το κλείσιμο της οκταετούς περιόδου των τριών προγραμμάτων στήριξης της Ελλάδας, η οποία υπέστη τη χειρότερη ύφεση που έχει αντιμετωπίσει ευρωπαϊκή οικονομία στη σύγχρονη ιστορία, προστίθεται στο δημοσίευμα των Φαϊνάνσιαλ Τάιμς”.

 

 Δε μείναμε  στους διθυράμους  των αξιωματούχων της  Ε.Ε. Ούτε στις θετικές  κριτικές του παγκόσμιου τύπου. Παραθέσαμε  μόνο την παράγραφο της  περιεκτικής  κριτικής  της χτεσινής συμφωνίας  από την  εφημερίδα Financial Times στην ηλεκτρονική της έκδοση. Κι αυτό, επειδή έχουμε περισσότερους λόγους να εμπιστευόμαστε τις απόψεις της βρετανικής εδημερίδας από οποιονδήποτε άλλον, κυρίως, ως εκ της ιδιότητας και της εξειδίκευσής της στα οικονομικά.

Αλλά, πέρα απ΄αυτό,  επειδή ικανοποιητική   υπήρξε και   η αντικειμενική (κατά το μάλλον ήττον) και υπεύθυνη  αρθογραφία της      από το 2008  και εντεύθεν για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας  και  την επί τουλάχιστον πέντε χρόνια επαπειλούμενη χρεοκοπία της χώρας.  Πλήθος τα κείμενα  των  Φαϊνάνσιαλ Τάιμς από την ημέρα της έναρξης της οικονομικής κρίσης στη Ελλάδα και επιτυχημένες οι προβλέψεις  για τις εκάστοτε εξελίξεις στην οικονομική πορεία της χώρας.

 

Ενδεικτικό της αξιοπιστίας της συγκεκριμένης εφημερίδας (στο μέτρο που μας επιτρέπεται να δείχνουμε  την όποια εμπιστοσύνη στην παγκόσμια  βιομηχανία παραπληροφόρησης) είναι επίσης η σφοδρή κριτική που ασκούσε όσα χρόνια ο δημαγωγός τότε, αργηγός του ΣΥΡΙΖΑ  αντιπολιτευόταν με πρωτοφανές μένος τη φιλο- ευρωπαϊκή στάση των ελληνικών κυβερνήσεων και ασκούσε  δριμεία κριτική στους χειρισμούς και τις επιτυχίες, ειδικά της συγκυβέρνησης Σαμαρά Βενιζέλου.

Γι΄αυτό  ακριβώς κλείνω, ως πολίτης,  ερμητικά τα αυτιά  στην καταστροφολογία  του “υιού” Κυριάκου Μητσοτάκη και των  λοιπών ,οι πλείστοι, κληρονομικώ …δικαίω, αρχηγών   και στελεχών κομμάτων. Δε θα λάβω καθόλου υπόψη μου τις καρυγές και το ανάθεμα των οπαδών, των πάσης φύσεως “Αγανακτισμένων”, που για τον άλφα ή βήτα λόγο δεν τον πάνε τώρα τον Αλέξη, αλλά πίνουν νερό στο όνομα των δικών τους “Αλέξηδων”. Και θα εύχονταν, φυσικά, να ήταν οι δικοί τους σήμερα στη θέση του γνήσιου Αλέξη Τσίπρα. Τέλος δε με πείθουν  επ΄ ούδενί  οι… Μπαρουφάκηδες  και οι Λαφαζάνηδες που θα ξεράσουν πάλι χολή  σε ρεσιτάλ δημαγωγίας, λαϊκισμού και ανευθυνότητας.

Και θα περιμένω να ακούσω με ικανοποίηση  το  διάγγελμα του πρωθυπουργού ,που  θα ανακοινώσει σήμερα την έξοδο (έστω και τυπικά ) της χώρας από την  κρίση  και την απόφασή της να στηριχθεί πλέον στα δικά της πόδια με την έξοδο στις διεθνείς αγορές τον ερχόμενο Αύγουστο.  Είμαι σίγουρος πως θα κάνουν το ίδιο και χιλιάδες άλλοι συμπολίτες μου, που αρνούνται πια να έχουν την ιδιότητα του οπαδού και καταθέτουν με απέχθεια  την κομματική  ή την ιδεοληπτική τους ταυτότητα.

Ας καλωσορίσουμε τη ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ που εγκαινιάζεται σήμερα. Δεν περιμένουμε  πως  απο τη μια στιγμή στην άλλη κάποια μαγική ράβδος θα αγγίξει την ελληνική οικονομία και  θα τη εκτοξεύσει στα ύψη.  Ούτε πως οι ΄Ελληνες ξαφνικά θα νιώσουν οικονομική άνεση και ευμερία. Δε θα γίνουν αυτά.

Είναι, όμως, η αρχή  ενός  καινούργιου έργου και η αυλαία  άνοιξε. Θα παρακολουθήσουμε τα δρώμενα στη σκηνή. Και θα διστάζουμε από τον ίδιο αυτό χώρο που σήμερα δίνουμε συγχαρητήρια στην κυβέρνηση για την υπογραφή της συμφωνίας, να ασκήσουμε σκληρή κριτική στην ίδια ή  σε άλλη, αν  με τους χειρισμούς τους  τροχοπεδήσουν  την εξέλιξη της χώρας, η οποία, όπως όλα δείχνουν, είναι και εφικτή και   σε πορεία.

 

____________________________________________________________________

1. Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΚΡΟΑΜΑΤΙΚΗ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ
Τουρκία: Παραμένει στη φυλακή ο επικεφαλής της Διεθνούς Αμνηστίας στη χώρα
Διαμαρτυρία Τουρκία για απελευθέρωση κρατούμενων/Φωτογραφία αρχείου AP images

 

Τουρκικό δικαστήριο αποφάσισε σήμερα την παράταση της φυλάκισης του επικεφαλής της Διεθνούς Αμνηστίας στην Τουρκία.

Το γνωστοποίησε η οργάνωση προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με μήνυμά της στο Twitter.

Το δικαστήριο αποφάσισε ότι ο Τανέρ Κιλίτς θα παραμείνει στη φυλακή κι η επόμενη ακροαματική διαδικασία θα διεξαχθεί τον Νοέμβριο.

Ο Κιλίτς παραμένει έγκλειστος στις τουρκικές φυλακές εδώ και έναν χρόνο, κατηγορούμενος ότι παρείχε στήριξη στον ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί για την απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου του 2016.

 

Ο δικτάτορας της Τουρκίας,που εδώ και κάποια χρόνια το παίζει και  Σουλτάνος,  έχει προ πολλού ξεπεράσει τα όρια. ΄Οπως και ο ομόλογός του  ο νέος Τσάρος της Ρωσίας. Αμφότεροι τρομοκρατούν, συλλαμβάνουν, φυλακίζουν, βασανίζουν ,εκτελούν ,γράφουν στα παλιότερα των υποδημάτων τους το διεθνές δίκαιο  και εξευτελίζουν τις  αρχές των βασικών δικαιωμάτων των πολιτών ατιμωρητί.

 Δημοσιογράφοι, ακτβιστές, κομματικοί αντίπαλοι, συγγραφείς, διανοούμενοι, χριστιανοί ιεροκήρυκες, ο επικεφαλής της Διεθνούς Αμνηστίας στην Τουρκία, οι δύο δικοί μας στρατιωτικοί στην Αδριανούπολη, κατά παράβαση κάθε αρχής και    σεβασμού  στους κανόνες  της  διεθνούς κοινότητας  και το εθιμικό δίκαιο, παραμένουν φυλακισμένοι  μεγάλο διάστημα στη χώρα, χωρίς ουσιαστικά να έχουν διαπράξει   κανένα έγκλημα.      Αυτά είναι πασίγνωστα και αναμφισβήτητα συγκινούν αλλά και εξοργίζουν τους απλούς πολίτες σε όλο τον κόσμο.

 

Αλλά, αντί οι  κυβερνήσεις να έχουν ξεσηκωθεί και να υποχρεώσουν με χίλια μέσα το δικτάτρα της Τουρκίας να συμμορφωθεί και να  απελευθερώσει εδώ και τώρα τους αιχμαλώτους του, αδιαφορούν παντελώς.  Και  εξαντλούν την τιμωρία του σε απειλές και  ευχολόγια,  τα οποία στην ουσία αποθρασύνουν ακόμα περισσότερο τον τρελαμένο ,εντελώς πλέον,  Ερντογάν.

΄Εκαναν τα ίδια και με τον επίσης παρανοϊκό Νέο Χίτλερ της Ρωσίας.  Και η ανθρωπότητα έζησε και ζει τη φρίκη των 500.000 νεκρών της Συρίας και των εκατομμυρίων άλλων  θυμάτων και  ξεσπιτωμένων  τα τελευταία χρόνια.

Ουδείς πλέον αντιλαμβάνεται το νόημα ύπαρξης των διεθνών οργανισμών και των  δικαστηρίων, που   φαίνεται πως έχουν μόνο διακοσμητικό ρόλο. Ακόμα χειρότερα,  λειτουργούν ως άλλοθι ανθρωπισμού, αλληλεγγύης και δικαιοσύνης.

Η  πραγματικότητα είναι πως οι εξουσίες , μόνο όταν κινδυνεύουν οι ίδιες άμεσα, αναλαμάνουν δράση. Τα βασικά δικαιώματα των απλών ανθρώπων είναι αμελητέα  και τα θύματα…  παράπλευρες απώλειες .

 

2. ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ
Ο Χριστόδουλος Ξηρός ξεκινάει απεργία πείνας
Ο Χριστόδουλος Ξηρός ξεκινάει απεργία πείνας

Απεργία πείνας ξεκινάει από σήμερα ο καταδικασμένος τρομοκράτης της 17Ν Χριστόδουλος Ξηρός, διαμαρτυρόμενος για την απομόνωσή του, όπως αναφέρει σε δήλωσή του σε ιστοσελίδα του αναρχικού χώρου.

Ο Χριστόδουλος Ξηρός βρίσκεται στο νοσοκομείο κρατουμένων των Φυλακών Κορυδαλλού, σε συνθήκες απομόνωσης όπως λέει, χωρίς να είναι ασθενής, ούτε πειθαρχικά τιμωρημένος. Η δήλωση του Χριστόδουλου Ξηρού:

«Εδώ και τριάμισι χρόνια -από τον Ιανουάριο του ’15- η εξουσία μου επιφυλάσσει «ειδική μεταχείριση» κρατώντας με σε πλήρη απομόνωση στα πιο άθλια πειθαρχία διάφορων φυλακών της χώρας.

Στις 23-5 με μεταφέρανε από το πειθαρχείο των φυλακών Διαβατών Θεσσαλονίκης στον Κορυδαλλό προκειμένου να συμμετάσχω σε δίκη σε β’ βαθμό που εκκρεμεί σε βάρος μου. Οι αυτόκλητοι υπερασπιστές της Δημοκρατίας και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων όχι μόνο με μετέφεραν από τη Θεσσαλονίκη την τελευταία στιγμή, την ημέρα έναρξης της Δίκης, αλλά επιπλέον με οδήγησαν για κράτηση στο Πειθαρχείο του Νοσοκομείου Κρατουμένων Κορυδαλλού, πάλι σε συνθήκες απομόνωσης, χωρίς να είμαι ασθενής, ούτε πειθαρχικά τιμωρημένος. Αποτέλεσμα να μην έχω την ευχέρεια αποτελεσματικής υπεράσπισης, ούτε βέβαια να μπορώ να έχω μια αξιοπρεπή διαβίωση, αφού παραμένω επί 23 ώρες έγκλειστος σ’ έναν εξαιρετικά περιορισμένο χώρο, όπου απαγορεύεται να πλησιάσουν άλλοι συγκρατούμενοι και προαυλίζομαι μόνο μια ώρα, επίσης μόνος μου.

Δηλαδή, για άλλη μια φορά, σε απάνθρωπες συνθήκες, χωρίς κανένα δικαίωμα. Κατόπιν τούτων, αρνήθηκα να παραστώ στο Δικαστήριο, θεωρώντας το εμπαιγμό, και ζήτησα από τον εισαγγελέα επόπτη να μεταφερθώ σε μια κανονική πτέρυγα προκειμένου να διασφαλιστεί το δικαίωμά μου σε δίκαιη δίκη και αξιοπρεπή μεταχείριση. Ο Εισαγγελέας ΣαββαΪδης μου μίλησε σκαιώς, λέγοντάς μου «δεν μπορώ να χάνω το χρόνο μου μαζί σου» και «θα σε φορτώσω πρωί πρωί και θα σε στείλω πίσω» (στη Θεσσαλονίκη), δείχνοντας πώς ακριβώς εννοεί ως δικαστικός λειτουργός τη διασφάλιση των δικαιωμάτων μας.

Αρνούμενος να συμμετάσχω στην παρωδία της καλούμενης απονομής δικαιοσύνης και ζητώντας να σταματήσει επιτέλους η σε βάρος μου εκδικητική μεταχείριση ξεκινάω από αύριο 22 Ιουνίου 2018 απεργία πείνας με μοναδικό αίτημα να βγω από το παράνομο καθεστώς απομόνωσης και να τοποθετηθώ σε κανονική πτέρυγα με πλήρη δικαιώματα.
ΝΚΦΚ «Ο Άγιος Παύλος»

21-06-2018

Χριστόδουλος Ξηρός

Δεν είναι περίεργο, το έχουμε ξαναγράψει, γιατί  οι δεξιοκρατούμενες αρχές επιφυλάσσουν ειδική μεταχείρηση στον Κουφοντίνα, όχι όμως και στο Γιωτόπουλο,το   Τζωρτζάτο, το Χριστόδουλο Ξηρό. Ο “Λουκάς” της 17Ν τους κρατάει στο χέρι. Και το γνωρίζουν  από την ημέρα της παράδοσής του το 2002, όταν έντρομα τα τότε Δεξιά στελέχη της αντιτρομοκρατικής , φρόντισαν εν ριπή οφθαλμού “να βάλουν τους άντρες   φυλακή και να αφήσουν τις γυναίκες έξω”. Συμφωνίες κυρίων για να μην κελαηδήσει ο “Λουκάς”.

Και θα αποκάλυπτε χαρτί και καλαμάρι,με ποιους ασύλληπτους ακόμα …συντρόφους του  από τη Δεξιά δολοφόνησαν και με τίνων εντολή, τον γαμπρό του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη,  Παύλο  Μπακογιάννη.   Σεισμό πολλών ρίχτερ  θα προκαλούσε. Σήμερα μεγαλόσχημα στελέχη της Ν,Δ θα ήταν  ή θα είχαν πεθάνει στη φυλακή.

Και δε μίλησε ο Κουφοντίνας. Ακόμα τουλάχιστον. Και εισπράττει τα “όβολα της προδοσίας”. Ειδική μεταχείρηση και άδειες, που οι άλλοι κρατούμενοι, πολιτικοί και ποινικοί δεν έχουν.  Τα βλέπουμε μπροστά μας.

Ας είχαν κι αυτοί οι κρατούμενοι τέτοια μυστικά που ζεματάνε, όχι άδειες θα έπαιρναν, αλλά ελεύθεροι θα κυκλοφορούσαν τώρα, ΄Οπως  δεν αποκλείεται να είναι και ο Κουφοντίνας σύντομα. Κι ας μη λέμε περισσότερα.

3.ΥΓΡΟΣ ΤΑΦΟΣ Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ
Πάνω από 1.000 μετανάστες έχουν πνιγεί στη Μεσόγειο από την αρχή της χρονιάς
Πάνω από 1.000 μετανάστες έχουν πνιγεί στη Μεσόγειο από την αρχή της χρονιάς

Επιχαίρουν  οι ακροδεξιές κυβερνήσεις της Ιταλίας και της Πολωνίας.  Και ο  συγγενής των Ναζί Βίκτορ ΄Ορμπαν της Ουγγαρίας. Και  βγάζουν κραυγές πάνω από τα ζεστά ακόμα πτώματα των προσφύγων!

Και  οι λαοί σιωπούν. ΄Οσο αυτοί και τα παιδιά τους δεν πνίγονται και δε θαλασοδέρνονται, όλα καλά και ωραία  .

Ντροπή, βάρβαρη… πολιτισμένη Ευρώπη!

 

4.Καναδή υπουργός θήλασε το μωρό της στη Bουλή την ώρα της συνεδρίασης
Φωτογραφία: YouTube

Και γιατί είναι είδηση το αυτονόητο; Είναι κατάκτηση να ταϊσεις το μωρό σου  στην αίθουσα ενός κοινοβουλίου;  Υπάρχουν ανεγκέφαλοι που το θεωρούν κατάκτηση, δηλαδή;

5. Το απίθανο σχόλιο της Ελλης Στάη για όσους την έκραξαν για την ολόστενη φόρμα που φόρεσε στο γάμο του γιου της
Το απίθανο σχόλιο της Ελλης Στάη για όσους την έκραξαν για την ολόστενη φόρμα που φόρεσε στο γάμο του γιου της [εικόνες]

Η Ελλη Στάη, υπερήφανη μητέρα και πεθερά πλέον, μαγνήτισε όλα τα βλέμματα με την υπέροχη ολόσωμη φόρμα που φόρεσε στο γάμο του γιου της, Μάρκου Κατσίμη με την δικηγόρο Φαίη Κουτζούκου.

Η Ελλη Στάη διαθέτει ένα αψεγάδιαστο κορμί, εξαιρετικά γυμνασμένο που της επιτρέπει να φοράει ό,τι θέλει. Και έτσι, αποφάσισε να συνοδεύσει τον γιο της στην εκκλησία φορώντας μια εντυπωσιακή δημιουργία Vrettos Vrettakos: Ενα ολόσωμο jumpsuit, σε ηλεκτρίκ χρώμα,με έντονες διαφάνειες και φυσικά… ολόστενο.

Ωστόσο, τα αρνητικά σχόλια για την εμφάνιση αυτή της Ελλης Στάη (στο πλευρό της οποίας βρέθηκε και ο σύντροφός της Νίκος Μουνδρέας) δεν έλειψαν και έτσι ο ραδιοφωνικός παραγωγός Ποσειδώνας Γιαννόπουλος αποφάσισε να βγει στα social media και να υπερασπιστεί την επιλογή αυτή της δημοσιογράφου. Και κάπου εκεί παρενέβη και εκείνη με ένα σχόλιό της και εξήγησε πόσο… δεν την απασχολούν τα όσα λέγονται.

«Για να τελειώνουμε με αυτό το θέμα, που βγαίνει κάθε μουρλοκακομοίρα να σχολιάσει αν ντύθηκε όπως έπρεπε η Έλλη Στάη στον γάμο του γιου της.
Η Γυναίκα είναι S T A R. Και οι πραγματικοί Stars φοράνε ότι γουστάρουν, όπου γουστάρουν, όποτε γουστάρουν. Είναι μέρος του star quality που διαθέτουν. Έλλη μου, όχι μόνο ωραία και καλά ντύθηκες, αλλά μετά το μυστήριο είχες το δικαίωμα αν ήθελες, να πεις και το Φουέγκο», έγραψε ο Ποσειδώνας Γιαννόπουλος, για να του σχολιάσει η Ελλη Στάη: «Να ΄σαι καλά! Έχω ανοσία στις ανοησίες, το ξέρεις!».

“΄Εχει ανοησία στις ανοησίες των άλλων.” η …κυρία!΄Οχι, όμως, στις δικές της  με τις οποίες  επί συναπτές  δεκαετίες  τάισε το πόπολο,  για να έχει τη δυνατότητα σήμερα να φορά την  …εντυπωσιακή δημιουργία Vrettos Vrettakos και να ξεκοκαλίζει τις παράνομες αργομισθίες  της ΕΡΤ.

Τσίπα δεν έχουν οι τέτοιοι. Σίγουρα.