ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

 

“Tί έχεις Γιάννη, τί είχα πάντα”.  Νέα εισβολή βαρβάρων Ακροδεξιών-Ναζί στο σάιτ.΄Εκαναν μπάχαλο το κείμενό μας με τίτλο

ΙΣΤΟΡΙΗΣ ΚΕΛΕΥΣΜΑ: ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΥΤΗΣ… ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

που ανέβηκε και σε άλλα σάιτ πριν λίγες ημέρες.  Οργίστηκαν  για όσο γράψαμε για τη Β. Μακεδονία και μας… εκτέλεσαν εν ψυχρώ.

Ας είναι. Εμείς ζητάμε την κατανόηση των φίλων μας  εδώ. Και παρακαλούμε άλλη μια φορά,όπου διαπιστώνουν οφθαλμοφανή σφάλματα στα κείμενά μας, οποιασδηποτε μορφής, να μας καθιστούν ενήμερους. Υπάρχουν χιλιάδες σελίδες κειμένων. Θέλουμε,αλλά είναι αδύνατον αυτός ο όγκος να ελεγχθεί. Γι΄αυτό ζητάμε τη βοήθειά σας.

Παραθέτουμε 3 από τις 7  παραποιημένες παραγράφους, για να πάρετε μια γεύση. Το ορθό είναι στην παρένθεση.

 

Η  αρχαία Μακεδονία είχε μεγάλη  έκταση. Με κέντρο αρχικά την Πέλλα, εκτεινόταν ως  πάνω στα εδάφη της σημερινής Βόρειας Μακεδονίας και ανατολικά ως την τούρκικη σήμερα  Ιστανμπούλ (Ανατολική Θράκη).

Μέχρι και τις μέρες του βασιλιά Φιλίππου  Β΄ οι Μακεδόνες δεν είχαν αναπτύξει ιδιαίτερα στενές σχέσεις με τους Νότιους ΄Ελληνες, οι οποίοι μάλιστα αποκαλούσαν εν πολλοίς τους Μακεδόνες «΄Ελληνες» (Βαρβάρους)

΄Ηδη από τον 6ο αιώνα σλαβικά φύλα είχαν εξαπλωθεί σε ολόκληρη τη Βαλκανική στην οποία με το χρόνο  εγκαταστάθηκαν πολυπληθέστερα  και    με ασφάλεια. ΄Ολες οι  βαλκανικές χώρες, πλην της αρχαίας Δακίας (Ρουμανία) διατήρησαν  μόνιμα τους  βλάχικους (σλάβικους)  αυτούς πληθυσμούς και στις περισσότερες υπερτερούσαν πληθυσμιακά από τους ιθαγενείς.

_____________________________________________________________

1. ΣΤΟ  Ζάππειο

«Φτάσαμε στο τέλος των μνημονίων»διακήρυξε ο πρωθυπουργός αφιερώνοντας την σημερινή ημέρα «σε κείνους που χτυπήθηκαν βάναυσα από την κρίση, που είδαν τους κόπους μιας ζωής να καταστρέφονται, που σήκωσαν την χώρα στην πλάτη τους». Είπε ότι «μετά τις χθεσινές αποφάσεις για το ελληνικό χρέος η χώρα μας γυρίζει οριστικά σελίδα» και πως περνά σε μια νέα περίοδο, «όπου τη θέση της λιτότητας θα παίρνει κάθε μέρα και περισσότερο η κοινωνική δικαιοσύνη, της επιβολής η δημοκρατία, της αβεβαιότητας η σταθερότητα και η αξιοπιστία».

«Μετά από οχτώ ολόκληρα χρόνια καταφέραμε να επιλύσουμε το πρόβλημα του ελληνικού χρέους» θριαμβολόγησε ο πρωθυπουργός και διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα «γίνεται ξανά μια χώρα κανονική. Ανακτά την πολιτική και οικονομική της κυριαρχία. Ξαναγράφεται στον παγκόσμιο χάρτη. Στηρίζεται ξανά στα πόδια της». Εσπευσε ωστόσο να διευκρινίσει πως «όλα αυτά δεν σημαίνουν ότι έχουμε σκοπό να επιστρέψουμε στην Ελλάδα του χθες». Παρόλα αυτά διεμήνυσε ότι ήρθε η ώρα των παροχών καθώς «πλέον έχουμε αποκαταστήσει σε τέτοιο βαθμό την απόδοση της ελληνικής οικονομίας που έχουμε τη δυνατότητα».

Τι υποσχέθηκε:

  • Στοχευμένες ελαφρύνσεις,
  • Μείωση φόρων το 2019
  • Υποστήριξη του κοινωνικού κράτους και της πρόνοιας
  • Επαναρρύθμιση της αγοράς εργασίας
  • Αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων
  • Αύξηση του κατώτατου μισθού.

Επιπλέον, ο Αλ. Τσίπρας εμφανίστηκε βέβαιος ότι με την «ιστορική απόφαση του Eurogroup το ελληνικό χρέος καθίσταται επιτέλους βιώσιμο».

Διαβεβαίωσε πως «η χώρα είναι δεσμευμένη στους στόχους που έχει συμφωνήσει να επιτυγχάνει για να αποπληρώνει τις υποχρεώσεις της», αλλά όπως είπε «από εδώ και στο εξής με πολύ μεγαλύτερο χώρο δημοσιονομικό για ελαφρύνσεις και για τη κάλυψη των αναγκών και την επούλωση των πληγών της κρίσης. Και το κυριότερο, από εδώ και στο εξής η επιλογή των μέσων της πολιτικής για να επιτευχθούν οι στόχοι θα ανήκουν από δω και στο εξής αποκλειστικά στις εκλεγμένες από τον ελληνικό λαό κυβερνήσεις και όχι σε τεχνοκράτες ξένους που θα έρχονται να μας υποδεικνύουν τι πρέπει να κάνουμε».

Κατά τον Αλέξη Τσίπρα το κείμενο της τελικής συμφωνίας, «δεν εμπεριέχει δεσμεύσεις για μέτρα δημοσιονομικού χαρακτήρα. Αρκεί να βγαίνουν τα νούμερα, να πιάνουμε τους στόχους» αλλά ταυτόχρονα πως «δέσμευση φυσικά είναι να επιτυγχάνονται οι δημοσιονομικοί στόχοι που έχουν συμφωνηθεί με τους εταίρους» όπως και να μην οπισθοχωρήσουν οι κεντρικές θεσμικές – το τονίζω θεσμικές – μεταρρυθμίσεις που ήδη έχει υλοποιήσει ή συνεχίζουμε να υλοποιούμε».

Τέλος, ανακοίνωσε ότι οι εκλογές θα γίνουν κανονικά, τον Σεπτέμβριο του 2019. «Τον Σεπτέμβριο του ’19 θα ζητήσουμε εκ νέου την εντολή του λαού για να σηκώσουμε την Ελλάδα ψηλότερα. Κερδίσαμε μια μάχη όχι όμως τον πόλεμο, ο πόλεμος είναι εκεί έξω, υπάρχουν αδικίες που θα αποκαταστήσουμε και κάθε φορά που θα πετυχαίνουμε νίκες, θα φοράμε και γραβάτα”, είπε ο Αλ. Τσίπρας ολοκληρώνοντας την ομιλία του, βγάζοντας σε μια συμβολική κίνηση την γραβάτα που για πρώτη φορά έβαλε σήμερα.

 

Φόρεσαν μαύρες πλερέζες,  εδικά   στη Ν.Δ.  Ούτε μια καλή κουβέντα, ένα μπράβο, μια συναίνεση. Τόσο αισχροί, χαιρέκακοι απολίτικοι και φυσικά δημαγωγοί  και απάτριδες-πατριδοκάπηλοι.

Και όχι μόνο στη Δεξιά.  Οι  κομματικές μινιατούρες του ΠΑΣΟΚ και του ΚΚΕ  έχουν πέσει στη μαύρη θλίψη. Και δεν το κρύβουν. ΄Ολα τα παλαβά, τις αστειότητες και τις χοντράδες επιστρατεύουν στις  δηλώσεις τους, για να μας πείσουν πως τίποτα καλό δεν προμηνύει η συμφωνία, πως  σε λίγο μέγας Αρμαγεδώνας θα ξεσπάσει και η χώρα  θα πάει πάλι κατά διαβόλου!

Δημαγωγοί,  έμποροι.  Είναι γνωστό πως μόνο η  πελατεία τους νοιάζει. Αν αυτοί δεν έχουν κομματικό όφελος από την καλή συμφωνία που κέρδισε η ελληνική κυβένηση, “γαία πυρί μιχθήτω”. Βρώμικοι τύποι!

 

2. Τι απέγινε ο έφηβος που του έκανε κήρυγμα ο Εμανουέλ Μακρόν
Τι απέγινε ο έφηβος που του έκανε κήρυγμα ο Εμανουέλ Μακρόν

 

Κρύβεται στο σπίτι του ,γιατί φοβάται τους συμμαθητές του.

Ο Γάλλος έφηβος που έγινε αποδέκτης κηρύγματος του Εμανουέλ Μακρόν, γιατί τόλμησε να τον αποκαλέσει με το υποκοριστικό του, έχει γίνει στόχος των συνομηλίκων του που τον κοροϊδεύουν και φαίνεται πως κρύβεται στο σπίτι του.

Ο έφηβος που τόλμησε να χαιρετήσει τον πρόεδρο της Γαλλίας με τη φράση: «Είσαι καλά, Μανιού;» κατά τη διάρκεια μιας επίσημης εξόδου στις εκδηλώσει για την επέτειο της 18ης Ιουνίου 1940 στο Παρίσι τη Δευτέρα, καταντροπιάστηκε μετά την απάντηση του 49χρονου ηγέτη.

 

Πανάθλιος Μακρόν. Και δε βγήκε  ο αισχρός να ζητήσει μια συγγνώμη από τον έφηβο, που σίγουρα “το φυσάει και δεν κρυώνει” αυτό που έπαθε. Και χωρίς λόγο,από τον αυθορμητισμό και την αφέλειά του. Ούτε δικτάτορας να ήταν .   Του σημάδεψε τη ζωή για πάντα ο δημαγωγός Μακρόν.

Και μας ζητάει να τον σεβαστούμε ως πρόεδρο! ΄Οχι,  Μακρόν. Ο σεβασμός κερδίζεται, δε είναι τζάμπα.  Και για σένα δεν έχουμε .Δεν τιμάς το αξίωμά σου.

 

Κι αλλοίμονό σου αν κάνει καμιά τρέλα, κανένα απονενοημένο βήμα ο έφηβος από την ντροπή και τη θλίψη του. Δε διαχειρίζονται εύκολα τα παιδιά  τέτοια συναισθήματα. Δε θα ξέρεις πού να κρυφτείς…κλαρινογαμπρέ  της δεκάρας.

Στην παιδαγωγική λέμε: Αν θέλεις να σκοτώσεις ένα παιδί,  ειρωνεύσου το και αδίκησέ το. Τα έκανε και τα δύο ο  ψωνισμένος Γάλλος πρόεδρος.

  Και ,επαναλαμβάνουμε. Ουδεμία μεταμέλεια. Να ζητήσει μια τυπική, έστω, συγγνώμη από το παλικαράκι. Τόσο εγωπαθής και αμετανόητος.