ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ NYT
 Ερντογάν: Μπήκαμε στην Κύπρο για να αποτρέψουμε τη σφαγή των Τούρκων
Pool photo via AP

“Νέα προκλητική αναφορά για την εισβολή στην Κύπρο έκανε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο άρθρο του στους New York Times.

«Τη δεκαετία του ’70, η τουρκική κυβέρνηση μπήκε στην Κύπρο για να αποτρέψει τη σφαγή των Τούρκων από τους Ελληνοκύπριους παρά της αντιρρήσεις της Ουάσιγκτον», τόνισε προκλητικά, ο Τούρκος Πρόεδρος.

«Η Τουρκία έχει αποδείξει αρκετές φορές ότι μπορεί μόνη της να φροντίζει τις υποθέσεις της εάν οι ΗΠΑ αρνούνται να ακούσουν», επισημαίνει ο Τούρκος Πρόεδρος.

 

Στα ευαγγέλια συναντάμε την εξής, μεστή νοήματος, φράση δια στόματος  Χριστού:

 ” εκ των καρπών αυτών γνώσεσθε αυτούς». δηλαδή από τα έργα τους θα  καταλάβετε ποιοί είναι.

11 ολόκληρα  χρόνια προσπαθούμε μέσα από τις σελίδες της Ιστορικής δημοσιογραφίας να αποκαλύψουμε το σκοτεινό έργο της βιομηχανίας παραπληροφόρησης και των εκπροσώπων της. Ο Τύπος είναι η μοναδική εξουσία μέσω της οποίας  θα μπορούσε ο λαός  να πληροφορηθεί τις αλήθειες που αφορούν τα “έργα και τις ημέρες” των υπολοίπων εξουσιών. ΄Ομως, το μόνο που δεν εξυπηρετεί ο Τύπος είναι  αυτή ακριβώς η αποκάλυψη.

 Η Ιστορική δημοσιογραφία αντίθετα,μάχεται γι΄αυτή την  αλήθεια και δε διστάζει να την αποκαλύψει, όσο κι αν είναι σκληρή ή ντροπιαστική ακόμα και για την ίδια τη χώρα.Πόσο μάλλον για πρόσωπα, πολιτικά ή όχι.

Κι αυτό κάναμε μέχρι σημερα. Τα ίδια τα “έργα” μας, τα γραφομενά μας είναι εκείνα    που αποδεικνύουν   τη  φερεγγυότητα της δουλειάς μας, αλλα πρωτίστως η σημασία της Ιστορικής δημοσιογραφίας. Η εμπορικη, αντίθετα. δημοσιογραφία για πολλούς λόγους και κυρίως οικονομικού συμφέροντος, εξυπηρετεί καθ’ ολοκληρία το ψεύδος και συγκαλύπτει ή αποκρύπτει την αλήθεια.

Σε συνέντευξή του παραπάνω  στους ΝΥΤ ο δικτάτορας της Τρουρκίας παραδέχεται για πρώτη φορά επίσημα, ως πρόεδρος της γείτονος χώρας πως η εισβολή των  Τούρκων στην Κύπρο έγινε για να αποφευχθεί η αιματοχυσία που ετοίμαζε ο δικτάτορας Ιωαννίδης το 1974.  Στην Ελλάδα από την εποχή ακόμα της Μεταπολίτευσης ουδείς τόλμησε να μιλήσει για τούτη την αλήθεια.Πρώτοι εμείς εδώ  αποφασίσαμε  να φέρουμε στο φως της δημοσιότητας  την πραγματική αιτία της εισβολής που αποσιωπούσαν επί συνατά έτη στην Ελλάδα.

Να το πρώτο   κείμενο (ακολούθησαν και άλλα) από το αρχείο  Homo-Naturalis.gr.

 

ΦΑΚΕΛΟΣ ΚΥΠΡΟΥ: ΤΟ ΕΠΤΑΣΦΡΑΓΙΣΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ
15.08.13

(Αποσπάσματα)

Τί ήταν λοιπόν αυτό το τόσο τρομερό,που φοβήθηκαν οι Τούρκοι πως θα συμβεί και αποφάσισαν την άμεση επέμβαση και τη “λύση” του κυπρακού “εδώ και τώρα” δια των όπλων; Η αφορμή , είπαμε, της ανατροπής Μακαρίου από την ελληνική Χούντα, δεν αρκεί να εξηγήσει την επέμβαση. Κι άλλες φορές είχαν δοθεί στο παρελθόν τέτοιες ευκαιρίες στους Τούρκους ( ειδικά με τη δράση της ΕΟΚΑ Β),για να αναλάβουν πολεμική δράση στο νησί, αλλά δεν το έκαναν.
΄Οσο για τις λοιπές, αφελείς εξηγήσεις περί αμερικάνικου σχεδίου, που μάλιστα είχε εκπονήσει ο…Εβραίος Χένρι Κίσινγκερ (ο οποίος, σε…δήλωσή του υποστήριξε πως η ανθρωπότητα οφείλει  να πλήξει κέραια τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία!),είναι τόσο κραυγαλέα αστείες, που δεν αφήνουν περιθώρια να ασχοληθεί κανείς σοβαρά μ αυτές. (΄Οχι, βέβαια, πως οι Αμερικανοί δεν είχαν ή δεν έχουν σχέδια για την Κύπρο και ολόκληρη τη Μεσόγειο.Ούτε πως μια αμερικάνικη κυβέρνηση θα δίσταζε να επιχειρήσει, φανερά ή καλυμμένα, μια οποιαδήποτε πολεμική  επέμβαση,  αν τα συμφέροντά της το επέβαλαν. Οι συμπεριφορές των αμερικανικών κυβερνήσεων είναι ιστορικά διαπιστωμένες και επιβεβαιωμένες από τα γεγονότα και δε χρειάζεται να κοπιάσει κανείς ,για να αποδείξει το αυτονόητο, πως, δηλαδή, όταν τα συμφέροντά τους το απαιτούν, οι Αμερικανοί  δε διστάζουν αναλάβουν πολεμική δράση).
΄Ηταν τόσο βιαστική ,χρονικά πιεσμένη και σχεδόν απροετοίμαστη, πρόχειρη  η εισβολή, ώστε δε δικαιολογεί πώς ένα δουλεμένο από καιρό σχέδιο Αμερικανών-Τούρκων (αν υπήρχε) για  την εισβολή της 20ης Ιουλίου 1974,  έγινε με τον τρόπο που έγινε. Οι Τούρκοι ναι, μεν, κινήθηκαν βάσει  ενός στρατιωτικού σχεδίου, αλλά δε φαίνεται το σχέδιο αυτό να ήταν προϊόν πολύχρονης ,σοβαρής μελέτης και στις λεπτομέρειές του καταστρωμένο. Βιάστηκαν οι Τούρκοι να καταλάβουν το νησί. Αλλά γιατί;
Μια είναι η εξήγηση,που, όπως είπαμε, σε συνδυασμό  και με το γεγονός πως οι ελληνικές κυβερνήσεις κρατάνε τόσα χρόνια  “επτασφράγιστο  μυστικό”  το περιεχόμενο του “φακέλου Κύπρου”, αλλά και από προσωπικά, απόλυτα εξακριβωμένα-διασταυρωμένα στοιχεία,η βασική, η κυρίαρχη αιτία,που οι Τούρκοι εισέβαλαν στο νησί, τη χρονική στιγμή που εισέβαλαν και με τον τρόπο που το επιχείρησαν,  ήταν η σχεδιασθείσα ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ του τουρκικού πληθυσμού της μεγαλονήσου από τον ανοητότατο Ιωαννίδη και τη λεγόμενη “δεύτερη Χούντα”.
Ο παρανοϊκός αρχηγός του πραξικοπήματος κατά του Παπαδόπουλου και σφαγέας των “παιδιών του Πολυτεχνείου”, εθνικιστής-ακροδεξιός στρατιωτικός ,ήθελε να τελειώνει μια και καλή με το “Κυπριακό”. Ανόητος, ανιστόρητος και  “αγροίκος”, ‘οπως ήταν, δεν υπολόγισε τις τεράστιες  συνέπειες που θα είχε μια τέτοια σχεδιαζόμενη γενοκτονία ενός ολόκληρο πληθυσμού και προχώρησε στην εφαρμογή του σχεδίου με πρώτο βήμα  την ανατροπή της νόμιμης κυβέρνησης του νησιού και την εγκατάσταση του ανδρείκελου Σαμψών στην εξουσία. Ο έτερος Κύπριος “σφαγέας”, ελάμβανε εντολές από τον ίδιο το μισοπάλαβο δικτάτορα και θα προετοίμαζε βήμα- βήμα τη γενοκτονία των Τούρκων του νησιού.
Οι  Τούρκοι (πιθανότατα μέσω πληροφοριών των Αμερικανών,αλλά, κατά άλλη πληροφορία μας, και  εκ  διαρροής του σχεδίου  από ένα συνταγματάρχη του 4ου γραφείου του τότε ΑΕΔ ,”εξ απορρήτων” του Ιωαννίδη,του οποίου διαθέτουμε και το όνομα ), μόλις πληροφορήθηκαν το παρανοϊκό σχέδιο της Αθήνας, κατάλαβαν πως δεν είχαν άλλη επιλογή  από την άμεση επέμβαση για τη σωτηρία του τούρκικου πληθυσμού από τη σφαγή, την οποία τελικά και πραγματοποιήσαν εσπευσμένα και σχεδόν απροετοίμαστα στις 20 Ιουλίου 1974.
Οι υπόλοιπες εξελίξεις στο δράμα της Κύπρου είναι γνωστές.

Αλλά, δεν ήταν μόνο αυτό το εφτασφράγιστο μυστικό. Δυο χρόνια αργότερα, ανεβάσαμε εδώ  και μια  επίσης  συγκλονιστική αλήθεια,που αλλάζει εντελώς τη σύγχρονη Ιστορία στη χώρα. Και έχει σε ένα μέρος της κι αυτή να κάνει με τον περίφημο φάκελο της Κύπρου. Κι αυτή, η εγκληματικη μαφία του Τύπου την απέκρυψε.

Παραθέτουμε το κείμενο:

O «ΕΘΝΑΡΧΗΣ» ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ ΤΟΥ ΔΩΣIΛΟΓΙΣΜΟΥ (30/10/2015)

 

Περίεργο έγγραφο: Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής συνεργάστηκε με τους Ναζί [pdf]

 

Ολική αποδόμηση της μεταπολεμικής ελληνικής πολιτικής ιστορίας , της συντηρητικής και της κεντρώας παράταξης επιχειρείται από έγγραφο της CIA που χρονολογείται από το 1962 βάση του οποίου η κορυφαία πολιτική προσωπικότητα των τελευταίων 70 ετών…………..στην Ελλάδα ο πρώην πρωθυπουργός, και ιδρυτής του κόμματος της ΕΡΕ και της ΝΔ, Κωνσταντίνος Καραμανλής ήταν συνεργάτης των Γερμανών στην Κατοχή και καταδότης των Εβραίων της Θεσσαλονίκης. Ένα έγγραφο αναρτήθηκε από την CIA με χρονολόγηση στο μακρινό 1962 το οποίο περιέχει μαρτυρία διπλωματικού υπαλλήλου, σύμφωνα με την οποία οι δυο πρώην πρωθυπουργοί Κωνσταντίνος Καραμανλής και Κωνσταντίνος Τσαλδάρης φέρονται να ήταν συνεργάτες των ναζί κατά την περίοδο της γερμανικής κατοχής.Το έγγραφο έχει ακριβή ημερομηνία 16 Σεπτεμβρίου 1962. «Άκρως απόρρητος και ήταν τότε απόρρητο μεχρι τον αποχαρακτηρισμό του. Το έγγραφο έχει χαρακτηριστικό τίτλο «Το όνομα του πρωθυπουργού κ. Κωνστ. Καραμανλή περιλαμβάνεται πράγματι εις τον πίνακα των πρακτόρων των γερμανικών αρχών κατοχής, ως συνεργάτης του Μέρτεν εις την εξόντωσιν των Εβραίων».
Ιστορική  διαίσθηση μας πιέζει να αποδεχτούμε ως γνήσιο  το έγγραφο αυτό της Σία.  Και καθόλου περίεργο δεν ακούγεται ο …Εθνάρχης να είχε αλισβερίσι και με τους Ναζί. Ο «βίος και η πολιτεία» του έχουν αποδείξει πως ο Κωνσταντίνος Καραμανλής  υπήρξε, ως άνθρωπος και πολiτικός, αδίστακτος, αριβίστας, καιροσκόπος. Η ιστορική διαίσθηση, βεβαίως,  δεν αρκεί ,για να στηρίξει κανείς  τη γνησιότητα ή μη τέτοιων εγγράφων. Υπάρχουν, όμως, αρκετές ενδείξεις, που κατά την ιστορική  μας κρίση, αποτελούν αποδείξεις της γνησιότητάς του και ευθύς αμέσως θα εξηγήσουμε το λόγο.
Τί ήταν,  λοιπόν,  ως προσωπικότητα, ο Κ. Καραμανλής, ο ιδρυτής της ακροδεξιάς  ΕΡΕ; Πώς κατάφερε να  ελιχθεί τόσο εύκολα ,να  ανέβη  άκοπα τα κομματικά  σκαλοπάτια και να ηγηθεί της μεταπολεμικής  Δεξιάς -Ακροδεξιάς Ελλάδας και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία;
Οι εξηγήσεις περί «κηπουρού της Φρειδερίκης», δε φτάνουν.  Ο  «ομορφάντρας» που σαγήνευσε τη βασίλισσα και  οι άλλες τέτοιες, «ελαφριές-ροζ  ιστορίες», μπορεί,  μεν,  να έχουν κάποια βάση,  δεν πείθουν, όμως, σοβαρά  πώς η Φρειδερίκη επέλεξε (μπορούσε;) έναν εραστή της, τον καθιέρωσε  και  τον διόρισε πρωθυπουργό της Ελλάδας, έτσι για…ψύλλου πήδημα! ΄Ηταν, όμως, όντως θεαματική η  άνοδος στα ανώτατα αξιώματα ενός μέτριου  και ΦΤΩΧΟΥ  δικηγόρου από τας…Σέρρας . Και χρειάζεται κάποια πειστική εξήγηση. Ας προχωρήσουμε σε μια συνοπτική ιστορική ανδρομή.
Είμαστε στον Οκτώβριο του 1955. Ο πρωθυπουργός Αλέξανδρος Παπάγος,  ο νικητής των Ανταρτών ,στρατάρχης  στο Γράμο και το  Βίτσι  και αρχηγός του δεξιού-ακροδεξιού κόμματος «Εθνικός  Συναργερμός», είναι βαριά άρρωστος ,αλλά,   λίγο πριν πεθάνει,    είχε προφτάσει να  ορίσει διάδοχό του τον υπουργό του τον Εξωτερικών Στέφανο Στεφανόπουλο. Από την άλλη, ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος, μεγάλης εμβέλειας προσωπικότητα για τους Δεξιούς εκείνη την εποχή και υπουργός της κυβέρνησης ,ήταν ο επίσης επίδοξος διάδοχος του Παπάγου.
Και ξαφνικά, εκεί που κανείς δεν το περίμενε,  το…αυτσάιντερ  Κωνσταντίνος Καραμανλής, την επομένη του θανάτου του Παπάγου, λαμβάνει την εντολή από το βασιλιά Παύλο να σχηματίσει κυβέρνηση. Μια ενέργεια κατά παράβαση του ίδιου  του Συντάγματος (ή έστω στα συνταγματικά  όρια), αφού, όπως είπαμε, υπήρχε νόμιμος διάδοχος πρωθυπουργός, ορισμένος από τον ίδιο τον εκλιπόντα.  Τί επομένως  συνέβη;
Στο σημείο αυτό, κλειδί για την κατανόηση των όσων θα υποστηρίξουμε σ΄αυτή τη σύντομη, ιστορική ανάλυση, είναι η αποδοχή και η κατανόηση της αναμφισβήτητης ιστορικής αλήθειας πως  τον Κωνσταντίνο Καραμανλή τον ήθελαν και τον στήριζαν… «με νύχια και με δόντια»  οι Αμερικανοί.  Κι αυτοί ήταν που όχι απλά  υπέδειξαν στο βασιλιά Παύλο, αλλά τον πίεσαν  να του αναθέσει σχηματισμό κυβέρνησης.
Σύμφωνα, μάλιστα  με την απόρρητη βιογραφία του αρχηγού της CIA Αλλεν Ντάλλες  ο τότε σταθμάρχης της CIA στην Ελλάδα Άλμερ, έπεισε τον Βασιλιά Παύλο την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή να  εγκαταλείψει-απορρίψει τα δύο φαβορί για την πρωθυπουργία, το Σ.  Στεφανόπουλο  και τον  Π. Κανελλόπουλο και   να επιλέξει τον Καραμανλή για τη θέση του πρωθυπουργού.
΄Αποψή μας είναι πως η εξήγηση της εύκολης, απρόσμενης προώθησης-«εκτόξευσης»  του Κωνσταντίνου Καραμανλή στην πρωθυπουργία από τους Αμερικανούς, βρίσκεται (εκτός των άλλων) και  σ΄αυτό το απόρρητο έγγραφο που δημοσίευσε τώρα η Σία στο οποίο φαίνεται πως ο μετέπειτα αρχηγός της ΕΡΕ και της Ν.Δ υπήρξε συνεργάτης των Ναζί και εξολοθρευτής (τί άλλο μπορει να σημαίνει «καταδότης»;) των Εβραίων. Το γεγονός πως  οι Αμερικανοί γνώριζαν από πάντα  την ύπαρξη αυτού του εγγράφου, αποδεικνύεται σήμερα, αφού οι ίδιοι  το δημοσίευσαν. (Αλλά, γιατί τις παραμονές των εκλογών για νέο αρχηγό της Ν.Δ, θα το πούμε σύντομα σε νέα ανάλυση).
΄Οπως καταλαβαίνει κανείς, ένα τέτοιο ντοκουμέντο στα χέρια των Αμερικανών  ήταν  το ισχυρότερο «χαρτί» ,για να έχουν   πάντα στο χέρι τους τον πρωθυπουργό της χώρας.  Είμαστε σε μια εποχή που  ΟΛΑ ήταν ανοιχτά και η υπόθεση της Ελλάδας δεν είχε κλείσει οριστικά, όσον αφορά το «στρατόπεδο» που θα ανήκε μελλοντικά.  .Κι ας υπήρξε Γιάλτα. Κι ας ανήκε  πλέον μετά το τέλος του Ανταρτοπόλεμου, τον Αύγουστο του 1949 και επίσημα  στη Δύση  η χώρα. Ο κίνδυνος να μην είναι πάντα έτσι τα πράγματα και να ανατραπούν στις κάλπες οι αποφάσεις των ισχυρών (κόντεψε να γίνει κι αυτό) ήταν ο φόβος και ο τρόμος των συμμάχων και της Δύσης.
΄Ενας σταθερός ,υπάκουος , δεξιός πρωθυπουργός στην Ελλάδα, που θα ελάμβανε εντολές από την Ουάσιγκτον και θα τις εκτελούσε ασυζητητί, ήταν  ό,τι πιο απαραίτητο τις δύσκολες   και ιστορικές εκείνες ημέρες. Ο  Παναγιώτης Κανελλόπουλος και ο Στέφανος Στεφανόπουλος δεν ήταν αυτοί που θα μπορούσαν να έχουν εξασφαλίσει τον απόλυτο έλεγχό τους οι Αμερικανοί. Δεν είχαν τα εχέγγυα. Κι αυτό, επειδή, ο μεν    Στεφανόπουλος ήταν απρόβλεπτος και αντιφατικός  (π.χ σκληρή γραμμή στο Κυπριακό, αλλά και νομιμοποίηση στο Λονδίνο για πρώτη φορά  της Τουρκίας ως συνομιλητή), ο δε Κανελλόπουλος  εθεωρείτο ως ο  «διανοούμενος» της  Δεξιάς ( μαζί με τον  Κ.Τσάτσο)   και οι Αμερικανοί δεν έδειχναν να έχουν μεγάλη εμπιστοσύνη και εκτίμηση σε ανθρώπους της διανόησης  και της τέχνης  , για να κυβερνήσουν.
Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ήταν η ιδανική περίπτωση. Επιτυχημένος υπουργός της κυβέρνησης του εθνικού Συναγερμού, είχε επίσης την εύνοια της βασίλισσας Φρειδερίκης (για όποιους άλλους λόγους, πέρα από τις ερωτικές ιστορίες μεταξύ τους, που λένε πως  υπήρξαν). ΄Ηταν ακόμα  ένας άσημος, μέτριος δικηγόρος χωρίς ιδιαίτερη μόρφωση και θα τον έλεγε κανείς και «ολίγον» αγροίκο,  ως χαρακτήρα.
Το σημαντικότερο όμως ήταν τούτο:   Το έγγραφο και οι άλλες πληροφορίες πως ο Σερραίος πολτικός δεν ήταν τίποτα περισσότερο από ένας δωσίλογος, συνεργάτης των Ναζί και εξολοθρευτής των Εβραίων, εξασφάλιζαν στους Αμερικανούς αυτό, ακριβώς,  που χρειάζονταν για  τον απόλυτο έλεγχο του Κωνσταντίνου Κραμανλή. Η απειλή πως ανά πάσα στιγμή θα μπορούσαν να έρθουν στο φως οι φοβερές αυτές αποκαλυψεις, καθιστούσε τον τότε  πρωθυπουργό της Ελλάδας ,όχι απλά ευάλωτο, αλλά πραγματικά πειθήνιο όργανο των συμμάχων. ΄Εναν πρωθυπουργό του «γιες σερ» των Αμερικανών, όπως αποδείχτηκε και στην  πορεία του πως υπήρξε ο Κ. Καραμανλής.
Μια φορά,  απ΄όσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε,  οι Αμερικανοί έκαναν χρήση αυτού του εγγράφου του δωσιλογισμού Καραμανλή και τον απείλησαν ότι ήταν έτοιμοι να αποκαλύψουν  τις ναζιστικές του «πομπές». ΄Οταν στο δεύτερο Αττίλα, τον Αύγουστο του 1974 , ο Κ.  Καραμανλής έθεσε τη χώρα , ως αντίδραση για την συνέχιση της κατάκτησης  εδαφών  της Κύπρου από τα τουρκικά στρατεύματα ,  εκτός συμμαχίας του  ΝΑΤΟ. ΄Ηταν η πρώτη φορά που ο πρωθυπουργός τους στην Ελλάδα έδειξε ανυπακοή. ΄Ηταν και η φορά που οι Αμερικανοί   τον απείλησαν φανερά πως βρίσκονται  επί θύραις οι αποκαλύψεις του ναζιστικού του παρελθόντος. ΄Ομως, δεν πραγματοποίησαν τελικά τις απειλές τους, ούτε  έκαναν ποτέ, μέχρι σήμερα, χρήση αυτών τον πληροφοριών.
Οι λόγοι είναι φανεροί:  Εκείνες τις κρίσιμες εθνικές  στιγμές ούτε την αναμενόμενη λαϊκή αντίδραση θα είχε μια τέτοια αποκάλυψη ή κι αν είχε, δε  συνέφερε τους Δυτικούς συμμάχους  μια πτώση  Καραμανλή και ανάληψη της εξουσίας από ανεξέλεγκτο δεξιό πολιτικό (πχ ,»ανεμοδούρας «Αβερωφ).Κι  ακόμα  χειρότερα, αν οι λαϊκές κινητοποιήσεις και πιθανές αντιδράσεις εξαιτίας των αποκαλύψεων αυτών,  έφερναν  τον Ανδρέα Παπανδρέου πρωταγωνιστή των γεγονότων.
Και ένας από τους κυρίαρχους  λόγους που ο Κωνσταντίνος Καραμανλής δεν άφησε να ανοίξει ποτέ ο φάκελος της Κύπρου ήταν τούτος.  Στο φάκελο υπάρχουν τα έγγραφα των απειλών των Αμερικανών για την αποκάλυψη του ναζιστικού παρελθόντος  Καραμανλή. Δεν αποκλείται και το συγκεκριμένο έγγραφο, που σήμερα έφερε στο φως η Σία, να  είναι κι αυτό  καταχωνιασμένο στα  ντοκουμέντα του φακέλου Κύπρου που αναφέραμε.
Το τραγικό είναι πως όλα αυτά τα γνώριζαν  οι ΄Ελληνες μεταπολεμικοί  πρωθυπουργοί. Αλλά και οι περισσότεροι αρχηγοί των ελληνικών κομμάτων τα τελευταία τουλάχιστον 50 και παραπάνω χρόνια. ΄Απαντες. Ουδείς, όμως, τόλμησε να τα αποκαλύψει. Και όχι μόνο. Συναίνεσαν  στο θάψιμο του φακέλου της Κύπρου.  Αλλά πόσο ακόμα θα μπορούν να τον  κρατούν εφτασφράγιστο μυστικό;
΄Οταν θα ανοίξει αυτός ο περίφημος  φάκελος της Κύπρου, θα πληροφορηθούμε επίσης, όπως έχουμε πολλές φορές γράψει εδώ, ότι το τέρας της δικτατορίας, ο «σκύλος της ΕΣΑ» Δ. Ιωαννίδης, προετοίμαζε γενοκτονία των Τούρκων της Κύπρου. Η διαρροή από τους Αμερικανούς της φοβερής αυτής πληροφορίας στους Τούρκους, άνοιξε το δρόμο για την  επέμβαση στι νησί ,την κατάληψη μεγάλου μέρους του εδάφους  της χώρας και την απομόνωση (σωτηρία στην ουσία ) των Τουρκοκυπρίων.
«Ουδέν κρυπτόν από τον ήλιον», διδάσκει η Ιστορία. Και είναι εκείνη που έχει την ευθύνη και την αρμοδιότητα να φέρνει στο φως τα «κρυφά», να υποδεικνύει και να διορθώνει τις διαστρεβλώσεις, να διασώζει τις ιστορικές αλήθειες, για να γίνεται ο κόσμος καλύτερος. Η ιστορία εντρυφεί στο παρελθόν και το παρόν, αλλά τα μάτια της κοιτάζουν πάντα  το Μέλλον.

____________________________________

1,ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ»
Λαζαρίδης: Δεν μπορεί ο κ. Τσίπρας να απαλλαγεί από το στίγμα μιας εκατόμβης νεκρών με καρατομήσεις
«Εκλογές πριν προκαλέσουν άλλη καταστροφή στην πατρίδα μας», φωτογραφία: intimenews ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Την εκατόμβη των νεκρών σίγυρα δεν τηε πωμλιζεται ο Τσίρας. Η Ν.Δ /ομως εοωμιζεται την ηθική αυτουργία των δολοφονιών.Οι φυσικοί αυτουργοί με τις κραμάλες τράφηκαν πλουσιοπάρχα από τν ανόητοςκια εγκληματικό δησυικα παραληρηματικόόγο της Δεξιάς.

Ο Αλέξης Τσίπρας,αν επωμίζεται κάτι, είναι η συγκάλυψη.΄Εγκλημα κι αυτό μέγα, φυσικά.

 

2. ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ
Spiegel: Αποστολή εξετελέσθη -Η Ελλάδα πεθαίνει
«Αποστολή εξετελέσθη -Η Ελλάδα πεθαίνει» γράφει το Spiegel (Φωτογραφία: SOOC/ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΑΚΑΛΙΔΗΣ)

Οι γνωστοί εξυπνακισμοί της βιομηχανίας παραπληροφόρησης.Τίτλοι πηχυαίοι, τάχα μου ευρηματικοί και στην ουσία παραπλανητικοί.

Διαβάζεις  τον τίτλο πιο πάνω,βλέπεις και στην εικόνα δυο   άγνωστης… εθνικότητας, αργόσχολους   τύπους  στα παγκάκια,  και  σκέφτεσαι και υποθέτεις τί λέει στη συνέχεια το άρθρο.Πως, δηλαδη, η αποστολή της Ευρώπης ήταν να εκτελεστεί (ως πειραματόζωο πιθανόν) η Ελλάδα στα χρόναι της κρίσης.  Αν έχεις το χρόνο να διαβάσεις  τη συνέχεια όμως το κείμενο ,ανακαλύπτεις πως μιλάει για τη….δημογραφική κρίση , που δεν είναι φαινόμενο σημερινό  στην πραγματικότητα, αφού  εδώ και πολλες δεκαετίες  οι ΄Ελληνες  κάνουν λίγα  παιδιά, αλλά  και μεταναστεύουν σωρηδόν.

Και εν πάση περιπτώσει ,αν έφυγαν  τα 10 τελευταία χρόνια και 500.000 γα αναζήτηση καλύτερη τύχης ,δε σημαίει πως υπάρχει αιμορραγία στον τόπο. Ούτε, όπως λέει ο ατσίδας δημοσιογράφος, η ανάπτυξη της χώρας είναι συνδεδεμένη με τους μετανάστες που έφυγαν και πρέπει να γυρίσουν πίσω! Αλλιώς, επενδύσεις δε θα γίνουν και πάει πάλι πίσω η χώρα στον Καιάδα!

΄Ιδια η παραπληροφόρηση  παντού. Εδώ με σκοπό  τον εντυπωσιασμό του αναγνώστη και για να έχει να γράφει θέμα   ο “κονδυλοφόρος” της εμπορικής δημοσιογραφίας.

Οι χειρότεροι εχθροί της εξέλιξης και του πολιτισμού σήμερα είναι οι χαμαιλέοντες του Τύπου .Και να θυμόμαστε πως “ο καλύτερος από δαύτους  σκότωσε τη μάνα του”.

3. α,Χαστούκι Τραμπ στον Ερντογάν -Προχωράει σε διπλασιασμό των δασμών
Φωτογραφία: AP
β. ΘΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΝΕΕΣ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ
Ο Ερντογάν προειδοποιεί τις ΗΠΑ: Σταματήστε πριν να είναι αργά -Εχουμε εναλλακτικές
Ο Ταγίπ Ερντογάν (Φωτογραφία: AP/ Petros Karadjias)

 

“Καλοκαρτέρει” και έρχεται η κρίση, Σουλτάνε μου.Η χρεοκοπία  θα σε στείλει εκεί που έπρεπε να πας απο τη αρχή. Στα Τάρταρα.

΄Οσο για τις νέες συμμαχίες, θα καταλήξουν όπως κι αυτές του Τσίπρα. Θα φας ξεγυριστή κλωτσιά από τον Τσάρο,ο οποίος, βέβαια, σε λίγο θα βλέπει κι αυτός  έντρομος το ρούβλι να ακολουθεί τον καταστροφικό κατήφορο της δική σου λίρας.

Ο ανιστόρητος, όταν έχει το θράσος  να είναι και ηγέτης,εκτελείται εν ψυχρώ από την Ιστορία. Και ο Ερντογάν δε θα έχει πια , ούτε τον Αλλάχ να τον σώσει.   Το τέλος εγγύς.

4. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΗΚΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 50.000 ΚΟΣΜΟΥ
Βουκουρέστι: Αγριες συμπλοκές με 440 τραυματίες σε διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης
Διαδηλωτές πέταξαν μπουκάλια και πέτρες εναντίον αστυνομικών, φωτογραφίες: apimages

 

Οι Ρουμάνοι …Αγανακτισμένοι της Πιάτσα Βικτόριεϊ. Ακροδεξιοί, εθνικιστές οι περισσότεροι. Και άλλοι που δεν ξέρουν τί θεό λατρεύον.Αχταρμάς.Πολλοί αχυράνθρωποι του Ρώσου δικτάτορα. Πραγματικός  συρφετός, Σαν τον ελληνικό  της πλατείας  Συνταγμάτος στα πρώτα χρόνια της κρίσης.

 

5. ΟΛΟΙ ΘΑ ΚΡΙΘΟΥΜΕ»
Βούτσης: Η ζωή συνεχίζεται, βεβαρημένη από μία τραγωδία, αλλά συνεχίζεται
Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, φωτογραφία: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Η γνωστή παιδιόθεν χριστιανική αντίληψη της κρίσης …”επί του φοβερού βήματος του θεού”. Θύμα και ο Βούτσης.

Δε θα κριθείς αύριο,αγαπητέ, αλλά σήμερα . Η Ιστορία σας παρακολουθεί ΤΩΡΑ.  Αύριο θα έχετε κρύψει τις πομπές σας

6.Ελληνίδα ίδρυσε στη Γερμανία Ακαδημία Αξιών -Για να γίνει η κοινωνία πιο ανθρώπινη
«Ψυχή» της Ακαδημίας η Ιωάννα Ζαχαράκη, φωτογραφία: axion-akademie

 

Το πρόγραμμα που έχει εκπονηθεί, βασίζεται στη φιλοκαλία, στην ελληνική φιλοσοφία του Σωκράτη και έχει αναπτυχτεί βάσει της ηθικής, της διαπολιτισμικότητας, της κοινωνικοποίησης, του αντιρατσισμού καθώς και της πρόληψης βίας».

Δε βρήκαμε ούτε στο  google  έστω μια σχετική, περιεκτική  ενημέρωση  για το περιεχόμενο των αξιών της Ακαδημίας. Γενικά και αόριστα μας λέει πως  το πρόγραμμα βασίζεται στη αρχαία φιλοκαλία (“φιλοκαλούμε γαρ …”) και στη φιλοσοφία του Σωκράτη (στον Πλάτωνα, δηλαδή),που σίγουρα δεν είναι και ο καλύτερος φιλόσοφος της αρχαιότητας.Πολλά κενά και επικίνδυνοι κρημνοί στη φιλοσοφία του.

΄Ενας συνδυσμός, απόψεων, ιδεών, αρχών της πλατωνικής φιλοσοφίας και των σοφιστών, θα έδινε πολλούς καρπούς στη σκέψη των ανθρώπων. Μεμονωμένα και οι δύο αυτές ανατάσεις του Νου,  χάνουν πολύ  ύψος.