ΕΡΝΤΟΓΑΝ: “Οι ΗΠΑ γύρισαν την πλάτη στο σύμμαχό τους στο ΝΑΤΟ για έναν πάστορα”!

Ερντογάν: Οι ΗΠΑ μας γύρισαν την πλάτη -Eπέλεξαν έναν Αμερικανό πάστορα αντί εμάς
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (Φωτογραφία: Presidential Press Service via AP, Pool)

Οι ΗΠΑ γύρισαν την πλάτη στον σύμμαχό τους στο ΝΑΤΟ, την Τουρκία, για έναν χριστιανό Αμερικανό πάστορα και αυτού του είδους η μεταχείριση έχει ενοχλήσει και έχει αναστατώσει την Αγκυρα, δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Αν οι ΗΠΑ μας γυρίζουν την πλάτη τους…επιλέγοντας αντί ημών έναν πάστορα, συγγνώμη…συνεχίζουμε τον δρόμο μας με αποφασιστικά βήματα», είπε ο Τούρκος πρόεδρος ενώπιον ενός πλήθους υποστηρικτών του στην παραθαλάσσια πόλη Ριζούντα της Μαύρης Θάλασσας.

«Η αντιμετώπιση από την Αμερική του στρατηγικού της εταίρου μας ενόχλησε, μας αναστάτωσε», πρόσθεσε.

 

Το Σεπτέμβρη του 2006 στην Τασκένδη του Ουζμεκιστάν μαφιόζοι “ομογενείς” δολοφόνησαν τον καθηγητή Γιώργο Τριάρχη,αποσπασμένο από το ΥΠΕΠΘ  στο εκεί πανεπιστήμιο για τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας και ιστορίας. Ο  τραγικός καθηγητής είχε αποκαλύψει την τεράστια διαφθορά που επικρατούσε στο χώρο της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης εξωτερικού και είχε μηνύσει στην Ελλάδα τους ενόχους (ονομαστικά).

Το ΥΠΕΞ και το ΥΠΕΠΘ (με υπουργούς αντίστοιχα την Ντόρα Μπακογιάννη και τη Μαριέττα Γιαννάκου) χορηγούσαν από μυστικούς και φανερούς λογαρισμούς ,αλλά και από ευρωπαϊκά κονδύλια, μεγάλα ποσά, τάχα για την ενίσχυση της ελληνικής παιδείας και παράδοσης σε χώρες της πρώην Σοβιετικής ΄Ενωσης. Τα χρήματα,όμως, αυτά κατέληγαν στις τσέπες της μαφίας των “ομογενών” σε αυτές στις χώρες και στους διαπλεκόμενους στα κεντρικά υπουργεία της Αθήνας.

Λίγες ημέρες πριν τη δίκη, δολοφόνησαν  τον τραγικό καθηγητή στη μέση της Τασκένδης,  μέρα μεσημέρι (του άνοιξαν το κεφάλι)! Και  οι διωκτικές αρχές της χώρας αποφάνθηκαν πως πρόκειται για έγκλημα με προσωπικές διαφορές ή  για ληστεία. Και έκλεισαν το φάκελο!( Σημείωση,που πρώτη φορά τη δημοσιεύουμε από πρόσφατες πληροφορίες. Ο  επικεφαλής της υπόθεσης γι αυτή τη δολοφονία, ήταν κολλητός, συμμαθητής ενός εκ των  κατηγορουμένων για την υπεξαίρεση τεράστιων χρηματικών ποσών από εκείνα που έστελνε η Αθήνα. Αυτό και μόνο τα λέει όλα).

 Στην Ελλάδα,ουδείς αρμόδιος νοιάστηκε να ερευνήσει τη δολοφονία, να ζητήσει απο την ξένη κυβέρνηση να ανοίξει το φάκελο, να συλληφθούν και να τιμωρηθούν οι δράστες. Μόνο η εφημερίδα ΕΘΝΟΣ ανακίνησε το θέμα εκείνη την εποχή και αμέσως με παρέμβαση άνωθεν, το έθαψε την επομένη.

Εμείς, με προσφυγή στην ελληνική δικαιοσύνη αποκαλύψαμε τους πραγματικούς δολοφόνους του συναδέλφου και τους λόγους που τον έβγαλαν από τη μέση . Κατονομάσαμε, μάλιστα,    ως ηθικούς αυτουργούς της δολοφονίας τις δύο τότε υπουργούς, οι οποίες , παρά τις καθημερινές ικεσίες του θύματος να τον ανακαλέσουν στην Αθήνα,γιατί κινδύνευε η ζωή του,εκείνες σκόπιμα τον εγκατέλειψαν εκεί και λίγο μετά  τον δολοφόνησαν.

Η ελληνική δικαιοσύνη από τον πρώτο βαθμό  μέχρι και το ΣτΕ συγκάλυψαν το έγκλημα και  με εκβιασμούς, απειλές, αποφάσεις σκάνδαλα, εγκληματικές παραλείψεις, παρατυπίες και καραμπινάτες  παρανομίες, προσπάθησαν να καλύψουν τις υπουργούς και να τις θέσουν στο δικαστικό απυρόβλητο. Μέχρι σήμερα δεν τιμωρήθηκαν και δυστυχώς ούτε θα τιμωρηθούν στο μέλλον.

Αυτός είναι ο πολιτικός, δικαιικός και δικαστικός πολιτισμός της χώρας μας. Ούτε στο τελευταίο τριτοκοσμικό κράτος της υφηλίου θα μπορούσε ποτε να  σταθεί ατιμώρητο ένα  τέτοιο σκάνδαλο. Και δεν είναι μόνο η υπόθεση Τριάρχη. Εκατοντάδες όμοιες περιπτώσεις υπάρχουν  με θύματα, που η ελληνική πολιτεία και η δικαιοσύνη της συγκαλύπτουν τα εγκλήματα και  τους δολοφόνους, όταν είναι συστημικά πρόσωπα και κυρίως πολιτικά. Πραθέτουμε χαρακτηριστικό παράδειγμα, λόγω επικαιρότητας*

 Στην Τουρκία, ένας πάστορας κατηγορήθηκε από τον παρανοϊκό “Σουλτάνο” ως…τρομοκράτης! Φυλακίστηκε χωρίς καμιά απόδειξη ενοχής και δικάζεται ,για να του επιβληθεί σίγουρα αυστηρή τιμωρία. Και η χώρα του, η Αμερική, τί έκανε; ΄Ο,τι ακριβώς δεν έκανε η δική μας χώρα στην υπόθεση της δολφονίας Τριάρχη.

Παραβλέποντας τη σοβαρή γεωπολιτική αξία της Τουρκίας για το ΝΑΤΟ , διακινδυνεύοντας τεράστια συμφέροντα ,όπως και ο ίδιος ο Τούρκος δικτάτορας παραδέχτηκε, οι Αμερικανοί προτίμησαν να γυρίσουν την πλάτη σε τέτοιας σπουδαιότητας σύμμαχο χώρα για έναν πολίτη του! Αυτές είναι οι ΗΠΑ!

Και μόνο ανεγκέφαλοι, τυφλωμένοι και ανιστόρητοι δεν μπορούν ή δε θέλουν  να αντληφθούν αυτή την απλή αλήθεια.Πως οι ΗΠΑ σημερα είναι η μοναδική χώρα που σέβεται και τηρεί  τις βασικές αρχές των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Σε καμά άλλη χώρα του πλανήτη δε συμβαίνει αυτό στην έκταση και την ποιότητα που  το συναντάμε  στην Αμερική.

Γράφαμε παλιότερα για  το συγκεκριμένο θέμα:

 

ΑΜΕΡΙΚΗ:ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗ 10, ΦΥΣΙΚΗ 10. ΙΣΤΟΡΙΑ…ΜΗΔΕΝ!
28.08.13
 

 

ΑΜΕΡΙΚΗ!  Είναι η ισχυρότερη χώρα του κόσμου και τουλάχιστον πολιτισμικά έχει κατακτήσει  όλη τις λοιπές κουλτούρες. Είναι  μια υπεργιγάντια πολεμική μηχανή.  Καμιά χώρα δε διαθέτει  οπλικά συστήματα και στρατιωτική υποδομή σαν τα δικά της. ΄Ενα απλό παράδειγμα: ΄Εχει  κάπου 16 αεροπλανοφόρα διαφόρων κλάσεων σε πλήρη ικανότητα δράσης, όταν  οι άλλες ισχυρές  χώρες διαθέτουν εκάστη( ικανά προς δράση και καλών κλάσεων) μόνο  1-2 αεροπλανοφόρα.
΄Εχει να παρουσιάσει από την άλλη  μια από τις καλύτερες δημοκρατίες στον κόσμο. ΄Ενα απέραντο, ομόσπονδο  κράτος  στο οποίο  γίνονται (στο μέτρο του ανθρωπίνως δυνατού), σεβαστά τα ατομικά δικαιώματα, λειτουργούν ικανοποιητικά οι θεσμοί (ειδικά της δικαιοσύνης) και  η αξιοκρατία  φαίνεται να ρίχνει μέγα” μπόι”  και στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα. Οι  επιστήμες ,η έρευνα θεραπεύονται  με καταπληκτικό ενδιαφέρον και εξαιρετική  επιτυχία σε όλους τους τομείς . Τα πανεπιστήμιά  της-ερευνητικά κέντρα θεωρούνται από τα καλύτερα στον κόσμο κατά κοινή διαπίστωση και ομολογία.
 Τέλος, οι αμερικάνικες  κοινωνίες  μοιάζουν με  ένα  απέραντο “καμίνι” στο οποίο κατακαίονται οι εθνικές, φυλετικές, θρησκευτικές ,γλωσσικές και λοιπές διαφορές  των ανθρώπων.  Αν και  ως λαός σύγκειται από εκατοντάδες εθνικότητες, εν τούτοις  ο  “μετανάστης” αισθάνεται  πρώτα και κύρια Αμερικανός. Μετά έρχονται όλα τα άλλα.( Και για να την παραλληλίσουμε με τη χώρα μας, να αναφέρουμε ένα παράδειγμα: Ο Μιχαλολιάκος και η συμμορία του, όχι μόνο δε θα είχαν ελπίδα να εκλεγούν στην Αμερική σε “κοινοβούλιο”,αλλά, αν τολμούσαν να  πουν φωναχτά αυτά που λενε εδώ ,με την πόρτα του σπιτιού τους ανοιχτή, θα είχαν συλληφθεί επί τόπου  και κλειστεί η σε ψυχιατρείο ή στο…Γκουαντάναμο!).
΄Οσο για την …ταμπακιέρα,την οικονομία της ,αν και “περίεργη” (δεν τηρούνται πάντα οι  κλασικοί κανόνες   της οικονομικής επιστήμης), δείχνει  σταθερή εδώ και  πολλές δεκαετίες . Μετά το μεγάλο κραχ του ΄29, το δολάριο φαίνεται να είναι το ισχυρότερο νόμισμα στον κόσμο, χωρίς τις διακυμάνσεις και τα σκαμπανεβάσματα των άλλων νομισμάτων των ισχυρών κρατών του κόσμου. Φαινομενικά, η οικονομία της  στηρίζεται στον “αέρα”,στους τόνους “χαρτί” που τυπώνει για νόμισμα και είναι κι αυτή μια υπερχρεωμένη μεν ,αλλά ΠΛΟΥΣΙΑ χώρα, με φοβερά  “φυσικά” αποθέματα.
Βέβαια, ως  κοινωνίες,  οι αμερικανικές πολιτείες  αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, όπως η απόλυτη ένδεια (οι περίφημοι ” άστεγοι”)  ενός μεγάλου  πληθυσμιακού τμήματος , η εγκληματικότητα με ιδιαίτερη έμφαση  στα ναρκωτικά, η “γκετοποίηση”  και άλλα σοβαρότερα  ή όχι ,  τα οποία πάντως ,σε μικρότερη ή μεγαλύτερη κλίμακα, δε λείπουν απ΄ όλες τις κοινωνίες του σύγχρονου κόσμου.
Κι ενώ αυτή η σύγχρονη  “TERRA FELIX”  παίρνει πολύ καλό βαθμό ,όπως είπαμε, στα περισσότερα…μαθήματα ,όλως περιέργως , στην Ιστορία βαθμολογείται με … ΜΗΔΕΝ. Σαν να έχουν εθιστεί οι Αμερικανοί (αναφερόμαστε  στην πολιτική και τη στρατιωτική εξουσία τους) στην ανυποληψία των συμπερασμάτων -διδαγμάτων της   επιστήμης του Θουκυδίδη . Θα έλεγε κανείς πως τη μισούν την Ιστορία οι Αμερικανοί,  όπως ο …Διάβολος σε εκείνη την (απαίσια) παραγωγή της  κινηματογραφικής τους βιομηχανίας  υπό τον τίτλο …ο “Εξορκιστής”!  Γι΄αυτό και επαναλαμβάνουν   τα ίδια  λάθη, δε συνετίζονται απ΄αυτά! Κι όμως. Η χώρα ευτύχησε να έχει  καλούς ιστορικούς τα  τελευατία, τουλάχιστον, χρόνια, μεταξύ των οποίων, κατά τη δικιά μας άποψη , κορυφαία  θέση  κατέχει ο εκλιπών  (το 2010)  XAOYΑΡΝΤ ΖΙΝ. Από την άλλη,όμως, σε  νευραλγικές υπηρεσίες,όπως  αυτή της CIA,  υπηρετούν από τους  χειρότερους , επαγγελματίες  ιστορικούς.
Αν δεν ήταν αυτή η πραγματικότητα, όσον αφορά τις φτωχές, ιστορικές επιδόσεις των αμερικανικών κυβερνήσεων , τότε πώς εξηγείται ότι η Αμερική  πολλές φορές “φυτρώνει εκεί που δεν τη σπέρνουν” και όπου δεν την κάλεσε κανείς να πάει;  Η θεωρία της υποστήριξης των συμφερόντων της ανά τον κόσμο ή η ιδιότητα του “καλού αστυφύλακα” που κυνηγάει και τιμωρεί παντού τον “κακό κλέφτη”, δε φτάνουν για να δικαιολογήσουν αυτή την επιρρέπεια της αμερικανικής πολιτικής να “χώνει  τη μύτη” της  στις διαφορές και τις διενέξεις των άλλων κρατών.  Ιστορικά  παραδείγματα άπειρα και ενδεικτικά. Να επισημάνουμε τα πιο κραυγαλέα:
1. Βιετνάμ: Ξεκίνησαν μια ολόκληρη εκστρατεία στην  “άκρη” του κόσμου  (αρχές της δεκαετίας του ’60) ,που ουδείς ( ούτε οι ίδιοι οι Αμερικανοι) κατάλαβε,  γιατί έγινε. (΄Οπως κάποια χρόνια πριν, είχε γίνει το ίδιο στην Κορέα,όπου,μάλιστα, πολέμησαν και χάθηκαν  πολλοί ΄Ελληνες). Για τον πόλεμο στο  Βιετνάμ ,  η επίσημη δικαιολογία ήταν  πως, ως σύμμαχοι  του Νότιου, μή κομμουνιστικού,  Βιετνάμ, πήγαν να το βοηθήσουν στον πόλεμο με το Βόρειο, κομμουνιστικό κομμάτι της χώρας . Η αποτυχία παταγωδέστατη. Χιλιάδες νεκροί,τραυματίες και ψυχολογικά σακατεμένοι άνθρωποι και μάλιστα όχι ” μισθοφόροι” στρατιώτες, όπως είναι σήμερα ο στρατός της Αμερικής, αλλά “αμούστακα” παιδιά της “διπλανής πόρτας”, που τους μάζεψαν από φάρμες, εργοστάσια, μαγαζιά, για να γίνουν “κιμά” ,χωρίς λόγο. Η αποχώρηση από τον “τάφο” των Αμερικανών στο Βιετνάμ, πέρα από τις φοβερές ανθρώπινες απώλειες, άφησε και μια οικονομία λαβωμένη  θανάσιμα, που τροχοπέδησε την ανάπτυξη της χώρας για τα επόμενα χρόνια σε πολλούς τομείς. Με αυτό το “βρώμικο” πόλεμο, οι τότε αμερικανικές κυβερμήσεις κατάφεραν, ένας λαός που λίγα χρόνια πριν  έδωσε τη χαριστική βολή στην εξαφάνιση του ναζισμού στην  Ευρώπη  και έγιναν οι “σωτήρες” του ελεύθερου κόσμου, να καταντήσει  τελικά να χαρακτηρίζεται  ως  ” χωροφύλακας ” και ” φονιάς ” των λαών ,καλλιεργώντας έτσι για χρόνια ισχυρά σύνδρομα αντιαμερικανισμού σε όλο τον κόσμο.
2.  Ιράκ. Με πρόφαση πως ο Σαντάμ Χουσείν  ήταν “εγκληματίας πολέμου” και δικτάτορας (χρήση χημικών, εθνοκαθάρσεις” κ.α) οι Αμερικανοί  εισβάλουν στη χώρα (2003), την ισοπεδώνουν στρατιωτικά και οικονομικά ,αφήνουν πίσω τους χιλιάδες νεκρούς (δικούς τους και ημεδαπούς)  και αφού συλλαμβάνουν και τιμωρούν  σε…δίκαιη, ιρακινή δίκη το Σαντάμ και τον κρεμάνε, αποχωρούν ,ενώ όλα αυτά τα χρόνια, μέχρι και  σήμερα,  η χώρα  σπαράσσεται από τον εμφύλιο,τη βία,τη φτώχεια και την ανασφάλεια, εξαιτίας αυτής της  απρόκλητης εισβολής.
3. Αίγυπτος -Λιβύη. Η διεθνής ισλαμική τρομοκρατία,που στην ουσία καθοδηγείται από την Αλ-Κάιντα, με μοχλό τους λεγόμενος  “Αδελφούς Μουσουλμάνους” ,ξεσηκώνει στις δύο χώρες (αλλά και  σε άλλες αραβικές και αφρικανικές)  το λαό τους,  βαπτίζει την εξέγερση λαϊκή επανάσταση (“αραβική άνοιξη”)  και με την εντελώς ανιστόρητη και αντιφαντική   (για τα συμφέροντά τους)  βοήθεια στους  “αντιφρονούντες”  ΠΑΛΙ των Αμερικανών και του  ΝΑΤΟ , οι δύο χώρες πληρώνουν ένα βαρύτατο τίμημα σε αίμα,  διχασμό και μίσος. Οι …επαναστάτες  συλλαμβάνουν τους  2 ηγέτες των χωρών ,Μουμπάρακ και Καντάφι, οι οποίοι, ναι, μεν, δεν ήταν και  οι καλύτεροι ηγέτες στον κόσμο  (ασκούσαν καταπιεστική και αντιδημοκρατική πολλές φορές εξουσία), ήταν όμως εγγύηση ενότητας του λαού των δύο χωρών και το σημαντικότερο, εγγύηση της ειρήνης στη Μεσόγειο.  Σήμερα, αφού οι “Αδελφοί Μουσουλμάνοι”, διάφορες άλλες ισλαμικές -εθνοτικές μειονότητες  και  οι Αμμερικανοί  με το ΝΑΤΟ, έφεραν τον “κόσμο ανάποδα” στις 2 χώρες ,  τόσο καιρό μετά την κατάρρευση των παλιών καθεστώτων ,  συνεχίζεται η αιματοχυσία,  παραμένει βαθιά διχασμένοςο  πληθυσμός,  μένονται  ο εμφύλιος, το μίσος,  η εκδίκηση (ειδικά στην Αίγυπτο) . Αυτή την ώρα , οι νέες εξουσίες  αδυνατούν πλέον να ελέγξουν την κατάσταση και να  οδηγήσουν τις χώρες τους στην ειρήνη και την ομόνοια. Ουδείς γνωρίζει “τί τέξεται η επιούσα”.
4. Σαν να μην έφταναν  όλα αυτά,  στη συνέχεια της λεγόμενης  “αραβικής άνοιξης”  με την ευλογία ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ (ή έστω την ανοχή) ΠΑΛΙ της Αμερικής και του ΝΑΤΟ, ξεσηκώνονται οι αντικαθεστωτικοί στη Συρία. Λησμόνησαν ,όμως, όλοι οι εμπλεκόμενο πως η κυβέρνηση του  σοσιαλιστικού κόμματος Μπάαθ υπό τον Μπασάρ αλ ΄Ασαντ ,δεν είναι σαν αυτές της Αιγύπτου και της Λιβύης. Εκεί, τα “βρήκαν μπαστούνια”, αφού και η συνοχή του συριακού λαού απεδείχθη ισχυρότερη, αλλά και η στρατιωτική μηχανή του ΄Ασαντ με ρωσικά όπλα ενισχυμένη ,φάνηκε αρκετά  δυνατή. Το αποτέλεσμα  ήταν από  την ημέρα έναρξης του εμφύλιου πολέμου στη χώρα, να έχουν σκοτωθεί πάνω απο 100.000 Σύριοι! Πολλές ευημερούσες παλιότερα συριακές πόλεις ισοπεδόθηκαν και η οικονομία καταστράφηκε εντελώς. ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ: Αυτή την ώρα,δεν έφτασε τόσο αίμα, πόνος και καταστροφή, η χιλιοταλαιπωρημένη χώρα περιμένει την επίθεση ΠΑΛΙ των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ! Οι εισβολείς θέλουν, λένε, να τιμωρήσουν τον ΄Ασαντ, γιατί χρησιμοποίησε χημικά. Στο μεταξύ (“τραγική ειρωνεία”), μόλις την περασμένη εβδομάδα,  διέρρευσε  στα MME  κείμενο της CIA στο οποίο αποκαλύπτονται τα ακόλουθα:
” Με τη βοήθεια της CIA ο Σαντάμ επιτέθηκε με χημικά όπλα στο Ιράν.
 Ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες ετοιμάζονται για στρατιωτική επέμβαση στη Συρία με αφορμή τη χρήση χημικών όπλων από το καθεστώς Άσαντ, έρχεται στη δημοσιότητα έγγραφο της CIA που αποκαλύπτει ότι πριν από 20 χρόνια είχαν βοηθήσει τον Σαντάμ Χουσεΐν να πραγματοποιήσει χημικές επιθέσεις κατά του Ιράν.
Το Ιράκ εξαπέλυσε την ίδια χρονιά  τέσσερις επιθέσεις με χημικά όπλα εναντίον του Ιράν προκαλώντας χιλιάδες νεκρούς! Η χειρότερη επίθεση με αέριο σαρίν έγινε τον Απρίλιο του 1988.”
Αν με ανάγκαζαν να φύγω απ΄αυτή τη χώρα (που την αγαπώ τόσο) και έπρεπε να διαλέξω μια άλλη χώρα για να εγκατασταθώ,θα διάλεγα ασυζητητί την Αμερική. Και θα ήμουν και ευχαριστημένος και υπερήφανος για τη νέα μου πατρίδα. Μόνο αν κάποιος με ρωτούσε ,ως Αμερικανός τί έχω να πω για την Κορέα,το Βιετνάμ,τον “πόλεμο της ερήμου-κόλπου”, τη Γιουγκοσλαβία,το Ιράκ, το Αφγανιστάν, την Αίγυπτο-Λιβύη και τώρα τη Συρία,θα έσκυβα το κεφάλι απο ντροπή και δε θα μιλούσα!
*Το άρθρο του προέδρου της ΟΙΕΛΕ, Μιχάλη Κουρουτού,
Στη μνήμη της Φώφης Μπουλούτα και στο όνομα της αλήθειας…
Τον Ιούνιο του 2012, λίγες ημέρες πριν από τη διενέργεια των εθνικών εκλογών, η Φώφη επικοινώνησε μαζί μου τηλεφωνικά όντας έντρομη. Με ενημέρωσε ότι υποχρεώθηκε, μετά από σωρεία παρατηρήσεων, να μονογράψει την κόλλα μαθητή, ο οποίος συνεχώς μιλούσε με συμμαθητές του και επιχειρούσε να αντιγράψει σε διαγώνισμα Χημείας. Ο μαθητής αυτός είναι υιός του τότε Πρωθυπουργού κ. Α. Σαμαρά και του τότε Προέδρου του Δ.Σ. του Ε.Ε.Ι. κ. Αλ. Σαμαρά. Τη διαβεβαίωσα ότι θα αντιμετωπίσουμε από κοινού όποιο πρόβλημα προκύψει και να παραμείνει ήρεμη. Δυστυχώς, είχα υποτιμήσει την εκδικητική διάθεση των «ισχυρών» (που, όπως διαπιστώνω με αγανάκτηση, συνεχίζεται και μετά θάνατον). Μετά από δέκα ημέρες περίπου πληροφορήθηκα με κατάπληξη ότι η Διοίκηση του Κολλεγίου προχώρησε σε καταγγελία σύμβασης της εκπαιδευτικού.», γράφει, μεταξύ άλλων, ο Μιχάλης Κουρουτός.
Και συνεχίζει περιγράφοντας αναλυτικά τις κινήσεις Σαμαρά.
Ολόκληρη η επιστολή του Μιχάλη Κουρουτού:
«Στη μνήμη της Φώφης Μπουλούτα και στο όνομα της αλήθειας
Σήμερα ομολογώ ότι είναι μια από τις πλέον δύσκολες και φορτισμένες στιγμές της πορείας μου στο χώρο της εκπαίδευσης και στα κοινά. Ως Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ, είμαι αναγκασμένος να μιλήσω δημόσια για μια υπόθεση για την οποία είχα δεσμευτεί πολιτικά και ηθικά να μείνω σιωπηλός στο όνομα της προστασίας ενός 15χρονου παιδιού που αντιμετώπιζε τον κίνδυνο του διασυρμού λίγο πριν τις εκλογές του Ιουνίου του 2012 σε συνθήκες ακραίας πόλωσης. Μια υπόθεση την οποία χειρίστηκα με λεπτότητα και άκρα μυστικότητα, όπως αποδεικνύεται και από τα απόρρητα έγγραφα που σήμερα, μετά από 6 ολόκληρα χρόνια, δίνω στη δημοσιότητα.
Όμως είμαι υποχρεωμένος να σπάσω αυτή τη σιωπή. Διότι κάποιοι, με αφορμή μικροκομματικές αντιπαραθέσεις, διαστρεβλώνουν ωμά την πραγματικότητα. Κυρίως όμως διασύρουν, ακόμη και μετά θάνατον, το όνομα της αγαπημένης μου συναδέλφου και φίλης Φώφης Μπουλούτα που υπήρξε θύμα των διαχρονικών χαρακτηριστικών των μελών της ελληνικής πολιτικής ελίτ, ανεξαρτήτως χρώματος. Της άκρατης αλαζονείας, της αίσθησης ότι κανείς δεν μπορεί να αγγίξει τους «εκλεκτούς», της αντίληψης ότι οι νόμοι μπορεί να ισχύουν μόνο για τους υπόλοιπους, της άποψης ότι όποιος τολμά να διεκδικήσει το δίκαιό του απέναντί στους ισχυρούς πρέπει να συντρίβεται.
Πριν ξεκινήσω την αναφορά μου στα γεγονότα που θα αποδείξω και μέσω εγγράφων, να τονίσω με έμφαση ότι ουδόλως με ενδιαφέρουν οι όποιες κόντρες της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ, του πρώην με τον νυν Πρωθυπουργό της χώρας. Δεν ήμουν τότε, ούτε είμαι σήμερα μέλος/στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και κανενός άλλου κόμματος. Φυσικά, δεν γνωρίζω, ούτε έχω οποιαδήποτε επαφή με τον κ. Ν. Παππά, και δεν είχα επικοινωνίαμε οποιοδήποτε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο που εκτυλίχθηκε η συγκεκριμένη υπόθεση. Όσοι έχουν παρακολουθήσει την πορεία μου, αλλά και της Ομοσπονδίας, γνωρίζουν ότι έχουμε αναγνωρίσει το έργο πολιτικών στελεχών από όλο το φάσμα της πολιτικής ζωής. Έχουμε, επίσης, έρθει σε σκληρή αντιπαράθεση με όλες τις κυβερνήσεις στο όνομα του δημόσιου συμφέροντος και του κοινωνικού αγαθού της εκπαίδευσης. Δεν έχω να κερδίσω τίποτα, αλλά δεν πρόκειται να φοβηθώ κανέναν. Με τους νεκρούς δεν παίζουμε. Δεν θα επιτρέψω μια νεκρή να γίνει αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης από επαγγελματίες συκοφάντες που δεν υπηρετούν την αλήθεια, αλλά τις προπαγανδιστικές ορέξεις των αφεντικών τους.
Στο άθλιο και απαράδεκτο δημόσιο άρθρο στο THE PRESIDENT που μόλις σήμερα ήρθε σε γνώση μου και υπογράφεται από στενό συνεργάτη του πρώην Πρωθυπουργού κ. Σαμαρά αναφέρεται ότι η εκπαιδευτικός Φώφη Μπουλούτα απολύθηκε ορθώς από το Κολλέγιο Αθηνών, ότι όσα διαδίδονται περί εκδικητικής απόλυσής της είναι «αθλιότητες» και ότι η ίδια η εκπαιδευτικός (!) αποδέχτηκε ότι δεν αντιμετωπίστηκε μεροληπτικά. Βεβαίως, για όσους γνωρίζουν την αλήθεια (ιδίως δε ο πρώην Πρωθυπουργός που δεν θα έπρεπε να επιτρέψει το διασυρμό μιας νεκρής δημόσια), τα γεγονότα είναι τελείως διαφορετικά.
Τον Ιούνιο του 2012, λίγες ημέρες πριν από τη διενέργεια των εθνικών εκλογών, η Φώφη επικοινώνησε μαζί μου τηλεφωνικά όντας έντρομη. Με ενημέρωσε ότι υποχρεώθηκε, μετά από σωρεία παρατηρήσεων, να μονογράψει την κόλλα μαθητή, ο οποίος συνεχώς μιλούσε με συμμαθητές του και επιχειρούσε να αντιγράψει σε διαγώνισμα Χημείας. Ο μαθητής αυτός είναι υιός του τότε Πρωθυπουργού κ. Α. Σαμαρά και του τότε Προέδρου του Δ.Σ. του Ε.Ε.Ι. κ. Αλ. Σαμαρά. Τη διαβεβαίωσα ότι θα αντιμετωπίσουμε από κοινού όποιο πρόβλημα προκύψει και να παραμείνει ήρεμη. Δυστυχώς, είχα υποτιμήσει την εκδικητική διάθεση των «ισχυρών» (που, όπως διαπιστώνω με αγανάκτηση, συνεχίζεται και μετά θάνατον). Μετά από δέκα ημέρες περίπου πληροφορήθηκα με κατάπληξη ότι η Διοίκηση του Κολλεγίου προχώρησε σε καταγγελία σύμβασης της εκπαιδευτικού.
Η πείρα μου στα κοινά με έχει διδάξει ότι η οργή είναι πάντοτε κακός σύμβουλος. Για το λόγο αυτό επέλεξα να μην αναδείξω το ζήτημα άμεσα και δημόσια. Μέσα στο απολύτως τοξικό και διχαστικό προεκλογικό κλίμα της περιόδου, η δημόσια αναφορά στο όνομα ενός μικρού παιδιού, και δη του γιου του Πρωθυπουργού, θα αποτελούσε την αφορμή ενός ατελείωτου πολιτικού κανιβαλισμού. Όσο άδικη κι αν ήταν η απόλυση μιας εκπαιδευτικού που υπηρετούσε επί 21 χρόνια το σχολείο, έχοντας θετικές αξιολογήσεις (με τελευταία μια αξιολόγηση ελάχιστους μόνο μήνες πριν καταγγελθεί η σύμβασή της), όλες οι κινήσεις μου έπρεπε να γίνουν υπό απόλυτη μυστικότητα για να προστατευθεί το παιδί, αλλά και η διαχρονικά ιστορική πορεία του σχολείου που κάποιοι αποφάσισαν να αμαυρώσουν στο όνομα της οικογενειοκρατίας. Αυτή ήταν και η άποψη της συντριπτικής πλειονότητας των στελεχών της ΟΙΕΛΕ που συμφώνησαν με την εισήγησή μου, παρά την εύλογη αγανάκτηση των συναδέλφων για το θέμα.
Από όσα ακολουθούν, θα διαφανεί ξεκάθαρα ότι εγώ και η ΟΙΕΛΕ κινηθήκαμε με απόλυτη μυστικότητα, μέσω απόρρητων συναντήσεων και επιστολών (που σήμερα αναγκάζομαι να δημοσιεύσω για πρώτη φορά), για την προστασία ενός παιδιού, αλλά και της κοινωνίας από τις επιπτώσεις μιας ακραίας πολιτικής αντιπαράθεσης. Άλλοι είναι αυτοί που ευθύνονται για τις διαρροές, αυτοί που σήμερα υποκριτικά διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους….
Μετά από σειρά επαφών, στις οποίες έπαιξε σημαντικό ρόλο ο τότε Υφυπουργός Παιδείας και νυν Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής κ. Παπαθεοδώρου που συμπαραστάθηκε στην υπόθεση της Φώφης, συναντήθηκα με τον τότε Υπουργό Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο, ο οποίος με παρέπεμψε στον Υπουργό Επικρατείας κ. Δημ. Σταμάτη, τον οποίο και συνάντησα στο Μέγαρο Μαξίμου ζητώντας τη παρέμβασή του προς τον κ. Αλ. Σαμαρά, έτσι ώστε να ανακληθεί η παράνομη και καταχρηστική απόλυση. Μου μεταφέρθηκε πως είναι θέση του κ. Σαμαρά το θέμα να «διευθετηθεί». Αυτά μετέφερα και εγγράφως με επιστολές μου (συνημμένο1,συνημμένο2) προς τον Υφυπουργό κ. Παπαθεοδώρου και τον Υπουργό κ. Αρβανιτόπουλο, ζητώντας τους να παρέμβουν πριν τη συνεδρίαση του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΚΥΣΔΕ), προκειμένου η εκδικητική καταγγελία να μην προχωρήσει. (Αναφέρω εδώ για τους πολίτες που δεν γνωρίζουν ότι με το τότε ισχύον νομοθετικό πλαίσιο οι καταγγελίες σύμβασης των ιδιωτικών εκπαιδευτικών των ισότιμων προς τα δημόσια σχολείων – του Κολλεγίου Αθηνών και των σχολείων της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας – εξετάζονταν από τα υπηρεσιακά συμβούλια του Υπουργείου Παιδείας).
Τους επόμενους μήνες αντελήφθην τι ακριβώς εννοούσε ο κ. Σαμαράς, ή ίσως οι συνεργάτες του με τον όρο «διευθέτηση» της υπόθεσης. Το ΚΥΣΔΕ, κατά παραβίαση της διοικητικής διαδικασίας, δεν εξέτασε την υπόθεση. Η εκπαιδευτικός με τη βοήθεια της ΟΙΕΛΕ προσέφυγε στα δικαστήρια, ζητώντας την εξέταση της υπόθεσής της, καθώς ήταν άνεργη χωρίς έγκριση της απόλυσής της, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να λάβει ούτε καν επίδομα ανεργίας… Εδώ πρέπει να σημειώσω ένα εξαιρετικά σημαντικό στοιχείο. Με επιμονή της εκπαιδευτικού, αλλά και δική μου, ζητήσαμε η δίκη να γίνει κεκλεισμένων των θυρών (τούτο είναι καταγεγραμμένο στα πρακτικά της δίκης) προκειμένου να προστατευθεί το όνομα του γιου του τότε Πρωθυπουργού. Δυστυχώς, η πλευρά του Κολλεγίου μέσω των δικηγόρων αδιαφόρησε πλήρως για το αίτημά μας με αποτέλεσμα τότε να προκύψουν οι πρώτες δημόσιες διαρροές για το ζήτημα.
Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν να επιληφθεί άμεσα το ΚΥΣΔΕ της υπόθεσης. Εκεί γράφτηκε το πιο δραματικό κεφάλαιο της ιστορίας. Το υπηρεσιακό συμβούλιο, μετά από απαίτηση της πλευράς Σαμαρά, απέβαλε τους αιρετούς εκπροσώπους της ΟΙΕΛΕ σε μια πρωτοφανή στα μεταπολιτευτικά χρονικά απόφαση. Ενώ η πλευρά του Κολλεγίου προσήλθε με τέσσερις νομικούς, απαγορεύτηκε στη Φώφη να φέρει το δικό της δικηγόρο, κατά παραβίαση κάθε είδους δικαίου, αλλά και ηθικής. Τελικά, τα τρία διορισμένα από τον κ. Αρβανιτόπουλο μέλη του ΚΥΣΔΕ (δημόσιοι εκπαιδευτικοί), προφανώς υπό σοβαρές πιέσεις, ενέκριναν την καταγγελία λόγω «έλλειψης επαρκών στοιχείων που στοιχειοθετούν καταχρηστικότητα».
Κι αν αυτό ήταν το διοικητικό «έγκλημα», το «πολιτικό» ακολούθησε μετά. Λίγους μήνες μετά υπεγράφη το έκτρωμα Αρβανιτόπουλου που επέβαλε ελεύθερες, χωρίς καμιά αιτιολόγηση, απολύσεις εκπαιδευτικών, ώστε η κάθε Μπουλούτα να μην τολμήσει ξανά να σηκώσει κεφάλι. Να μην μπορεί κανείς ιδιωτικός εκπαιδευτικός να παρακούσει εντολές για να αλλάξουν βαθμολογίες προς όφελος των γόνων των εκλεκτών, για να παραχαραχθούν ωρολόγια προγράμματα και να μεταβληθούν τα ιδιωτικά σχολεία σε φροντιστήρια, για να μην τηρηθεί τελικά το Σύνταγμα και οι νόμοι του κράτους. Αυτό ήθελαν, αυτό κατάφεραν…
Σήμερα, λοιπόν, όλοι αυτοί που έσυραν μια αξιοπρεπή εκπαιδευτικό άδικα και εκδικητικά στον Καιάδα της ανεργίας και της απόγνωσης μετά από 21 χρόνια προσφοράς, τολμούν να συνεχίζουν το διασυρμό της ακόμη και τώρα που είναι νεκρή, που δεν έχει τη δυνατότητα να απαντήσει και να υπερασπιστεί τον εαυτό της. Με πρόσχημα μια μικροκομματική κόντρα που έχει κουράσει την κοινωνία, βγάζουν δηλητήριο και εκδικητικότητα απέναντι σε έναν άνθρωπο που τόλμησε να θίξει τα «ιερά και τα όσιά» τους. Που είχε το «θράσος» να παρατηρήσει τον γόνο ενός από αυτούς, που δεν φοβήθηκε να εφαρμόσει αυτά που επιτάσσει ο νόμος. Δεν μου φταίει σε τίποτε το παιδί, αλλά αυτοί που με το παράδειγμά τους δημιουργούν νέες γενιές ισχυρών που δε υπολογίζουν τίποτε, που πατούν ακόμη κι επί πτωμάτων για να περάσει το δικό τους.
Ήμουν υποχρεωμένος να μιλήσω. Διότι η Φώφη δεν μπορεί πλέον να το πράξει. Στο όνομά της και στο όνομα της αλήθειας ζητώ από τους συκοφάντες, αν δεν έχουν το θάρρος να ανακαλέσουν, τουλάχιστον να σιωπήσουν…»
Και εδώ το άρθρο που έγραψε ο Γιώργος Μουρούτης, στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, στο The President:
«Τι σόι άνθρωποι είναι τούτοι;
Προχθές στο ThePresident ανέβηκε μια φωτογραφία από τα social media του Κώστα Σαμαρά, γιου του πρ. Πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά μαζί με τους γονείς του.
Όλα κυλούσαν ομαλά, μέχρι που έπεσε «σύρμα» από τον ΣΥΡΙΖΑ: Δεκάδες ψεύτικα account, με ελάχιστους followers, τα περισσότερα εκ των οποίων είχαν δημιουργηθεί μόλις τις προηγούμενες μέρες, άρχισαν να επιτίθενται στο ThePresident και στον γιό του πρ. Πρωθυπουργού: «Για ποιον μιλάτε, γι αυτόν που αντέγραψε στο σχολείο και στη συνέχεια ο μπαμπάς του απέλυσε την καθηγήτρια»;
Κι όμως: Οι άθλιοι των υπογείων του Μαξίμου, δεν δίστασαν να επιτεθούν σε ένα νέο παιδί, χρησιμοποιώντας απαράδεκτα fake news, μόνο και μόνο επειδή ήταν παιδί του πολιτικού τους αντιπάλου!
Και εδώ επιτρέψτε μου να σας πω μια ιστορία:
Το 2013 όταν κάποιος συνδικαλιστής προσκείμενος στον ΣΥΡΙΖΑ είχε υπονοήσει δημοσίως ότι «κάποια καθηγήτρια απολύθηκε επειδή δήθεν έπιασε τον γιο του Σαμαρά να αντιγράφει», είχα προσωπικά επικοινωνήσει με το Νίκο Παππά, διευθυντή του γραφείου τότε του Α.Τσίπρα, προκειμένου να τον ενημερώσω ότι η αναφορά αυτή είναι ψευδής και ότι αν ήθελαν να χτυπήσουν τον Πρωθυπουργό, καλό θα ήταν να επικεντρώσουν κάπου αλλού και όχι στον ανήλικο γιό του.
Ο ίδιος μου έδωσε τον λόγο του ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει την αναπαραγωγή μιας τέτοιας αθλιότητας.
Και όμως, λίγες μέρες μετά, το συγκεκριμένο ψέμα αναπαράγετο με πρωτοσέλιδα χτυπήματα στα περιθωριακά έντυπα του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς ο Νίκος Παππάς και ο προϊστάμενός του να έχουν τηρήσει τον λόγο τους.
Με ιδιαίτερη στενοχώρια, επειδή δεν τα είχα καταφέρει να συνεννοηθώ μαζί τους, απευθύνθηκα στον τότε Πρωθυπουργό, προκειμένου να λάβω κατευθύνσεις για τις επόμενες ενέργειες. Ο τότε Πρωθυπουργός, με αυστηρό τόνο με ενημέρωσε δεν θέλει η οικογένειά του να γίνει πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης, και ότι σκοπεύσει να απευθυνθεί στη δικαιοσύνη για την αθλιότητα του ΣΥΡΙΖΑ.
Και κάπως έτσι το ζήτημα αυτό οδηγήθηκε στη Δικαιοσύνη, η οποία και δικαίωσε πλήρως την οικογένεια Σαμαρά για τις ψευδείς αναφορές των παρατρεχάμενων του ΣΥΡΙΖΑ. Στο πόρισμα της Δικαιοσύνης (να σημειωθεί ότι εκδόθηκε επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ) αναφέρεται συγκεκριμένα ότι “…δεν ευσταθεί ο ισχυρισμός της εκπαιδευτικού, ότι τάχα απολύθηκε από εκδικητικότητα επειδή κατέλαβε τον μαθητή να αντιγράφει, καθώς δεν το έκανε.
“Άλλωστε”, συνεχίζει η δικαστική απόφαση “ούτε καν η ίδια η εκπαιδευτικός δεν ισχυρίστηκε, ότι τάχα δέχθηκε οιαδήποτε πίεση από οιονδήποτε να επιδείξει μεροληπτική συμπεριφορά υπέρ του μαθητή και η εκπαιδευτικός είχε δεχθεί έγγραφες και προφορικές παρατηρήσεις για την απόδοσή της και τη συμπεριφορά της ήδη πολλούς μήνες πριν από το περιστατικό. Όλα τα παραπάνω είναι γεγονότα, που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση, διότι προκύπτουν από δικαστική απόφαση και τα έγγραφα που προσκόμισε η ίδια η εκπαιδευτικός στη δίκη…”
Ασφαλώς όμως, για τον ΣΥΡΙΖΑ μικρή αξία έχει η αλήθεια. Και καμία αξία δεν έχει η ηθική. Ούτε ο άδικος πόνος που μπορεί να δημιουργήσει μια συκοφαντία σε ένα παιδί ευαίσθητης ηλικίας.
Με τον ίδιο τρόπο που δεν δίστασαν τότε να χρησιμοποιήσουν μία άθλια συκοφαντία κατά ενός ανήλικου, προκειμένου να πλήξουν τον πολιτικό τους αντίπαλο, έτσι και σήμερα επιμένουν, ενώ γνωρίζουν ότι είναι ψέμα, να διακινούν την αθλιότητα αυτή, μόνον και μόνο για να ικανοποιήσουν τα «αιμοβόρικα» ένστικτά τους.
Ευτυχώς για τον τόπο, η Νέα Δημοκρατία δεν ακολουθεί να τις πρακτικές του ΣΥΡΙΖΑ και αφήνει τον κ. Τσίπρα να βουλιάζει στον πολιτικό του βούρκο παρέα με τους Πολλάκηδες και τις δημοσιογραφικές του παλλακίδες.
Ευτυχώς για τον τόπο, η Νέα Δημοκρατία έχει επιλέξει να αντιπαρατίθεται με πολιτικούς όρους και όχι με όρους πολιτικής μαφίας.
Ευτυχώς για τον τόπο, δεν είναι όλοι το ίδιο…
Γ. Μουρουτης»
Σχόλια

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.