ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

1. Φοιτητής στο εξωτερικό ήταν ο 25χρονος που σκοτώθηκε στου Φιλοπάππου

 

Οι διακοπές στην Ελλάδα μετατράπηκαν σε εφιάλτη για τον 25χρονο Ν.Μ., ο οποίος έχασε τη ζωή του το βράδυ του Δεκαπενταύγουστου όταν έπεσε από βράχο στου Φιλοπάππου μετά από επίθεση ληστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο νεαρός σπούδαζε στη Γλασκώβη και βρισκόταν στην Ελλάδα με την 23χρονη φίλη του από την Πορτογαλία για διακοπές.

Από βαριές εσωτερικές κακώσεις ο θάνατος του νεαρού 

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική γνωμάτευση ο 25χρονος νεαρός έφερε βαριές εσωτερικές κακώσεις, από τις οποίες και προήλθε ο θάνατός του, μετά την πτώση σε βράχια από ύψος 20 μέτρων. Στο σώμα του δεν εντοπίστηκαν εξωτερικά τραύματα από μαχαίρι, μπουκάλι ή άλλο αιχμηρό αντικείμενο. Ωστόσο τα τελικά συμπεράσματα θα εξαχθούν μετά την ολοκλήρωση της νεκροτομής.

Μαρτυρία 23χρονης: Ηταν τρεις Πακιστανοί η Αφγανοί

Η 23χρονη φίλη του θύματος βρίσκεται σε κατάσταση σοκ. Σύμφωνα με πληροφορίες από τα όσα κατέθεσε η νεαρή κοπέλα στην αστυνομία οι δράστες τους επιτέθηκαν και τους λήστεψαν. Συγκεκριμένα από την 23χρονη άρπαξαν το κινητό της τηλέφωνο, το ποσό των 60 ευρώ, το διαβατήριό της και τις πιστωτικές και χρεωστικές της κάρτες.

Στην κατάθεσή της η νεαρή από την Πορτογαλία, περιγράφει ότι λίγο πριν τις 23.00 χτες το βράδυ, καθόταν με τον 25χρονο στα βραχάκια του Φιλοπάππου από την πλευρά του Κουκακίου, όταν εμφανίστηκαν τρεις άγνωστοι και με την απειλή μαχαιριού τους ζήτησαν χρήματα.
Σύμφωνα με την κατάθεση, οι δύο από τους δράστες ακινητοποίησαν τον 25χρονο, ενώ ο τρίτος άρπαξε την τσάντα της κοπέλας και άρχισε να την ψάχνει, αφαιρώντας χρήματα που είχε μέσα, το κινητό της τηλέφωνο και κάποια προσωπικά έγγραφα.
Η κοπέλα, όπως λέει, κοίταζε τον ληστή με την τσάντα της και δεν πρόσεχε τι γινόταν δίπλα, όπου ξαφνικά άκουσε μια φωνή και γυρίζοντας είδε τον φίλο της να πέφτει από τα βράχια. Ο νεαρός έπεσε από ύψος περίπου 20 μέτρων και λίγο αργότερα ανασύρθηκε νεκρός.
Οι δράστες τράπηκαν σε φυγή και εξαφανίστηκαν, ενώ η 23χρονη έντρομη ειδοποίησε την αστυνομία.

Δεν αναγνώρισε κάποιον από τους προσαχθέντες  

Η ΕΛ.ΑΣ. μετά το περιστατικό είχε προχωρήσει σε 8 προσαγωγές ωστόσο η 23χρονη κοπέλα δεν αναγνώρισε στα πρόσωπά τους κανέναν από τους δράστες της επίθεσης. Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες για τους 6 από αυτούς υπάρχει διοικητική απέλαση.
Πάντως η κοπέλα και εξαιτίας της κατάστασης στην οποία βρίσκεται δεν μπορούσε να πει στην αστυνομία αν ο 25χρονος φίλος της γλίστρησε και έπεσε από τα βράχια ή αν τον έσπρωξαν οι κακοποιοί.
Τώρα οι αστυνομικοί της δείχνουν και νέες φωτογραφίες υπόπτων.

  1. Η αστυνομία γνωρίζει πως στην περιοχή Φιλοπάππου  έχουν συμβεί αλλεπάλληλα κρούσματα ληστειών,αλλά δεν την  έχει ζώσει με συνεχείς περιπολίες.  Τί ωραίοι!

  2. Οι δράστες είναι…Πακιστανοί. Η κοπελιά από την Πορτογαλία, φίλη του τραγικού παλικαριού, γνώριζε να ξεχωρίζει τα ελληνικά από τα πακιστανικά και διαβεβαίωσε την αστυνομία πως ήταν αλλοδαποί οι δράστες  (Πακιστανοί ή Αφγανοί)! Εκτός , αν εννοεί πως τους αναγνώρισε από   το χρώμα. ΄Ομως,οι μισοί ΄Ελληνες, Κύπριοι, Ιταλοί,  Πορτογάλοι  έχουν χρώμα δέρματος… κανονονικού πακιστανικού. Οπότε, αναφωνείς οργισμένος : ΄Οταν ο ρατσιμός σπάζει κοτρώνες!

  3. Δε λέμε πως δεν υπάρχουν αλλοδαποί  κλέφτες και ληστές. Αλλά, στη Ελλάδα, τη μεγαλύτερη εγκληματικότητα αυτού του είδους,  τη χρώνονται  ναρκομανείς ,αλλά και  Τσιγγάνοι.

2. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΥΠΕΞ
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ χαιρετίζει την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών
Το State department

«Χαιρετίζουμε την είδηση για την πολυαναμενόμενη επιστροφή στο σπίτι για τους Έλληνες στρατιωτικούς Δημήτρη Κούκλατζη και Αγγελο Μητρετώδη. Συγχαρητήρια στον ελληνικό λαό και το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας» γράφει η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter.

Ας μην είχαν οι Αμερικανοί στην πρέσσα το δικτάτορα και ο πανάθλιος Ερντογάν θα συνέχιζε, έτσι για καψόνι, να κράταει μέσα τους ανθρώπους.΄Εχει  χάσει πλέον κάθε ίχνος τσίπας. (΄Οχι πως είχε ποτέ,  βέβαια).

Η  τρομάρα ,που πήρε, μόλις του έτριξαν οι Αμερικανοί τα δόντια,  τον έφερε στα…ίσια του.Ας συνεχίσει την ίδια τακτική και θα τον πετάξουν στο Αιγαίο  τα Αμερικανάκια. Θα πάει να κάνει παρέα  στους δικούς μας Μικρασιάτες , που καυχιόταν πως τους έστειλαν  στον πάτο!

Ασεβής και στος νεκρούς.  Δικτάτορας…με τα όλα του!

3. ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗ ΓΕΝΟΒΑ
Oταν το Κίνημα 5 Αστέρων χαρακτήριζε «παραμύθια» τους φόβους για την κατάσταση της γέφυρας Μοράντι
Φωτογραφία: ΑΡ

Θα πάει φυλακή εκείνος ο τρελαμένος, λαϊκιστής και αχυράνθρωπος των Ρώσων,  κωμικός, αρχηγός τού ακροδεξιού μορφώματος  και η υπόλοιπη εγκληματική συμμορία του για το θάνατο δεκάδων  συνανθρώπων μας;  ΄Η, τώρα που κάνει  κουμάντο στην Ιταλία το νότιο και βόρειο φασισταριό,   θα την σκαπουλάρουν:

 

4. Η ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΕΝΕΠΝΕΥΣΕ ΝΕΑ ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΣΠΑΪΚ ΛΗ

 

Αφίσα της ταινίας BlacKkKlansman του Σπάικ Λη
Αφίσα της ταινίας BlacKkKlansman του Σπάικ Λη

Ο Ρον Στόλγουερθ έχει ακόμη την κάρτα μέλους της Κου Κλουξ Κλαν από το 1979 – πειστήριο ενός ορόσημου στη συναρπαστική ζωή του.

Ο Αφροαμερικανός  αστυνομικός είχε καταφέρει να διεισδύσει μυστικά στη ρατσιστική οργάνωση παριστάνοντας τον ένθερμο οπαδό της ανωτερότητας της λευκής φυλής.

Η νέα ταινία του Σπάικ Λη με τον τίτλο BlacKkKlansman, που θα αρχίσει από σήμερα να προβάλλεται στις σκοτεινές αίθουσες στις ΗΠΑ, βασίζεται στα απομνημονεύματατου Στόλγουερθ, όπου αφηγείται πώς κατάφερε να μπει στην Κου Κλουξ Κλαν στα τέλη της δεκαετίας του 1970.

Εκείνη την εποχή εργαζόταν στο Κολοράντο Σπρινγκς -ήταν μάλιστα ο πρώτος Αφροαμερικανός επιθεωρητής του οικείου αστυνομικού τμήματος- όταν διαβάζοντας μια τοπική εφημερίδα τράβηξε την προσοχή του μια κωδικοποιημένη διαφήμιση της ΚΚΚ που προσπαθούσε να στρατολογήσει νέα μέλη.

Απάντησε ζητώντας περισσότερες πληροφορίες και δυο εβδομάδες αργότερα του τηλεφώνησε ο επικεφαλής του τοπικού δικτύου. Ο Στόλγουερθ επιστράτευσε κάποια ρατσιστικά, αντισημιτικά σλόγκαν κι ήταν τόσο πειστικός που τον κάλεσαν να ενταχθεί στην οργάνωση. Διατήρησε τακτική τηλεφωνική επικοινωνία φθάνοντας στο σημείο να μιλά ακόμη και με τον αρχηγό της Κου Κλουξ Κλαν, τον διαβόητο Ντέιβιντ Ντιουκ, που ενέκρινε προσωπικά την αίτηση εγγραφής στην οργάνωση.

Ο Στόλγουερθ αντιλήφθηκε, όμως, ότι αν δεν έλυνε ένα βασικό πρόβλημα θα τον έπιαναν. Πώς θα μπορούσε αυτός, ένας μαύρος, να πάει στις συναντήσεις μιας βίαιας ρατσιστικής οργάνωσης, που το μόνο που ήθελε ήταν να ξαναφορέσει τις αλυσίδες στους Αφροαμερικανούς;

Έτσι επιστράτευσε έναν λευκό φίλο του, τον Τσακ που εργαζόταν στη Δίωξη Ναρκωτικών, για να παριστάνει ότι είναι ο Ρον Στόλγουερθ.

Μετά από μήνες τηλεφωνημάτων και μυστικών συναντήσεων το σχέδιο του Αφροαμερικανού αστυνομικού πήγαινε τόσο καλά, που τον πρότειναν να αναλάβει τα ηνία του τοπικού παραρτήματος της οργάνωσης στο Κολοράντο Σπρινγκς.

O αρχηγός της Κου Κλουξ Κλαν, Ντέιβιντ Ντιουκ σε μια φωτογραφία του 1977 (Φωτογραφία αρχείου: ΑΡ) O αρχηγός της Κου Κλουξ Κλαν, Ντέιβιντ Ντιουκ σε μια φωτογραφία του 1977 (Φωτογραφία αρχείου: ΑΡ)

Σε μια από τις τηλεφωνικές επαφές του με τον Ντέιβιντ Ντιουκ τόλμησε μάλιστα να τον ρωτήσει:

-«Δεν φοβάσαι μήπως κάποιος μυστικός αστυνομικός διεισδύσει στην οργάνωση ή κάποιος μαύρος σου τηλεφωνήσει παριστάνοντας τον λευκό;»

«Εκείνος απάντησε όχι, δεν φοβόταν γιατί θα καταλάβαινε αν μιλούσε με κάποιον μαύρο».

-«Και που το ξέρεις ότι εγώ δεν είμαι μαύρος;», τον ρώτησε ο Στόλγουερθ.

«Δεν μιλάς σαν μαύρος. Μιλάς σαν ένας πολύ έξυπνος, λόγιος λευκός. Το καταλαβαίνω από τον τρόπο που προφέρεις συγκεκριμένες λέξεις», του απάντησε ο Ντιουκ.

Ο Ρον Στόλγουερθ στην πρεμιέρα της ταινίας BlacKkKlansman στη Νέα Υόρκη (Φωτογραφία: ΑΡ)

 

Η έρευνα του Στόλγουερθ επιβεβαίωσε τους χειρότερους φόβους του, καθώς ανακάλυψε ότι η οργάνωση είχε εξαπλώσει τα πλοκάμια της στην κοινωνία. Μέλη της ήταν μεταξύ άλλων γείτονές του, ντόπιοι καταστηματάρχες, δάσκαλοι, ακόμη και αξιωματικοί της αστυνομίας και των ενόπλων δυνάμεων, αλλά και της NORAD, του συστήματος αεράμυνας της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας, που διαχειριζόταν πυρηνικά όπλα.

Στη διάρκεια της πολύχρονης μυστικής δράσης του, που αποκαλύφθηκε το 2006, ο Στόλγουερθ σταμάτησε μια σειρά ρατσιστικών επιθέσεων στο Κολοράντο, απέτρεψε ένα βομβιστικό χτύπημα σε μπαρ που σύχναζαν ομοφυλόφιλοι κι ανακάλυψε ποιες επιχειρήσεις και τράπεζες βοηθούσαν την Κου Κλουξ Κλαν να κρύβει τα χρήματά της.

O Σπάικ Λη (αριστερά) με τους ηθοποιούς Τόφερ Γκρέις (κέντρο) και Άνταμ Ντράιβερ στα γυρίσματα της ταινίας "BlacKkKlansman." (Φωτογραφία: ΑΡ) O Σπάικ Λη (αριστερά) με τους ηθοποιούς Τόφερ Γκρέις (κέντρο) και Άνταμ Ντράιβερ στα γυρίσματα της ταινίας “BlacKkKlansman.” (Φωτογραφία: ΑΡ)

Για τον Αφροαμερικανό αστυνομικό η ταινία δεν θα μπορούσε να γυριστεί και να προβληθεί σε καταλληλότερη στιγμή στις ΗΠΑ. Ο ίδιος δηλώνει σοκαρισμένος από την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ.

«Δεν θα πίστευα με τίποτε ότι οι Αμερικανοί θα εξέλεγαν αυτό τον ηλίθιο που έχουμε στον Λευκό Οίκο μετά τα οκτώ χρόνια της αξιοπρεπούς, έντιμης θητείας του Μπαράκ Ομπάμα. Κατά τη γνώμη μου οι Αμερικανοί ψηφοφόροι έχασαν τα μυαλά τους το 2016».

 

«Δεν θα πίστευα με τίποτε ότι οι Αμερικανοί θα εξέλεγαν αυτό τον ηλίθιο που έχουμε στον Λευκό Οίκο μετά τα οκτώ χρόνια της αξιοπρεπούς, έντιμης θητείας του Μπαράκ Ομπάμα. Κατά τη γνώμη μου οι Αμερικανοί ψηφοφόροι έχασαν τα μυαλά τους το 2016».

 

Οφείλουμε να παραδεχτούμε πως ο ρατσισμός, ακόμα και στο καμίνι  που κατακαίει τις διακρίσεις όλων των μορφών  στην πολυπολιτισμική  Αμερική με το μωσαϊκών φυλών και εθνοθήτων, ως και σήμερα,ενδημεί σκληρός  ρατσισμός ,που δεν είναι καθόλου αμελητέος.   Ακροδεξιοί, ρατσιστές, προσφυγοφάγοι,  θρησκευόμενοι και άλλοι όμοιοι ανεγκέφαλοι, έφεραν στο Λευκό Οίκο τον Ντόναλντ Τραμπ.

Αυτή είναι η αλήθεια. Ο σημερινός πρόεδρος της Αμερικής, είναι η μια, η χειρότερη, όψη της κοσμοκράτειρας  Αμερικής.

 

5. ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΚΑΙ Η COCA COLA
Τούρκοι σε… φρενίτιδα- Σπάνε, ποδοπατούν και πυροβολούν iphone για αντίποινα στις ΗΠΑ
Ο Τούρκος πρόεδρος κρατώντας το δικό του iphone στις 14 Αυγούστου/Φωτογραφία: AP

Πηγή: Τούρκοι σε… φρενίτιδα- Σπάνε, ποδοπατούν και πυροβολούν iphone για αντίποινα στις ΗΠΑ [βίντεο] | iefimerida.gr

 

Οι Τούρκοι, γενικώς και συλλήβδην, τα σπάνε, λέει η ακροδεξιά πορνοφυλλάδα. Και όχι οι τρελαμένοι  οπαδοί του δικτάτορα,που έχει χώσει τη μισή  χώρα  στα μπουντρούμια.

Φυλλάδες σαν την efimerida.gr τρέφουν το μίσος, τον εθνικσμό και το ακραίο φανατισμό-φονταμενταλισμό. Χρεωμένες με πολύ αίμα, τραγωδίες , καταστροφές, δάκρυ.

Θα δικαστούν μια μέρα. Το 2018 δεν είναι παραμονές του  1897 ούτε του 1922. Να το θυμούνται αυτό   οι εγκληματικές επιχειρήσεις  εμπορικής δημοσιογραφίας .