ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

1. α. ΓΕΡΚ ΚΡΕΜΕΡ ΤΗΣ COMMERZBANK
Γερμανός οικονομολόγος: Ο Σόιμπλε είχε δίκιο, η Ελλάδα θα ήταν καλύτερα εκτός ευρώ
Φωτογραφία αρχείου: Alexandros Michailidis / SOOC

β. Κρούγκμαν: Το πάρτι τελείωσε για την Τουρκία

Το χρέος σε ξένο νόμισμα βυθίζει την τουρκική οικονομία σε ένα σπιράλ θανάτου, τονίζει ο Κρούγκμαν. Η επιλογή των capital controls, η διαγραφή χρέους και η δύσκολη επιστροφή σε δημοσιονομικά βιώσιμο μονοπάτι.

Κρούγκμαν: Το πάρτι τελείωσε για την Τουρκία

H Toυρκία είναι αντιμέτωπη με μια κρίση παρόμοια με αυτήν που έπληξε την Ινδονησία και άλλες χώρες της Ασίας στα τέλη της δεκαετίας του 1990, εκτιμά σε άρθρο του στους New York Times ο Πολ Κρούγκμαν

Οι οικονομολόγοι, διαπιστώνουμε εδώ και χρόνια,  αδυνατούν, ως επιστήμονες να διατυπώσουν  σίγουρο,  σοβαρό και  τεκμηριωμένο  λόγο. Παράδειγμα χαρακτηριστικό,  η παραπάνω άποψη του Γερμανού πως η Ελλάδα έπρεπε να βγει απο το ευρώ και η άλλη του αμερικανού συναδέλφου του   πως το επερχόμενο οικονομικό δράμα της Τουρκίας, δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί εύκολα, επειδή η χώρα θα πρέπει να εξοφλεί τις υπχρώσεις της στο δικό της νόμισμα!

΄Αντε ,τώρα,να βγάλει κανείς άκρη. Και μιλάμε για επιστήμη, η οποία, όμως,  βρίσκεται στην υπηρεσία της  Οικονομίας της Αγοράς . Στρεβλή, ανήθικη  και ανιστόρητη μορφή Οικονομίας. Μια από τα ίδια και όσοι την υπηρετούν.

2.α. Εισβολή του Ρουβίκωνα στην πρεσβεία της Αυστρίας
Τα μέλη του Ρουβίκωνα εισέβαλαν στην πρεσβεία της Αυστρίας και πέταξαν φυλλάδια, φωτογραφίες: intimenews ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Η ανάρτηση στο διαδίκτυο

Η αναρχική ομάδα ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με ανάρτηση στο διαδίκτυο στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «Ο λαός της Αυστρίας το ‘ζήτησε’, ο νεοφιλελευθερισμός το έκανε πραγματικότητα. Καλωσορίσαμε λοιπόν στη νέα εποχή εργασιακών δικαιωμάτων του 21ου αιώνα που έρχεται να καταστρατηγήσει όσα με μόχθο κερδήθηκαν έως σήμερα. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα λίγο από την αρχή.

β. Ο ΕΡΧΟΜΕΝΟ ΣΑΒΒΑΤΟ
Στην Αυστρία πάει ο Πούτιν -Θα παραστεί στον γάμο της υπουργού Εξωτερικών
O Βλαντιμίρ Πουτιν /Φωτογραφία AP images

Μόνο στη Συρία ο Νέος Χίτλερ της Ρωσίας δολοφόνησε με τα όπλα και τους συμβούλους του 500.000 ανθρώπους. Η μεγαλύτερη αιματοχυσία  μετά τη λήξη του 2ου  παγκοσμίου πολέμου!

Θα περίμεναν οι αδαείς ή οι ανυποψίαστοι , οι NεοΣταλίνες Ρουβίκωνες,που κρύβονται  πίσω από τη μάσκα του αναρχικού, αν έκαναν ποτέ ντου στην Αυτριακή  πρεσβεία, να είχαν ως αιτία την καταδίκη της   επίσκεψης του Ρώσου δικτάτορα στο έδαφος της χώρας.

Δε θα το έκαναν ποτέ. Ούτε, έστω και για τους τύπους, κατήγγειλαν επίσης ποτέ το μεγαλύτερο εγκληματία της ανθρωπότητας, μετά τη λήξη του μεγάλου πολέμου.

Ο λόγος; Είναι αχυράνθρωποι του “Τσάρου”. Μαζί με τη Χ.Α ,τις ακροδεξιές ομάδες των εθνικιστών, ειδικά των Μακεδονομάχων, τους παλιούς δραχμιστές(Βαρουφάκης,Λαφαζάνης, Κωνσταντοπούλου) , δουλεύουν και τούτοι για τα αφεντικά, τους Ρώσους.  (Επι)στρατευμένοι  να εξυπηρετούν  με το δικό τους τρόπο τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα του δικτάτορα.

 

3.   Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ Χ.Α  ΑΣΕΒΕΙ  ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Βερολίνο. Απέναντι  από το Εβραϊκό Μουσείο για το Ολοκαύτωμα  στο κέντρο τέχνης με θεματική “far from Brussels”, δεσπόζει η παραπάνω αφίσσα. Η μοναδική για την Ελλάδα!

Ντροπή,αλητήριοι! Οι Γερμανοί υπεύθυνοι αυτής της ΄Υβρεως , πρώτα απ΄όλα.

4. ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑ ΜΕ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΔΟΛΟ
Μήνυση «καταπέλτης» της οικογένειας Φύτρου για το Μάτι -Ποιους κατηγορεί
Μήνυση «καταπέλτης» της οικογένειας Φύτρου για το Μάτι -Ποιους κατηγορεί

 

 

Βολές κατά πάντων εξαπολύει μέσα από τη μήνυση που κατέθεσε το πρωί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών η Βαρβάρα Φύτρου, η μητέρα που έχασε στη φονική πυρκαγιά τον σύζυγο και τα δυο της παιδιά.

Ντυμένη στα μαύρα, χωρίς να κάνει καμία δήλωση στους δημοσιογράφους και με τον πόνο ζωγραφισμένο στο πρόσωπο και στο σώμα της, η άτυχη γυναίκα κατέθεσε μέσω του δικηγόρου της Βασίλειου Καπερνάρου μήνυση κατά 7 προσώπων και κατά παντός άλλου υπευθύνου για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο.

Αντιλαμβάνεστε τώρα γιατί στην Ελλάδα ο αισχρός κομματισμός με τη μοναδική παγκοσμίως ιδιότητα του πολιτεύματος, γνωστή ως κληρονομικός κοινοβουλευτισμός,  επιβιώνει ανίκητος εδώ και δεκατίες. Γιατί γεννηθήκαμε πολλοί   με τα επώνυμα Καραμανλής, Παπανδρέου, Μητσοτάκης και θα πεθάνουμε με τα ίδια σε γιους, θυγατέρες και εγγονούς  , να ταλαιπωρούν τα αυτιά και τις ζωές μας.

 

Γιατί υπάρχουν χαροκαμένες σύζυγοι και μανάδες,που ομνύουν στο όνομα του  κομματικού φανατισμού.  Αισχροί οπαδοί που δε διστάζουν να βάλουν  το οπαδιλίκι τους πάνω κι από τα ονόματα των νεκρών τους.   ΄Υβρη θα  αποκαλούσε αυτή τη μήνυση   η σοφή αρχαιότητα.

Για προσέξτε. Με δικηγόρο, λέει, το…Βασίλη Καπερνάρο (Θού, Κύριε…),η γυναίκα  αυτή κατέθεσε μήνυση ,όχι κατά των δολοφόνων των δικών της ανθρώπων, (ξέρει κι αυτή καλά ποιοι είναι, αλλά δε ζήτησε να αποκαλυφθεί η πραγματική τους  ταυτότητά )  ούτε κατά  εκείνων, που εγκλώβισαν με τα αυθαίρετα κτίσματά τους τα θύματα της πυρκαγιάς.  Αλλά, στράφηκε δικαστικά ΜΟΝΟ  κατά των  Συριζαίων!

Ας  τους μήνυε κι αυτούς. Δε θα είχαμε καμιά αντίρρηση. Αλλά μόνο, αφού πρώτα ζητούσε “την κεφαλήν επί πίνακι”   των πραγματικών υπευθύνων.

Για του λόγου το αληθές, η εν λόγω μήνυσε   συγκεκριμένα    το δήμαρχο  Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη, την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, τον τέως επικεφαλής της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας Ιωάννη Καπάκη, τους τέως αρχηγούς της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη και τον τέως αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, ζητώντας την ποινική τους δίωξη και τιμωρία για όσα δεν έγιναν στις 23 Ιουλίου.

Ντροπή, κυρά μου!  “Βοά το αίμα” των ανθρώπων σου για την  ασέβειά σου.

5. ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΣΤΑ ΟΣΑ ΕΓΙΝΑΝ
Ζουράρις: Απαράδεκτα υπερβολική η υποδοχή τελετής των δύο στρατιωτικών- Τίμησαν την αβλεψία τους

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ και αντιπρόεδρος της Βουλής, Κώστας Ζουράρις/Φωτογραφία: Eurokiniss/Στέλιος Μίσινας

Υπερβολική χαρακτήρισε την τελετή υποδοχής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Κώστας Ζουράρις, εκφράζοντας την αντίθεσή του στα όσα ακολούθησαν της απελευθέρωσης.

Ο κ. Ζουράρις χαρακτήρισε «απαράδεκτη όλη αυτή την υπερβολή», μιλώντας στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

«Ξαναχάσαμε το μέτρο, εμείς οι ιδρυτές του μέτρου. Είναι απαράδεκτο ένας υπουργός (Αμυνας), δύο υφυπουργοί (Εξωτερικών), ο αρχηγός του Στρατού, το πρωθυπουργικό αεροσκάφος και το τιμητικό άγημα του Στρατού, όλοι και όλα να αποδίδουν τιμές στους δύο στρατιωτικούς μας που έκαναν απλώς το οπλιτικό τους καθήκον, αυτό που επιβάλλει η οπλιτική παράδοση του γένους τα τελευταία τρεις χιλιάδες χρόνια. Σύμφωνα μ’ αυτή, οι οπλίτες μας οφείλουν να μπορούν και όταν παύουν να μπορούν.

Δηλαδή, αυτή η “βίπερ Νόρα” απώλεια του μέτρου τι ακριβώς ετίμησε; Την αβλεψία των δύο στρατιωτικών μας; Την απροσεξία τους; Ακόμα και την ατυχία τους ίσως;

Δηλαδή, τι τιμές θα τους είχαμε απονείμει αν είχαν απελευθερώσει τα Κατεχόμενα;… Εμεινε καμία τιμή;

Μέτρο μέτρο, το χάσανε όλοι τους το μέτρο. Βεβαίως, η υποδοχή έπρεπε να είναι τρυφερή, χαρούμενη, συγκινημένη, χωρίς βεβαίως τα “δάκρυα” του πρωθυπουργικού αεροπλάνου».

Επιπρόσθετα, όσον αφορά τις εγχώριες μα και ευρωπαϊκές δηλώσεις για τη στάση που κράτησε η Τουρκία και συγκεκριμένα ο πρόεδρος Ερντογάν ακριβώς εξαιτίας της απελευθερωτικής απόφασης, και εκεί ο κ. Ζουράρις αντιτείνει πως «δεν είναι δυνατόν να λέμε “μπράβο” για την άρση μιας παράλογης και παρανόμου πράξεως, όπως η κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών».

Οσο για το πότε αφέθηκαν ελεύθεροι οι δύο στρατιωτικοί, τόνισε:

«Ο Ερντογάν απέδειξε για μία ακόμη φορά, μέσα στην αυθαιρεσία της τουρκίλας του, το υψηλό πολιτικό του διαμέτρημα, όταν ξαφνικά -σε μια έκρηξη τουρκικού πολιτισμού!- μας έδωσε τους δύο στρατιωτικούς μας κατά την αγρυπνία και τον όρθρο της Παναγιάς μας. Chapeau!».

 

Μανία το έχει αυτός ο άνθρωπος να δίνει μια κλωτσιά και να χύνει το γάλα από την καρδάρα που πριν γέμισε. Θα πει  λογικές κουβέντες και μετά, θυμάται πως  είναι ο  Ζουρ(λ)άρις και θα πετάξει τις παλαβομάρες του.

Σωστά όσα είπε για τις υπερβολές της υποδοχής των αποφυλακισθέντων ,αλλά και τη βλακεία των στρατιωτικών που μπήκαν σε  ξένο έδαφος . Πετάει, όμως,  και  το κουφό του στο τέλος και τα κάνει όλα λίμπα. Για δείτε τί λέει:

“Ο Ερντογάν απέδειξε για μία ακόμη φορά, μέσα στην αυθαιρεσία της τουρκίλας του, το υψηλό πολιτικό του διαμέτρημα, όταν ξαφνικά -σε μια έκρηξη τουρκικού πολιτισμού!- μας έδωσε τους δύο στρατιωτικούς μας κατά την αγρυπνία και τον όρθρο της Παναγιάς μας. Chapeau!».\

 

Τί  τα θέλετε;  Ο ακροδεξιο-αριστερός βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ έχει δυο εαυτούς, που βρίσκονται σε διηνεκή και εξοντωτική  διμάχη.

Μέχρι να βγει η ψυχή του, δεν πρόκειται να αλλάξει ο Ζουράρη(ι)ς. Θα παραμείνει διχασμένη και ελλειμματική προσωπικότητα.