ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΩΣ ΕΚΝΟΜΗ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

 

“….Ο ανιψιός του Κυριάκου Μητσοτάκη, κατέθεσε στις 11 Οκτωβρίου του 2012, στον ανακριτή Σπυρίδωνα Γεωργουλέα. …δεν κατέθεσε κατά του Φλώρου.

Ο Γρηγόρης Δημητριάδης προαναγγέλλει αγωγή κατά Βαξεβάνη -Φωτογραφία: twitter

Η ΝΔ υποστηρίζει επίσης πως ο Δημητριάδης αποχώρησε το 2012 από την Energa. Μα το σκάνδαλο εξελίχθηκε πριν από τον Ιανουάριο του 2012. Την περίοδο εκείνη ο Δημητριάδης ήταν παρών και πρόσφερε τις υπηρεσίες του στο Φλώρο στο πιο κρίσιμο κομμάτι των offshore. Ακόμη και αυτό όμως είναι ψέμα το οποίο καταθέτει και ο Δημητριάδης στον Ανακριτή λέγοντας «η εταιρεία μου συνεργάστηκε με τον όμιλο επιχειρήσεων ENERGA από το 2010 έως τον Ιανουάριο του 2012 οπότε και παραιτήθηκα»

Όπως προκύπτει όμως από το ΓΕΜΗ, ο Γρ. Δημητριάδης είναι μέλος των ΔΣ και άλλων εταιρειών των Φλώρων ως το 2013 . Πρόκειται για τις εταιρείες LINK2U A.E και LINK2U Cretid. Σε μία από αυτές μάλιστα είναι και πρόεδρος. Αντικαθιστά κατά καιρούς στις διοικήσεις την αδελφή του Φλώρου, Καρολίνα Φλώρου.

Το κυριότερο όμως είναι άλλο. Ο Γρ. Δημητριάδης έχει από κοινού με τον Αριστείδη Φλώρο την εταιρεία «ΑΡ ΦΛΩΡΟΣ –ΓΡ. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ Α.Ε» η οποία σήμερα είναι ενεργή μετά από αλλαγή επωνυμίας ως PRIOR.

Σε αυτά όλα δεν έχει απαντήσει ούτε η ΝΔ ούτε ο Δημητριάδης.

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Μαρινακης

Κυριάκος  Μητσοτάκης. Είναι αρχηγός της Ν.Δ. Δηλαδή  της Δεξιάς,  που ανέκαθεν, και σήμερα, συμπεριλαμβάνει ακροδεξιούς , παρακρατικούς, εθνικιστές με κρεμάλες,  εμπρηστές,  βασιλικούς, ακόμα και Χρυσαυγίτες.  Κάποια χρόνια πριν… ευδόκησε να αναδυθούν από  τα σπλάχνα της ό,τι εξώλης και προώλης έβγαλε ποτέ τούτος ο τόπος.    Γερμανοτσολιάδες, Ταγματασφαλίτες, δωσίλογους, Χίτες και Μάυδες.

Ο τύπος που ηγείται της ιστορικά και από σφοδρό ανθελληνισμό διακατεχόμενης παράταξης (στην πράξη), πλην των άλλων εγκλημάτων ,  φιλοδοξεί να γίνει πρωθυπουργός, όπως έγιναν,  άλλωστε, όλοι οι γόνοι των “τζακιών” από τους “πατριάρχες”  Καραμανλή και Παπανδρέου. Τί, να αποτελέσει  αυτός εξαίρεση;

Τούτος ο  διάδοχος ,όμως,  στο  κληρονομικό, κοινοβουλευτικό  σύστημα ,που ενδημεί μόνο  στην Ελλάδα και σε καθεστώτα ,όπως της Β. Κορέας και   της Συρίας, έχει μια ξεχωριστή ιδιότητα πολιτικού που προσομοιάζει σε εκείνη της Μαφίας, άντε, (επιεικέστερα)   της Καμόρα. Το …παλικάρι έχει τελικά   μπλεχτεί  σε τόσες και τέτοιες καθαρά ΠΟΙΝΙΚΕΣ  και  μάλιστα σοβαρότατων διαστάσεων  υποθέσεις,που δύσκολα θα μπορέσει να ξεφύγει.

Να θυμίσουμε δύο. Εκείνη της παροχής  στήριξης  στον υπόδικο  για ναρκεμπορία  εφοπλιστή Β. Μαρινάκη και του συνεργάτη του  συζύγου της αδερφής του Ντόρας και  στην στήριξη επίσης και τη διατήρηση ….οικογενειακών σχέσεων (κατά τη δική του φρασεολογία) με τον υπεύθυνο της δωροδοκίας μιας πλειάδας πολιτικών του κόμματος της Ν.Δ. του περίφημου απατεώνα π. διευθυντή της  Novartis.

Σήμερα πάλι,μαθαίνουμε πως ο ανιψιός της αδερφής του  Κυριάκου Μητσοτάκη, ονόματι  Γρηγόρης Δημητριάδης ,νυν σύμβουλος εξ απορρήτων του αρχηγού της Δεξιάς, ήταν και το… δεξί χέρι του μεγαλοαπατεώνα  Φλώρου, που ήδη βρίσκεται στις φυλακές. Μιλάμε συγκεκριμένα για  το  δικηγόρο των  πέτσινων επιχειρήσεων Φλώρου,    ο οποίος δικηγόρος Δημητριάδης, μάλιστα είχε αναλάβει α.  να στήσει τις offshore.   μέσω των οποίων  γινόταν το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος  του αφεντικού του  και β. να τον φέρει  σε επαφή με  Εγγλέζο δικηγόρο-συνεργάτη μαφιόζων στο Λονδίνο!

Είναι απίστευτα όλα τούτα; Μόνο για τους αδαείς . Η οικογένεια Μητσοτάκη ζούσε ανέκαθεν μέσα στην παρανομία, τη διαπλοκή, τη διαφθορά.  Vivere periculosamente  μια κατάσταση.   Ξεκίνησε με την «Αποστασία», όταν ο  πατήρ και αρχιερέας της διαπλοκής Κων. Μητσοτάκης, με  υπέρογκα για την εποχή,  οικονομικά ανταλλάγματα, έγινε συνεργάτης των ανακτόρων και πούλησε  την υπόθεση της  Δημοκρατίας.  Η κόρη του Ντόρα συνέχισε την τακτική του πατέρα της . Η ίδια, εκτός των άλλων,  και παρά τη συνεχή κάλυψη που της παρέχουν οι  δολοφόνοι,  οφείλει ιστορικά να εξηγήσει  για τη   μυστήρια δολοφονία του συζύγου της Παύλου Μπακογιάννη (εκτέλεση συμβολαίου θανάτου ,που ανέλαβαν οι Ξηρο-Κουφοντίνες), “χάριν” της οποίας, ο μεν Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έγινε πρωθυπουργός,  η δε Ντόρα εκτινάχτηκε στα  κομματικά ύψη δυσθεώρητα  και ήταν για χρόνια  υπ΄αριθ 1    στη Ν.Δ με βλέψεις  ακόμα και στην αρχηγία  του  κόμματος.

Σήμερα πάλι,  ο υιός Κυριάκος, πιστός στις οικογενειακές  παραδόσεις συνεχίζει με …καταπληκτικές επιδόσεις την αισχρή παρανομία , που όμοιά της δε συναντάς ούτε σε μαφιόζους πολιτικούς ,όπως για  παράδειγμα ο πρωθυπουργός σήμερα της Μάλτας. Βεβαίως, αποφυλακίσεις  «βαρόνων των ναρκωτικών» είχαμε και στο παρελθόν στον ίδιο χώρο με άγνωστο το ύψος των οικονομικών ανταλλαγμάτων . Αλλά, να στηρίζεις φανερά και απροκάλυπτα και  με συνεχείς παρεμβάσεις-καταγγελίες, κείμενα στήριξης (επίσημα, κομματικά όλα αυτά)  ένα κατηγορούμενο ως  μεγαλέμπορο ναρκωτικών, ο οποίος, ειρήσθω εν παρόδω,  πέρα από την κατηγορία για μεταφορά τόνων ηρωίνης, θεωρείται και ο εγκέφαλος της δολοφονίας μαρτύρων στην ίδια υπόθεση,  σε μια χώρα με στοιχειώδη   δικαικό πολιτισμό, θα βοούσαν ακόμα και οι πέτρες   και αμφότεροι θα ήταν φυλακή.

Μιλάμε πλέον για απόλυτη πολιτική-κομματική σήψη. Δε γνωρίζουμε πολλές χώρες, παρά μόνο σε αυταρχικά-διεφθαρμένα καθεστώτα, όπως το Ρώσικο του μαφιόζου Βλαντιμίρ Πούτν, να παρατηρείται   τέτοιας φύσης εγκληματική δραστηριότητα,  η οποία παραμένει στο δικαστικό απυρόβλητο, ,όπως  αυτή στην Ελλάδα με πρωταγωνιστή τον αρχηγό μιας μεγάλης παράταξης. Το χειρότερο,   ο ίδιος,  μάλιστα, φιλοδοξεί να κυβερνήσει τη χώρα! Είναι να…τρίβεις τα μάτια σου και να τραβάς τα μαλλιά σου!

Το πρόβλημα, όμως, δεν αφορά αποκλειστικά και μόνο τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Και οι ευθύνες δε βαραίνουν  μόνο το κόμμα της Ν.Δ. Ακόμα μεγαλύτερη ευθύνη έχει ο απλός οπαδός, ο ψηφοφόρος της Δεξιάς. Είναι αυτός που ηθελημένα και εν γνώσει της απίστευτης ηθικής σήψης του αρχηγού της Ν.Δ με την ψήφο του λέει ΝΑΙ στο εμπόριο ναρκωτικών, ΝΑΙ στη διαφθορά, ΝΑΙ στην απάτη. ΝΑΙ  ΣΕ ΟΛΑ τελικά τα σκληρά εγκλήματα.

Κι αυτό είναι και το χειρότερο σε ένα λαό, που   σε ένα  ποσοστό, έστω και μικρό (η Δεξιά ουδέποτε είχε σταθερή κομματική βάση μεγαλύτερη του 25-30% του εκλογικού σώματος)  έχει ψηφοφόρους  ηθικούς αυτουργούς τέτοιων αισχρών εγκλημάτων.    Πώς ένα τέτοιος γονιός θα αντικρύσει αύριο το παιδί του και πώς θα έχει το θράσος να το συμβουλεύσει  να πει όχι στα ναρκωτικά, όχι στην παρανομία, όταν  ο ίδιος  στηρίζει  με τη ψήφο του όχι απλούς,συνήθεις   παράνομους και παραβατικούς,  αλλά εγκληματικές φυσιογνωμίες ολκής, του ειδεχθέστερου  είδους  ;