ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

1. Επικό σχόλιο Σαμαρά από την Καλαμάτα: Γύρισα τα μαγαζιά να βεβαιωθώ ότι όλοι βγήκαν από τα μνημόνια
Επικό σχόλιο Σαμαρά από την Καλαμάτα: Γύρισα τα μαγαζιά να βεβαιωθώ ότι όλοι βγήκαν από τα μνημόνια [βίντεο]

 Θα κουράστηκε ο π. πρωθυπουργός στη γύρα για …ψήφους και από τις  απαντήσεις ,προφανώς όλες ίδιες από τους μαγαζάτορες, επιβεβαίωσε την  υποψία του πως δε βγήκαν από τα μνημόνια.  Αλλά, ο Αντωνάκης, δε φρόντισε να τους χαροποιήσει, ανακοινώνοντας  πως ο ίδιος θα φροντίσει από τις μίζες της Νovartis όλων των εμπλεκομένων,  ένα ποσό να πάει στην Καλαμάτα προς ανακούφιση των μνημονιόπληκτων εμπόρων.

Φαταούλας  ο Αντώνιος. Το πολύ- πολύ, για να τους ψιλιάσει να μην “πηγαίνουνε με το σταυρό στο χέρι”, να τους πέταξε με νόημα, μαζί με την παραπάνω…πανέξυπνη ατάκα και τη σοφή ελληνική παροιμία  “δούλευε να φας και κλέψε να χεις” ( εσύ και τα τρισέγγονά σου,λέμε εμείς).

2. Ο «αρραβώνας ΝΔ – Χρυσής Αυγής» και η κατάπτυστη απάντηση Λαζαρίδη

 

 

Το δήμο Νέστου του νομού Καβάλας επισκέφθηκε ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Χρήστος Μέτιος, προκειμένου να συζητήσει για θέματα που αφορούν το Δήμο

Αυτό που δεν περιλαμβάνεται όμως στην ανακοίνωση του περιφερειάρχη είναι η παρουσία του συμβούλου του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μακάριου Λαζαρίδη, πλάι στον χρυσαυγίτη

από την Καβάλα…» συμπληρώνει δηκτικά και κάνει λόγο για επικίνδυνες πολιτικές πρακτικές από πλευράς Νέας Δημοκρατίας προς άγραν ψήφων στα θολά «νερά» της ακροδεξιάς.

«Αρραβώνας ΝΔ – Χρυσής Αυγής»

«Η κοινή παρουσία του συμβούλου της Χρυσής Αυγής, Αναστάσιου Ναθαναηλίδη, επισημοποιεί τον αρραβώνα των δύο κομμάτων, τουλάχιστον σε επίπεδο περιφέρειας» επισημαίνει στο documentonews.gr ο βουλευτής Καβάλας με το ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μορφίδης, τονίζοντας πως ο κ. Λαζαρίδης είναι στενός συνεργάτης και άνθρωπος του προέδρου της ΝΔ.

Στην ερώτηση αν ο κ. Μέτιος κάλεσε λοιπά μέλη του περιφερειακού συμβουλίου που πρόσκεινται σε άλλες παρατάξει, ο κ. Μορφίδης μας απάντησε πως εξ όσων γνωρίζει δεν προσεκλήθη κανένας άλλων πριν των παρόντων, ασχέτως αν «υπάρχει περιφερειακός σύμβουλος από το δήμο Νέστου που ανήκει στην παράταξη που πρόσκειται στο ΚΙΝΑΛ». «Εδώ δεν καλέστηκαν οι περιφερειάρχες από την Καβάλα…» συμπληρώνει δηκτικά και κάνει λόγο για επικίνδυνες πολιτικές πρακτικές από πλευράς Νέας Δημοκρατίας προς άγραν ψήφων στα θολά «νερά» της ακροδεξιάς.

H X.A, όπως και Ακροδεξιά,  δεν είναι νόθα τέκνα της Δεξιάς. Αντίθετα, είναι και γνήσια κι έχουν, ως εκ τούτου, …κληρονομικά δικαιώματα στην παράταξη.  Οπότε, δικαούνται να επιστρέψουν στον “οίκο τους πατρός” τους.

Να μην ξεχνάμε, άλλωστε,  πως και η Χούντα  παιδί της Δεξιάς ήταν .΄Ασχετο αν αργότερα “εκίνησε την πτέρναν κατά του ευεργέτου”.

Ο  βομβιστής Μιχαλολιάκος που έβαζε τυφλές βόμβες σε σινεμά και πλατείες, γλύτωσε τη φυλακή από τον…Εθνάρχη Κων. Καραμανλή, ο οποίος  γνώριζε πως  ως παιδί της Δεξιάς ο σημερινός αρχηγός της  Χ.Α, θα σημάδευε     την παράταξη με το  στίγμα της τρομοκρατίας. Αλλά, τρομοκράτες είναι μόνο οι αριστεροί!   Γι΄αυτό το λόγο τον απάλλαξε.

3. Ο Ελον Μασκ επιτέθηκε ξανά στον Βρετανό διασώστη στην Ταϊλάνδη: «Είναι βιαστής παιδιών»
Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Ελον Μασκ (Φωτογραφία: ΑΡ)

Λίγες εβδομάδες αφότου ο Έλον Μασκ ζήτησε συγνώμη από τον Βρετανό δύτη, που είχε πρωταγωνιστήσει στη διάσωση των 12 παιδιών από το σπήλαιο στην Ταϊλάνδη και τον οποίο είχε αποκαλέσει «παιδεραστή», επανήλθε με νέες κατηγορίες εναντίον του.

Σε ένα εκρηκτικό email που έστειλε στο Buzzfeed News o Αμερικανός δισεκατομμυριούχος αποκαλεί τον 63χρονο Βέρνον Άνσγουερθ «βιαστή παιδιών» υποστηρίζοντας ότι μετακόμισε στην Ταϊλάνδη για να βρει ένα κορίτσι νύφη.

«Είναι ένας γέρος, μόνος, λευκός τύπος από την Αγγλία που ταξιδεύει προς ή ζει στην Ταϊλάνδη εδώ και 30 – 40 χρόνια, κυρίως στην παραλία Πατάγια, μέχρι που μετακόμισε στο Τσιανγκ Ράι για ένα κορίτσι-νύφη που ήταν τότε 12 ετών. Για έναν λόγο μόνον πάνε στην παραλία Πατάγια. Δεν πάνε για τα σπήλαια, αλλά γιατί εκεί μπορείς να βρεις κάτι άλλο. Το Τσιανγκ Ράι είναι φημισμένο για την σωματεμπορία παιδιών».

Καλά, ο δύτης παιδεραστής ,αν είναι πράγματι έτσι, όπως τα λεει ο  Αμερικανός.  Αλλά ο καταγγέλων Έλον Μασκ,  διαφήμιση κάνει στο Τσιαν Ράι; Να πλακώσουν εκεί όλοι οι πεδιαραστές του κόσμου; Μήπως αυτό επιδιώκει ο τύπος; Αλλιώς, δεν κατανοούμε   αυτή την ανακοίνωση.

Είναι κάποια πράγματα που δε λέγονται δημόσια.  Εκτός αν,  άλλες είναι οι προθέσεις  του δισεκατομμυριούχου.

4.Ο Μακρόν έβαλε υπουργό μια πολιτική πρόσφυγα από τη Ρουμανία
Ο Μακρόν έβαλε υπουργό μια πολιτική πρόσφυγα από τη Ρουμανία [εικόνες]

Δύο υπουργοί παραιτήθηκαν σε διάστημα δέκα ημερών από την κυβέρνηση του Εμανουέλ Μακρόν και αντικαταστάθηκαν με νέα πρόσωπα.

Η νέα υπουργός Αθλητισμού της Γαλλίας είναι μια πρώην πρωταθλήτρια κολύμβησης, η Roxana Maracineanu.

Σε μια συγκινητική τελετή, η ρουμανικής καταγωγής υπουργός ευχαρίστησε «τη Γαλλία και αυτή την τόσο φιλόξενη Δημοκρατία».

Πράγματι, η Roxana Maracineanu δραπέτευσε με την οικογένειά της, το 1984, από την κομουνιστική Ρουμανία, σε ηλικία εννέα ετών. Πρόκειται για μια διάσημη αθλήτρια, 43 ετών, η οποία κέρδισε πολλά μετάλλια. Πολλές φορές πρωταθλήτρια Γαλλίας στην κολύμβηση, έγινε η πρώτη γαλλίδα πρωταθλήτρια κολύμβησης στο Περθ της Αυστραλίας, το 1998 και στη συνέχεια έγινε ολυμπιονίκης στους Αγώνες του Σίδνεϋ.


Μετά το τέλος της αθλητικής της καριέρας, το 2004, η  Roxana Maracineanu  έγινε σύμβουλος σε γαλλικό κανάλι και δημιούργησε εκπαιδευτικές οργανώσεις κολύμβησης για οικογένειες και μητέρες ειδικά.
Το 2010 αναμείχθηκε για πρώτη φορά με τα πολιτικά και ήταν υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με το Σοσιαλιστικό κόμμα. Εξελέγη πρώτη περιφερειακή σύμβουλος το 2017 και ανήκει στην «αριστερή πτέρυγα» του PS.

Βέβαια, δεν περιμέναμε ολόκληρος Γάλλος αστός (και όχι μόνο) ο Μακρόν, να μην είναι και αντικομμουνιστής.   Το παίζει προοδευτικός, αλλά επιλεκτικά  και ακίνδυνα. Παραδείγμα, παλιότερα,  ο τρόπος που αντέδρασε σε γυναίκα πρόσφυγα, όταν  τον πλησίασε για να του ζητήσει πολιτικό άσυλο και πάλι σε ένα εφηβάκι που τον αποκάλεσε Εμανουέλ και έγινε….Τούρκος ο Γάλλος πρόεδρος με τον ασεβή νέο!

Τώρα, ο φρου- φρου και αρώματα  Μακρόν  βάζει επίτηδες υπουργό πολιτισμού  μια Ρουμάνα   από οικογένεια πολιτικών προσφύγων   εποχής Τσαουσέσκου.  Και ο λόγος; Μα,  για να μας θυμίσει πόσο σκληρό καθεστώς ήταν εκείνο το κομμουνιστικό του…δικτάτορα της Ρουμανίας!

Βέβαια,  δεν έκανε υπουργό έναν ΄Ελληνα από τους εκατοντάδες που ζήτησαν πολιτικό άσυλο ή έζησαν φυγάδες στη Γαλλία τα “πέτρινα χρόνια” της Δεξιάς του…Εθνάρχη Καραμανλή .(Δεν είναι τούτος δικτάτορας, μας λένε στην ευρωπαϊκή  Δεξιά,  όπως ο Τσαουσέσκου!). Και μάλιστα, οι περισσότεροι απο αυτούς τους ΄Ελληνες διέπρεψαν στη χώρα του Μακρόν σε όλους τους τομείς και ειδικά στις επιστήμες  και τις τέχνες. Και είναι πολλοί ακόμα ζωντανοί στη χώρα του.

Τί τα θέλετε! Ο αντικομμουνισμός είναι κουσούρι. Ειδικά για τους ανιστόρητους και τους  γαλουχημένους με τα νάματα (διάβαζε “τύφλα”)  της Δεξιάς ιδεοληψίας. ΄Ενας απ΄αυτούς ,είναι και ο Κύριος Πρόεδρος της Γαλλίας  Εμανουέλ Μακρόν.

5.ΠΑΣΧΕΙ ΑΠΟ ΑΛΤΣΧΑΪΜΕΡ
Δύσκολες ώρες για την Ειρήνη Παππά –Τι γράφει για την υγεία της η Ντέπυ Γκολεμά
Η Ειρήνη Παππά -Φωτογραφία αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΥΡΩΝΑ

 

Σήμερα η Ειρήνη Παπά, καθηλωμένη στο κρεβάτι με πάλλευκα μαλλιά είναι 92 ετών. τα γιόρτασε χθες ερήμην της, μια και το μυαλό της έχει από μόνο του διαγράψει την υπέροχη ζωή της. Η Ελληνίδα θεά, Ρωμιά αλλά και Ρωμαία όπως έλεγε, (μια και θεωρούσε τη Ρώμη δεύτερο σπίτι της) που γύρισε το κόσμο έδειξε παντού τις αρχαίες τραγωδίες που τόσο τις άρεσαν, έγινε σταρ του Χόλυγουντ, με δεκάδες βραβεία και υποψηφιότητες, γενναία και περήφανη σαν Ελληνίδα νικήθηκε από μια αρρώστια τη χειρότερη κατά τη γνώμη μου, το Αλτζχάιμερ.

Μια αρρώστια που δεν σου δίνει καν το δικαίωμα των αναμνήσεων της Ζωής σου. να επιλέγεις εσύ καθώς γερνάς, πια σβήνεις, ποιά κρατάς στα βάθη της ψυχής σου. τα θυμούνται οι άλλοι για λογαριασμό σου….. Πόσο όμορφη, πόσο Δωρική, πόσο γενναία, πόσο ταλαντούχα. Σαν αρχαία Ελληνίδα θεά…..», έγραψε η Ντέπη Γκολεμά.

Σιγκινητική ανάρτηση για μια σπουδαία  γυναίκα που όντως υπήρξε ανεπανάληπτη,”ιερό τέρας” στις ερμηνείες   των   ελληνικών τραγωδιών. Και έμοιαζε σε παράστημα και μορφή  με αρχαία ελληνική θεά.  Δωρική μορφή και επιβλητική.

Καλό κουράγιο στους δικούς της. Τουλάχιστον, η ίδια  δεν υποφέρει, αφού δεν έχει επίγνωση της κατάστασής της.