ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

1.ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΝΙΚΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ
Μάτι: Στρατιωτικοί, λιμενικοί & ο 65χρονος καλούνται ως ύποπτοι για εξηγήσεις
Φωτογραφία: Eurokinissi

 

Εξηγήσεις όμως θα δώσουν εκτός από τους 21 εμπλεκόμενους της ποινικής δικαιοσύνης και άλλα 8 πρόσωπα, τα οποία θα λογοδοτήσουν ενώπιον της στρατιωτικής δικαιοσύνης. Μεταξύ των υπόπτων είναι και ο 65χρονος που φέρεται ότι έβαλε την… σπίθα για να ξεκινήσει η πυρκαγιά, από την περιοχή του Νταού Πεντέλης.

Ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς, εκτιμούν αρμόδιες πηγές, αφού μετά την παροχή εξηγήσεων των υπόπτων, οι εισαγγελείς πρέπει να μελετήσουν εκ νέου τηδικογραφία και να αποφασίσουν σε ποιους θα ασκηθεί τελικά ποινική δίωξη. Για όποια πρόσωπα κρίνουν οι αρχές ότι δεν πρέπει να αποδοθεί κατηγορία, η δικογραφία θα μπαίνει στο αρχείο.

 

“Μεταξύ των υπόπτων είναι και ο 65χρονος που φέρεται ότι έβαλε την… σπίθα για να ξεκινήσει η πυρκαγιά, από την περιοχή του Νταού Πεντέλης”.

 Ευρέθη   επιτέλους ο ένοχος! 65χρονος  …αγνώστων λοιπών στοιχείων στο ευρύ κοινό, ως ο αποδιοπομπαίος τράγος των Εβραίων, θα σηκώσει τις αμαρτίες των πραγματικών δραστών για να μη διαταραχθεί η συστημική τάξη!

Με αυτή την εξέλιξη δε θα πρέπει να ντρέπονται μόνο η κυβέρνηση, τα κόμματα, η δικαιοσύνη. Πρώτοι οφείλουν να ντρέπονται κάποιοι συγγενείς των αθώων θυμάτων.Σκυλεύουν και τούτοι, όπως και τα κόμματα, τους νεκρούς τους με την ιδεοληπτική  τύφλα,που τους στερεί την  ελεύθερη ορατότητα.

Αντί να γίνουν ΟΛΟΙ, όσοι είχαν θύματα ανθρώπους τους ,μια γροθιά και να απαιτήσουν εδώ και τώρα  την αποκάλυψη της ταυτότητας  των πραγματικών ενόχων, μηνύουν τη…Δούρου και τον (λαλημένο) Ψινάκη!  Γιατί δε ζήτησαν την “κεφαλήν επί πίνακι” εκείνου που έκαψε τον κόσμο;  Γιατί οι πυροσβέστες ή η πολιτεία, αν αδράνησαν ή δεν ήταν έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τέτοιας έκτασης κακό, να είναι πιο ένοχοι  από το φυσικό δράστη; Μήπως γιατί εκείνος από …αμέλεια έβαλε  τη φωτιά, ενώ πυροσβέστες και λοιποί παράγοντες, λειτούργησαν με δόλο , για να καούν οι άνθρωποι; Τόση παράνοια πιά;

Τα λέμε τόσο καιρό και τόσες φορές. Οι δράστες είναι πολλοί και κατευθυνόμενοι. Είναι αχυράνθρωποι. Η κυβέρνηση το γνωρίζει. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός την άλλη μέρα της συμφοράς από  συναισθηματική φόρτιση πιεσμένος, ξεστόμισε την αλήθεια. “Είναι εμπρησμοί”,είπε”. Ταυτόχρονα σε Κινέτα και Μάτι. ΄Εχουμε τα πρώτα ευρήματα στην Κινέτα. Τουλάχιστον 13 μηχανισμοί, βόμβες μολότοφ που διεσπάρησαν με τα ελαστικά αυτοκινήτων”!

Κι απο εκείνη τη φορά και μετά ούτε μια αναφορά σε εκείνη τη δήλωση.) Ούτε μια δικαιολογία. Μόνο υπονοούμενα και απειλές από την κυβέρνηση,του τύπου…άντε να μην ανοίξουμε το στόμα μας!

  Και οι συγγενείς των θυμάτων γνωρίζουν την αλήθεια. Είμαστε αυτήκοοι μάρτυρες σε συγκέντωση κατοίκων στη Ραφήνα και σε συζητήσεις που κάναμε μαζί τους. “Μας καπέλωσαν οι εθνικισταράδες”, μας είπαν πολλοί. Παίζουν δικά τους παιχνίδια με τους ανθρώπους μας που κάηκαν”.

Εκεί φτάνει η εθνικιστική  τύφλα. Και η καθοδήγηση άνωθεν.Φτύνουν κάποιοι  ακόμα και στις στάχτες των δικών τους ,για να σωθεί και  να μην καθήσει στο εδώλιο η εθνικοφροσύνη . Μια τραγωδία, ένας εξευτελισμός  για την έννοια ΄Ανθρωπος!

(‘ΩΡΑ 14.08)

 

2. Υπουργός Εξωτερικών ο Αλέξης Τσίπρας -Δεκτή η παραίτηση Κοτζιά
Ο Αλέξης Τσίπρας αναλαμβάνει καθήκοντα ΥΠΕΞ / Φωτογραφία: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Είναι οι γνωστές…τρίμπλες στην πολιτική. Και ομολογουμένως έξυπνη κίνηση της κυβέρνησης, που κατάφερε με το σικέ αυτό πόλεμο  ανάμεσα σε ορκισμένους Συριζαίους εχθρούς της…Ακροδεξιάς και τον αρχηγό των ΑΝ.ΕΛ (συνεταίρο τους) Πάνο Καμμένο να  φύγουν τα φώτα της δημοσιότητας από πάνω της ,τώρα που έχουν χοντρύνει τα προβλήματα,ιδιαίτερα εκείνα του σφαγιασμού των συντάξεων.

Δεν πρόκειται, λοιπόν, για πραγματικό πόλεμο. Αυτός θα αρχίσει, είπαμε ,όταν ο Αλέξης Τσίπρας αποφασίσει να σπάσει την ομερτά με τον Κώστα Καραμανλή και να αποκαλύψει τους δολοφόνους των αθώων ανθρώπων στο Μάτι. Αλλιώς,θα ξαναδούμε το στημένο παιχνίδι του καυγά στα συνεταιράκια λίγο πρν τις κελογές. Εδώ θα είμαστε να μας “κράξετε”, αν πέσουμε έξω.

(΄Ωρα 16.22
3.α.Πολάκης: Θα κερδίσουμε τις εκλογές αν βάλουμε κάποιους φυλακή»
Ο Παύλος Πολάκης / Φωτογραφία: Intimenews/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
β.Αδωνις: Ο Τσίπρας δεν μπορεί να πειράξει τον Καμμένο -Προφανώς ο Πάνος ξέρει πολλά
Ο Αδωνις Γεωργιάδης /Φωτογραφία: Εurokinissi

Μιλάνε για το ίδιο πράγμα οι συχνά πυκνά ξιφασκούντες κομματικοί αντίπαλοι. Μόνον που ξεκινάνε από διαφορετικές οπτικές. Η ουσία είναι η ίδια. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει ακόμα αποφασίσει αν θα προχωρήσει στο μεγάλο βήμα,να μην πάρει συναινετικό διαζύγιο από τον Πάνο Καμμένο.

Ο δε Κρητικός υπουργός ξέρει πολύ καλά τί λέει. ΄Ο,τι γράφουμε κι μεις εδώ και πολύ  καιρό. Να σπάσει η ομερτά επιτέλους Κώστα Καραμανλή για τη χρεοκοπία της χώρας. Να πάνε κάποιοι φυλακή.

Αυτή η εξέλιξη θα είναι και κάθαρση στην τραγωδία της χώρας. Η Ελλάδα ανέβηκε (και συνεχίζει) Γολγοθά, δέκα χρόνια τώρα. Και ουδείς τιμωρήθηκε. ΄Εστω και για τα προσχήματα.

΄Ηρθε η ώρα της Νέμεσης. Θα τολμήσει ο Αλέξης Τσίπρας:

 

4.ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΟΤΖΙΑ
Γεννηματά: Το πουλόβερ ξηλώνεται, χέρι-χέρι στον γκρεμό Τσίπρας και Καμμένος
Φώφη Γεννηματά (Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)

 

΄Οσο για τη “θυγατέρα” στο ζήτημα της φτιαχτής αυτής κόντρας στην κυβέρνηση, όπως πάντα, είναι  εκτός τόπου και χρόνου. Και πώς να  μην είναι, όταν τα προσόντα της εξαντλούνται στην καταγωγή της και μόνο από έναν όντως αξιόλογο για την εποχή του πολιτικό; Επειδή όμως η Φώφη  είχε πατέρα ένα Γιώργο Γεννηματά, αυτό από μόνο του δε φτάνει. Να εξηγούμαστε.

(΄Ωρα 20.35)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

,