ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

1.α.ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΧΩΡΙΚΩΝ ΥΔΑΤΩΝ
Ο Τσαβούσογλου επαναφέρει την απειλή του casus belli για τα 12 μίλια
Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου/ Φωτογραφία AP images
β.ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΒΙΑΣ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ»
Η απάντηση του ΥΠΕΞ στην Τουρκία: Νόμιμο και αναφαίρετο δικαίωμα η επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης
Η απάντηση του ΥΠΕΞ στην Τουρκία: Νόμιμο και αναφαίρετο δικαίωμα η επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης

Αφήστε τους τσαμπουκάδες. Τέτοια κάνει και ο δκτάτορας απέναντι. ΄Εχετε δικαίωμα επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης,ΜΟΝΟ σύμφωνα με τις ελληνικές. απόψεις. Το Αιγαίο, όμως, είναι περίεργη ,ιδιόμορφη θάλασσα. Γι’ αυτό και υπάρχουν αποκλίσις από τα διεθνώς αποδεκτά.

“Ανοίγετε τον ασκό του Αιόλου”, αν τολμήσετε προχωρήσετε σε  αυτή την αφροσύνη. Ο τρελαμένος δικτάτορας απέναντι αφορμή περιμένει. Το σίγουρο είναι πως θα απαντήσει.Το πώς είναι άγνωστο.

Η λύση παραμένει η ίδια, όπως τη λέμε χρόνια τώρα. Να προσφύγουν και οι δύο χώρες στο Διεθνές δικαστήριο. Αλλά,  να δεσμευτούν από πριν πως θα τηρήσουντην απόφασή του.΄Οποια κι αν είναι.

 

 

2.Κύμα» συμπαράστασης για 6χρονο -Κάλεσε 32 συμμαθητές στα γενέθλιά του και δεν πήγε κανείς
O 6χρονος Τέντι

 

Ένα εξάχρονο αγόρι από την Αριζόνα των ΗΠΑ έλαβε πολλές θερμές ευχές και ειδικές προσκλήσεις, όταν μια λυπητερή φωτογραφία από τα γενέθλιά του έγινε viral στο Διαδίκτυο.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Τέντι κάλεσε 32 συμμαθητές του σε μία πιτσαρία για να γιορτάσουν τα γενέθλιά του την Κυριακή αλλά… δεν εμφανίστηκε κανείς.
Η μητέρα του Σιλ Ματσίνι έστειλε μια σπαραξικάρδια φωτογραφία στον τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC 15, στην οποία φαίνεται ο Τέντι να κάθεται μόνος του σε ένα τραπέζι γεμάτο πίτσες και αναψυκτικά.

Η Ματσίνι δήλωσε ότι είχαν σταλεί 32 προσκλήσεις προς τους συμμαθητές του Τέντι από το νηπιαγωγείο και τους γονείς τους ώστε να γιορτάσουν μαζί στην πιτσαρία και ότι μάλιστα είχε μιλήσει με κάποιους γονείς την προηγούμενη ημέρα που είπαν ότι θα πήγαιναν. Ωστόσο, δεν εμφανίστηκε κανείς.

Κάλεσε 32 συμμαθητές στα γενέθλιά του για πίτσα και δεν πήγε κανείς Κάλεσε 32 συμμαθητές στα γενέθλιά του για πίτσα και δεν πήγε κανείς

Η viral φωτογραφία προκάλεσε κύμα θερμών ευχών για τα γενέθλια του αγοριού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πολλοί έσπευσαν να εκφράσουν τη στήριξή τους, όπως η Τζάκι Γουάρντ, χρήστης του Facebook, που έγραψε «Χρόνια Πολλά Τέντι! Οι άνθρωποι κάποιες φορές είναι παράξενοι και απερίσκεπτοι. Συμβαίνει, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι εσύ δεν είσαι εξαιρετικός, απλά οι άνθρωποι είναι ανόητοι. Θερμές ευχές, μικρέ!».

«Θερμές ευχές» για τον 6χρονο σε όλο το διαδίκτυο «Θερμές ευχές»

 

Κακά τα ψέματα.΄Οσες ευχές κι αν πάρει ο μικρός Τέντι τώρα, είναι …κατόπιν εορτής .Και η εμπειρία του είναι τραυματική, τρομακτική, μη διαχειρίσιμη πια . Ειδικά με την έκταση που πήρε το θέμα. ΄Ισως δεν αποκτήσει χειρότερη στη ζωή του.

Με το χρόνο θα πρέπει να καταργηθούν όλες αυτές οι τυπικές  γιορτές και τα πανηγύρια  που στην ουσία είναι μια  αφορμή  να εισπράττει  μοναξιά και απόρριψη ο άνθρωπος ,παρά χαρά και αναγνώριση. Οι σχέσεις στην εποχή μας, είναι τυπικές και το χειρότερο  υποκρύπτουν συμφέροντα. Δεν είναι πια  αυθόρμητες και κοινωνικά υγιείς, όπως παλιότερα.

Είναι καλύτερα να πάψουν να υπάρχουν. Ειδικά αυτές οι καθιερωμένες θρησκευτικές,όπως τα Χριστούγεννα . Περισσότερη λύπη σκορπίζουν στους περισσότερους, παρά προσφέρουν χαρούμενες στιγμές ή καλλιεργούν εποικοδομητικές σχέσεις.

 

3.ΣΤΟΝ ΒΥΘΟ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ
Το «καράβι του Οδυσσέα»: Βρέθηκε το παλαιότερο άθικτο ναυάγιο στον κόσμο -Αρχαιοελληνικό πλοίο 2.400 ετών
Το αρχαιότερο ακέραιο ναυάγιο που βρέθηκε ποτέ. Φωτογραφία: Black Sea map

 

Το παλαιότερο ακέραιο ναυάγιο που βρέθηκε ποτέ ανακαλύφθηκε στον βυθό της Μαύρης Θάλασσας και φαίνεται πως έχει παραμείνει άθικτο για περισσότερα από 2.400 χρόνια.

Το πλοίο των 23 μέτρων, που θεωρείται πως είναι αρχαίο ελληνικό, ανακαλύφθηκε με το ιστίο, τα πηδάλια και τα καθίσματα των κωπηλατών να είναι στη θέση τους, σε βάθος πάνω από 2 χιλιόμετρα. Η έλλειψη οξυγόνου σε αυτό το βάθος το διατήρησε, σύμφωνα με τους ερευνητές.

«Το βάζο των Σειρήνων» με το πλοίο του Οδυσσέα που εκτίθεται στο Βρετανικό Μουσείο

Σπουδαίο εύρημα, ομολογουμένως. Πολύ σοβαρή δουλειά κάνουν οι ενάλιοι αρχαιολόγοι τελευταία. Στα δικά μας χρόνια στη σχολή δεν υπήρχε καν ούτε σαν σκέψη  τέτοια ειδκότητα Αλλά, και σήμερα, όπως μαθαίνουμε, η κατάσταση στις αχαιολογικές σχολές δεν είναι καλύτερη.

΄Ωρα,16.37
4.ΟΜΙΛΙΑ ΣΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥΣ
Μητσοτάκης: «Επιχειρούν πραξικόπημα στην Παιδεία -Το άσυλο θα καταργηθεί»
ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΕ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Κατάργηση ασύλου,λοιπόν!”Πονάει δόντι,κόβει κεφάλι”. Αυτή είναι στο εξής η συνταγή του ΄Ελληνα ΄Ορμπαν,έτσι και ενσκήψει στη χώρα η ακροδεξιά χολέρα . Με ισχυρή πυγμή θα επαναφέρει ο επίδοξος “επίγονος”, αν  ποτέ γίνει πρωθυπουργός, τη διασαλευθείσα τάξη και ασφάλεια.

Μπαχαλάκηδες και Ρουβίκωνας είναι εκείνοι που έχουν την ευθύνη γι΄αυτή την εξέλιξη. Φανερά πια,εδώ και καιρό,  “ρίχνουν νερό στο μύλο του Μητσοτάκη” με τις προκλητικές ανοησίες και τις ανίερες συναλλαγές τους, που τις βαπτίζουν…αντίσταση!

Εντολές εκτελούν. Αλλιώς, δεν εξηγείται. Και θα δείτε που αύριο, έτσι και πάρει η Ν.Δ την εξουσία,θα πάνε από μόνοι τους στο σπίτι τους. Το έργο τους θα έχει τελειώσει.

 

5. ΠΑΡΩΝ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας 5.000 μελών του ΚΚΕ κατά του ΝΑΤΟ έξω από το Υπουργείο Εθνικής Αμυνας

Λίγο μετά τις 7.15 το απόγευμα οι διαδηλωτές ξεκίνησαν πορεία διαμαρτυρίας με κατάληξη την πρεσβεία των ΗΠΑ.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μελών του ΚΚΕ κατά του ΝΑΤΟ

Συνηθίσαμε να αποκαλούμε χάριν αστειότητας τους οπαδούς του ΚΚΕ κολλημένους, φυτά και τα συναφή κοσμητικά. Μέγα λάθος .Είναι ανήθικοι. Δεν  τους ταιριάζει  δικαιότερος χαρακτηρισμός.

Κλείνουν τα μάτια στο μέγα έγκλημα,που διαπράχτηκε μετά τη λήξη του 2ου παγκοσμίου πολέμου στη Συρία με  500.000 νεκρούς, εκατομμύρια σακατεμένους και πρόσφυγες.  Φονιάς του λαού της Συρίας ο  δικτάτορας της Ρωσίας με τα όπλα και τους στρατιωτικούς συμβούλους του οποίου ο έτερος όμόλογός του ΄Ασαντ, σφαγίασε έναν ολόκληρο λαό.

Οι  Σταλίνες,όμως, του Περισσού τόσο χρόνια που  άναυδη η ανθρωπότητα παρακολουθεί το έγκλημα της Συρίας,είναι οι μόνοι που αδιαφορούν και επιχαίρουν. Και τολμούν σήμερα να διαδηλώνουν έξω από την πρεσβεία των…φονιάδων των λαών, αλλά από την πρεσβεία του υπόδικου για εγκλήματα κατά της  ανθρωπότητας “Τσάρου”,ούτε διανοούνται να πετάξουν μια καταγγελία. Τόσο ανήθικοι.

΄Οταν,ως οπαδός, αδιαφορείς  για τις εκατόμβες των θυμάτων  (εκατομμύρια αθώοι)του πατερούλη Σάλιν στη  π.Σοβιετική ΄Ενωση και  ερμηνεύεις ειδεχθή και ανήκουστα εγκλήματα ως ιστορική αναγκαιότητα(!), όταν και σήμερα ακόμα ομνύεις στο όνομα ενός αποτρόπαιου εγκληματία ηγέτη, την ίδια στιγμή που  παριστάνεις τον  αντιφά- αντιναζί και αναγορεύεις μόνο τον Χίτλερ σε παρανοϊκό εγκληματία, φαιδρός αποκλείεται να είσαι. Συνειδητά ανήθικος και  βιαστής της ιστορικής αλήθειας ,ναί.

Οπότε, γιατί να απορεί κανείς,όταν διαπιστώνει πως στη συνείδηση ενός οπαδού του ΚΚΕ τα μεν εγκλήματα των Αμερικανών στο Βιετνάμ δεκαετίες μετά είναι βαριά και αποτρόπαια, αλλά τα πρόσφατα, απείρως περισσότερα και ειδεχθέστερα της  (και σήμερα ακόμα)…μητέρας Ρωσίας, απλώς είναι κι αυτά ιστορική αναγκαιότητα! Μιλάμε πια  για συνείδηση λάστιχο ή εντελώς ανύπαρκτη. Και πάντως, μη…κομμουνιστική.

 

“Τρίζουν τα κόκαλα” των παλικαριών του Ιστορικού ΚΚΕ,που έδωσαν τα πάντα σε έναν αγώνα για να γίνει ο κόσμος καλύτερος.Το σημερινό ΚΚΕ δε δικαιούται επ΄ουδενί ιστορικά να διεκδικεί τους αγώνες εκείνων.Κι αν κάτι κληρονόμησε  από ιστορικό ΚΚΕ, είναι μόνο μια σφαγίδα. Με  “ετικέτες” και τσιτάτα, όμως,δεν αλλάζεις τον κόσμο.

΄Ωρα, 21.30