ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

1. ΦΡΟΥΡΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΟΚΤΩ ΠΟΥ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΖΑΕΦ
Αναβρασμός στα Σκόπια: «Προδότες», «αποκεφαλισμοί», αισιόδοξος Ζάεφ
Συλλαλητήριο στα Σκόπια / Φωτογραφία: AP Photo/Boris Grdanoski

 

Στα ίδια σκ@τά κολυμπάνε κι εκεί κι εδώ οι εθνικισταράδς. Ανεγκέφαλοι,αφιονισμένοι,γελοίοι. Αλλά επικίνδυνοι. Εδώ κάψανε   99 αθώους ανθρώπους σε Μάτι και Βουτζά.  Στα Σκόπια τί θα κάνουν: Θα σκοτώσουν, θα βάλουν μπόμπες, θα κάψουν κι εκεί; Είναι  ικανοί γαι όλα.

 

Πέρα από τους φανατικούς να μην ξχνάμε πως τη μεγάλη ευθύνη τη φέρνουν κι εκεί  οι αχυράνθρωποο του δικτάτορα Πούτιν, όπως ο Ιβάν Σαββίδης. Αλλά, κι εκεί κι δώ ,  δεν υπάρχει δικαιοσύνη. Βαλκάνια γαρ.

 

2. Καμμένος σε Τσίπρα: Διώξε τον Κουίκ -Τα αντάρτικα και η επόμενη μέρα στους ΑΝΕΛ
Οι Τέρενς Κουίκ, Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος σε ταξίδι στις ΗΠΑ / Φωτογραφία: Andrea Bonetti / PM Handout / SOOC

Ο ΥΠΕΘΑ σημάδεψε και πυροβόλησε δημοσίως (από το βήμα του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματός του στη Θεσσαλονίκη) τον υφυπουργό Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ, που προέρχεται από τους ΑΝΕΛ.

Γνωστός ο βίος και η πολιτεία του …Κουίκ (άκου όνομα!).Παλάτζας και σαλτιμπάγκος.. Από  κεντροαριστερός που το έπαιζε  παλιά, στα λαγούμια της ακροδεξιάς τώρα. Ε, ναι. ΄Ετσι είναι αυτοί οι τύποι. Δεν έχουν το θεό τους!

Γράφαμε για δαύτον παλιότερα εδώ:

 

         ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ
Αυτός ο ανεκδιήγητος, ακροδεξιός δημοσιογράφος που ακούει στο όνομα Τέρενς Κουίκ, ως γνωστόν δεν έχει “ιερό και όσιο”. Κατ΄αρχήν, δεν έχει καμιά ιδεολογική σταθερότητα,αφού στο παρελθόν …περιδιάβηκε όλες τις πόρτες των ελληνικών κομμάτων, για να καταλήξει σήμερα να γίνει η “καραμούτζα” του άλλου ακροδεξιού Ελληνάρα Καμμένου, ιδρυτή-συντηρητή του κόμματος που σήκωσε την ευκαιριακή σημαία των ασυνάρτητων και υστερικών εθνικιστών. Η ιδιότητα του ιδεολογικού “ανεμόμυλου” ,βέβαια, είναι γεγονός πως σε απαλλάσει από την ευθύνη να έχεις αρχές, συνέπεια, σοβαρότητα και προπαντός στοιχειώδη σεβασμό στους άλλους ,αλλά και αυτο-σεβασμό- συγκράτηση . Εξ ού και η παραπάνω ανακοίνωση, με την οποία, ο άσχετος με την πολιτική και τη διπλωματία δημοσιογράφος, “παίζει εν ου παικτοίς” (π.χ με την ανόητη για εντυπωσιασμό κορώνα «εμείς τη Θράκη δεν την παραδίδουμε»!.Ας είναι. “Τόσο του κόβει,τέτοια τσαμουνάει” που λένε για τους ανόητους στο χωριό μου).
Με αυτή την ευκαιρία ,να καταθέσω μια προσωπική εμπειρία από την ασυνέπεια και την αντιδεοντολογική-αντιεπαγγελματική συμπεριφορά του…ανδρός κατά την περίοδο της επαγγελματικής του…δημοσιογραφικής δραστηριότητας.
΄Ηταν το 1982. Εκείνη τη χρονιά είχε ξεσπάσει “πόλεμος” στο Λονδίνο με τον τ.βασιλιά Κωνσταντίνο,αν θα πάρουν τα παιδιά του ενδεικτικά και απολυτήρια με τους τίτλους τους “πρίγκιπες-διάδοχος” απο το δημόσιο, ελληνικό-αγγλικό σχολείο Hellenic College of London. Νεαρός και ενθουσιώδης εγώ τότε αποσπασμένος από το ελληνικό Υπουργείο Παιδείας εκπαιδευτικός στο περί ου ο λόγος σχολείο ,είχα μαθητές μου τα παιδιά του Κωνσταντίνου Αλεξία,Παύλο και Νικόλαο.
Αλλά, με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, αρχίζει και ο… πόλεμος. Μαζί με άλλους δύο εκπαιδευτικούς του Κολλεγίου, αρνηθήκαμε να δεχτούμε σε σχολικά έγγραφα τους τίτλους των…βασιλοπαίδων, ζητήσαμε να μην επεμβαίνει ο Κωνσταντίνος στις υποθέσεις του ελληνικού δημοσίου σχολείου,να φύγει η ΄Αννα-Μαρία από “ιδρυτικό μέλος του Κολλεγίου, να μην ανανεώνει το ελληνικό προξενείο τα διαβατήρια της “βασιλικής” οικογένειας με τους τίτλους της, να μην παίρνουν οικονομικά…βοηθήματα οι εκπαιδευτικοί του σχολείου (τους δίνανε οι εφοπλιστές και τσεπώνανε οι αναίσθητοι εκπαιδευτικοί στη “ζούλα” κάπου 1000 λίρες τον μήνα, όταν το επιμίσθο εκεί ήταν 350 λίρες!). Ζητούσαμε και άλλα τέτοια αντιβασιλικά και… εξωφρενικά για να τα απαιτείς στο Λονδίνο εκείνη την εποχή που ήταν η σφηκοφωλιά των φιλοβασιλικών εφολιστών και της σκληρής δεξιάς.
Στην Ελλάδα, να γίνεται χαμός με αυτά τα γεγονότα.Να γράφουν οι εφημερίδες για την εξέλιξη του “πολέμου”, ανάμεσα σε μας τους “αντάρτες” και το φιλοβασιλικό κατεστημένο του Λονδίνου. Το ΚΚΕ να έχει σηκώσει πρώτο την παντιέρα στη Βουλή και ο Ριζοσπάτης να μας καλύπτει απροκάλυπτα και δυναμικά. Ο Ανδρέας Παπανδρέου, πρωθυπουργός τότε, να το παίζει “μια στο καρφί και μια στο πέταλο”. Να βγαίνει προς τα έξω με …αντιβασιλική ρομφαία και την ίδια στιγμή να συνεργάζεται με τους φιλοβασιλικούς εφοπλιστές (Λάτση,Πατέρα,Νομικό κ.α) και να έχει δώσει εντολή στο μεν πρόξενο του Λονδίνου να θεωρεί τα διαβατήρια της “οικογένειας με τους “βασιλικούς” τίτλους και στον “χεντ μάστερ” του Κολλεγίου να πάρουν “αθόρυβα” και “διακριτικά” απολυτήρια τα παιδιά του Κωνσταντίνου από το Κολλέγιο με τους τίτλους τους και τη σφαγίδα της ελληνικής δημοκρατίας! “Λογάριαζε χωρίς τον ξενοδόχο”,όμως. Εμείς ,οι αντάρτες εκπαιδευτικοί, του χαλάσαμε τα σχέδια, ξεκινήσαμε πόλεμο,που δεν μπορούσε να τον σταματήσει ,οπότε τα κάναμε όλα “λίμπα” στο Λονδίνο και πήρανε απολυτήρια με σφραγίδα της ελληνικής δημοκρατίας…πάπαλα τα παιδιά του “τέως”.
Στο μεταξύ, μια και δυο κατεβαίνω στην Ελλάδα για ενημέρωση των ΜΜΕ για τα γεγονότα . Τις εφημερίδες ,δηλαδή, γιατί ιδιωτική τηλεόραση δεν υπήρχε και τα “εθνικά” κανάλια, αν και είχαμε μιλήσει και είχαν τραβήξει πλάνα, με εντολή του αρμόδιου υπουργού “έκαναν γαργάρα” και δεν “έπαιξαν” τίποτα. Εμείς τα αυτονόητα ζητούσαμε. Να μας στηρίξει ο “δημοκρατικός” Τύπος και να μάθει ο κόσμος το διπλό παιχνίδι που παίζανε στην Αθήνα η κυβέρνηση με το “βασιλιά”.
Ανάμεσα στις εφημερίδες που έστειλαν δημοσιογράφο για συνέντευξη, ήταν και το ΕΘΝΟΣ. Και ποιον στέλνει λέτε ; Τον…πολύ Τέρενς Κουίκ (ήταν τότε που το έπαιζε… αριστερός το “άτομο” και είχε προσληφθεί στο δημοκρατικό ΕΘΝΟΣ.)
΄Ηρθε, λοιπόν στο σπίτι , καθίσαμε ,μπήκα αμέσως στην κουβέντα για τα γεγονότα, αλλά εκείνος το… “χαβά” του. Εγώ να του λέω τί μας κάνανε οι εφοπλιστές για να μας εξοντώσουν, τί παγίδες μας στήνανε, τί σκοπούς είχανε, κι ελόγου του να πετάει διάφορα χαζά, κάτι κρύα αστεία ,άσχετες κουβέντες, και ….πώς είναι οι γκόμενες στο Λονδίνο, θα καλοπερνάτε Ελληνόπουλά μου,τέτοια παρανοϊκά για εκείνη τη στιγμή, που εγώ καιγόμουνα. Περνούσε η ώρα, με αυτά που έλεγε, διέκοπτε, ξεχνούσα, έχανα τον ειρμό μου, ούτε τα μισά δεν κατάφερα να πω από κείνα που είχα προγραμματίσει.Να με σταματάει, να λέει συνέχεια τις ίδιες εκνευριστικές βλακείες, σαν ανόητος έφηβος. Οπότε, “τα παίρνω κι εγώ κρανίο”, ήμουν και φορτισμένος, στρεσαρισμένος από την “πρέσσα” των γεγονότων,”όξω ρε”,του κάνω. ” Αν είσαι εσύ δημοσιογράφος σοβαρής εφημερίδας, εγώ είμαι ο…πάππας. ΄Αντε ,τράβα από δω,δε δίνω συνέντευξη.Αει στα κομμάτια,κανάγια”.
Για πότε τα μάζεψε ο Τέρενς και κουτρουβάλησε τις σκάλες…Βουή!Σου λέει θα με πλακώσει ο τύπος, λύσσαγα εγώ από το κακό μου,πετάγανε σπίθες τα μάτια μου. Είχα γίνει “Τουρκος” με την ανευθυνότητά του.Κι έτσι, τελείωσε άδοξα εκείνη η συνέντευξη με τον Τέρενς.
Αλλά,την άλλη μέρα ,τί κάνει ο άθλιος; Βάζει το θέμα πρωτοσέλιδο στο ΕΘΝΟΣ, αλλά με εντελώς άσχετα και επινοημένα περιστατικά.Τίποτα για την ουσία. Δικό του παραμύθι είχε γράψει. Διαβάζω, “βγαίνω από τα ρούχα μου”,τηλεφωνώ κι εγώ εξαγριωμενος την ίδια μέρα στον αρχισυντάκτη της εφημερίδας,του λέω τα καθέκαστα,έφριξε ο άθρωπος. “Θα στείλω”, μου λέει, “άλλον να καλύψει το θέμα,να μιλήσετε.Πές μου πότε και πού”.
Δεν προλάβαινα,έφευγα την άλλη μέρα για το “πόστο” μου.Τους έστειλα,όμως με ταχυδρομείο το υλικό για τις περιπέτειές μας με τους “βασιλιάδες” και μια δυνατή διαμαρτυρία και την ίδια εβδομάδα το ΕΘΝΟΣ επανόρθωσε και μας αφιέρωσε μια ολόκληρη στήλη και σε καλή θέση για τον αγώνα μας στο Ελληνικό Κολλέγιο Λονδίνου.
Αυτά περί …ελαφρότητας και ανευθυνότητας του Τέρενς Κουίκ.
(΄Ωρα 15.15)

 

3. ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ
Κεραυνοί Μόσχας: Οι ΗΠΑ έκαναν «βρώμικη χειραγώγηση» στην ΠΓΔΜ -Απειλές, εκβιασμοί, δωροδοκίες
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ -Φωτογραφία: AP Photo/Pavel Golovkin

“Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κφάλα”. Αδίστακτοι και θρασείς οι Ρώσοι. Κατηγορούν τους άλλους για όσα χυδαία  έπραξαν  εκείνοι στο Σκοπιανό.

΄Οταν ο Ρώσος δικτάτορας έχει στο λαιμό του 500.000 νεκρούς και εκατομμύρια πρόσφυγες από τον πόλεμο στη Συρία με τα δικά του όπλα, αυτά που ξεστόμισε η ορντινάτσα  του στο υπουργείο Εξωτερικών, είναι απλά πταίσματα.΄Αλλωστε ,ουδείς πλέον πιστεύει λέξη απ΄όσα  λένε οι  υπόδικοι για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας …ένοικοι  στο  Κρεμλίνο.

 

4.ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΣΕ ΠτΔ ΚΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ
Στη δημοσιότητα οι τέσσερις πρώτοι τόμοι του Φακέλου της Κύπρου
Τα κουτιά με τους φακέλους από την Κύπρο που θα δοθούν στη δημοσιότητα / Φωτογραφία: hellenicparliament.gr

 

Για τη γενοκτονία των Τούρκων που ετοίμαζε στο νησί ο τρελός δικτάτορας Ιωαννίδης που ήταν   η αιτία  της εισβολής , θα γράφουν τίποτα οι…τόμοι;  Απολύτως τίποτα.  Ούτε καν  αναφορά.

Τόσο αντικειμενικοί φάκελοι. Και χρειάστηκαν 44 ολόκληρα χρόνια, για να τους ψειρίσουν και να αφήσουν   να βγουν στη δημοσιότητα όσα ήδη τα γνωρίζαμε από την πρώτη στιγμή.

Αλλά, αυτοί  κάνουν τη δουλειά τους κι εμείς τη δική μας. Η δική τους είναι βρώμικη, ανήθικη, εγκληματική. Εμείς  τραβάμε το δικό μας δρόμο.

΄Ωρα, 21.29