ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

 

1. ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ρήξη με ΕΕ αποφάσισε η Ιταλία -Ούτε βήμα πίσω στον προϋπολογισμό
Ντι Μάιο, Κόντε και Σαλβίνι /Φωτογραφία: AP

 

Ως λαϊκιστές και ακροδεξιοί,είναι και ανεγκέφαλοι. Φυσικά ούτε ίχνος πολτικής σκέψης διαθέτουν. Αλλιώ,ς δεν θα αποτολμούσαν να  διαπράξουν το μέγα έγκλημα της ρήξης με την Ε.Ε. Κι αυτό για έναν απλό και κατανοητό κι από μικρά παιδιά λόγο.

Αν δεν απαντήσει με σκληρά μέτρα η Ε.Ε, διαλύεται εις τα εξ ων συνετέθη. Είχαμε το Brexit , τους τσαμπουκάδες των επίσης ακροδεξιών  κυβερνήσεων της Ουγγαρίας και  της Πολωνίας. ΄Ερχεται η Ιταλία τώρα να προστεθεί στον κατάλογο των…επαναστατών. Η χώρα με δημόσιο χρέος ίσο με 121%  του ΑΕΠ*. Και ως τώρα, τουλάχιστον με την Αγγλία,η Ε.Ε δεν έδειξε πυγμή.

Λογικά, δεν την παίρνει σε καμιά περίπτωση να κάνει πως δε βλέπει πού το πάνε οι λαϊκιατές και γιατί προκαλούν. Η ανοχή εδώ θα σημάνει το θάνατο της Ε.Ε. Δεν υπάρχει τότε πιθανότητα να σταθεί.  Θα διαρραγεί και θα διαλυθεί την ίδια ώρα.

Δεν αποκλείεται πάντως να επιδιώκουν οι Ιταλοί λαϊκιστές αυτή την οριστική ρήξη. Βλέπουν πως δεν μπορούν να ανταποκριθούν ως εξουσία σε όσα ως δημαγωγοί  υπόσχονταν, πριν τις εκλογές. Οπότε, δεν τους απομένει παρά  υποταγή ή ηρωική έξοδος. Επέλεξαν τη ρήξη.

Και  θα έχουν τη δικαιολογία πως η Ε.Ε δεν επέτρεψε να κάνουν πράξη, όσα εκείνοι υποσχέθηκαν. Θα έχουν να λένε πως θα μπορούσαν να τα πραγματοποιήσουν, αν τους άφηναν οι Ευρωαπαίοι.  Και θα παραιτηθούν ως επακόλουθο  ,για να διαλαλούν πως έπεσαν  ηρωικά μαχόμενοι!

΄Εχουμε το προηγούμενο των Ελλήνων Βαρουφάκηδων, Λαφαζάνηδων και λοιπών Ελλήνων λαϊκιστών. Ως τώρα, αυτό, ακριβώς, ισχυρίζονται. Πως έπεσαν, αφού έδωσαν μάχη στην Ευρώπη!

Αναμένεται, λοιπόν. γερό σφοντύλι στους Καραγκιοζάκους που κυβερνούν τη Ιταλία απίο την Ευρώπη. Και θα είναι όλο δικό τους. Και τότε, όσο κι αν φανεί περίεργο,αν δικαιωθεί κάποιος, θα είναι ο…Αλέξης Τσίπρας. Δεν ακολούθησε το δρόμο των Ιταλών και γλιτώσαμε τη σφαλιάρα. Οι Ιταλοί δεν τη γλιτώνουν με τίποτα.  Εδώ θα είμαστε.

 

*Η Ελλάδα έχει δημόσιο χρέος ίσο με 166% του ΑΕΠ, η Ιταλία 121%, η Ιρλανδία 109%, η Πορτογαλία 106% και οι ΗΠΑ 101%, ενώ ποσοστό χαμηλότερο του 100% έχουν η Γαλλία (87%), η Γερμανία (83%) και η Ισπανία (67%). (ΒΒC)

 

2. Πώς οι φόροι γονάτισαν τα νοικοκυριά -312.000 στη μαύρη λίστα για χρέη έως 500€

Ματωμένο» είναι και το φετινό υπερπλεόνασμα, καθώς όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΑΑΔΕ και την επεξεργασία τους από το Γραφείο Προϋπολογισμού στη Βουλή, με τη συμπλήρωση του 9μήνου πάνω από 312.000 φορολογούμενοι δεν μπόρεσαν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις του φόρου εισοδήματος και του ΕΝΦΙΑ.

Τζαμπατζήδες και φοροκλέφτες είναι.΄Οχι πως αδυνατούν  να πληρώσουν 500 ευρώ χρέη στην εφορία.  Η γνωστή ελληνική νοοτροπία, να κλέψουν από το κράτος ,έστω και ένα ευρώ. Δεν έχει φορολογική συνείδηση ο ΄Ελληνας, χρόνια τώρα. Ο Σουηδός μου έλεγε και τον χαιρόμουνα. “Μου αρέσει να πληρώνω τους φόρους μου”!

Τα 500 ευρώ θα μπορούσε ο Ελληνας κλεφτάκος να  τα κάνει διακανονσιμό σε 12 δόσεις.  Να κόψει από το φαγητό του,τους καφέδες και τα τσιγάρα του  40 ευρώ το μήνα και να ξεχρεωθεί. Αλλά, απατεωνίσκος  και ζήτουλας μια ζωή.

 

Μήπως εμείς παίρνουμε περισσότερα από  αυτούς τους τζαμπατζήδες ή έχουμε λεφτά στο “στρώμα”; ΄Ολοι στην ίδια κατάσταση είμαστε.΄Ομως όσοι έχουμε συνείδηση, κόβουμε απ΄αλλού, προτιμάμε να μη φάμε, για να είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας. Κι ας αφήσουν τα μικρά λαμόγια τις δικαιολογίες. Δεν πείθουν ούτε καν τους όμοιους τους.

΄Ωρα 12.30

 

3. Σημίτης: Ευπρόσδεκτη η έρευνα στους λογαριασμούς μου, δεν έχω τίποτα να κρύψω

Ανοίγουν τους λογαριασμούς Σημίτη-Χρυσοχοΐδη 

Οπως αναφέρει δημοσίευμα των Νέων η Δικαιοσύνη προχώρησε στο άνοιγμα των λογαριασμών του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη στις ελληνικές τράπεζες, κορυφώνοντας την επιχείρηση -όπως ερμηνεύουν πολιτικοί αναλυτές- σκανδαλολογίας.

Σύμφωνα με επίσημο έγγραφο της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες που παρουσιάζουν τα «Νέα», διατάχθηκε το άνοιγμα των λογαριασμών σε 5 ελληνικές τράπεζες του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, της συζύγου του Δάφνης Σημίτη, του αδελφού του Σπύρου, καθώς και του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, υπουργού Δημόσιας Τάξης την περίοδο 2001-2003, αλλά και του Βαγγέλη Μαλέσιου, υφυπουργού στο ίδιο υπουργείο.

Ο κατάλογος των 7 προσώπων για τους οποίους η Αρχή ζητά να ανοίξουν οι λογαριασμοί συμπληρώνεται από τη σύζυγο του Βαγγέλη Μελέσιου, Διαμαντούλα, και τον Λουκά Ρωμανό, μεσάζοντα οπλικών συστημάτων.

Το έγγραφο φέρει ημερομηνία 30/10/2018 και εικάζεται ότι συνδέεται με την υπόθεση του συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, του γνωστού C4i.

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης- φωτογραφία Γ. Κονταρίνης, eurokinissi

Οι δικαστές και οι εισαγγελείς  δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να έχουν ηθικό εξοπλισμό   πληρέστερο του ιστορικού.  Ο δικαστής  δεν είναι ιστορικός και ας  επαγγέλλεται   έργο κρίσης.

Η κρίση τους είναι  θνησιγενής και ευμετάβολη.Υποκείμενη  σε όλες τις παθογένειες ανθρώπου, ευάλωτου σε  “πειρασμούς” και συναισθήματα. Επί πλέον ο δικαστής  πληρώνεται για να κάνει τη  δουλειά που κάνει.  Σε αντίθεση με το έργο του ανεξάρτητου ιστορικού, ο οποίος δεν έχει ουδεμία επαγγελματική ή άλλη εξάρτηση από πρόσωπα και θεσμούς  και  η κρίση του οποίου έχει πυρήνα  της αποκλειστικά την αλήθεια , την αντικειμενικότητα και την έλλειψη συναισθηματισμού.

Για τον Κώστα Σημίτη η ιστορία έχει αποφανθεί.Και μάλιστα τελεσίδικα. Δεν περιμένει από τους εισαγγελείς  με τις ποικίλες σκοπιμότητες που υπηρετούν και τις εξαρτήσεις που τους δεσμεύουν, να αποφασίσει για το έργο και την προσωπικότητα του Κώστα Σημίτη. Ο π. πρωθυπουργός δεν είναι ούτε Ανδρέας Παπανδρέου ούτε Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.Και οι δύο ενέδωσαν στις σειρήνες της διαφθοράς και του  Μαμωνά. Ο Κώστας  Σημίτης όχι.

Πέρα  απ΄αυτό, είναι ο άνθρωπος που στην κυριολερξία έσωσε τη χώρα με την απόφαση, έστω και πρώιμα-βιαστικα, να βάλει  στη ευρωζώνη την Ψωροκόασταινα. Το αποτέλεσμα έκρινε αυτή την επιλογή. Αν η χώρα δεν ήταν  στην ομπρέλα του  ευρώ την περίδο της κρίσης,  σήμερα θα είχε καταντήσει Βενεζουέλα.

Κώστας Σημίτης τετελεσεμένα και Αλέξης Τσίπρας (υπό …προθεσμία,αφού “ουδένα  προ του τέλους μακάριζε”) κρίνονται από την Ιστορία ως οι αξιότεροι πρωθυπουργοί της Μεταπολίτευσης. Και πάνω σ΄αυτό η ίδια η   επιστήμη  της πολτικής έχει δεχτεί  πως  η “πολιτική κρίνεται εκ του αποτελέσματος” και μόνο.

΄Ωρα 15.53