ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

α.Στα σκαλιά του Πολυτεχνείου –σύμβολο πια της Δημοκρατίας- ένα χρόνο μετά, ακούστηκαν ξανά τα τραγούδια της φωτιάς, που είχαν δώσει παλμό στους αγώνες της αντιδικτατορικής νεολαίας.

Ο χώρος του Πολυτεχνείου πλημμυρισμένος από κόσμοΟ χώρος του Πολυτεχνείου πλημμυρισμένος από κόσμοΦοιτητές που έναν χρόνο πριν βρίσκονταν εκεί και άλλοι που συνέδραμαν τον αγώνα βρέθηκαν εκεί ένα χρόνο μετά, με ένα λουλούδι στο χέριΦοιτητές που έναν χρόνο πριν βρίσκονταν εκεί και άλλοι που συνέδραμαν τον αγώνα βρέθηκαν εκεί ένα χρόνο μετά, με ένα λουλούδι στο χέρι.

β.ΚΟΡΥΦΩΝΟΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ανθρωποι κάθε ηλικίας στο Πολυτεχνείο -Παρά τον κακό καιρό
Από νωρίς το πρωί ο κόσμος προσέρχεται στο Πολυτεχνείο/ Φωτογραφία: EUROKINISSI- ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

 

β. ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΧΘΟΥΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ
Πολυτεχνείο: Κλείνουν σταθμοί του μετρό και δρόμοι -Γεμίζει η Αθήνα με 5.000 αστυνομικούς
Πολυτεχνείο: Κλείνουν σταθμοί του μετρό και δρόμοι -Γεμίζει η Αθήνα με 5.000 αστυνομικούς

 

Τέτοια κινητοποίηση για 100 μπαχαλάκηδες και άλλους τόσους χρυσαυγίτες που χρόνια τώρα κουκουλώνουν τα κεφάλια τους και τα κάνουν λίμπα  τέτοια ημέρα; Μεγάλη τους τιμή!

Το Πολυτεχνείο, όπως το ζήσαμε εμείς, δεν είχε την παραμικρή κομματική, ούτε καν ιδεολογική ταυτότητα.΄Ηταν μια φοιτητική κινητοποίηση, αυθόρμητη, νεανική,  με φοιτητικά αιτήματα, η οποία στη συνέχεια εξελίχτηκε σε εξέγερση . Συμμετείχε μεγάλος αριθμός φοιτητών και πολιτών και ήταν τότε που αυτή η διαμαρτυρία πήρε και πολιτική χρειά. Λαϊκή εξέγερση  ενάντια στη Χούντα.

Τα κόμματα προσπάθησαν να καπελώσουν τη δυναμική αυτή, έστω και περιορισμένη, λαϊκή συμμετοχή και οργή, αλλά δεν τα κατάφεραν,επειδή ακριβώς η εξέγερση  του Πολυτεχνείου δεν είχε αφεντικά και ινστρούχτορες. Και επί λόγου τιμής, ο γράφων ως  ενεργά συμμετέχων   στα δρώμενα εκείνων των ημερών   και ως εκ τούτου αυτόπτης και αυτήκοος μάρτυρας σε εκείνα τα γεγονότα,γνωρίζω πως  αν οι τότε μπαχαλάκηδες τολμούσαν να κάνουν αυτές τις  παλικαριές  που οι σημερινοί χρεώνονται σε κάθε επέτειο, αν μη τί άλλο,  θα είχαν φάει πολύ ξύλο από τους ίδιους τους εξεγερμένους φοιτητές.

Ας σταματήσουν, λοιπόν,  να μονοπωλούν το Πολυτεχνείο το αληταριό, οι μπαχαλάκηδες και οι Χούλιγκαν. Το οφείλουν, τουλάχιστον, στους νεκρούς εκείνων των ημερών. Αλλα, είναι φανερο πως δεν τους σέβονται.

__________________________________________________________________

 

1.ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ
Ο Τσίπρας προχωράει με νόμο μέχρι τον Γενάρη: Εξω από το μισθολόγιο του δημοσίου οι ιερείς

Ο Αλέξης Τσίπρας/ Φωτογραφία: EUROKINISSI- ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
Ιστορική απόφαση! Αλέξη Τσίπρα, γράφεις Ιστορία. Προχώρησε έτσι. Ούτως  ή άλλως, χαμένος κομματικά δεν είσαι. Το παπαδαριό δε σε ψηφίζει.Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ/ Φωτογραφία: EUROKINISSI

Πέρα απ αυτό , είναι   μια πραγματική επαναστατική πράξη η απομάκρυνση  του κλήρου από το δημόσιο, που  κανένας ΄Ελληνας πολιτικός  δε τόλμησε  ως τώρα.  Πολλοί το ήθελαν,ουδείς είχε τα κότσια. Για τούτο λέμε πως γράφεις με “χρυσά γράμματα” το ονομά  σου στις δέλτους τις Ιστορίας.

 

2. «ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΩ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ»
Σαμαράς: Θα κάτσω στο σκαμνί όλους τους σκευωρούς -Τσίπρας, Καμμένος, Παπαγγελόπουλος, Πολάκης δεν θα γλιτώσουν
Ο Αντώνης Σαμαράς/ Φωτογραφία: EUROKINISSI- ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Αντωνάκη, πες αλεύρι. Το …Εφ Μπι ΄Αι σε γυρεύει. Λένε επίσης πως  κάποιο “βαρύ” όνομα από τη Novartis πείστηκε να κελαηδήσει, με αντάλλαγμα να γλυτώσει τη φυλακή.

Οπότε, ποιος θα πάει ποιον μέχρι τέλους? Και λαμόγιο και θρασύς ο π. Πρωθυπουργός.

 

3. ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΜΕΝΗ ΑΠΟ  ΚΛΟΥΒΕΣ Η ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ

 

Κλούβες της αστυνομίας έχουν περικυκλώσει το κτίριο της αμερικάνικης πρεσβείας, ενώ αστυνομικοί βρίσκονται σε ετοιμότητα για την καθιερωμένη πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ.Η δικτατορία του 67 έχει…άρωμα αμερικανικό. Το πιθανότερο. Πολλά συγκλίνουν στην ιστορική αυτή διαπίστωση.

Πάντως, δεν πρέπει να ξεχνάμε την αμερικανική συμβολή αργότερα στη ματαίωση της γενοκτονίας των Τούρκων της Κύπρου από τον παρανοικό δικτάτορα Ιωαννίδη. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως υπάρχει συμψηφισμός  με τον αμερικάνικο…δάχτυλο στην εγκαθίδρυση της δικτατορίας των συνταγματαρχών. Απλώς,να μην το κάνουμε σαν μερικούς, που έχουν ακοή οξεία  από το ένα αυτί και είναι…θεόκουφοι από το άλλο.

Ωρα,17.00