ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

 

1. «Πεθαίνει» η Συμφωνία Εκκλησίας-Κράτους -Εμμένουν στο δημόσιο οι ιερείς
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας / Φωτογραφία: Intimenews

 

Δε χρειάζεται να λέμε 1000 φορές πως το παπαδαριό λατρεύει το Μαμωνά. Ποιο θεό και ποιο χριστό. Το χρήμα προσκυνάει. Και τώρα που  κατάλαβαν  πως δε θα έχουν πια πρόσβαση στο δημόσιο  κορβανά, λυσσάξανε. Ξεβρακωθήκανε εντελώς.

Και θέλουν οι πανάθλιοι “και την πίτα σωστή και το σκύλο χορτάτο”.Η εκκλησιαστική περιουσία να μένει εκεί απείραχτη, τάχα για να εκτελούν το …φιλανθρωπικό τους έργο,που είναι για το θεαθήναι, βέβαια. Για τα μάτια του κόσμου.  Και θέλουν  παράλληλα  τον “πατερούλη” κράτος. Να πιαστούν κι απο εκεί. Δίπορτο. Τόσο αισχροί.

Η κυβέρνηση να κρατήσει σταθερή πορεία. ΄Εξω από το δημόσιο οι παππάδες. Αν θέλουν να είναι κλήρος, να έχουν εκκλησιές και δικό του βιλαέτι,  να πληρώνονται από  το δικό τους ταμείο. Πάμπλουτη  είναι η εκκλησία. Από παντού τα παίρνει. Μόνο οι κληρονομιές των αφελών την  κατατάσσουν στη λίστα  των ..εκατομμυριούχων.

Ούτε βήμα πίσω. Χωρισμός εκκλησίας κράτους εδώ και τώρα.

2. Brexit: Μαζεύτηκαν οι υπογραφές για την πρόταση μομφής κατά της Τερέζα Μέι
Η Τερέζα Μέι / Φωτογραφία/ΑΡ

 

Θα γίνει το…έλα να δεις. Το πιθανότερο σενάριο είναι να πέφτει η μια κυβέρνηση μετά την  άλλη.

Οπότε, λογικά, θα πρέπει να πάνε σε εκλογές.Αυτό σημαίνει θριαμβευτική νίκη των ευρωπαϊκών δυνάμεων,νέο δημοψήφισμα και επιστροφή της …γηραιάς κυρίας στο αχοντικό της.

Μια ευχή.΄Αντε, μαζί με…  καλή Ευρώπη και καλό…ευρώ. Πάουντς με  μόστρα τη βασίλισα είναι, πώς να το κάνουμε, και αναγουλιαστικό,πέρα από  αναχρονιστικό. Ο κόσμος πάει μπροστά,δε γυρίζει σε βασιλιάδες και πρίγκιπες. Τελειώσαν αυτά τα παραμύθια,που ούτε μικρά παιδά τα ακούνε πια.

Ώρα, 17.30

 

3. ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΙΣ ΔΙΜΕΡΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΑΝΑΨΕ Ο ΠΡΩΗΝ ΥΠΕΞ
Κοτζιάς: Ο Ελληνικός στρατός δεν αναγνωρίζει τα σύνορα με την Αλβανία -Μέτα: Ελπίζω ότι είναι fake news
Ο Νίκος Κοτζιάς (αριστερά) και ο Αλβανός πρόεδρος Ιλίρ Μέτα (δεξιά) -Φωτογραφία αρχείου: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Είναι κουβέντες τώρα αυτές σοβαρού ανθρώπου και μάλιστα π.ΥΠΕΞ: Λέγονται τέτοια πράγματα;

Κι από την άλλη,ποιος είναι ο στρατός που δέχεται ο Κοτζιάς ότι μπορεί να έχει αυτόνομη και  διαφορετική -ξεχωριστή γνώμη από εκείνη της συντεταγμένης πολιτείας; ΄Εχει καμιά ιδιαιτερότητα ο θεσμός του στρατού στην Ελλάδα και δεν τη γνωρίζουμε;

Ο στρατός αποφασίζει  για το αν θα τηρηθούν ή αναγνωριστούν οι συνθήκες, τα πρωτόκολλα ,ό,τι καθόρισε και καθορίζει τα σύνορα της χώρας; ΄Οχι η πολιτκή ηγεσία; Είναι υπεράνω ο στρατός,οπότε κατά την κρίση και τη βούλησή του μπορεί να καταργήσει ακόμα και το Σύνταγμα για το…καλό της χώρας,όπως το εννοούν οι καραβανάδες;

Κοτζιά,πέρα από αμετροεπής, αποδεικνύεσαι και πολιτικά ανώριμος. Ντροπή να λέγονται τέτοια από π.ΥΠΕΞ. “Τρίβουν τα χέρια” τους οι Μιχαλολιάκοι.

΄Ωρα, 21.30