ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Το καθηλωτικό βίντεο της NASA για τα 60 χρόνια από την ίδρυσή της
Από την αποστολή Apollo 11, της NASA, στη Σελήνη / Φωτογραφία: history.nasa.gov

Με ένα εμβληματικό βίντεο, το οποίο περιλαμβάνει ιστορικές εικόνες από τα τέλη της δεκαετίας του 1950, η NASA γιορτάζει τη συμπλήρωση 60 ετών, από την ίδρυσή της.

Εξι δεκαετίες γεμάτες αγωνία, ελπίδες και μόχθο, αλλά και με ανθρώπινες απώλειες, με σκοπό την εξερεύνηση του διαστήματος, την κατάκτηση του αγνώστου, τη βελτίωση των συνθηκών ζωής, στην «πατρίδα» των ανθρώπων, τη Γη. Το βίντεο, που κάθε ώρα συγκεντρώνει δεκάδες χιλιάδες «κλικ», συνοδεύεται από τη φωνή του γνωστού αφηγητή – παρουσιαστή Mike Rowe

 

http://www.kathimerini.gr/996531/article/epikairothta/episthmh/to-vinteo-ths-nasa-gia-ta-60-xronia-leitoyrgias-ths

 

Εν αναμονή και …επί ποδός. Σύντομα θα έρθει ΕΚΕΙΝΗ,  Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΡΑ!

________________________________________________________________________

 

1. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ Α. ΠΑΓΟ
Μαξίμου κατά Κινήματος Αλλαγής: «Συκοφαντείτε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας -Γιατί σιωπά η ΝΔ;»
Φωτογραφία αρχείου: Intimenews

 

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα το μεσημέρι, την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου επισκέφθηκαν βουλευτές του ΚΙΝΑΛ καταθέτοντας αναφορά με αφορμή το βούλευμα του C4I του έργου δηλαδή για την ασφάλεια των ολυμπιακών αγώνων.

Η αντιπροσωπεία των βουλευτών ζήτησε απαντήσεις σχετικά με την πορεία της υπόθεσης του C4i καθώς όπως λένε, δεν έφτασε πότε στη Βουλή.

Με το επίμαχο βούλευμα (1732/2018) παραπέμπονται σε δίκη 18 κατηγορούμενοι ωστόσο όπως αναφέρουν σε αυτό διαπιστώνεται ότι 3 υπουργοί της Κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή (Προκόπης Παυλόπουλος, Χρήστος Μαρκογιαννάκης και Βύρων Πολύδωρας), ζημίωσαν το ελληνικό δημόσιο σε ποσό που υπερβαίνει τα 147.000.000 ευρώ.

Η ανάμειξη των τριών τότε υπουργών της κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή, προκλήθηκε από αναφορά που κατέθεσαν χθες στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Δημητρίου, πέντε βουλευτές του ΚΙΝ.ΑΛ, με το οποίο ζητούν απαντήσεις σχετικά με την πορεία του βουλεύματος που δεν έφτασε ποτέ στην Βουλή, και ερωτούν γιατί με το επίμαχο βούλευμα (1732/2918) ενώ παραπέμπονται 18 κατηγορούμενοι, δεν παραπέμπονται και οι τρεις υπουργοί της τότε κυβέρνησης Καραμανλή, οι οποίο επίσης αναφέρονται στο ίδιο αυτό βούλευμα, ως υπεύθυνοι για ζημιά 147.000.000 ευρώ στο ελληνικό δημόσιο!

Και… «ξεχασιάρης» μάρτυρας!

Η όλη υπόθεση περιπλέχθηκε ακόμη περισσότερο από την χθεσινή αποκάλυψη ότι πριν ένα μήνα, εμφανίστηκε αυτοβούλως στον ειδικό εφέτη ανακριτή κ. Δημήτρη Ορφανίδη, ο οποίος χειρίζεται… εδώ και ένα χρόνο την υπόθεση της ανάθεσης του C4-I  στην αμερικανική Saic το… 2003 (πριν 15 χρόνια!), ένα μάρτυρας (αγνώστων στοιχείων, επί του παρόντος) και φέρεται να κατέθεσε στο εισαγγελέα, στοιχεία για μίζες που είχε πάρει για την συγκεκριμένη υπόθεση υπουργός της κυβέρνησης Σημίτη, ο οποίος ήταν και μέλος του ΚΥΣΕΑ!

Παυλόπουλος. Πολύδωρας , Μαρκογιαννάκης, καθώς  και  άλλα πρωτοκλασάτα μέλη της κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή, όπως άπειρες φορές έχουμε εδώ αναλύσει και καταγγείλει,ομού με τον π.πρωθυπουργό, έχουν διαπράξει έγκλημα “εσχάτης προδοσίας”, σύμφωνα με το Σύνταγμα . Χρεοκόπησαν τη χώρα, αφού διπλασίασαν το χρέος και έφτασαν το έλλειμμα στο 15.8%! Πρωτοφανές φαινόμενο για τα ελληνικά δεδομένα. Δεν πήγαν φυλακή, βέβαια,  γιατί ακόμα ισχύει η περίφημη “ομερτά” Αλέξη Τσίπρα-Κώστα Καραμανλή, όπως επανειλημμένα γράφουμε εδώ.

Οι 3 αυτοί παραπάνω π. υπουργοί με άλλους 18  κατηγορούνται επίσης για ζημιά  147 εκατομμυρίων ευρώ στη γνωστή  υπόθεση  του C4-Ι. Και  15 ολόκληρα χρόνια τώρα, μένουν άπαντες ατιμώρητοι.

΄Οπως ακριβώς έγινε ,και  με την  υπόθεση των…ανισόρροπων  γερμανικών υποβρυχίων επί εποχής ΄Ακη Τσοχατζόπουλου στην υποία ,εκτός των άλλων, εμπλέκονται και 7 αξιωματικοί ( ο ένας πέθανε) ,οι οποίοι  χρηματίστηκαν τότε με 200.000 ευρώ  έκαστος (μάλιστα, μαθαίνουμε πως κάποιος απ΄αυτούς έχει επιστρέψει καιρό τώρα τη μίζα). Ουδείς,όμως, από τους συγκεκριμένους αξιωματικούς δικάστηκε μέχρι σήμερα. Φορτώθηκε ο Τσοχατζόπουλος τα αμαρτήματα όλων και …ούτε γάτα ούτε ζημια. ΄Ιδια εξέλιξη, δηλαδή,  με  την υπόθεση  της  διαφθοράς  στο έργο  για την ασφάλεια των ολυμπιακών αγώνων. Και εδώ, μπορεί να πάει κάποιος φυλακή,αλλά σε καμιά περίπτωση το σύνολο των ενόχων ή πρωτοκλασάτα ονόματα.

Αλλά, ο κατάλογος της διαφθοράς και της ατιμωρησίας  δε σταματάει εδώ. Αν κάποιος σοβαρός ερευνητής (όχι ασφαλώς δημοσιογράφος) ασχοληθεί κάποτε εκτενώς με υποθέσεις διαφθοράς   των   ΥΠΕΑ και των παρατρεχάμενών τους σε όλες τις κυβερνήσεις της Μεταπολίτευσης, θα τρίβουν τα μάτια τους και οι σημερινές και οι κατοπινές γενιές Ελλήνων και Ευρωπαίων για το όργιο διαφοράς όλα αυτά τα χρόνια.

Ο ελληνικός λαός αυτή την ώρα δε γνωρίζει  παρά ελάχιστα επεισόδια από  όλο το “έργο” της διαπλοκής και της διαφθοράς στο Υπουρείο Εθνικής ΄Αμυνας. Και όχι τόσο στις υποθέσεις δωροδοκιών, της γνωστής μίζας, αλλά στα λεγόμενα  “αντισταθμιστικά οφέλη” (offsets). Εκεί,να δει κανείς τί αισχρά παιχνίδια παίζονται. Για τα άλλα, τα «παραγωγικά» λεγόμενα υπουργεία κι εκεί,βέβαια, έχουμε φοβερή δυσωδία σκανδάλων. Αλλά, η μπόχα της διαφθοράς του ΥΠΕΑ,δεν έχει όμοιά της.

 Εκεί,να δει κανείς τί αισχρά παιχνίδια παίζονται.  Για τα άλλα, τα  “παραγωγικα” λεγόμενα υπουργεία κι εκεί,βέβαια,  έχουμε φοβερή δυσωδία σκανδάλων. Αλλά, η μπόχα της διαφθοράς του ΥΠΕΑ,δεν έχει όμοιά της.

Να, μια ακόμα υπόθεση,που  φέρνουμε στο φως από όλο εκείνο τον οχετό που περιγράψαμε  στο συγκεκριμένο υπουργείο:

Στις 24/1/2000 υπογράφτηκε η σύμβαση 005Β/00 μεταξύ ΠΔΕ και Ουκρανικής εταιρείας για την προμήθεια δύο ΠΤΜ (ΙΘΑΚΗ  και ΚΕΡΚΥΡΑ). Το πρώτο πλοίο έφτασε στην Ελλάδα στις 17/2/01. Το δεύτερο  (ΚΕΡΚΥΡΑ)  θα παραδινόταν  στις 24 Μάρτη 2001. Και το  κόστος του ανερχόταν  σε 30 .000.000 δολάρια με προκαταβολή 12 εκατομμύρια USD. Το εν λόγω πλοίο ,όμως, δεν παρελήφθη, γιατί εμφανίστηκαν  προβλήματα στις δοκιμές των οπλικών συστημάτων και ρωγμές στο σκάφος,που αυξάνονταν μετά από κάθε πλου.

Τελικά, μετά από μαραθώνιες  διαβουλεύσεις των αρμόδιων και του Ουκρανού πρέσβη, το πλοίο δεν παρελήφθη από την Ελλάδα ποτέ . Αλλά, όμως,  τα 12 εκατομμύρια που είχαν εισπράξει οι Ουκρανοί για να παραδώσουν το ΚΕΡΚΥΡΑ και δεν το παρέδωσαν,  ΔΕ ΤΑ ΖΗΤΗΣΕ ΚΑΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ μέχρι σήμερα να επιστραφούν! Απίστευτο αλλά αληθινό . Σχεδόν 18 ολόκληρα χρόνια, σε τί ποσό θα φτάνουν με τους τόκους υπερημερίας τα αζήτητα τούτα λεφτά;   “Ελλάς της φαιδράς πορτοκαλέας”!

2.Κυριάκος Μητσοτάκης και Σταύρος Θεοδωράκης παρουσιάζουν μαζί το βιβλίο του Χατζηδάκη
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Σταύρος Θεοδωράκης- φωτογραφία intimenews

Ο αντιπροέδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης

 

Το νέο βιβλίο του Κωστή Χατζηδάκη εχει τίτλο «Μεταρρυθμίσεων Ανάβασις. Ευρωπαίοι εξ ανάγκης ή εκ πεποιθήσεως;», και κυκλοφορεί σε λίγες ημέρες από τις εκδόσεις Παπαζήση.

Θα το παρουσιάσουν μαζί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης και ο καθηγητής Οικονομικών του ΕΚΠΑ, Γιώργος Παγουλάτος.

Υπουργός της κυβέρνησης Κ.Καραμανλή που χρεοκόπησε  τη χώρα. Και αντί να είναι φυλακή, βγάζει και….βιβλίο. Δίνει συμβουλές για καλες μεταρρυθμίσεις και άλλα οικονομικά  μέτρα.Που  ο ίδιος τότε που ήταν υπουργός δεν τα γνώριζε .Αλλά… έμαθε να κουρεύει στου κασιδιάρη το κεφάλι.

Αυτή είναι η τραγική χώρα.  Επί δεκαετίες την κυβερνούν οι χειρότεροι, Ηθικά, διανοητικά, μορφωτικά. Γι αυτό είναι εδώ που είναι.

Από την άλλη, όμως, επιδεικνύουν και ισχυρή αλληλεγγύη οι πολιτικοί μεταξύ τους.  Τον υπόδικο Κωστή Χατζηδάκη θα τον τιμήσουν με την παρουσία τους στην εκδήλωση και θα παρουσιάσουν  το βιβλίο του ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Σταύρος Θεοδωράκης. “‘Όλα τα γουρούνια,ίδια μούρη”,τελικά.

΄Ωρα, 13.00

 

3.α Σάλος για την καθαρίστρια που πήρε 10 χρόνια φυλακή επειδή πλαστογράφησε απολυτήριο Δημοτικού
Δέκα χρόνια κάθειρξη σε καθαρίστρια επειδή έκανε το απολυτήριο Ε δημοτικού που είχε ΣΤ Δημοτικού- φωτογραφία sooc.gr

 

Μεγάλες αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση του δικαστηρίου να στείλει στην φυλακή με την εξοντωτική ποινή των 10 χρόνων κάθειρξης, μια καθαρίστρια που είχε πλαστογραφήσει το πτυχίο της του δημοτικού, για να διοριστεί στο δημόσιο.

Η γυναίκα διορίστηκε το 1996 και για να μπορέσει να διοριστεί σε παιδικό σταθμό, με τις εξετάσεις του ΑΣΕΠ πλαστογράφησε το πτυχίο που είχε της Ε΄ δημοτικού και το έκανε της ΣΤ΄Δημοτικού. Οταν η πλαστότητα εντοπίστηκε απολύθηκε, πέρασε απο δίκη και επειδή κρίθηκε οτι επί 20ετία πληρωνόταν παράνομα, της επιβλήθηκε η εξοντωτική ποινή των 10 χρόνων κάθειρξης.

β. Στα μαλακά οι δολοφόνοι του Αμερικανού στη Ζάκυνθο
Μπακάρι Χέντερσον

Ένοχοι κρίθηκαν οι έξι από τους εννέα κατηγορούμενους για τη δολοφονία του Αμερικανού Μπακάρι Χέντερσον στη Ζάκυνθο, από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Πάτρας.

Ο πρώτος κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για θανατηφόρα σκοπούμενη σωματική βλάβη και καταδικάστηκε σε κάθειρξη 15 ετών.

Ο δεύτερος (ο μπάρμαν), ο τρίτος και ο τέταρτος κατηγορούμενος απαλλάχθηκαν καθώς το δικαστήριο έκρινε ότι προκάλεσαν απλή σωματική βλάβη. Ο πέμπτος κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για θανατηφόρα σωματική βλάβη με ποινή 5 έτη. Ο έκτος, έβδομος, όγδοος και ένατος κατηγορούμενος κρίθηκαν ένοχοι για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.

΄Ομορφος κόσμος, ηθικός…δικαστικά  πλασμένος!

19.00

 

4. ΠΕΦΤΕΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΡΩΣΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ
Το 60% των Ρώσων θεωρεί τον Πούτιν υπεύθυνο για τα προβλήματα της χώρας
O πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν (Φωτογραφία: Alexei Nikolsky, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)

 

Τον Βλαντίμιρ Πούτιν κατονομάζει το 61% των Ρώσων  ως υπεύθυνο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα τους και τα οποία ανέκυψαν κατά την διάρκεια της ηγεσίας του.

Αυτό έδειξε η τελευταία δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το ανεξάρτητο ερευνητικό κέντρο levada-Centr.

Οι ερευνητές του Levada-Centr πραγματοποιούν παρόμοια δημοσκόπηση μια φορά τον χρόνο. Ωστόσο η τελευταία αυτή δημοσκόπηση έδειξε, ότι το ποσοστό των Ρώσων οι οποίοι θεωρούν ότι ο πρόεδρος Πούτιν φέρει πλήρως την ευθύνη για τα προβλήματα της χώρας, βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο ολόκληρης της περιόδου που διεξάγονται τέτοιες δημοσκοπήσεις (από το 2012).

Όταν άρχισαν τα γεγονότα στην ανατολική Ουκρανία, το ποσοστό αυτό έπεσε (από το 52% που ήταν τον Μάρτιο του 2014, στο 46% τον Ιανουάριο του 2015 και στο 43% το 2016), όμως τα τελευταία δύο χρόνια άρχισε να αυξάνεται ( φθάνοντας τον Οκτώβριο του 2017 στο 55% , ποσοστό επίσης ρεκόρ).

Δεν μπορεί ένας τέτοιος λαός, σαν το ρώσικο,με πλούσια κουλτούρα από παλιά  και μοναδική πολιτική εμπειρία  να ανέχεται ένα τέτοιο αισχρό δικτάτορα να τον κυβερνά επί τόσα χρόνια. Ο “νέος Χίτλερ” επισώρευσε ένα σωρό δεινά, όχι μόνο στην υφήλιο, αλλά πρωτίστως στη χώρα. Επέτρεψε στη μαφία να νέμεται τον πλούτο της και ο λαός να πένεται. Επέβαλε λογοκρισία και προπαγάνδα. Δολοφονεί αδίστακτα αντιπάλους ή τους στέλνει στη φυλακή. Καλλιεργεί τον εθνικισμό και τη μισαλλοδοξία;

Και να μην ξεχνάμε πως είναι υπόδικος στο Διεθνές ποινικό δικαστήριο.Βαρύνεται με το αίμα 10.000 νεκρών  στην Ουκρανία και 500.000 στη Συρία.΄Ως πότε θα τον ανέχονται; Εδώ και τώρα να γκρεμιστεί ο τύραννος.

 

 

5. 5.800 ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ
Ο Τραμπ δίνει άδεια στον στρατό να σκοτώνει μετανάστες στα σύνορα με το Μεξικό
Ο Ντόναλντ Τραμπ (Φωτογραφία: AP Photo/Susan Walsh)

 

Μην είμαστε αφελείς. Οι Αμερικανοί πρόεδροι όταν τα συμφέροντα της χώρας το απαιτούν, δίνουν άδεια τα στρατά τους  να ισοπεδώνουν ολόκληρες χώρες. Τώρα ο Τραμπ θα  κολώσει  που ο….εχθρός είναι προ των πυλών;

America,America! Τί αντιφάσεις κουβαλάς.

΄Ωρα,20.45