ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

 

 

1.ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Η  μονομαχία Τσίπρα-Μητσοτάκη για την ανομία στα πανεπιστήμια
Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή / Φωτογραφία Intimenews

 

  • Με τη ΝΔ το άσυλο θα καταργηθεί, τα πανεπιστήμια θα καθαρίσουν, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της βουλής
  • Είμαστε με τη νομιμότητα, με την κανονικότητα με τον φοιτητή, τον καθηγητή και τον μαγαζάτορα και όχι με τα βαποράκια και τους τραμπούκους, πρόσθεσε
  • Εσείς με ποιόν είστε; ρώτησε τον πρωθυπουργό

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξελίσσεται σε ακροδεξιό μόρφωμα. Ακόμα πιο πέρα από εκείνο του ΄Ορμπαν στην Ουγγαρία. Κανονικός τραμπούκος.

“Πονάει δόντι,κόβει κεφάλι”! Καταργεί το άσυλο για να μην πιάσει 50 αλήτες που δημιουργούν το πρόβλημα. Τόσο ακροδεξιός μιλάμε.

Δείτε επίσης και ένας  πολιτικός που φιλοδοξεί να κυβερνήσει την Ελλάδα ποια ερώτηση,έστω και ρητορική,απευθύνει στον πρωθυπουργό της χώρας. Τον ρώτησε και περίμενε απάντηση, αν είναι με τα …βαποράκια και τους αλήτες!  Τέτοιος σεβασμός στους θεσμούς για τους οποίους κόπτεται ο πανάθλιος “γόνος”.

΄Ωρα 12.21

 

2. ΤΙ ΔΗΛΩΣΑΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΙΝΕΣ – ΧΑΔΙΑ
Οργισμένοι οι γονείς του Αμερικανού που δολοφονήθηκε στη Ζάκυνθο: Η ζωή στην Ελλάδα δεν έχει καμία αξία
Οι γονείς του 22χρονου Μπακάρι Χέντερσον. Φωτογραφία: AP

ργή έχει προκαλέσει η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Πάτρας να ρίξει στα μαλακά τους κατηγορούμενους για τη δολοφονία του Αμερικανού Μπακάρι Χέντερσον στη Ζάκυνθο.

Ο πατέρας του Αμερικανού τουρίστα λέει πως «η ζωή εδώ στην Ελλάδα δεν έχει καμία αξία» μετά τον άγριο ξυλοδαρμό που οδήγησε στον θάνατο τον Μπακάρι.

Ο 22χρονος Μπακάρι Χέντερσον

 

Ο Βρετανός πολίτης καταδικάστηκε σε 15 χρόνια φυλάκισης. Ένας από τους 7 Σέρβους καταδικάστηκε σε 10 χρόνια, ενώ άλλοι τρεις έλαβαν ποινές 7 ετών και ένας ακόμη 5ετής ποινή.

Το δικαστήριο έριξε τις κατηγορίες εναντίον τριών υπόπτων, μεταξύ των οποίων ένας Έλληνας μπάρμαν, που κατηγορήθηκε ότι εμπόδισε τον Χέντερσον να φύγει, ενώ δεν συμμετείχε στον ξυλοδαρμό.

Οι άλλοι δύο, βγήκαν με εγγύηση και επέστρεψαν στη Σερβία.

 

Αν  η σημερινή ημέρα επικράτησε να  αποκαλείται  Black Friday, αυτή  στις 23 Νοέμβρη 2018, δεν είναι τέτοια  για εμπορικούς λόγους. Είναι η  Μαύρη Παρασκευή για την ελληνική δικαιοσύνη. Η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Πάτρας να επιβάλει για ειδεχθή δολοφονία την ίδια ποινή που επέβαλε στη Λάρισα άλλο δικαστήριο σε μια καθαρίστρια  που διόρθωσε το Ε σε ΣΤ (τάξεις Δημοτικού) για να πιάσει αυτή την… περιζήτητη δουλειά του σφουγγαρόπανου,  αποτελεί ΟΝΕΙΔΟΣ για ΟΛΟΚΛΗΡΟ το δικαστικό σώμα.

Κι ακόμα περισσότερο, γιατί κανένας μικρός ή μεγάλος  δικαστής δεν παραιτήθηκε ακόμα από ευθιξία, ένδειξη σεβασμού στην έννοια της Δικαιοσύνης   και διαφύλαξη της αξιοπρέπειας του θεσμού.  Συνεχίζουν να ανεβαίνουν στις έδρες και να δικάζουν άλλους. Αυτοί που είναι εδώ και πολύ καιρό  καταδικασμένοι για πολλά και ειδεχθή εγκλήματα ,τόσο στη συνείδηση του ελληνικού λαού όσο και στο δικαστήριο της αδέκαστης Ιστορίας.

Αποκλείουμε τέτοια φαινόμενα παθογένειας να συναντά κανείς σε χώρες ακόμα και με στοιχειώδη δικαικιό και νομικό πολιτισμός.  Στην Ελλάδα  τέτοια φαινόμενα αποτελούν  κανόνα, επειδή ακριβώς  και οι δύο αυτοί πολιτισμοί  είναι ανύπαρκτοι.

Ελπίζουμε πως ο Αμερικανός πρέσβης   δε θα θυσιάσει το κύρος μιας χώρας σαν τη δική του για λόγους…διπλωματίας. Ο δολοφονημένος είναι Αμερικανός πολίτης και τουλάχιστον στην πατρίδα του αδικοχαμένου παιδού, αν συνέβαινε ένα αμερικάνικο δικαστήριο να  τολμήσει να  εκδώσει  τέτοια ετυμηγορία, σήμερα πολλοί συνειδητοποιημένοι Αμερικανοί πολίτες θα ήταν στους δρόμους.΄Οπως πάμπολλες φορές έχει συμβεί στο παρελθόν εκεί  και ποτέ στην Ελλάδα. Εδώ στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν  βγαίνου μόνο οι ‘Φωτόπουλοι’ με τα ασκέρια τους  ή οι μπαχαλάκηδες για να τα σπάσουν.

Ντρέπονται πολλοί σήμερα στην πατρίδα μας. Μόνο που είμαστε, όπως πάντα, οι λιγότεροι.  Το αντίθετο ακριβώς που συμβαίνει  στις περισσότερες χώρες του κόσμου με ευαισθησία σε τέτοια ζητήματα αιχμής,όπως είναι τα δικαικά και των ανθρώπινων δικαιωμάτων..

΄Ωρα 17.30

 

3. ΜΟΝΟ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΜΕΤΡΑΕΙ…»
Τσαβούσογλου κατά Τραμπ: «Κλείνει τα μάτια» στην υπόθεση Κασόγκι
Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου (Φωτογραφία: ΑΡ/Burhan Ozbilici)

 

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ διαβεβαίωσε, ωστόσο, την Τρίτη ότι η αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών CIA «δεν βρήκε τίποτε το απολύτως βέβαιο» και επαναδιατύπωσε την υποστήριξή του προς την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας.

«Μόνο το χρήμα μετράει», πρόσθεσε σήμερα ο Τσαβούσογλου αναφερόμενος στην επιχειρηματολογία του Τραμπ, ο οποίος έχει αναφερθεί κυρίως στην αγορά αμερικανικών οπλικών συστημάτων ή στην σταθερότητα των τιμών του πετρελαίου για να αιτιολογήσει την συνέχιση της υποστήριξής του στο Ριάντ.

«Και για μας η Σαουδική Αραβία είναι μια σημαντική χώρα», πρόσθεσε ο Τσαβούσογλου σήμερα. «Αλλά εδώ έγινε μια στυγερή προμελετημένη δολοφονία».

Εμμένοντας στην βούληση των τουρκικών αρχών να ριφθεί φως στην υπόθεση αυτή, ο Τσαβούσογλου πρόσθεσε ότι μια συνάντηση ανάμεσα στον Ταγίπ Ερντογάν και τον πρίγκιπα διάδοχο θα μπορούσε να γίνει στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G20 που προβλέπεται να γίνει στα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας στην Αργεντινή.

Οι δύο ηγέτες έχουν μιλήσει τηλεφωνικώς για την υπόθεση αυτή, αλλά αν γίνει η συνάντηση αυτή την ερχόμενη εβδομάδα θα είναι η πρώτη φορά που θα μιλήσουν πρόσωπο με πρόσωπο μετά την δολοφονία του Κασόγκι.

Απίστευτο,μόνο σε όσους δε γνωρίζουν την ανηθικότητα των κρατών και των ηγετών τους. Ακόμα και όταν  αυτό λέγεται Αμερική και κυβερνάται από έναν Τραμπ.

Και είναι απολύτως σίγουρο πως ο Τούρκος  δίνει ένα καλό μάθημα στον αμερικανό πρόεδρο.Κανείς δεν μπορεί να διαφωνήσει πως τα πράγματα είναι ακριβώς όπως τα είπε ο Τσαβούσογλου. Κλείνουν τα μάτια οι Αμερικανοί στη στυγερή δολοφονία Κασόγκι χάριν της αγοράς αμερικανικών οπλικών συστημάτων από τον δολοφόνο Πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας  και  της  σταθερότητας των τιμών του πετρελαίου .

Κρίμα! Μια χώρα που θα μπορούσε να  δίνει μαθήματα,τελικά αναγκάζεται να τα δέχεται  από τις χειρότερες.Και μάλιστα από  άνθρωπο ενός δικτάτορα!

 

4. ΧΑΣΜΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΔΟΚΙΜΟ ΖΩΗΣ
Ερευνα: Οι φτωχοί πεθαίνουν σχεδόν δέκα χρόνια νωρίτερα από τους πλούσιους
Πλούσιοι και φτωχοί /Φωτογραφία: Shutterstock

 

“΄Οπου φτωχός και η μοίρα του”; ΄Ναι, λέμε εμείς. Διαφωνούν,όμως,  οι χριστιανοί που διδάσκουν να μη δίνουμε σημασία. Οι “Λάζαροι”, μας διαβεβαιώνει ο Χριστός,αμείβονται στην άλλη ζωή, την ίδια στιγμή που  οι πλούσιοι….ταλαιπωρούνται στην κόλαση.

Οπότε, παρηγορηθείτε πένητες και “κολασμένοι”  απανταχού της γης. Κα μη ζηλεύετε τους αφεντάδες σας. Πολύ περισσότερο να μην τους ενοχλείτε.

Κι αν δεν πιστεύετε, ο πάστορας στην εκκλησία, ο   “Γέροντας” στο ΄Ορος που σας εξομολογεί, θα σας το επιβεβαιώσει . Επίσημα χείλη.

 

5. ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ «ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΨΕΥΤΗΣ»
Ακρίτα: Ο Σεφερλής στο Παλλάς θα έφερνε το ήθος του trash -Ανόητη θεατρική επιλογή
Έλενα Ακρίτα/Φωτογραφία: NDPphoto

Το Παλλάς μια χαρά φουλ ήταν και είναι, και πέρυσι με τη “Σουσού” και φέτος με τις “Μάγισσες”. Δεν είναι να πεις “θα ‘ρθει ο Σεφερλής να μας σώσει απ” την καταστροφή”. Τι τους έπιασε και ρίξαν τον πήχη στα πατώματα, κανείς δεν γνωρίζει», τονίζει σε άλλο σημείο του κειμένου της η γνωστή δημοσιογράφο

Trash  εναντίον  trash.  Πάντως, η τρόφιμος  των κονδυλίων διαπλοκής  του ΔΟΛ παλιότερα και σήμερα στις λίστες μισθοδοσίας των ναρκοευρώ του ιδιοκτήτη της φυλλάδας που …αργομισθώνεται, σίγουρα, ως χωματερή,  του ρίχνει σε μπόχα και  χωρητικότητα   του άλλου.  “Σουσού”, “Μάγισσες¨, μας λέει, στο Παλλάς, βάζουν ψηλά τον πήχυ.  Ο Σεφερλής τον έριξε στο πάτωμα!

Τελικά, να λέμε “…ουκ  έρχεται μόνον”! ΄Η το πιθανότερο, ως βέβαιο,  παραφράζοντας τον ποιητή να συμφωνήσουμε πως…τόση ήταν (ανέκαθεν “φρου-φρου και αρώματα”!) . Δεν έφταιγε η ίδια.

21.15