ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

 

1. ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΥΠΕΡΔΙΠΛΑΣΙΟ ΚΑΤΩΤΑΤΟ ΜΙΣΘΟ
Τα κίτρινα γιλέκα έκαναν εξέγερση για τα ακριβά καύσιμα -Στην Ελλάδα είναι ακριβότερα!
Πρατήριο καυσίμων στο Παρίσι / Φωτογραφία: ΑP Images

 

Τα καλά και συμφέροντα. Ποια Ε.Ε και ποια αλληλεγγύη λαών! 10 χρόνια τώρα κατέβηκε κανένα …κίτρινο σώβρακο να διαδηλώσει για τους ΄Ελληνες; Και καλά, άσε εμάς. Η ευθύνη για το κατάντημα της χώρας είναι απολύτως δική μας. Για τα προσφυγάκια που πνίγονται δίπλα τους ξεσηκώθηκαν οι “κιτρινιάρηδες”; Για να μην πάμε , πάλι δίπλα μας,  στην Υεμένη που θερίζει η πείνα και η χολέρα. Ούτε καν τις φωτογραφίες  των σκελετωμένων και παραμορφωμένων  παιδιών δεν έχουν  διάθεση ούτε χρόνο να κοιτάξουν  οι…επαναστάτες του ποπού.

Σιχαμένοι όλης της γης οι λογής Αγανακτισμένοι  για άρτον, θεάματα  και βενζίνη. Δεν είπαμε. Να “αγανακτήσεις” και για όσα  στερείσαι. Και να τα διεκδικήσεις.  Αλλά, όχι μόνο αυτά.  Προηγούνται άλλες επιλογές, διαφορετικές και επιτακτικές ανάγκες.

Είναι αντίπαλοί μας οι συγκεκριμένοι Γάλλοι, ευκαιριακοί επαναστάτες, αλλά και μπαχαλάκηδες. Χειρότεροι από τους άλλους. “Ταξικοί” μας αντίπαλοι. Αυτοί ανήκουν στην τάξη που ζουν για το χρήμα,. Εμείς παλεύουμε για ιδέες.Δε συναντιούνται οι δρόμοι μας.

Γιατί θα πρέπει να συμπαραταχτώ με τέτοιους;  Με τους  “νυκοκυραίους” που  δε νοιάστηκαν ποτέ  για τον πραγματικώς πάσχοντα συνάνθρωπο,δεν έδειξαν έλεος και αλληλεγγύη  στο διπλανό “καταραμένο” κι αδιαφορούν προκλητικά για τα άλλα  μεγάλα,γνωστά  προβλήματα του πλανήτη ; Η πάρτη  τους μόνο.  Φάρα γνωστή, επικίνδυνη και σιχαμερή.

2. ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Τσίπρας από τα Καλάβρυτα: Ηθικό χρέος η διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων
Τα Καλάβρυτα επισκέφθηκε ο κ. Τσίπρας/ Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ANDREA BONETTI

Να τίς πάρουμε, δε διαφωνεί κανείς αυτές τις γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις. Επιτέλους. Αν και ο αρχηγός της ΕΡΕ,ο…Εθνάρχης φρόντισε να μην μπορούμε να τις διεκδικήσουμε ποτέ με σοβαρές ελπίδες να τις κερδίσουμε δικαστικά. Και εν πάση περιπτώσει, να τελειώνουν τέτοιες διεκδικήσεις  μετά από τόσα χρόνια. Δεν μας οφείλουν στην ουσία τίποτα οι νέες γενιές των Γερμανών.

΄Ομως, αν θέλετε να είστε ειλικρινείς και  όχι δημαγωγοί,όπως οι κόρη  Κωνσταντοπούλου με το ζήτημα των αποζημιώσεων, να απαιτήσετε και τις ιταλικές. Οι φασίτες κήρυξαν έναν  αναίτιο πόλεμο στη χώρα στον οποίο σκοτώθηκαν ή  τραυματίστηκαν σοβαρά χιλιάδες ελληνόπουλα. Ο πόλεμος του ΄40,αποδυνάμωσε τη χώρα απ όλες τις απόψεις και εύκολα οι Ναζί λίγο  μετά την κατέλαβαν σχεδόν αμαχητί.

Η Ιταλία οφείλει  ίδιες πολεμικές αποζημιώσεις με τη Γερμανία, αν όχι μεγαλύτερες. Αλλά είπαμε ,όλα τούτα δεν είναι παρά δημαγωγικές,λαϊκίστικες συμπεριφορές  προς  άγραν εντυπώσεων και ψήφων.

΄Ωρα,13.45

 

3. Φιάσκο μεγατόνων: Αποφυλακίζεται ο Ριχάρδος
Φιάσκο μεγατόνων: Αποφυλακίζεται ο Ριχάρδος

΄Ενα έγγραφο και μάλιστα του Υπουργείου Οικονομικών στάθηκε ικανό να αποδομήσει όλη τη δικογραφία, να προκαλέσει τον πρωτοφανή διασυρμό της Δικαιοσύνης, αλλά και να αποκαλύψει την απίστευτη επιπολαιότητα των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. που ενεπλάκησαν στη σύνταξη αυτής της δικογραφίας.

Ανώτεροι δικαστικοί κύκλοι ανέφεραν αργά το μεσημέρι της Τρίτης στο zougla.gr πως την κύρια ευθύνη για αυτήν την απίστευτη εξέλιξη φέρει η αρμόδια ανακρίτρια Σταυρούλα Μπελδέκα. Aν και οι δικηγόροι των κατηγορουμένων την είχαν προϊδεάσει για την ύπαρξη αυτού του εγγράφου του Υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με το οποίο δεν στοιχειοθετείται το κακούργημα της λαθρεμπορίας, αφού δεν δασμολογούνται οι εξαγωγές και του χρυσού προς την Τουρκία (μη κοινοτική χώρα), η εν λόγω ανακρίτρια δεν έσπευσε να εξετάσει αυτήν τη «λεπτομέρεια».

Για  σταθείτε , μπαγαπόντηδες δημοσιογράφοι με τους βαρύγδουπους τίτλους.  Ο εν λόγω απατεώνας προφυλακίστηκε ,όχι  βέβαια για το αν δασμολογούνται  ή όχι οι εξαγωγές χρυσού, αφού 3 είναι οι λόγοι προφυλάκισης ενός κατηγορουμένου, εντελώς διαφορετικοί εδώ  από τη συγκεκριμένη κατηγορία. Εμείς είχαμε και έχουμε την εντύπωση  πως ο ο “βασιλιάς των ενεχυροδανειστηρίων” πήγε μέσα, επειδή είναι ύποπτος φυγής.

Και κατηγορείται για κακούργημα, όπως είναι η αποδοχή προϊόντων  εγκλήματος.Κλεπταποδόχος ήταν.Και παράλληλα μέγας εγκληματίας, αφού εκμεταλλευόταν την ανάγκη του άλλου για ρευστό,  του έπαιρνε ένα δαχτυλίδι χρυσό της μάνας του ενθύμιο, αξίας 5.000, για 300 ευρώ. Και λίγο μετά και τούτο, μαζί με τα κλοπιμαία που σκότωναν οι αληταράδες στα μαγαζιά του , τα έλιωνε για να τα βγάλει χρυσό στην Τουρκία.

Πώς αλλάξατε κασέτα ,αφού επί μέρες παρουσιάζατε το θέμα ως συγκλονιστικό; Μήπως …”εν τη παλάμη και  ούτω βοήσομεν”;

 

΄Ωρα, 16.00