ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

1. Εικόνες-σοκ στα Εξάρχεια
Βομβαρδισμένο τοπίο τα Εξάρχεια μετά τα σοβαρά επεισόδια με τους κουκουλοφόρους- φωτογραφία intimnews
Βομβαρδισμένο τοπίο τα Εξάρχεια μετά τα σοβαρά επεισόδια με τους κουκουλοφόρους-

Βομβαρδισμένη πόλη θυμίζουν σήμερα τα Εξάρχεια, αφού επί ώρες χθες οι κουκουλοφόροι χρησιμοποίησαν τους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο για τις μάχες που έδωσαν με τα ΜΑΤ.

Κατεστραμμένα πεζοδρόμια, καμένα αυτοκίνητα και κάδοι σκουπιδιών και παντού ζημιές συνιστούν το τοπίο της πολύπαθης γειτονιάς, λίγες ώρες μετά τα επεισόδια που ακολούθησαν τις συγκεντρώσεις για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Μάλιστα, η μυρωδιά του καμένου είναι πολύ έντονη στην περιοχή, ενώ τα συνεργεία του δήμου Αθηναίων δουλεύουν πυρετωδώς.

 

Να φανταστούμε πως οι 50 ,άντε 100 αυτοί κουκουλοφόροι, είχαν συλληφθεί εδώ και κάμποσα χρόνια, που κάνουν τα ίδια και τα ίδια. Τί θα έγραφαν σήμερα οι φυλλάδες; Πώς θα γέμιζαν σελίδες με πηχυαίους, προκλητικούς  τίτλους και σοκαριστικές εικόνες; Από την άλλη, πώς οι διμοιρίες ,και μάλιστα  σε τέτοιο αριθμό, των ΜΑΤ θα δικαιολογούσαν την ύπαρξή τους; Κι ακόμα. Πώς θα έβγαινε η Ν.Δ να κάνει άλλο ένα κήρυγμα πύρινο στην κυβέρνηση  πως είναι το “άλτερ εγκο” των μπαχαλάκηδων;

Θέλουμε να πούμε άλλη μια φορά πως η αστυνομία γνωρίζει ΟΛΟΥΣ αυτούς τους μπαχαλάκηδες, χούλιγκαν, χρυσαυγίτες ,μαϊμού αντιεξουσιαστές και υποδυόμενους τους  αναρχικούς. Το γνωστό  αληταριό, δηλαδή. Φυσικά ουδεμία ιδεολογική υποδομή υπάρχει σε δαύτους, αφού καμιά ιδεολογία δε σπάζει και δεν πλιατσικολογεί. Οι ιδεοληψίες μόνο  δίνουν τέτοιες εντολές.

Ανερμάτιστοι, χαραμοφάηδες, αντιφατικοί,  περιθωριακοί τύποι και  αδούλευτοι στη ζωή τους.  Αποκηρύσσουν τον καπιταλισμό, αλλά τον τιμούν δεόντως καθημερινά ,κάνοντας χρήση όλων των προϊόντων του με τη υπεραξία τους που καρπώνονται οι καπιταλιστές  σε βάρος των εργαζομένων που τα παράγουν (όπως λένε συνέχεια στην κασέτα τους).

Αλλά, είναι αδιάφορη αυτή η ασυνέπεια τη  πρακτικής συμπεριφοράς και λόγων. Τούτοι ,αν έχουν ένα θεό, αν ομνύουν κάπου   είναι  ο μπάφος , το πιοτό, το στριφτό. Και διασκέδαση εξτρέμ, ο μπαχαλισμός και το πλιάτσικο.

Με λίγα λόγια είναι απολίτικα,  λούμπεν στοιχεία . Και μάλιστα οι καλύτεροι σύμμαχοι του Συστήματος, οι νεροκουβαλητές στο μύλο του Μητσοτάκη και όλης της   κομματικής βιομηχανίας.

Ξανάπαμε.  Τέτοιοι τύποι  είναι ιδεολογικά άνευροι, πεθαμένοι.  Ως εκ τούτου ανύπαρκτοι ως ιδεολόγοι ακτιβιστές.  Το μόνο που κάνουν είναι να υπονομεύουν τον εξέλιξη των κοινωνιών, την επικράτηση του φυσικού ανθρώπου μέσα σε κοινωνίες αταξικές, αντιεξουσιαστικές, άφυλες.

Τους πολεμάμε, όπως ακριβώς και το σύμμαχο σύστημά τους, που τους αγκαλιάζει. Η διαφορά τους είναι εκείνο  που συμπεραίνει κανείς στη φράση “εγώ θα κάνω πως σε δέρνω κι εσύ θα κάνεις πως πονάς”. Οπότε, κατανοητό είναι πως “το ένα χέρι νίβει το άλλο και τα δυο το πρόσωπο”.

 

2. Σάλος: Το Paris Match έκανε εξώφυλλο ακροδεξιό αντισημίτη με κίτρινο γιλέκο
Σάλος: Το Paris Match έκανε εξώφυλλο ακροδεξιό αντισημίτη με κίτρινο γιλέκο [εικόνες]

ο «διαδηλωτής» αυτός δεν ήταν άλλος από τον γνωστό, αντισημίτη συγγραφέα και αρνητή του Ολοκαυτώματος, Ερβέ Ρισέν.

Στη φωτογραφία, που τραβήχθηκε το περασμένο Σάββατο κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης των κίτρινων γιλέων στο κέντρο του Παρισιού, ο ακροδεξιός διαδηλωτής κρατάει μια γαλλική σημαία και φαίνεται να συζητάει με έναν αστυνομικό.

«Οι αντισημίτης και οι αρνητές του Ολοκαυτώματος χαίρονται με τη δημοσιότητα που τους παρέχετε με αυτόν τον τρόπο», τόνισε η Εθνική Ομοσπονδία κατά του Ρατσισμού και του Αντισημιτισμού (Licra) με ανακοίνωσή της στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Ερβέ Ρισέν, πρώην μέλος του Εθνικού Μετώπου, έχει καταδικαστεί κατ’ επανάληψη για τις αντισημιτικές δηλώσεις του στα social media, στο μπλογκ του ή στα βιβλία του. Τον Φεβρουάριο του 2012 είχε καταδικαστεί σε πρόστιμο 5.000 ευρώ γιατί είχε δηλώσει ότι οι Εβραίοι είχαν ιδιαίτερη τάση για αιμομιξία ενώ είχε καταδικαστεί και για ομοφοβικές δηλώσεις εναντίον του πρώην δημάρχου του Παρισιού Μπερτράν Ντελανοέ. Το 2016 είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση γιατί έκανε πολλά tweets και δημοσιεύσεις στο Facebook υποστηρίζοντας ότι οι Εβραίοι είναι υπεύθυνοι για «τα γουρούνια τους Μαύρους», καθώς και για «αναρίθμητα εγκλήματα».

 

Οι “Αγανακτισμένοι” αυτού  του είδους  απανταχού της γης είναι αχταρμάς, “κέραμοι και λίθοι ατάκτως ερριμένα”. ΄Οπως οι περίφημοι του Συντάγματος. Οι περισσότεροι ακροδεξιοί, Χρυσαυγίτες και μπαχαλάκηδες.

Επικίνδυνη φάρα. Αν νοιάζονται για κάτι είναι  “άρτος ,θέαμα,φτηνή βενζίνη”. Καμιά ιδεολογική υποδομή,κανένα ακτιβιστικό κίνητρο.

 

 

3. Θεσσαλονίκη: Εκδικάζεται σήμερα η υπόθεση ξυλοδαρμού του ντελιβερά από τον εργοδότη του
Διανομέας, φωτογραφία: seleo.gr

 

Και ντελιβεράς και δαρμένος! Με…παχυλές αμοιβές,να παίζει κορώνα γράμματα τη ζωή του για να προφτάσει με τη μηχανή να ικανοποιήσει το βιαστικό πελάτη που θέλει να ντερλικώσει και τον άπληστο  εργοδότη,που τον θέλει “απίκο”,δούλο.

Ας δώσει ένα γερό μάθημα σε τέτοιες εργοδοσίες το δικαστήριο.Γυρίζουμε πίσω σε εργασιακό καθεστώς μεσαίωνα με τέτοιους αλήτες αφεντικά.

΄Ωρα, 14. 15

 

4. Αντιπρόεδρος ΠΟΑΣΥ για επεισόδια στα Εξάρχεια: Εμείς κάναμε συλλήψεις αλλά 28 χρόνια δεν είδα κανέναν να τιμωρείται
πεδίο μάχης τα Εξάρχεια/Φωτογραφία: Eurokinissi
 

«Είμαστε ευχαριστημένοι αυτή τη φορά».

Αυτό δήλωσε σήμερα, μιλώντας στο «ΘΕΜΑ 104,6» ο αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Στράτος Μπαλάσκας, για τα επεισόδια στα Εξάρχεια το βράδυ της Πέμπτης μετά τη συγκέντρωση για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο.

«Είμαστε ευχαριστημένοι γιατί κάναμε τον επιχειρησιακό σχεδιασμό και κάναμε συλλήψεις. Το θέμα είναι όταν βγαίνουν οι χειροπέδες οι δικές μας η δικαιοσύνη τι κάνει. Δεν έχω δει κανέναν να τιμωρείται στα 28 χρόνια υπηρεσίας που έχω», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαλάσκας.

Κληθείς να εξηγήσει γιατί είναι ευχαριστημένος, ο κ. Μπαλάσκας είπε ότι «η ικανοποίηση προέρχεται διότι χθες ήταν ιδιαίτερης έντασης τα επεισόδια. Ήταν πάμπολλες οι μολότοφ ενώ παρατηρήθηκε το φαινόμενο να σπάνε εισόδους πολυκατοικιών και να πετάνε ποδήλατα, κουτιά, ξύλα και άλλα αντικείμενα».

«Εμείς θέλουμε να μας αφήνουν να κάνουμε τη δουλειά μας», πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, σημειώνοντας ότι για να αντιμετωπιστούν παρόμοια φαινόμενα θα πρέπει:

-να λυθούν τα χέρια της αστυνομίας για να καθαρίσει τα Εξάρχεια και γι αυτό απαιτείται πολιτική βούληση

-να γίνει ιδιώνυμο αδίκημα η ρίψη μολότοφ

-να υπάρξει παρουσία της αστυνομίας στα Εξάρχεια

 

Τί λέει τώρα το αληταριό, που το παίζουν αναρχικοί; (Τρομάρα τους! ΄Ετσι να ήταν οι αναρχικοί. Χούλιγκαν και χρυσαυγίτες είναι. Αναρχικοί  σε καμιά περίπτωση). Ποιους εξυπηρέτησαν τα ανδραγαθήματά τους; Μόνο τη δικιά τους βάρβαρη εκτόνωση .Και από την άλλη, το Σύστημα και την ενίσχυση των κατασταλτικών μηχανισμών του κράτους.

“Ρίχνουν νερό στο μύλο” τους. ΄Αξιοι συνεργάτες και  συνέταιροι του αυταρχικού κράτους. Αυτό που εμείς παλεύουμε να κάνουμε ήπιο ,κοινωνικό, ανθρώπινο, μέχρι να ωριμάσει η ιδέα να καταργηθεί.

΄Ωρα 15.15

 

5. Σαχλαμάρες» -Επεισόδιο Πούτιν-Τσίπρα για την απέλαση Ρώσων διπλωματών
Τσίπρας και Πούτιν στο Κρεμλίνο

Στο ερώτημα Ρωσίδας δημοσιογράφου για τις απελάσεις των Ρώσων διπλωματών από την πατρίδα μας, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απάντησε από την πλευρά του: «Θα συμφωνήσω με την εκτίμηση του Προέδρου Πούτιν ότι πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά».

Μάλιστα ο κ. Τσίπρας χρησιμοποίησε μια παρομοίωση λέγοντας ότι μια βροχερή μέρα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, δεν σημαίνει ότι δεν υπήρχε καλοκαίρι.

 

Προκλητικός ο δικτάτορας. “Σαχλαμάρες”  δε λες σε ένα πρωθυπουργό πως είπε και μάλιστα κατάμουτρα , ενώπιον κόσμου.

Από την άλλη, διπλωματική και πληρωμένη η απάντηση του ΄Ελληνα πρωθυπουργού,αλλά δεν αρκούσε.  ΄Οφειλε να  “σηκώσει το γάντι” και να του απαντήσει   στον ίδιο  τόνο  πως παίζει παιχνίδια επικίνδυνα και ανήθικα.

Αυτές οι αγάπες  του πρωθυπουργού με τον Τσάρο πρέπει να σταματήσουν. Τον καιρό  της δημαγωγίας Τσίπρα, εκτέθηκε ανεπανόρθωτα με την κάλυψη που του παρείχε στα γεγονότα στην Κριμαία, μόνος απ΄όλους τους Ευρωπαίους  ηγέτες. Για να μην ξεχνάμε κι εκείνο το αισχρό  αλισβερίσι τους 6 πρώτους μήνες  της ανάληψης της εξουσίας από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τους δραχμιστές να συνωμοτούν σε υπόγεια  γραφεία μυστικών υπηρεσιών στη Μόσχα  για την επάνοδο της χώρας στη δραχμή.

Ο νέος Αλέξης Τσίπρας δεν έχει πια καμιά θέση σε αυτό το μπλοκ,που μόνο Μαδούρος, Ερντογάν , ‘ ΄Ασαντ και  Κιμ Γιονγκ Ουν.χωράνε  “΄Αφετε τους νεκρούς θάπτειν τους εαυτών νεκρούς”!

6. Public Issue: Στρατός και Αστυνομία οι θεσμοί που εμπιστεύονται περισσότερο οι Ελληνες
Ο θεσμός που εμπιστεύονται περισσότερο οι Ελληνες είναι ο στρατός / Φωτογραφία: InTime News

Αν συμβαίνει αυτό, που δε συμβαίνει, ακριβώς επειδή  το αποκάλυψε ο…”μπάρμπας  μου ο ψεύτης” ( εν προκειμένω η  Public Issue), αν, λέμε, συνέβαινε αυτό, τότε, ” ή ο γιαλός είναι στραβός ή εμείς στραβά αρμνενίζουμε”.

 

7. Ο Αδωνις εξηγεί γιατί είπε λάθος το όνομα του Αντετοκούνμπο: Απλά είναι γλωσσοδέτης
Αδωνις Γεωργιάδης και Γιάννης Αντετοκούνμπο /Φωτογραφία: Εurokinissi

Μιλάμε όχι πια για ακροδεξιό, αλλά για ΝεοΝαζί.  Μα θυμηθούμε τις καταγγελίες για τις σχέσεις του αντιπροέδρου της Ν.Δ με τον επίσης  Ναζί δολοφόνο του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Τον ποδοσφαιριστή  θα σεβόταν  με…κατάμαυρη επιδερμίδα; Τσογλάνι,  κανονικός ο  τύπος.Κρίμα και  που έβγαλε και τη σχολή της Ιστορίας!

΄Ωρα 23. 20