ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Αλέξης Γρηγορόπουλος – Δέκα χρόνια από τη δολοφονία του.

 

Αλήθειες που ξεχάστηκαν ξαναφέρνουμε στη μνήμη   δέκα χρόνια μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Πρώτα για να επαναλάβουμε πως ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ, τουλάχιστον όσοι έχουμε την ευθύνη να συντηρούμε άσβεστη  τη φωτιά της ιστορικής μνήμης. Και ύστερα,  μήπως, επιτέλους,  το Σύστημα δεηθεί να τιμωρήσει   και  τους ηθικούς αυτουργούς αυτού του προμελετημένου εγκλήματος, όπως γράφαμε στη 1 Δεκέμβρη 2014΄ εδώ.

Παραθέτουμε αποσπάσματα από εκείνο το κείμενο που είχε τίτλο

 

ΑΛΕΞΗΣ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ.
….Φαίνεται, λοιπόν, από τις μαρτυρίες που θα δημοσιεύσουμε πως τα πράγματα δεν έγιναν έτσι. Οι δυο δολοφόνοι ούτε τυχαία ενήργησαν εκείνη τη νύχτα, ούτε μόνοι τους έδρασαν .Οι ίδιοι είναι οι οι φυσικοί αυτουργοί της δολοφονίας. Πίσω όμως απ΄αυτούς υπάρχουν και οι ηθικοί αυτουργοί. Αυτά τα ονόματα θα αποκαλύψουμε και όπως είπαμε, πιστεύουμε ότι τα νέα στοιχεία θα ανατρέψουν όλο το μύθο που έπλασαν ο δράστες (και οι συνήγοροί τους) για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου και θα οδηγήσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου πλέον και τους υπόλοιπους ενόχους. Ο Αλέξης δε σκοτώθηκε τυχαία εκείνο το βράδυ της 6ης Δεκέμβρη 2008, αλλά βάσει οργανωμένου σχεδίου που το εκπόνησαν κάποιοι και το εκτέλεσαν οι δύο Ναζί μπάτσοι.

Η σαφής εικόνα, πριν τη δολοφονία, για τους δυο φονιάδες ειδικούς φρουρούς Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη ,που τη νύκτα της 6ης Δεκέμβρη 2008 συνεργάστηκαν και εκτέλεσαν εν ψυχρώ το 15χρονο μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλο (εκείνο το βράδυ με το φίλο του Νίκο Ρωμανό  κάθονταν στην οδό Τζαβέλα, παρέα με άλλους, και όχι απαραίτητα αναρχικούς-αντιεξουσιαστές, κοντά στην πλατεία Εξαρχείων ), έτσι , τουλάχιστον, όπως θέλησαν να την  παρουσιάσουν   στα ΜΜΕ και τη δίκη τους οι συνήγοροί τους Αλέξης Κούγιας και Θύμιος Καραϊσκος, καταυγάζεται από αυτή την «πινελιά»: Δυο ήσυχα και εργατικά χωριατόπουλα, που «μπήκαν στην αστυνομία ,για να «φάνε ένα κομμάτι ψωμί». Δεν ήταν πολιτικοποιημένα άτομα, δεν  είχαν οργανωθεί σε κάποιο κόμμα, δεξιά ή αριστερά. Επομένως, ως αστυνομικοί, εκτελούσαν απλώς τον καθήκον τους, που ήταν να συλλαμβάνουν τους παραβάτες του νόμου, χωρίς να τους ενδιαφέρει η πολιτική-κομματική ταυτότητα ή άλλη ιδιόητα του παρανομούντος

Πάντως ,η κυρίαρχη αντίληψη που προσπάθησαν να καθιερώσουν στη δίκη   ήταν  η παρακάτω: Για όλα τελικά έφταιγε η «κακιά στιγμή» και συμπτωματικά  έγινε ό,τι έγινε! Ούτε κανείς τους έβαλε να σκοτώσουν,ούτε εκείνοι πήγαν αποφασισμένοι να «φάνε» έναν αναρχικό στα Εξάρχεια. Οι συγκυρίες τα έφεραν και  βρέθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της πλατείας Εξαρχείων . Εκεί, προκλήθηκαν από κάποιοιους αναρχικούς, που τους πέταξαν μπουκάλια και …μολότωφ, τρόμαξαν οι δυο φρουροί του νόμου από το πλήθος των αναρχικών (τους είχαν απέναντι οργισμένους),ο Κορκονές δεν έκανε καλή διαχείριση της οργής και του φόβου του, έβγαλε το υπηρεσιακό του πιστόλι, πυροβόλησε όχι στο πλήθος,αλλά στον αέρα ή στο οδόστρωμα (δε θυμάται ακριβώς), μια σφαίρα εξοστρακίστηκε, χτύπησε (κατευθείαν στην καρδιά και πάντα εντελώς τυχαία!) έναν από το πλήθος και οι συνεργάτες  στη δολοφονία αστυνομικοί, μόλις είδαν το κακό που έγινε, πανικόβλητοι το έβαλαν στα πόδια και εξαφανίστηκαν.

…Οι δικές μας πηγές δίνουν τις ακόλουθες (διασταυρωμένες) απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα (αν υπάρχουν διαψεύσεις, όπως είπαμε, ας μας τις στείλουν και θα τις ανεβάσουμε):

1.Ο Κορκονέας υπηρετούσε συνέχεια στα Εξάρχεια. ΄Ηταν εκεί 8 ολόκληρα χρόνια. Κανένας δεν τον «κουνούσε». Είχε γίνει «θρύλος» στο Τμήμα. Οι άλλοι αστυνομικοί τον αποκαλούσαν “Εξαρχάκεια”, «τρελαμένο»,φόβο και τρόμο των «άπλυτων”. Είχε σχέσεις με την Ε.ΥΠ και ενημέρωνε την υπηρεσία αυτή με στοιχεία από τους ιδιωτικούς του φακέλους.

2.Κρατούσε ειδικούς φακέλους για πολλούς αναρχικούς-αντιεξουσιαστές (ή που νόμιζε πως ήταν)  με φωτογραφίες τους τις οποίες, κατά δήλωσή του, έπαιρνε με κρυφές κάμερες στην πλατεία και στις καφετέριες της Κωλέτη και των γύρω δρόμων, όταν τάχα έκανε περίπατο με ή χωρίς παρέα. Κάτω από τις φωτογραφίες σημείωνε όνομα ή παρατσούκλι, αν ήξερε, τις συμπεριφορές , τα σημεία, τα μπαρ, τις καφετέριες που είχαν στέκια οι εικονιζόμενοι.

3. Ο Κορκονέας είχε ιδιαίτερα στενές σχέσεις με τον δικοικητή του Μπαρμπαρούση ,ο οποίος μάλιστα τον είχε για “παιδί” του, και πάντα σ΄αυτόν ανέθετε τις πιο δύσκολες και μυστικές αποστολές. Πολλοί αστυνομικοί του Τμήματος δεν ήθελαν πολλά-πολλά με τους δύο ,ειδικά με τον Κορκονέα, όχι μόνο γιατί δήλωνε Χρυσαυγίτης, φανατικός οπαδός του Μιχαλολιάκου, αλλά γιατί τον θεωρούσαν και «καρφί” του  Μπαρμπαρούση. Κάθονταν οι δυο τους στο γραφείο του Διοικητή και κουβέντιαζαν ατέλειωτες ώρες. Με κανέναν προηγούμενο Διοικητή δεν είχε τόσο στενές σχέσεις.

4. Ο Κορκονέας ένιωθε υπερήφανος που ήταν εθνικιστής. Μάλιστα, έδειχνε να τρέφει ιδιαίτερη εκτίμηση στο Μιχαλολιάκο (τον αποκαλούσε το “πατριωτάκι» ή “αρχηγό”) και συνήθιζε να λέει πως “όλοι οι καλοί ΄Ελληνες είναι τελικά Μανιάτες, όπως οι αρχαίοι Σπαρτιάτες” Κι ακόμα πως “όταν έρθει η ώρα θα στηθούν πολλές κρεμάλες στο Σύνταγμα για τους προδότες”. Κι ενώ διαλαλούσε τις απόψεις του αυτές  πάντα και έκανε φανερή παρέα με Χρυσαυγίτες, απότομα, λίγους μήνες πριν τη δολοφονία, διέκοψε εντελώς τις επαφές του με αυτό το χώρο, ακόμα και μέσα στο τμήμα, που υπηρετούσαν τότε γύρω στους 5 ,“βαμμένοι” Ναζί, μόνιμοι θαμώνες στα γραφεία της Χ.Α  με τους οποίους παλιότερα έκαναν στενή παρέα. Δε μιλούσε πολύ πια, ούτε πέταγε εθνικιστικές κορώνες. Γενικά, ήταν νευρικός και μελαγχολικός.΄Ελεγε πως αιτία ήταν που  είχε 3 παιδιά να μεγαλώσει και δεν έβγαινε πουθενά οικονομικά.

5. Ο Β. Μπαρμπαρούση έτρεφε όντως μένος κατά των αναρχικών. Τους «άντρες” του, τους ξεχώριζε σε «χέστες” και σε “παλικάρια» που πέφτανε στη φωτιά, όπως ο Κορκονέας και ο Σαραλιώτης. (Αν και λένε, πως καποιες φορές είχε επιπλήξει τον Κορκονέα για τη θυμική του συμπεριφορά σε κάποια περιστατικά). Οι δύο ειδικοί φρουροί συμπεριφέρονταν σαν “ορντινάτσες” του Μπαρμπαρούση .Τους έλεγχε απόλυτα και εκτελούσαν χωρίς δεύτερη κουβέντα τις εντολές του. Μετά τη δολοφονία ,τον έθεσαν αμέσως σε διθεσιμότητα από το Τμήμα των Εξαρχείων, για να μη συνδεθεί η δολφονία με εκείνον, αφού όλοι γνώριζαν τις σχέσεις του με τους δολοφόνους.

Οσοι ,λοιπόν, γνώριζαν τον Επαμεινώνδα Κορκονέα και το Βασίλη Σαραλιώτη την εποχή που υπηρετούσαν στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων και αυτοί που μίλησαν κι εκείνοι που δε θέλουν να το κάνουν για τους δικούς τους λόγους (ας γνωρίζουν, όμως, πως έχουν ευθύνη που «κρατούν το στόμα τους κλειστό’), ήξεραν πως και οι δύο ειδικοί φρουροί ήταν εθνικιστές. Και όχι μόνο.΄Ηταν οπαδοί του αρχηγού της εγκληματικής -τρομοκρατικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου.

…Το Νοέμβριο του 2008 η χρεοκοπία ήταν πλέον πολύ κοντά και ας προσπαθούσαν τα εληνικά ΜΜΕ να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο και να τον κρατήσουν μακριά από τη σωστή ενημέρωση. Γράφαμε τότε (27-11-2008) σε άρθρο μας με τίτλο «ΤΩΝ ΟΙΚΙΩΝ ΥΜΩΝ ΕΜΠΙΠΡΑΜΕΝΩΝ, ΥΜΕΙΣ ΑΔΕΤΕ»!    :    «ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕ»!΄Ηταν η εποχή που ο Μιχαλολιάκος ούρλιαζε στους δικούς του στα γραφεία της Χ.Α. «Θέλω αίμα στην αρένα, πούστηδες! ΄Η τώρα ή ποτέ!». Οι επιθέσεις και οι κακοποιήσεις των οικονομικών μεταναστών, αν και είχαν πάρει εκκρηκτικές διαστάσεις, δεν έφταναν να κάνουν τη «μεγάλη’ ζημιά. Ζητούσε  αίμα, που μαζί με μια άτακτη χρεοκοπία θα ήταν τα μοναδικά εφαλτήρια, για να ξεσηκώσουν τους πάντες , τον καθένα για το δικό του λόγο. «Νοικοκυραίους» «μπαχαλάκηδες”, μειοψηφίες, συντεχνίες, συνταξιούχους.  ΄Ολοι θα έβγαιναν  στους δρόμους και τις πλατείες να «πλακωθούν»  για το δικό τους «διάφορο».

΄Ηταν η στιγμή που μπήκε στο ναζιστικό «τραπέζι» συνεδριάσεων η ανάγκη μιας ή περισσοτέρων δολοφονιών που θα έδιναν το έναυσμα για την έναρξη των μεγάλων αναταραχών. Η δολοφονία ενός «Αλέξη» είχε προ-αναγγελθεί, προ-αποφασιστεί και προ-ετοιμαστεί, πριν την εν ψυχρώ εκτέλεση  του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

1. Είναι κοινό μυστικό σε όλους τους Χρυσαυγίτες της Αθήνας (και στους «δικούς» τους,φυσικά, τους κοντινούς τους ανθρώπους, να μην το ξεχνάμε αυτό!), στα μέλη ,δηλαδή,  της εγκληματικής οργάνωσης της Χ.Α  του 2008,  πως στις 2 τελευταίες εβδομάδες του Νοέμβρη 2008, ο Μιχαλολιάκος έδωσε εντολή να γίνουν βιαστικά 2 μεγάλες ασκήσεις ετοιμότητας των Χρυσαυγιτών . Η εντολή επαναλήφθηκε την πρώτη εβδομάδα του Δεκέμβρη 2008 , αλλά με την επιπλέον διευκρίνιση να μη λείπει τούτη τη φορά κανείς Χρυσαυγίτης από την Αθήνα και για οποιοδήποτε λόγο ! » Ανά πάσα στιγμή να είναι όλοι ετοιμοπόλεμοι και αποφασισμένοι!» Η δικαιολογία ήταν πως προετοιμάζονται διαδηλώσεις και καταστροφές στο κέντρο της Αθήνας και οι «συναγωνιστές» στην αστυνομία , θα χρειάζονταν ενισχύσεις».

2. ο Κορκονέας για ένα μεγάλο διάστημα, τουλάχιστον 2 μηνών από τη δολοφονία , είχε ξοδέψει πάνω από 200 σφαίρες (δικές του,  όχι της υπρεσίας, από το υλικό του οπλισμού της εγκληματικής οργάνωσης) σε σκοποβολή με το υπηρεσιακό του περίστροφο. Η εξάσκησή του γινόταν σε περιοχές της Αττικής και του νομού Μεσσηνίας υπό την επίβλεψη εκπαιδευμένων στα όπλα στελεχών της Χ.Α.

 

3. Ο Κορκονέας δύο μέρες πριν τη δολοφονία,   από τον προσωπικό του φοριαμό στο αστυνομικό Τμήμα είχε μεταφέρει σε άγνωστο μέρος τα εξής: α. Προσωπικά του (και κάποια «πονηρά»)είδη. β.Φυλλάδια και άλλα έντυπα της Χ.Α και γ. Τους προσωπικούς του φακέλους με ονόματα, φωτογραφίες και σημειώσεις για πρόσωπα ,που συγκέντρωνε και κατέγραφε ο ίδιος, όπως είπαμε. Μετά τη δολοφονία ανοίχτηκε ο φοριαμός, που δε  βρέθηκε κλειδωμένος ,αλλά  άδειος και καθαρός.

 

Η εντολή του αρχηγού των Ναζί της Ελλάδας,του βομβιστή που δε δίσταζε να διαμελίζει ανύποπτους πολίτες με «τυφλές» βόμβες σε δημόσιους χώρους, του τέρατος που την ίδια εποχή μέχρι  σήμερα έβγαζε αφασικούς «φουσκωτούς» να ξεκοιλιάζουν δυστυχισμένους οικονομικούς μετανάστες, ήταν σαφής προς στους δυο χρυσαυγίτες αστυνομικούς, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. «Πάση θυσία», το βράδυ της 6ης Δεκέμβρη 2008, έπρεπε να χυθεί αίμα!

…Αλλά, γιατί επέλεξαν τον Αλέξη, ένα παιδί ,που και λόγω ηλικίας ήταν ακίνδυνο  για 2 ενήλικες και μάλιστα ένοπλους; Κι ΄αυτή η επιλογή δεν ήταν τυχαία.Θα διευκόλυνε τη απολογία των δραστών. ΄Ενα παιδί, που σύχναζε στα Εξάρχεια ήταν «εξ ορισμού» αλήτης, χασικλής, ταραξίας από διαλυμένο σπίτι σε κάποια λαϊκή γειτονιά της Αθήνας . Τί θέλει ενα 15χρονο στα Εξάρχεια με ένα  μπουκάλι μπύρα στο χέρι ; Μόνο που κι εδώ, δεν τους «κάθησε» .Ο Αλέξης Γρηγορόπουλος,όπως και ο φίλος του που ήταν μαζί εκείνη την τραγική βραδιά, ο Νίκος Ρωμανός, δεν ήταν αλήτες (και ποιο παιδί μπορείς να το πεις αλήτη στα 15 του χρόνια;). Ακόμα χειρότερα για τους δράστες, ήταν παιδιά αστών, «καλών» οικογενειών, πήγαιναν σε ιδιωτικά σχολεία, με καλή μόρφωση και ανατροφή και καθόλου σαματατζήδες και μπαχαλάκηδες.

Η δολοφονία θα πυροδοτούσε επανάσταση, όπως ήταν το ζητούμενο.  Και έτσι έγινε. Το κλίμα αμέσως μετά «φτιάχτηκε» ακριβώς ,όπως το ήθελε τότε ο Μιχαλολιάκος.  «Κάηκε» η Αθήνα επί μέρες! Αυτή ήταν η πρώτη μεγάλη προσπάθεια του Μιχαλολιάκου  να κατεβάσει στα μέτρα του τον πήχη για την εξουσία. Η επόμενη έγινε  το Μάη του 2010, όταν πάλι οι Ναζί παράδωσαν στις φλόγες την Αθήνα και δολοφόνησαν  3 άτομα ( η μία έγκυος) στη  Τράπεζα Μαρφίν.

_______________________________________________________

1. ΤΗΣ ΔΙΝΕΙ ΕΝΑ ΦΙΛΙ ΚΑΙ ΦΕΥΓΟΥΝ ΜΑΖΙ
Βίντεο-ντοκουμέντο: Η 21χρονη φοιτήτρια φεύγει με τον 19χρονο Αλβανό από το σπίτι της
Βίντεο-ντοκουμέντο: Η 21χρονη φοιτήτρια φεύγει με τον 19χρονο Αλβανό από το σπίτι της

 

Ντελίριο, όπως πάντα με τα σεξουαλικά εγκλήματα. Και καλά οι φυλλάδες. Αισχρές, αδίστακτες,ανήθικες, που μόνο το κέρδος τις νοιάζει. ΄Ομως το πρόβλημα είναι οι άρρωστοι που τις διαβάζουν. Και σου επινοούν  χίλιες δικαιολογίες. Αποφεύγουν να σου πουν πως είναι και οι  οι ίδιοι ανώμαλοι και ,διεστραμμένοι.

Καθημερινά έχουμε εγκλήματα. Ληστείες (κακοποιοί  παλιότερα “σιδέρωναν” τα θύματα για να τους αποκαλύψουν πού κρύβουν χρήματα!), ειδεχθείς άλλους φόνους για διάφορους λόγους.΄Ομως, όλα αυτά απασχολούν ,που δε θα έπρεπε ούτε αυτά, μια μέρα την ειδησεογραφία.Και τέλος.

Με τα σεξουαλικά τους πιάνει  νρτελίριο τους άθλιους αρουραίους της  παραπληροφόρησης. Δίνουν τα ρέστα τους. Γιατί ξέρουν. Περιμένει  πώς και πώς ο ανώμαλος να ρουφίξει τα σκουπίδια τους. Και του προσφέρουν, ως πλούσες χωματερές  όλη τη σαπίλα που έχει ανάγκη να τραφεί ο σιχαμερός ψυχισμός τους.

Σιχτίρ, νοσηροί και διεσταρμμένοι. “Κονδυλοφόροι” και αναγνώστες.

΄Ωρα, 13.45

 

 

2. ΟΡΓΙΣΜΕΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Καταγγελίες της Ενωσης Εισαγγελέων για παρεμβάσεις στην υπόθεση Ριχάρδου
Ο γνωστός ενεχυροδανειστής Ριχάρδος / Φωτογραφία: Intimenews/ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

 

ανακοίνωση της Ενωσης Εισαγγελέων Ελλάδος 

Με αφορμή το περιεχόμενο ανακοινώσεων κατά εισαγγελικών λειτουργών για χειρισμούς τους σε εκκρεμή, στο στάδιο της κύριας ανάκρισης, υπόθεση, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος τονίζει ότι  η εκτόξευση απειλών  κατά εισαγγελικών λειτουργών με το πρόσχημα της έκφρασης γνώμης ή διατύπωσης κριτικής είναι αντίθετη στο νομικό μας πολιτισμό, καθόσον με αυτό τον τρόπο επιχειρείται η χειραγώγηση του χειρισμού της υπόθεσης. Οι ανωτέρω ενέργειες αποτελούν ευθεία παρέμβαση στο έργο των κατά νόμο αρμοδίων να κρίνουν Εισαγγελικών και Δικαστικών Λειτουργών. Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος θεωρεί ότι οι παρεμβάσεις αυτού του είδους αφενός μεν υποκαθιστούν  τη συντεταγμένη λειτουργία της δικαιοσύνης, αφετέρου δε υποσκάπτουν το δικαιικό οικοδόμημα της Χώρας. Οι Εισαγγελείς και οι Δικαστές ενεργούν σύμφωνα με το νόμο και τη συνείδησή τους και δεν πτοούνται κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους από ανεύθυνες απειλές μηνύσεων.

Δε δεχόμαστε, όμως, τη φρασεολογία, τη διατύπωση στην ανακοίνωση  της αλήστου μνήμης εποχής που  η ελληνική δικαιοσύνη με  αυθαίρετο και αυταρχικό  τρόπο αποφαινόταν και τρομοκρατούσε  πως  “με το πρόσχημα της έκφρασης γνώμης ή διατύπωσης κριτικής είναι αντίθετη στο νομικό μας πολιτισμό, καθόσον με αυτό τον τρόπο επιχειρείται η χειραγώγηση του χειρισμού της υπόθεσης”

Να σταματήσουν πια στον 21ο αιώνα αυτές οι κορώνες. Οι αποφάσεις της δικαιοσύνης ελέγχονται, κρίνονται και προπαντός από την ιστορική δημοσιογραφία. .

Και από την άλλη,  τί πάει να πει “Οι Εισαγγελείς και οι Δικαστές ενεργούν σύμφωνα με το νόμο και τη συνείδησή τους “. Σύμφωνα με το νόμο,ναί. Αλλά με τη συνείδση; Ο καθένας νομίζει ηθικό εκείνο που τον συμφέρει.΄Η τη συνείδηση τη διαμορφώνει η ιδεοληψία του καθενός. Αλλιώς,πολλοί εισαγγελείς  και δικαστές, θα έπρεπε να έχουν κάνει χαρακίρι,αν διέθεταν έστω και  ίχνη φυσικής, μη   αλλοιωμένης συνείδησης. 

  Τέρμα τα  μεγάλα λόγια. Επαναλαμβάνουμε. Η δικαιοσύνη μόνο σύμφωνα με το νόμο μπορεί να κρίνει.΄Οχι με τη συνείδηση του καθενός ,που μπορεί να είναι διεστραμμένη.Κι ακόμα,ας το πάρει η συντεχνία απόφαση.Οι αποφάσεις της κρίνονται.Και απιο αυστηρά από  οποιοδήποτε άλλες.

 

3. ΚΑΤΕΡΡΙΨΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΜΥΘΟΥΣ
ΗΠΑ: Απολύθηκε δασκάλα γιατί είπε στους μαθητές ότι… δεν υπάρχει Αγιος Βασίλης
Αγιος Βασίλης/Φωτογραφία: pexels

 

Η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων σε όλη την υφήλιο ζει με μύθους. Θρησκευτικοί, εθνικιστικοί,  φυλετικοί,  ροζ- ερωτικοί. Θα εκπλαγεί κανείς αν συνειδητοποιήσει πως οι μέσος άνθρωπος τρέφεται στην κυριολεξία  με παραμύθια. Του έχουν “γανώσει” το μυαλό με Βούδες, Χριστούς, Αγιο Βασίληδες, πατρίδες. Και φυσικά με τους χειρότερους μύθους  όλων , τους έρωτες και τις καψούρες ,που αλλάζουν τη ζωή και βαστούν  ως και στην…άλλη.

 

Ιερατείο στυλοβάτες της παράδοσης, Σύστημα πολιτικό και κοινωνικό,  συγγραφείς  νουβέλας και ροζ λογοτεχνίας, βιομηχανίες ακροάματος θεάματος και φυσικά η βιομηχανία παραπληροφόρησης ειναι οι  υπεύθυνοι του κακού. ΄Ετσι και αντιταχθείς στους μύθους…φίδι που σε έφαγε. Σαν τη δασκάλα παραπάνω.

 Ωρα, 17.15