ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΜΕΤΑΔΙΔΕΙ ΤΟ BBC
Εξελίξεις: Η Τερέζα Μέι ανέβαλε την ψηφοφορία στη Βουλή για το Brexit
Η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι (Φωτογραφία: ΑΡ/Kirsty Wigglesworth)

“Την ουρά στα σκέλη” η κυρία. Και ο εθνικιστικός συρφετός που τη στηρίζει. Επιπόλαιη, παράλογη, καταστροφική κίνηση εκείνο το δημοψήφισμα της αφροσύνης.

Οι πατριωταράδες (διάβαζε οι απατεώνες) με κορώνες, υστερίες, δημαγωγίες, οδήγησαν τη χώρα σε αδιέξοδο. Σε μια  καταστροφή που μπορεί να μην  έχει τέλος, αν δεν αναλάβουν τα ηνία της χώρας  σοβαροί πολτικοί.

______________________________________________________

1. Η Μισέλ Ομπάμα αποκαλύπτει όλες τις απαγορευμένες φράσεις που δεν έπρεπε να πει ως Πρώτη Κυρία
Μισέλ Ομπάμα/ Φωτογραφία: AP

 

Το παράκανε η Μισέλ με συμπεριφορές βεντέτας και μοντέλου. Κρίμα! Την είχαμε για πιο σοβαρή. Παράλληλα, αποδείχτηκαν και αρπαχτικά οι Ομπάμα  στην αγορά του καπιταλισμού.  Βιβλία μπεστ σέλερ, κανάλια, διαλέξεις, παράς με ουρά.

Ανεπίτρεπτα αυτά για π.προεδρικό ζεύγος μιας χώρας, που κρατάει “κλειδιά” πυρηνικών.  Περισσότερη σοβαρότητα τέτοιων αξιωματούχων, θα  προσέδιδε περισσότερο κύρος σε μια χώρα σαν την Αμερική.

Κάποιος να πει στους Ομπάμα πως το παρατραβήξανε. Δεν είνα όλα χρήμα και αναγνωρισιμότητα.

 

2.Για πρώτη φορά: Η άγνωστη κόρη του Πούτιν έδωσε συνέντευξη στο κρατικό ρωσικό κανάλι

Κατερίνα Τικόλοβα

Παλάτια, χλιδή, κρυφή ζωή. ΄Ολα τα γνωστά  γνωρίσματα μιας δικτατορίας.  Από την άλλη, τσιμουδιά για την προσωπική ζωή του δικτάτορα από τον ελεγχόμενο ασφυκτικά Τύπο. Λογοκρισία, προπαγάνδα, παραπληροφόρηση επί συναπτά έτη.

Ο ρώσικος λαός βρίσκεται υπό κατοχή μιας μαφιόζικης  κυβέρνησης, που δημιούργησε χάος στον κόσμο ολόκληρο και όχι μόνο στην ίδια τη χώρα. Η Ρωσία είναι φορτωμένη με το αίμα 10.000 στον Ουκρανικό πόλεμο, 500.000 τη Συρία και με εκατομμύρια κατατρεγμένους, πρόσφυγες “κολασμένους” της γης.

Θα πληρώσει αυτή η χώρα  μια μέρα, αν δε συμμορφωθεί με τη διεθνή νιμμότητα και στις αξίες του μελλοντικού πολτισμού. Αλλιώς, όπως σήμερα, θα μένει στο περιθώριο,έρμαιο του εθνικισμού,της φτώχειας και της περιθωριακής ζωής των πολιτών της.

3.MISS WORLD 2018!
Μις Κόσμος: Μια κουκλάρα Μεξικανή η ωραιότερη γυναίκα της Γης -Η θέση της Ελληνίδας
Μις Κόσμος 2018/ Φωτογραφία: Instagram

ο αιώνας μας θα χαρακτιριστεί μελλοντικά αιώνας  τους σεξισμού και της αιδοιοκρατίας-αιδοιολατρίας. Από μια πατριαρχική, φαλλοκρατική και  αυταρχική κοινωνία, πέρασε ο σύγχρονος κόσμος στο άλλο άκρο.  Η γυναίκα εμπόρευμα, το πιο δυνατό χαρτί στο εμπορικό χρηματιστήριο αξιών.

Η γυναίκα “Ιανός”. Η νέα, με σεξουαλικά προσόντα, φυσικά ή τεχνητά, να είναι διακριτή γύρω της  η  περιρρέουσα ατμόσφαιρα σεξισμού ,με πολλές βιομηχανίες να εργάζονται ανελλιπώς και με αστρονομικά κέρδη για αυτή  τη γυναίκα εμπόρευμα.

 Από την άλλη, μια διαφορετική πραγματικότητα  για το ίδιο φύλο.  Το άλλο πρόσωπο της γυναίκας. Δεν είναι πια νέα, βγήκε από το ερωτικό  παιχνίδι, αλλά προσπαθεί με κάθε τρόπο να παραμείνει επιθυμητή . Κι εκεί αρχίζει το δράμα της.  Η γυναίκα  ” Ιανός”, με δύο πρόσωπα.

Οι κοινωνίες θα εξελιχθούν. Και πρώτα -πρώτα  θα είναι άφυλες, πέρα από αντιεξουσιαστικές και αταξικές.  Αυτό δε σημαίνει πως θα καταργηθούν τα φύλα, αλλά θα πάψει ο σεξισμός να είναι το κυρίαρχο γνώρισμα ,αυτό που ταυτοποιεί τα φύλα. Ακόμα και τοι “φύλο” που καταχριστικά, αφύσικα  και παράλογα,  αποκαλούν “τρίτο”. Τί θα πει τρίτο φύλο; Και γιατί οι  σεξουαλικές επιλογές κάποιου μπορούν να τον ταυτοποιούν και ως φύλο, αφού ήδη η φύση αποφάσισε  γι αυτό;

Τα άλλα, που οι ηθικολόγοι και οι ανόητοι  τσαμπουνάνε  για κοινωνίες…τραβεστί του μέλλοντος, είναι νεροκουβάλημα  στο μύλο  του σεξισμού και του εμπορίου της σάρκας. Ο χρόνος,η εξέλιξη, η πορεία εμπρός, θα  αφήσει όλους αυτούς πίσω, φιγούρες περιθωριακές και αστείες.

΄Ωρα, 15.30

 

4. Οχι» στην αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού από το Συμβούλιο Εφετών
Το μέλος της 17 Νοέμβρη Σάββας Ξηρός / Φωτογραφία: Intimenews

 

Αντιθέτως ο εισαγγελέας είχε εκφράσει την άποψη ότι Σάββας Ξηρος δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να επικαλεστεί το εν λόγω άρθρο, καθώς κατά την άποψή του,  ο νομοθέτης, δεν  περιλαμβάνει όσους έχουν ποινές πολλαπλών ισοβίων όπως αυτός. Σημείωνε δε ότι αν αφεθεί ελεύθερος, επειδή δεν έχει μετανοήσει, είναι πολύ πιθανό να γίνει ο στρατολόγος νέας γενιάς τρομοκρατών.

H πολιτεία ισχυρίζεται πως φυλακίζει, όχι τιμωρητικά, εκδικητικά ,αλλα σοφρωνιστικά. Και εκείνη  που είναι κράτος δικαίου, το εννοεί, το εφαρμόζει.

Δείτε όμως πως εξευτελίζει την πολιτεία ένας εισαγγελέας, προφανώς “μιλημένος” ,που  μας  θεωρεί  κάφρους, ανεγκέφαλους και μας λέει …επίσημα και  σοβαρά πως ο “ζωντανός νεκρός” Σάββας Ξηρός είναι επίκινδυνος, έστω και ως στρατολόγος. Ντροπή!

Να πάρουμε τους θεσμούς του κράτους στα χέρια μας. Να παλαίψουμε ενάντια σε εκείνους που υπονομεύουν το κράτος δικαίου. Κακώς οι άξιοι απέχουν από τα “κοινά”, έστω και με τον τρόπο που το  Σύστημα εννοεί την εξουσία.

 

5.Ζάεφ: Η Ελλάδα αναγνωρίζει «μακεδονική» γλώσσα -Να προσέχουμε τι λέμε
Ο Ζόραν Ζάεφ/ Φωτογραφία: AP- Boris Grdanoski

 

΄Ολες οι χώρες και η Ελλάδα φυσικά, αναγνωρίζουν τη γλώσσα των Σκοπίων που μόνο εμείς την αποκαλούμε   πρόσφατα Μακεδονία. Ο λαός εκεί μιλάει μια γλώσσα, σίγουρα. Τα Μακεδονικά. Από το όνοιμα της χώρας.΄Οπως εμείς ελληνικά από την Ελλάδα.

Μόνο που τα σημερινά  Μακεδονικά εκεί πάνω δεν είναι τα αρχαία Μακεδονικά (ουδείς γνωρίζει πώς ήταν  ακριβώς η γλώσσα του Αλεξάνδρου).Σε αντίθεση με τα Νέα Ελληνικά που είναι η ΙΔΙΑ γλώσσα από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

 

6.ΣΕΝΑΡΙΑ ΣΥΜΠΛΕΥΣΗΣ ΝΔ ΜΕ ΠΟΤΑΜΙ
Απειλεί με παραίτηση ο Δανέλλης αν το Ποτάμι κάνει πίσω για τη Συμφωνία των Πρεσπών
Ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης μαζί με τον Σταύρο Θεοδωράκη- φωτογραφία intimenews

Εξέχον μέλος της βιομηχανίας παραπληροφόρησης ο Σταύρος. Αρχές, ως γνωστό,  δεν υπάρχουν στην εμπορική δημοσιογραφία. Οι υπάλληλοί της, παντελώς ανήθικοι. Γι΄αυτό  λένε οι ίδιοι στο συνάφι,   πως “ο καλύτερος δημοσιογράφος  έχει σκοτώσει τη μάνα του”. Θα αποτελούσε  εξαίρεση ο αρχηγός του…Θολοποταμίου;

 

7. ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ ΤΑ «ΕΜΦΥΛΙΑΚΑ» ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ
«Κίτρινα Γιλέκα» – Νέα συμπλοκή αντιφασιστών με εθνικιστές
Πληθαίνουν οι συγκρούσεις αριστεριστών με εθνικιστές / Φωτογραφία: AP Images

 

Κουραστική επανάληψη. “Κέραμοι και λίθοι ατάκτως ερριμένα”. Με πλεονάζοντες τους ακροδεξιούς, Ναζί και εθνικιστές. Αυτά είναι τα…βρώμικα  γιλέκα.

8. Το απίστευτο δώρο που έκανε η Ελισάβετ για τα Χριστούγεννα στους 550 υπαλλήλους του παλατιού
Βασίλισσα Ελισάβετ /Φωτογραφία: ΑΡ

 

550 υπάλληλοι για μια γυναίκα! Και μόνο γι΄αυτό, η βασιλεία είναι ασύμφορη και  αχρείαστη (Και να΄ ναι για πάντα.  Σε όσες κοινωνίες πισωγυρίζει ,είναι σίγουρο κοινωνίες  ελλειματικές, προβληματικές, παρακμής).

΄Ωρα, 20.30