ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

1.α.Τουρκικό κύμα υπερπτήσεων & παραβιάσεων -Ψευτοτσαμπουκάδες, λέει ο Καμμένος

Πηγή:

 iefimerida.gr

β.ΑΥΣΤΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΝΑΥΑΡΧΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ
Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: «Αν οι Τούρκοι ανέβουν σε βραχονησίδα θα την ισοπεδώσουμε»
Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης- Φωτογραφία: Intimenews/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης-
γ. Τούρκος ΥΠΕΘΑ σε Αποστολάκη: Θα προστατεύσουμε τη γαλάζια πατρίδα μας
Ο Toύρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ (Φωτογραφία: ΑΡ/Burhan Ozbilici)

Καμαρώστε τους και σκεφτείτε με τρόμο σε τί ανεγκέφαλους-θερμοκέφαλους έχουμε εμπιστευτεί την ασφάλειά μας. Η ζωή  των παιδιών μας, έρμαιο στα χέρια τους. Πατριωταράδες, τσαμπουκάδες, δημαγωγοί, απειλούν ο ένας τον άλλον για τις “γαλάζιες πατρίδες” τους σαν να μιλάνε για την ιδιοκτησία τους.

Γιατί έχουμε παραδώσει τις τύχες μας στα χέρια ανόητων; Γιατί πάντα κυβερνάνε οι χειρότεροι; Οφείλουμε να απολογηθούμε γι αυτό στην Ιστορία.  Και όχι μόνο εμείς σήμερα.

Γενιές ακτιβιστών και εμπνευσμένων ανθρώπων  στη διάρκεια της ανθρώπινης ιστορίας, επέλεξαν  στραβή στάση, πάνω στο δίλημμα αν πρέπει να  συμμετέχουν  ή όχι οι ίδιοι   ενεργά στην άσκηση της εξουσίας.  Και δεν το έκαναν. Προτίμησαν  την αποχή από τα δημόσια πράγματα, την ιδιώτευση.΄Αντε, στην καλύτερη περίπτωση, διάλεξαν την καταγγελία με την “πέννα”

΄Αφησαν, όμως, έτσι  ελεύθερο το δρόμο στους λογής απατεώνες, τους ανίκανους και μέτριους να έχουν την εξουσία στα χέρια τους. Εξ ου και το κατάντημα του πλανήτη .Πόλεμοι, μάστιγες, σκληρότητα αφροσύνη.  Θανατηφόρες παρενέργειες της παρανοϊκής   άσκησης της εξουσίας από τρελαμένους φορείς της.

2.α ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΑ ΜΑΡΕΒΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ
Κύκλοι ΝΔ: «Από σήμερα ο Κώστας Βαξεβάνης είναι κοινός συκοφάντης και με δικαστική βούλα»
Ο Κώστας Βαξεβάνης -Φωτογραφία: Intimenews/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών που δίκασε την αγωγή της Μαρέβας Μητσοτάκη εναντίον του Documento που αφορούσε τουλάχιστον δέκα δημοσιεύματα, απεφάνθη ότι η εφημερίδα κατέγραψε την αλήθεια χρησιμοποιώντας όλα τα αποδεικτικά στοιχεία.

Η αγωγή αφορούσε δημοσιεύματα στα οποία η εφημερίδα αποκάλυπτε τις σχέσεις της Μαρέβας Μητσοτάκη με offshore εταιρείες, την μη υποβολή πόθεν έσχες αλλά και την βολική διάσταση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που δεν ήταν ανεξάρτητη από την υποβολή πόθεν έσχες,

Η Μαρέβα Μητσοτάκη ζητούσε 500 χιλιάδες ευρώ από το DOCUMENTO χαρακτηρίζοντας τα δημοσιεύματα και τους δημοσιογράφους συκοφάντες. Η απόφαση όμως του δικαστηρίου αποτελεί πλέον τη βούλα της Δικαιοσύνης σε αυτά που επί δύο χρόνια αποκαλύπτει το Documento. Οι δικαστές αποφαίνονται ότι είναι δικαιολογημένες οι αμφιβολίες που εκφράζονται για το βάσιμο ή όχι της διάστασης για την αποφυγή της δήλωσης πόθεν έσχες από το ζεύγος Μητσοτάκη. Πόσο μάλλον όταν τα περιουσιακά στοιχεία που αναφέρει το Documento ότι αποκτήθηκαν από την Μαρέβα Μητσοτάκη Γκραμπόφκσι αποκτήθηκαν την επίμαχη περίοδο που δεν έγινε υποβολή πόθεν έσχες. Αληθείς θεωρεί το δικαστήριο τις σχέσεις με τον γνωστό Σταύρο Παπασταύρου ο οποίος ήταν μέλος των διοικητικών συμβουλίων των εταιρειών της. Αληθή και δικαιολογημένα στο όνομα της ενημέρωσης του κοινού θεωρεί το δικαστήριο όσα αποκαλύφθηκαν για το σπίτι του Βολταίρου στο Παρίσι πράγμα το οποίο και οι δικαστές θεωρούν περίεργο αφού το σπίτι αποκτήθηκε αμέσως μετά την υποτιθέμενη διάσταση.

Σημαντικό επίσης είναι ότι το δικαστήριο θεωρεί απολύτως δικαιολογημένο και αναγκαίο να ενημερώνονται οι πολίτες για την επιχειρηματική δραστηριότητα της συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη καθώς επίσης και τη δράση των ατόμων με τα οποία συνεργάζεται. Το δικαστήριο ωστόσο παρότι θεωρεί ότι είναι αληθές το γεγονός της γειτνίασης της Μαρέβας Γκραμπόφκσι με τον Χριστοφοράκο της Siemenς στην Τήνο θεώρησε πως αποτελεί δυσφήμιση της κυρίας Γκραμπόφσκι και επιδίκασε ποσό 5 χιλιάδων ευρώ πρωτόδικα. Είναι εμφανές ότι το δικαστήριο δεν γνώριζε το σύνολο των σχέσεων του ζεύγους Μητσοτάκη με τον Χριστοφοράκο της Siemens πράγμα για το οποίο θα ενημερώσει η εφημερίδα το δικαστήριο κατά την εκδίκαση της έφεσης σε ότι αφορά το συγκεκριμένο στοιχείο.

β. ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΑ ΜΑΡΕΒΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ
Κύκλοι ΝΔ: «Από σήμερα ο Κώστας Βαξεβάνης είναι κοινός συκοφάντης και με δικαστική βούλα»
Ο Κώστας Βαξεβάνης -Φωτογραφία: Intimenews/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Πηγή: » | iefimerida.gr

Οπως αναφέρουν κύκλοι της Πειραιώς: «Η υπ’ αριθμ. 5131/2018 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών δέχθηκε εν μέρει την αγωγή της Κας Μαρέβας Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη και έκρινε ότι τα άρθρα του κ. Κώστα Βαξεβάνη περί δήθεν χρήσης εκ μέρους της διπλού ΑΦΜ περί δήθεν ύποπτης διασύνδεσης της με άτομα που εμπλέκονται στο σκάνδαλο της Siemens είναι συκοφαντικά.

Η απόφαση δέχθηκε επίσης ότι η Κα Γκραμπόφσκι δεν είχε υποχρέωση υποβολής κοινής δήλωσης Περιουσιακής Κατάστασης, σε αντίθεση με τα όσα υποστήριζε ο κ. Βαξεβάνης, αλλά δεν θεωρήθηκαν συκοφαντικά τα όσα είχε δημοσιεύσει εξαιτίας της πολυπλοκότητας των θεμάτων της φορολογικής νομοθεσίας και δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης. Επίσης, δέχεται ότι η αγορά του ακινήτου στο Παρίσι πραγματοποιήθηκε μέσω δανεισμού και χρήσης ιδίων κεφαλαίων, τα οποία άλλωστε η αρμόδια εισαγγελέας οικονομικού εγκλήματος ερεύνησε εξονυχιστικά και έκρινε με το πόρισμα της ότι δεν υπήρξε τίποτα μεμπτό στην εν λόγω αγοροπωλησία.

Στο ίδιο συμπέρασμα κατέληξε και ο πληρέστατος έλεγχος από τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές που έχει δικαιώσει απόλυτα την Κα Γκραμπόφσκι».

Οι κύκλοι της ΝΔ προσθέτουν πως «πραγματικά αδυνατεί κανείς να αντιληφθεί τους λόγους των πανηγυρισμών του κ. Βαξεβάνη, τη στιγμή που η Δικαιοσύνη τον έκρινε συκοφάντη και επιδικάσθηκε σε βάρος του χρηματική ικανοποίηση για ηθική βλάβη της Κας Γκραμπόφσκι, την οποία έχει ήδη εκχωρήσει στο “Χαμόγελο του Παιδιού”. Άλλωστε, η μεγαλύτερη απόδειξη της καταδίκης του κ. Βαξεβάνη είναι η προαναγγελία της έφεσης της εν λόγω απόφασης» για να καταλήξουν στην Πειραιώς: «Από σήμερα, ο κ. Βαξεβάνης και με δικαστική βούλα είναι πλέον κοινός συκοφάντης».

Μνημείο  βιασμού της είδησης  από τους  “κοντυλοφόρους” της βιομηχανίας παραπληροφόρησης (εμπορική δημοισογραφία).  Μια είδηση παραμορφωμένη,παραποιημένη  με εντελώς διαφορετικό περιεχόμενο στα δύο “έντυπα”.

Οι δεξιές φυλλάδες με προεξάρχουσα την ακροδεξιά, πορνοφυλλάδα iefimerida.gr με πηχυαίους, διθυραμβικούς τίτλους, από χτες κρατάνε στην επικαιρότητα το θέμα  και μας διαβεβαιώνουν πως ο Βαξεβάνης τιμωρήθηκε τελικά από το δικαστήριο ως συκοφάντης της συζύγου του…Καίσαρος Κυριάκου.

Ο δημοσιογράφος  που “πίνει νερό στο όνομα” του ΣΥΡΙΖΑ  (και ποτίζεται από την ίδια πηγή), τώρα, από τη δικιά του μεριά, μας πληροφορεί πως όχι μόνο  δεν καταδικάστηκε, αλλά το δικαστήριο έκανε δεκτές τις καταγγελίες του. Οπότε, κανονικά πρέπει να δικαστεί η  Μαρέβα Γκραμπόφσκι- για σωρεία εγκληματικών πράξεων.

Μνημείο, λέμε, αναίσχυντης ,αλήτικης δημοσιογραφίας. Πέρα από τη γνωστή, δεξιά, κομματική αγυρτεία. Και όχι  μόνο στο συγκεκριμένο θέμα.  Τέτοια είναι η συμπεριφορά τους παντού, σε ό,τι παρουσιάζουν ως είδηση  και αναλύουν, ως θέμα. Ψεύτες ,λασπολόγοι, συκοφάντες, διαστρεβλωτές και διεστραμμένοι. Δεν έχουν ίχνος σεβασμού στην αλήθεια,δεν ενδιαφέρονται γι΄αυτή. Το ψωμί τους,  το συμφέρον τους είναι η αλήθεια τους. Τα έχουμε ξαναπεί.

Εν προικειμένω, πού  βρίσκεται τελικά  η αλήθεια; Δικάστηκε ο Βαξεβάνης ή αθωώθηκε;  Είναι ένοχοι  η Μαρέβα και ο Κυριάκος σε όσα τους καταλόγισε ο δημοσιογράφος από το  Documento  του ή όχι;

Η πραγματικότητα, λοιπόν, είναι διαφορετική από εκείνη που παρουσιάζουν στα μέσα παραπληροφόρησης αμφότεροι οι Καπαδόκες. Να,  ποια είναι η πραγματικότητα.

Το δικαστήριο ΔΕΝ επεδίκασε τα 500 χιλιάρικα που ζητούσε   η Μαρέβα ως ηθική βλάβη. Αντίθετα, της επεδίκασε  το ευτελές ποσό  των 5.00 ευρώ. Αυτό τα λέει όλα.

Δηλαδή: Η αποφυγή της δήλωσης πόθεν έσχες από το ζεύγος Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη. Το πώς αποκτήθηκαν τα λεφτά για τα οποία δεν έγινε υποβολή πόθεν έσχες.  Το σπίτι στο Παρίσι και οι σχέσεις της Μαρέβα με τον γνωστό “λουλούδι”  Παπασταύρου .΄Ολες αυτές οι κατηγορίες, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, είναι αληθείς ισχυρισμοί ή υπάρχει αμφιβολία. Οπότε, ΟΛΗ η ουσία της αγωγής απορρίφθηκε!

Καί τότε; Καταδικάστηκε και για ποιο λόγο ο Βαξεβάνης; Ναι, καταδικάστηκε και επιδικάστηκαν 5 χιλιάρικα, όπως είπαμε,  ΜΟΝΟ για την αναφορά της εφημερίδα στις σχέσεις  Χριστοφοράκου της Ζήμενς και του “αμαρτωλού” ζεύγους.

Ο  φυγόδικος αυτός απατεώνας της Ζήμενς, όντως έχει σπίτι κοντά σε κείνο της Γκραμπόφσκι στην Τήνο. Αλλά αυτό, δέχτηκε το δικαστήριο ,η γειτνίαση,  δηλαδή,  των δύο  αυτών προσώπων, δεν είναι λόγος να θεωρηθεί πως έχουν και παράνομο, οικονομικό αλισβερίσι  μεταξύ τους . (μεταξύ μας, “τί κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια”;) Και  καταδίκασε   το Βαξεβάνη για συκοφαντική δυσφήμιση. Επαναλαμβάνουμε. Μόνο για τη συγκεκριμένη κατηγορία.

Εν ολίγοις, η αγωγή έγινε μπούμερανγκ για το Μητσοτάκη.Τώρα  το ζεύγος πρέπει να αποδείξει πως δεν ισχύουν όσα το δικαστήριο δέχτηκε ως αληθείς καταγγελίες  ή εξέφρασε αμφιβολίες. Από κει και πέρα, όντως. Κερδισμένος  από την απόφαση είναι  ο σφογγοκωλάριος δημοσιογράφος του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Βαξεβάνης.

Αντιλαμβάνεται επί τέλους ο ανύποπτος αναγνώστης και των δύο αυτών εξαρτημένω από “εργοδότες”  Μέσων παραπληροφόρησης ,γιατί σε όλη της τη διάσταση ,το περιεχόμενο και την πορεία   η εμπορική δημοσιογραφία, είναι ανήθικη;   Μια βρώμικη χωματερή από την  οποία ταϊζουν  σκουπίδι τους αναγνώστες τους;

Αυτό ,όμως, δεν απαλλάσσει  της ευθύνης του τον  σκουπιδοφάγο. Αυτός  συντηρεί στην πραγματικότητα  τη χωματερή. ΄Ετσι μπορεί και επιβιώνει  στο διηνεκές   η απάτη του αναγνώστη με το βιασμό της είδησης.

3. ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
Συγκίνηση στην παρουσίαση του βιβλίου για τον Νίκο Κούρκουλο
Αλκης Κούρκουλος, Μαριάννα Λάτση

 

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στη Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος» του Εθνικού Θεάτρου και σε  ιδιαίτερο κλίμα συγκίνησης, η παρουσίαση ενός βιβλίου αφιερωμένου στη ζωή και στο έργο του Νίκου Κούρκουλου.

Ακολούθησε χαιρετισμός του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Στάθη Λιβαθινού ο οποίος τόνισε πώς «Η περίπτωση του Κούρκουλου είναι μια βαριά σκυτάλη και μέσα στο βιβλίο προσπαθήσαμε να αποδώσουμε την επιρροή του στα πράγματα που σε μια καίρια στιγμή ήταν εξαιρετικά σημαντική και άφησε μεγάλο αποτύπωμα».

Το βιβλίο αφιέρωμα στον Νίκο ΚούρκουλοΤο βιβλίο αφιέρωμα στον Νίκο Κούρκουλο

«Το να μιλήσεις για το Νίκο είναι μόνο συγκίνηση και μόνο μνήμη αθάνατη» είπε με τη σειρά της η κ. Ελένη Αρβελέρ για να δώσει τη σκυτάλη στην κριτικό θεάτρου και στενή συνεργάτη του Νίκου Κούρκουλου, Ελένη Βαροπούλου, η οποία τόνισε πώς «Αυτό που χαρακτήρισε το έργο του Νίκου Κούρκουλου όλα αυτά τα χρόνια ήταν πως ήταν απόλυτα δοσμένος στο να δουλέψει γι’ αυτό το θέατρο, όχι να δουλέψει για τον εαυτό του».

Ο Στάθης Λιβαθινός παρουσίασε το βιβλίο για τον Νίκο Κούρκουλο Ο Στάθης Λιβαθινός παρουσίασε το βιβλίο για τον Νίκο Κούρκουλο

Στην παρουσίαση του βιβλίου ήταν όλοι εκεί. Η οικογένειά του, οι φίλοι, οι συνεργάτες.

Η Μαριάννα Λάτση με την μητέρα της Εριέττα ΛάτσηΗ Μαριάννα Λάτση με την μητέρα της Εριέττα Λάτση

Αλκης Κούρκουλος, Μαριάννα Λάτση Αλκης Κούρκουλος, Μαριάννα Λάτση

Η Μαριάννα Λάτση με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Στάθη ΛιβαθινόΗ Μαριάννα Λάτση με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Στάθη Λιβαθινό

Το βιβλίο επιμελήθηκε ο Διουνύσης Φωτόπουλους κι εκδόθηκε με τη φροντίδα του Κοινωφελούς
Ιδρύματος Ι.Σ. Λάτση.

Ελάτε, βρε παιδιά, έλεος! Γιατί τόσο  τζέρτζελο;

Ο Νίκος Κούρκουλος δεν ήταν τίποτα πεσισσότερο από….Νίκος Κούρκουλος. Ο λαϊκός εκείνος τύπος ηθοποιού στις απαίσιες  και  σφόδρα διδακτικές μιζέριας ταινίες της δεκαετίας του ΄60 . Με αυτές που  γάνωσαν το μυαλό γενεών ολόκληρων ως και σήμερα ακόμα.

Υ.Γ Και η Αρβελέρ ; “Τί θέλει η αλεπού στο παζάρι”,αλήθεια ;

΄Ωρα, 13.30