ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

1. Ετοιμάζει ο Πούτιν επίθεση στην Ουκρανία τις μέρες των γιορτών; Τι φοβούνται δυτικοί αναλυτές
Πάνω από 12 ρωσικά μαχητικά SU-27 και SU-30 έφθασαν παραμονές των γιορτών στην Κριμαία (Φωτογραφία: Mikhail Palinchak, Presidential Press Service via AP)

 

Αλλά δυτικοί αναλυτές θεωρούν πιθανότερο να συμβεί το ακριβώς αντίθετο. «Η Μόσχα αρέσκεται να καταφεύγει σε επιθετικές ενέργειες όταν δεν προσέχει ο κόσμος. Εισέβαλε στο Αφγανιστάν τα Χριστούγεννα του 1979 κι επιτέθηκε στη Γεωργία κατά τις διακοπές του Αυγούστου», είπε στο Newsweek ο Τζον Χερμπστ, πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ουκρανία.

Η κρίση μεταξύ των δύο χωρών κορυφώθηκε τον περασμένο μήνα με την κατάσχεση τριών πλοίων του Ουκρανικού πολεμικού ναυτικού και τη σύλληψη 24 ναυτικών. Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο επέβαλε στρατιωτικό νόμο σε περιοχές της χώρας του και προειδοποίησε για τον κίνδυνο χερσαίας εισβολής από τη Ρωσία, υποστηρίζοντας ότι η Μόσχα έχει συγκεντρώσει κάπου 80.000 στρατιώτες κοντά στα σύνορα.

Η διεθνής κοινότητα κατηγόρησε τη Ρωσία για επιθετικότητα, αλλά όπως λένε ειδικοί, η χλιαρή της αντίδραση σε συνδυασμό με την πρόσφατη παραίτηση του επικεφαλής του αμερικανικού Πενταγώνου Τζιμ Μάτις και τη μειωμένη επαγρύπνηση της Δύσης λόγω των γιορτών μπορεί να αποτελέσουν ιδανικές συνθήκες για μια ρωσική επίθεση.

Το περασμένο Σάββατο ο Βλαντίμιρ Πούτιν έστειλε κι άλλα πολεμικά αεροσκάφη στην Κριμαία, ενώ το ουκρανικό πολεμικό ναυτικό διεμήνυσε ότι είναι έτοιμο να απαντήσει, αν η Μόσχα επιχειρήσει να εμποδίσει τον ελλιμενισμό σκαφών του σε λιμάνια γύρω από την Κριμαία επικαλούμενο το διεθνές δίκαιο, βάσει του οποίου Ρωσία και Ουκρανία θα πρέπει να επιτρέπουν η μία την άλλη την πρόσβαση σκαφών τους στα λιμάνια της Αζοφικής και της Μαύρης Θάλασσας.

Αναλυτές υποστηρίζουν ότι η Ρωσία είναι αποφασισμένη να εδραιώσει την κυριαρχία της στα ύδατα γύρω από την Κριμαία. «Οι Ρώσοι επιδιώκουν πλήρη κυριαρχία στα Στενά του Κερτς και την Αζοφική Θάλασσα και οι Ουκρανοί δεν είναι πρόθυμοι να παραδώσουν τον έλεγχο ή να παραιτηθούν από την ελεύθερη διέλευση από τα Στενά, άρα είναι υψηλός ο κίνδυνος μιας κλιμάκωσης», είπε στο Newsweek o Μάικλ Κάρπεντερ, πρώην υφυπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, συμβουλεύοντας το Κίεβο να μην επιχειρήσει στην παρούσα φάση να στείλει πλοία μέσω των Στενών του Κερτς.

Κάποιοι αναλυτές επεσήμαναν επίσης ότι η Ρωσία ίσως επιδιώκει να ενώσει κάποια από τα εδάφη γύρω από την Ουκρανία για τη δημιουργία προτεκτοράτου βόρεια της Μαύρης Θάλασσας, υπογραμμίζοντας την πρόσφατη αποστολή ρωσικών μαχητικών στην Κριμαία και την ανάπτυξη χερσαίων δυνάμεων στα σύνορα με την Ουκρανία.

  Ο Ρώσος ιμπεριαλιστής και δικτάτορας νόμισε πως με τη βία   θα λύσει το περίφημο “Ανατολικό ζήτημα” (διέξοδος σε Αιγαίο,Μεσόγειο,Βαλκανική). Είναι τόσο ανιστόρητος,όμως,όπως όλοι οι του είδους του, που αγνοεί πως  ένα  τέτοιο ζήτημα που δεν το έλυσαν  αυτοκράτορες και Τσάροι, θα το λύσει τούτος με θράσος,  παγαποντιές και τόσο αίμα.

Η λύση είναι ΜΙΑ και ΜΟΝΑΔΙΚΗ. Η  Κριμαία θα παραμείνει (μέχρι τουλάχιστον να πέσουν παγκοσμίως τα σύνορα) Ουκρανική. Οι Ρώσοι θα μπορούν να νοικιάζουν τη ναυτική βάση της Σεβαστούπολης,όπως γινόταν  ακριβώς τόσες δεκαετίες πριν. ΄Ολες οι άλλες ενέργειες Πούτιν είναι καταδικασμένες σε αποτυχία,αλλά και σε ηχηρή αμερικάνικη απάντηση.

Η λύση,επομένως, είναι ποια μονόδρομος.Και θα συντριβεί εκείνος  που δεν κατανοεί την ιστορική αξία της Κριμαίας.

 

2. Κερδισμένοι και χαμένοι μετά την αμερικανική αποχώρηση από τη Συρία

Ελιγμός των Αμερικανών η αποχώρηση από τη Συρία. Κι αυτό δεν είναι απόφαση  του Τραμπ. Είναι λίγος για τέτοια. Τον ελιγμό τον πραγματοποίησαν  όσοι εποπτεύουν την εφαρμογή της πάγιας αμερικανικής ,εξωτερικής πολιτικής. Κι αυτή στη Μεσόγειο και Μ. Ανατολή είναι:

1. Δεν αφήνεις δυο στρατ. βάσεις ύψιστης σημασίας στη Συρία σε ένα τρελό Ρώσο μαφιόζο.

2.Δεν παρατάς τιο Ισραήλ,περικυκλωμένο από Ιράν και Τουρκία και ας γίνουν όλα κολυμπηθρόξυλο στην περιοχή.

3.Δεν απομακρύνεσαι στρατιωτικά και οικονομικά  ρούπι από την Ελλάδα, που την κέρδισες στην σκακιέρα της Γιάλτας με το σπαθί σου.

4.Δεν επιτρέπεις σε κανένα Τούρκο Σουλτάνο να χαριεντίζεται με τον Τσάρο. Τον τρως την ίδια στιγμή. Ούτε του επιστρέπεις να ανατρέψει το στάτους στο Αιγαίο.

5. Ιδρύεις Κουρδιστάν για να το έχεις πάντα καρφί στο μάτι του Τούρκου,τουλάχιστον όσο η Ασιατική Τουρκία,δεν είναι Ευρώπη (η υπόλοιπη χώρα είναι ευρωπαϊκή ).

οι επισημάνσεις ξένων ,σοβαρών αναλυτών για την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από τη Συρία  είναι τούτες :

1. Το Ισραήλ
Θα είναι ένας από τους “μεγάλους χαμένους” της αμερικανικής αποδέσμευσης, η οποία αφήνει χώρο στο Ιράν και τους εταίρους του για να αναπτύξουν τις στρατιωτικές δυνατότητές τους στη Συρία.

Το Ισραήλ, που μέχρι τώρα χαιρέτιζε ανεπιφύλακτα την πολιτική της αμερικανικής κυβέρνησης στη Μέση Ανατολή, διαβεβαιώνει ότι δεν θα επιτρέψει στη γειτονική Συρία να εξελιχθεί σε “προγεφύρωμα” της Τεχεράνης.

2.  Κούρδοι
΄Οσο δε λύνεται το Κουρδικό με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, η Συρία,το Ιράν, το Ιράκ και η Τουρκία θα έχουν συνεχώς προβλήματα και μάλιστα στο υπογάστριό τους.

3. Συρία.
Οι δυο στρτατωτικές βάσεις στη Συρία που κέρδισαν οι Ρώσοι  με 500.000 νεκρούς και εκατομμύρια πρόσφυγες,δεν παραδίδονται από τους Αμερικανούς σε καμιά περίπτωση σε ένα παρανοίϊκό ιμπεριαλιστή.΄Οποιος έχει τις δύο αυτές βάσεις,έχει τον έλεγχο της Μ.Ανατολής και κάνει σκόνη ανά πάσα στιγμή το Ισραήλ.

Συμπέρασμα. Ελιγμός. Σύντομα θα φανεί η χαραγμένη δεκαετίες, αμερικανική πολιτική στη Μ.Ανατολή, που θα κάνει “Τούρκους” Ρώσους και Τούρκους. Δεν αλλάζει η εξωτερική πολιτική της υπερδύναμης από τη μια στιγμή στην  άλλη.

΄Ωρα, 11.00

3. ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ  TOY HOMO-NATURALIS.GR

Η  έρευνα-δημοσκόπηση που ανεβάσαμε χτες, δείχνει φανερά πλέον  το μέγα πρόβλημα του αποπροσανατολισμού και της παραπληροφόρησης  για τη  χεραγώγηση και την αλλοίωση της λαϊκής βούλησης, μέσω των δημοσιεύσεων εντελώς ψευδών δημοσκοπήσεων. Κι αυτό φαίνεται καθαρά  κάθε φορά από τα πραγματικά αποτελέσματα  στις εκλογές.

Κανονικά, εδώ και χρόνια όφειλε να επέμβη ο εισαγγελέας.  Διαπράττεται  έγκλημα και μάλιστα  συνεχές και ασύστολο με το φανερό χρηματισμό. Τα κόμματα, ανέκαθεν, σήμερα η Ν.Δ με χορηγό έναν…Μαρινάκη και τους βασιλικούς εφοπλιστές Λονδίνου, πληρώνουν  αδρά  τους απατεώνες των  εταιριών δημοσκοπήσεων για να  παίρνουν κάθε φορά τα αποτελέσματα που θέλουν.

Όλες αυτές  οι εταιρίες  της απάτης,δίνουν σήμερα προβάδισμα 10-15% στο Μητοστάκη! Η πραγματικότητα,όπως αποτυπώθηκε στη δική μας έρευνα,  είναι πως δεν υπάρχει κανένα προβάδισμα και το πιθανότερο, επειδή ουδείς μπορεί στατιστικά να το ελέγξει απόλυτα, να  υπάρχει και διαφορά με πρωτια στο ΣΥΡΙΖΑ.

Και όμως! Εισαγγελέας δεν υπάρχει εδώ.Θα είχε γίνει ξεσηκωμός  σε ευρωπαϊκή χώρα ή στην Αμερική, αν τολμούσαν  τέτοιες εταιρίες να χαλιναγωγήσουν  και να κατευθύνουν τη βούληση των ψηφορόρων. Στο Ελλαδιστάν ,βέβαια,είναι το σύνηθες να συμβαίνει.

΄Ωρα 15.00