ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

1.α ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΑΛΟ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ NOVARTIS
Μητσοτάκης: Καλώ τις δημοκρατικές δυνάμεις της χώρας να αποτρέψουμε από κοινού την επιχειρούμενη θεσμική εκτροπή
Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης / Φωτογραφία: Initimenews: ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες συνιστούν πρωτοφανή υπονόμευση των δημοκρατικών μας θεσμών και απειλούν ευθέως την διάκριση των εξουσιών στη χώρα μας.

Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης με αφορμή τόσο την ανάρτηση του Παύλου Πολάκη κατά των δικαστών όσο και τους χειρισμούς για την υπόθεση του Νίκου Μανιαδάκη κάλεσε τους επικεφαλής όλων των δημοκρατικών δυνάμεων της χώρας να αποτρέψουν από κοινού την επιχειρούμενη θεσμική εκτροπή, την οποία πλέον και οι ίδιοι οι δικαστές επισημαίνουν.

β. Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Θεσμική εκτροπή η απόπειρα παρέμβασης Πολάκη στο έργο μας
Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Θεσμική εκτροπή η απόπειρα παρέμβασης Πολάκη στο έργο μας

Καλεί  τις δημοκρατικές δυνάμεις της χώρας  ο αρχηγός του κόμματος που έχει αντιπρόεδρό του  έναν ακροδεξιό στα κράσπεδα του ναζισμού ΄Αδωνι Γεωργιάδη, να συγκαλύψουν το μέγα σκάνδαλο  Novartis στο οποίο εμπλέκονται τα επιφενέστερα στελέχη της ΝΔ.

Φιλίες  με εμπόρους  ναρκωτικών, διεφθαρμένα πρωτοκλασάτα στελέχη, λυσσαλέα  προσπάθεια συγκάλυψης του σκανδάλου Νοβάρτις.  Αυτό δεν είναι πια  κόμμα και μάλιστα  της μείζονος αντιπολίτευσης,αλλά η ιταλική  Καμόρα σε όλη της τη…μεγαλοπρέπεια.

Από κοντά η   ακροδεξιών αποκλίσεων   ΄Ενωση  Δικαστών και Εισαγγελέων,απόλυτα εξαρτημένη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη χωρίς τσίπα, φόβο και σεβασμό,πήρε αυτούσια την ανακοίνωση της Ν.Δ άλλαξε λέξεις και φράσεις και την παρουσίασε ως κείμενο καταγγελίας δικό της.

Αν εξαιρέσουμε την περίοδο του σκανδάλου Κοσκωτά,ουδέποοτε η χώρα έζησε μια τόσο βαθιά πολιτική,δικαστικη, δικαιική κρίση-σήψη,όσο αυτή που βλέπουμε μπροστά μας.  Κι αν αύριο αυτή η χώρα εκλέξει για πρωθυπουργό τον πιο διεφθαρμένο πολιτικό,όπως πλέον αποδεικνύεται της Μεταπολίτευσης, το γιο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, τότε είναι άξια της τραγικής της μοίρας.

Καληνύχτα!

 

2. α.Πώς έστησαν τη σκευωρία με τη Novartis – Ήθελαν τα κεφάλια πολιτικών εχθρών επί πίνακι

Ακολουθώντας το δόγμα Πολάκη για να πάνε κάποιοι φυλακή και να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές, απλά έστησαν μια υπόθεση που τώρα αποδεικνύεται πολιτικό και δικαστικό φιάσκο

Πώς έστησαν τη σκευωρία με τη Novartis – Ήθελαν τα κεφάλια πολιτικών εχθρών επί πίνακι | in.gr
Ιn.gr

Εντεκα μήνες έχουν περάσει από τότε που ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, πρώην δικαστής και νυν υπουργός αρμόδιος για την καταπολέμηση της διαφθοράς, έλεγε ότι η υπόθεση της Novartis είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους.

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία, και μετά τους ισχυρισμούς Μανιαδάκη για πιέσεις που δέχεται να «αποκαλύψει» είτε εμπλοκή δική του είτε συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων, φαίνεται ότι η κυβέρνηση έστησε μια υπόθεση παίζοντας το ρόλο του κυνηγού κεφαλών.

Ηθελε τα κεφάλια των Αντώνη Σαμαρά, Γιάννη Στουρνάρα και Αδωνι Γεωργιάδη επί πίνακι. Ηθελε να στοχοποιήσει τους γνωστούς πολιτικούς εχθρούς της προκειμένου να αποκομίσει πολιτικά οφέλη και να αναδείξει το ηθικό της πλεονέκτημα σε σύγκριση με το «παλιό πολιτικό σύστημα».

Και θυσίασε γι’ αυτό ένα μεγάλο μέρος της Δικαιοσύνης, σπατάλησε πολιτικό χρόνο και το κυριότερο: Εδειξε να μην ενδιαφέρεται να ερευνηθεί το πραγματικό σκάνδαλο της Novartis με τις μίζες σε γιατρούς και στελέχη της Υγείας, όπως συνέβη και σε άλλες χώρες.

β. Novartis_Gate: Όταν ο Μανιαδάκης «έδινε» Σαμαρά

Εναντίον και του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, είχε στραφεί ο Νίκος Μανιαδάκης, όταν με το κωδικό όνομα «Ιωάννης Αναστασίου» κατέθετε ως προστατευόμενος μάρτυρας. Μπορεί κατά τη χθεσινή του τηλεοπτική εμφάνιση στον ΣΚΑΪ, ο Νίκος Μανιαδάκης να είπε πως δεν στράφηκε στις καταθέσεις του εναντίον προσώπων, αφού κάτι τέτοιο «δεν θα ήταν ηθικό», εντούτοις όπως αποκάλυψε από χθες το documentonews.gr

αυτό δεν ισχύει, αφού έχει δώσει «στεγνά» στις καταθέσεις του, τους πρώην υπουργούς Γεωργιάδη, Λοβέρδο και Σαλμά.

Στην κατάθεσή του στις 29 Ιανουαρίου 2018, ο «Αναστασίου», καταφέρεται εναντίον του πρώην πρωθυπουργού, σχετικά με το Harvard Project, που όπως έχει αποκαλύψει το Documento, αποτελούσε ένα σχέδιο που στόχευε στην ικανοποίηση αιτημάτων της Novartis. Προκειμένου να ικανοποιηθούν αυτά τα αιτήματα, -τα οποία τελικά ικανοποιήθηκαν-, απαιτούταν όπως κατέθεσε και ο «Αναστασίου» η αποδοχή του προγράμματος από λήπτες αποφάσεων «και το ίδιο το περιβάλλον του πρωθυπουργικού γραφείου».

 

γ. #Novartis_Gate: Δυο μάρτυρες κατέθεσαν ότι ο Νίκος Μανιαδάκης δωροδοκούσε πολιτικά πρόσωπα

Με μια πολύ σοβαρή παραδοχή που τινάζει στον αέρα την επιχειρηματολογία περί πιέσεων που δέχθηκε από τους εισαγγελείς προκειμένου να καταθέσει για πολιτικά πρόσωπα και συγκεκριμένα για τους Άδ. Γεωργιάδη, Γ. Στουρνάρα, Αν. Σαμαρά, εμφανίστηκε σε συνέντευξη του στον ΣΚΑΪ ο Ν. Μανιαδάκης.

Ο κατηγορούμενος πλέον για την υπόθεση της Novartis παραδέχτηκε πως η υποτιθέμενη άσκηση πίεσης από τους εισαγγελείς ουσιαστικά προήλθε από την ανάγκη να απαντήσει σε καταθέσεις άλλων προστατευόμενων μαρτύρων που τον εμφανίζουν ότι δωροδόκησε τα συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα.

Δηλαδή, δυο μάρτυρες πριν από αυτόν και πριν την προσπάθεια φυγής του στο εξωτερικό είχαν καταθέσει πως ο Ν. Μανιαδάκης ήταν αυτός που χρημάτιζε τους πολιτικούς. Έτσι οι εισαγγελείς του ζήτησαν να καταθέσει αν όλα αυτά ισχύουν.

Αν έχετε υπομονή (επιλέξαμε ενδεικτικά αποσπάσματα  από τα παραπάνω κείμενα μόνο γι αυτό το λόγο,για να μην κουράσουν),  διαβάστε και βγάλτε κι εσείς  τα εξής συμπεράσματα, μόνο με την απλή, κατα-πασι-φανή λογική  που λέει πως 1 + 1 =2  και ποτέ δεν κάνουν…11.

Συμπεράσματα:

  1. “Ηλίου φαεινότερο” πως το σκάνδαλο αυτό της υπόθεσης Novartis ξεπερνά κι εκείνο του Κοσκωτά με τον Ανδρέα Παπανδρέου,   τον χρηματιζόμενο τότε πρωθυπουργό  από το μεγαλοτραπεζίτη της εποχής Γ. Κοσκωτά.  Στο σημερινό σκάνδαλο έχουμε εμπλεκόμενα 10 πρωτοκλασάτα κομματικά στελέχη ,και μάλιστα τους κορυφαίους της κυβέρνησης  Σαμαρά, δηλαδή τον ίδιο τον πρωθυπουργό της χώρας και τον αντιπρόεδρό του κι ακόμα  έναν υπηρεσιακό πρωθυπουργό, τον αντιπρόεδρο της σημερινής Ν.Δ  και π. υπουργούς.

  2.  Το FBI είναι εκείνο που  αποκάλυψε την εμπλοκή των πολιτικών προσώπων στην Ελλάδα. Και σε καμιά περίπτωση δηλαδή,όπως το έντυπο του ναρκέμπορου Μαρινάκη υποστηρίζει παραπάνω, δεν ήταν   σκευωρία του Αλέξη Τσίπρα.΄Εφτασαν οι Αμερικανοί στα συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα,μέσω των πληροφοριών από όμοιους χρηματισμούς της Novartis σε άλλες χώρες. Αλλά σε αυτές, η δωροδοκία περιοριζόταν σε γιατρούς και ανώτατα διοικητικά στελέχη.   ΄Ολες τις  πληροφορίες τις αξιοποίησαν οι Αμερικανοί, οι οποίοι, φρονίμως ποιούντες, προσέγγισαν τον  σημερινό κατηγορύμενο Ν.Μανιαδάκη που ήταν αυτός ουσιαστικά ο οποίος διακινούσε τα μαύρα λεφτά , κι εκείνος, επίσης σοφρόνως ποιών , τα ξέρασε τότε  όλα.

  3. Ο τότε προστατευόμενος μάρτυρας και σήμερα κατηγορούμενος Ν.Μανιαδάκης δεν είπε ΠΟΤΕ πως τον απείλησαν οι ανακριτές και οι εισαγγελείς   να δώσει   Σαμαρά, Βενιζέλο, Γεωργιάδη  και λοιπά πολιτικά πρόσωπα.  Είπε πως  οι ερωτήσεις των ανακριτών για το αν εμπλέκονται αυτά τα πρόσωπα στο σκάνδαλο, αποσκοπούσαν στην   επιβεβαίωση ή όχι    από τον τρίτο προστατευόμενο μάρτυρα,δηλ. τον ίδιο, αν ίσχυαν όσα είπαν πριν από αυτόν οι δύο άλλοι μάρτυρες. Εκείνοι είχαν καταθέσει καθαρά και ξάστερα πως όλοι οι συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι τα είχαν αρπάξει και μάλιστα έκαναν γερή μπάζα.

  4.  Δεν είναι πρωτοφανές  πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, φίλος κατηγορουμένου εφοπλιστή  για μεταφορά τόνων ηρωίνης, αλλά και ο  ίδιος ενεχόμενος σε άλλα σκάνδαλα χρηματισμού του ίδιου και της  σύζυγου του από τη Siemens, βγαίνει απεγνωσμένα ,μαζί με τον Τύπο που τον στηρίζει,  να κουκουλώσουν το μέγα σκάνδαλο, και να προστατεύσει τους ανθρώπους του. Αυτά συμβαίνουν στην Ελλάδα χρόνια τώρα. Ανδρέας Παπανδρέου (σκάνδαλο Κοσκωτά) , Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ( οικονομικό και όχι μόνο πολιτικό το σκάνδαλο Αποστασίας κι εκείνο των “μαύρων” ταμείων της λιβεριανής εταιρείας Mayo)  . Και αυτούς   εκείνη την εποχή   ο αντιπολιτευόμενος και ο φιλοκυβερνητικός  Τύπος στήριζαν  ή   με απίστευτο φανατισμό  καταβαράθρωναν τους δύο πρωταγωνστές εκείνων των σκανδάλων.

  5.  Το ζητούμενο σήμερα είναι διαφορετικό. Θα ξεφύγουν και αυτοί οι μεγαλόσχημοι διεφθαρμένοι πολιτικοί,όπως τότε ο Ανδρέας Παπανδρέου  και ο κομματικός του αντίπαλος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης; Τούτοι  είναι  οι διδάξαντες (όχι πάντως οι πρώτοι στην Ελλάδα ) στους “επιγόνους” τους  πως η διαφθορά και η πολιτκή στη Ελλάδα είναι  τερατογένηση  διδύμων. Ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος,ο Γεωργιάδης και τα άλλα “καλόπαιδα” απλώς αποδείχτηκαν μαθητάδες καλύτεροι από  τους δασκάλους τους.