Ο ΣΥΡΙΖΑ ΤΟΥΣ ΜΑΡΑΝΕ!

 

Μούδιασαν στον ΣΥΡΙΖΑ από την υπουργοποίηση δύο κυνηγών καρέκλας του ΠΑΣΟΚ (iefimerida.gr)

 

Τα κόμματα,  αστικά και μη (που δεν υπάρχουν, δηλ μη αστικά τώρα πια) έχουν πολλά κοινά να τα συνέδουν, έτσι που  μοιάζουν όλα σαν κρεμασμένες σε  μπανανοκλαρί  μαϊμούδες. Εκείνο, όμως,  που αποτελεί κυρίαρχο και καθοριστικό  γνώρισμα όλων των κομματικών σχηματισμών οποιαδήποτε κατεύθυνση κι αν δείχνουν οι “Ερμές” τους , είναι η  παντελής έλλειψη ειλικρίνειας.  Η υποκρισία έχει κατακλύσει  κόμματα ,  (αποκό)μματα και μορφώματα κάθε είδους , ως  τα  σεσηπότα   υγρά  τα  πτώματα  σε αποσύνθεση.

Οι παραπάνω ακροδεξιά   φυλλάδα και οι αδερφάδες της που στηρίζουν  (με το οικονομικό αζημίωτο,βέβαια) τον πανταχόθεν  ηθικώς όζοντα αρχηγό της Ν.Δ , κουνάνε το δάχτυλο στον πρωθυπουργό και το ΣΥΡΙΖΑ, γιατί  υπουργοποιεί  καρεκλοκένταυρους, που σημαίνει (υπονοούν), ανήθικους  θηρευτές υψηλών θέσεων και πρώτων αξιωμάτων. Αυτοί,  οι αμέμπτοι,  δηλαδή,  ηθικής ,οι εμφορούμενοι από… υψηλά ιδεώδη προσεγγίζοντα τα αντίστοιχα των φορέων του φασισμού (εθνικιστές, προσφάτως Μακεδονομάχοι,  ρατσιστές κ,λπ), κατηγορούν πως οι άλλοι μετέρχονται μέσων και μεθόδων  που οι ίδιοι, αν ήταν κυβέρνηση  και εξουσία,  ουδέποτε θα καταδέχονταν.

Μας λένε ,δηλαδή, πως ο  ΄Αδωνις για παράδειγμα, αυτό το  αμέμπτου πολιτικής ηθικής  πλάσμα, σε καμιά περίπτωση δεν προσβλέπει σε υπουργικές  καρέκλες και αξιώματα  και μάλιστα τέτοια που ..επωάζουν τα χρυσά αυγά. Αλλά ως συνειδητοποιημένος, ιδεολόγος, οραματιστής, πατριώτης, άδολος, αφιλοκερδής μάχεται  για τα δικά μου συμφέροντα, να έχω εγώ και τα παιδά μου “ψωμί” καθημερινά και να ελπίζω  με τη δική του πάντα κοινωνική σύναρση αργότερα  και σε κανένα κομμάτι  παντεσπάνι!

Και μου ζητούν να πιστέψω οι “κοντυλοφόροι” που  βουτάνε συνεχώς την πένα τους στο μελανοδοχείο της απάτης, της διαπλοκής, της διαφθοράς ,του ανομολόγητου συμφέροντός τους εν ολίγοις, πως μόνο οι δύο χτες υπουργοποιηθέντες “κυνηγοί καρεκλών”  είναι οι ανήθικοι” και ο  Γεωργιάδης, που λέμε παραπάνω,είναι η μετενσάρκωση του  πνεύματος του…Αγίου    Φραγκίσκου   της Ασίζης.Τί είναι όλοι τούτοι, μπρε,    και για τί σόι  χαχόλους μας περνάνε οι αφιλότιμοι;

Λοιπόν,να εξηγούμαστε. Τα λέγαμε και πρόσφατα. Η “πολιτική” και οι φορείς της “πολιτικοί” είναι απάτη. Και χωρίς εισαγωγικά αμφότεροι οι όροι ,δεν έχουν υπόσταση και περιεχόμενο.

Αν εξαιρέσεις την αρχαία ΄Αμεση Δημοκρατία, που και τούτη είχε χίλια κουσούρια ,όλα τα υπόλοιπα πολιτεύματα, τα καθεστώτα, οι εξουσίες  είναι επινοήσεις, κατακτήσεις και “στέφανοι δόξης” και κονόμας  καιροσκόπων, τυχοδιωκτών, φιλόδοξων.  Η πονηρή    αλεπού από τη γηραιά Αλβιώνα, ο ευφυολόγος Τσόρτσιλ, είχε  πει εκείνη  την περίφημη   ατάκα πως “η Δημοκρατία είναι το χειρότερο πολίτευμα, αν δεν υπήρχαν όλα τα άλλα”. Εξυπνακισμός, φυσικά, που  χαϊδεύει τα αυτιά   μόνο των αφελών, όσων  μπορούν να ξεδιακρίνουν  διαβαθμίσεις στο κακό. Αλλά, είναι αυτονόητο και λογικό πως  είτε κάνεις άλμα  1 μέτρο και 99 εκατοστά ,είτε μόνο 99 πόντους σε ένα  γκρεμό 2 μέτρων ,δεν περνάς απέναντι ,αλλά πας  σβουριχτός στα… τσακίδια. Το μη χείρον είναι καλύτερο από το χείρον, μόνο, αν δεν υπήχαν τα αντώνυμα  παραθετικά του επιθέτου  αγαθός , βελτίων, βέλτιστος.

Κι αυτή η διαπίστωση εξηγεί γιατί, όσοι ασχολούνται με την πολιτική στο αντιπροσωπευτικό, δημοκρατικό ΜΑΣ σύστημα, είναι κυρίως από μέτριοι (το μη χείρον) ως κάκιστοι. Συνετός, λογικός , έντιμος, συνειδητοποιημένος πολίτης δεν έχει τις…προδιαγραφές να γίνει “πολιτικός”. Μόνο οι ευρισκόμενοι στον αντίποδά του είναι οι κατάλληλοι για την άσκηση  της  εξουσίας,  όπως τη ζει αιώνες τώρα η ανθρωπότητα.

΄Ετσι εξηγείται επίσης  πως  πολιτικούς  σήμερα και ανέκαθεν ούτε με το “λύχνο  του Διογένη”  δε στάθηκε ποτέ τυχερή να συναντήσει η Ιστορία. Αντίθετα, βρίθουν  οι Βουλές  και τα Κοινοβούλια στον κόσμο  από “πολιτικούς”  της συνομοταξίας “όλα τα γουρούνια ίδια μούρη”.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μας  μάρανε;