ΕΡΩΣ, ΠΟΡΝΙΚΩΣ ΗΤΤΗΜΕΝΟΣ

 

Όταν μπερδεύεται το πορνό με τον έρωτα – To σεξ μεταξύ εφήβων στην εποχή του διαδικτύου και των social media

 

Φλερτάρουν οι έφηβοι; Νιώθουν την αγωνία του πρώτου ραντεβού; Την αμηχανία του πρώτου φιλιού; Ερωτεύονται; Η απάντηση κανονικά θα έπρεπε να είναι «ναι» χωρίς δεύτερη σκέψη. Δεν είναι όμως.

Για τους παλαιότερους οι ανθρώπινες σχέσεις των παιδιών που βρίσκονται στην εφηβεία περνούν σοβαρή κρίση, για τα ίδια τα παιδιά όμως είναι απολύτως φυσιολογικό προτού καν αγγίξουν κάποιον να του έχουν στείλει φωτογραφίες με πόζες σεξουαλικά πολλά υποσχόμενες, με τα γεννητικά τους όργανα σε στύση και τα στήθη τους έτοιμα να εκραγούν. Είναι απολύτως φυσιολογικό να έχουν κάνει σκληρό σεξ με ένα κορίτσι ή ένα αγόρι χωρίς νωρίτερα να το έχουν γνωρίσει. Να υποδυθούν δηλαδή τους πρωταγωνιστές μιας ταινίας πορνό με ανύπαρκτο σενάριο και διαλόγους.

Τι άλλαξε από τότε που το πρώτο ραντεβού προκαλούσε έναν αφόρητο κόμπο στο στομάχι; Γιατί χάθηκε η προσμονή για το πρώτο φιλί; Οι έρευνες αναφέρουν ότι η συχνότητα επαφής με πορνογραφικό υλικό αλλά και η εύκολη πρόσβαση σε αυτό κυρίως των αγοριών καθώς και τα λαϊφστάιλ πρότυπα των κοριτσιών έχουν μπερδέψει τα παιδιά σε τέτοιο βαθμό που θεωρούν ότι πολλές φορές η σεξουαλική επαφή απαιτε

«Τα παιδιά κοινωνικοποιούνται πάρα πολύ μέσω του διαδικτύου, χάνουν τη φυσική επαφή, με αποτέλεσμα να χάνουν και κάποιες κοινωνικές δεξιότητες, δηλαδή χάνουν τον τρόπο να προσεγγίσουν κάποιον στον φυσικό χώρο, τη βλεμματική επαφή, τις ατάκες που λένε. Τα αγόρια γίνονται πολύ πιο παθητικά, τα κορίτσια πιο επιθετικά, χάνεται ο ρόλος του κυνηγού στα αγόρια και αυτό δεν ικανοποιεί τα κορίτσια τελικά» εξηγεί η κ. Τσίτσικα.

 

Μάλλον, ως ένα σημείο  η…Αντιγόνη   μπερδεύει τους μηρούς της (μπούτια της στην καθομιλουμένη αλλά μη …καταγραφομμένη) . Και δεν μιλάμε για την ηρωίδα του Σοφοκλή στην ομώνυμη τραγωδία,αλλά για την υπογραφόμενη την ακρίβεια   της παραπάνω έρευνας  .

΄Ερωτας και πορνό το θέμα . ΄Αλλο το ένα και άλλο τ άλλο, σου λέεη  η προσκυνημένη  στις επιταγές και τα κηρύγματα του Παύλου και του Σαίξπηρ ΄κοινωνική πλειονότητα.  Στα στερότυπα, δηλαδή ,με τα οποία μας γανώσανε τις γενιές τα μυαλά,αναντάμ παπαντάμ.

Δηλαδή, όποιοι είναι ερωτευμένοι και ως ζευγάρι αντιγράφον  σκληρές σκηνές από πορνό, είναι οι φυσιολογικοί και οι  αποδεκτοί.΄Οποιοι πάλι κάνουν τα ίδια, αλλά δεν είναι ερωτευμένοι,είναι οι  αφύσικοι ,οι μπερδεμένοι και  εκτός κοινωνικών κανόνων.

Ειδικά οι  δυστυχείς  οι έφηβοι. Τί κι αν η τεστοστερόνη και  η οιστραδιόλη χτυπούν  κόκινο στα  πυρωμένα κορμιά τους!Τί κι αν το μυαλό κολλημένο σαν βελόνα παλιού γραμμοφώνου, δεν λέει να βαρεθεί κάποια στγμή και να επιτρέψει είσοδο  στη φυσική,την άλγεβρα  και την ιστορία . Αστεία πράγματα.

Κι αυτό είναι αφύσικο, ως πορνό, μας λένε. Αν, δηλαδή, δυο έφηβοι ανοίγουν καμ .. του δίνουν  κα καταλαβαίνει και μόλις τελειώσει η φάση λένε… άντε γεια κι ούτε σε είδαμε ούτε σε απαντήσαμε,αυτό είναι πορνό, καθόλου φυσιολογικό και επικίνδυνο . Αν όμως τα  ίδια πιτσουνάκια ,μαθητές της Β Λυκείου στο ίδιο σχολείο, σαλιάριζαν συνεχώς και αδιαλείπτως σε διαλείμματα και  τάξη  στο δε σπίτι σαν λείπανε  οι δικοί τους  γυρίζανε  πορνοτοταινία προδιαγραφών ,  αυτό είναι και ρομαντικό (προπαντός), φυσιολογικό (πρωτίστως) και  σύμφωνα με τα παραδεδομένα ( πάνω απ΄όλα)

Τί μας λένε.   Δε ρωτούν κι  εμάς, που δεν είχαμε ως έφηβοι ούτε καμ, ουτε σκληρό πορνό,πέρα από κάτι πορνοπεριοδικά της κακιάς ώρας, πόσο στερημένα μεγαλώσαμε σεξουαλικά ,αλλά και πόσες αποτυχημένες σχέσεις ζήσαμε, μια και στα 16 μας βλέπαμε το λαλημένο φιλόλογο να λιώνει απαγέλοντας  “΄Ερως ανίκατε μάχαν”  και  τρώγαμε στη μάπα  τις  γλυκαντερές ταινίες Βουγιουκλάκη Παμαμιχαήλ.

Ανηλεές  σφυροκόπημα του νεανικού και άβγαλτου μυαλού.  Και από απαράδεκτο ως εγκληματικό το μήνυμα από παντού   “πάνω απ΄όλα ο έρωτας, η αγάπη, που δεν μπορεί θα έρθει κι εκεί θα  τα θυσιάζεις όλα,ακόμα και το σεξ με τους άλλους-ες”. Και  αργότερα, βέβαια, επειδή η φύση και η ζωή είναι σκληρά καρύδια, εισπράξαμε τη λυπητερή  ως ενήλικες. Συντρίμμια σχέσεων,απογοητεύσεις και..παράνομο σεξ (“παντρεμένοι και οι δυο, γύρνα σε παρακαλώ!)

Σταματήστε τις αηδίες, τα κηρύγματα και τις στρατευμένες  ατάκες περί αγάπης , έρωτα και μονογαμίας .  Σκέτο σεξ είναι κι αυτό ,ούτε καλύτερο ούτε χειρότερο ή διαφορετικότερο από το …   πορνικό και  το one night stand . ΄Οταν λείψει το σεξ, ο περίφημος έρωτας και η καψούρα σας  το βάζουν κ αυτά στα πόδια. Και κρυμμένοι από μια μεριά ο Παν,και οι Σάτυροι    χτυπιούνται  από  τα γέλια στο χώμα της αρκαδικής γης  και ασυγκράτητοι ορμούν στο κυνήγι της πρώτης Νύμφης που  βρέθηκε μπροστά τους.