ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΥΜΠΟΥΡΟΠΟΥΛΟΣ. Ο ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ ΑΚΤΙΒΙΣΤΗΣ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΣΤΕΛΙΟ ΚΥΜΠΟΥΡΟΠΟΥΛΟ
Πρόταση μομφής κατά του Πολάκη καταθέτει η ΝΔ, μετά το Πάσχα

Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή με κόκκινο φόντο

 

«Τον κατηγόρησε ανοιχτά γιατί έκανε χρήση του νόμου για τα άτομα με ειδικές ανάγκες για να διοριστεί στο ΕΣΥ. Άφησε απαράδεκτα υπονοούμενα για έναν άνθρωπο του οποίου η προσωπική διαδρομή αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας.
Ντροπή σας που τον στηρίζετε σιωπηλά. Ετσι αντιλαμβάνεστε μια κοινότητα ίσων ευκαιριών.
Ως εδώ, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι.
Ο Στέλιος δεν έχει την ανάγκη μας. Εμείς, η ελληνική κοινωνία έχει την ανάγκη του Στέλιου και του θετικού παραδείγματος που δίνει μέσα από τη δική του προσωπική διαδρομή», συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πριν λίγες ώρες ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος έγραψε στο Twitter πως «δεν θέλησα ποτέ μόρια, επιδόματα, χάρες. Ίσες ευκαιρίες διεκδικώ. Διεκδικώ αυτό που δεν υπάρχει», κάτι το οποίο δεν άφησε ασχολίαστο ο Παύλος Πολάκης.

«Αν διεκδικούσες ίσες ευκαιρίες κύριε Κυμπουρόπουλε, να έβαζες χαρτιά για να προσληφθείς επιμελητής Β στο ΕΣΥ με κρίση από συμβούλιο όπως οι άλλοι γιατροί και όχι έτσι (όπως δικαιούσουν ως ΑΜΕΑ). Ντροπή και κρίμα να λες αυτά που λες».

Και  η Φώφη Γεννηματά: «Δεν περιμένουμε να αποπέμψει ο κ. Τσίπρας τον κ. Πολάκη. Το ξέρουμε ότι τον εκφράζει απόλυτα. Όμως τόσο δηλητήριο για έναν νέο άνθρωπο μόνο από φασίστες…».

 

Μόνο βαμμένους Δεξιούς ή φασιστοειδή σαν τη Γενηματά,που βρίζει τους άλλους ως φασίστες, (“άλλων  ιατρός, αυτός έλκεσι βρύων”),  πείθουν οι όψιμες ευαισθησίες Μητσοτάκη και της Δεξιάς γενικότερα για τα άτομα με ειδικές ανάγκες. ΄Οσο για τον ίδιο τον Κυμπουρόπουλο, θα έπρεπε να ντρέπεται, όπως πολύ καλά του έγραψε και ο Πολάκης.  Αλλά ως Δεξιός, το αποκλείουμε τώρα πια.

Παλιότερα, τον είχαμε στηρίξει το Στέλιο. Δεν ψιλιαστήκαμε  πως  παίζει τέτοια αισχρά  παιχνίδια πως είνα  Δεξιός παρτάκιας. ΄Οσο εκείνος κρυβόταν στις αίθουσες  συνεδριάσεων των “κλαδικών” της ΝουΔου, εμείς οι αφελείς τον χειροκροτούσαμε.   Νομίζαμε πως είναι ένας ανιδιοτελής, ακτιβιστής ΑμΕΑ, μέχρι που σήμερα αποδείχτηκε πως δεν ήταν τίποτα περισσότερο από έναν καιροσκόπο, ένα θεατρίνο.

Το γεγονός και μόνο πως ελαφρά  τη καρδία πούλησε όλους στους διάφορους ιδεολογικούς χώρους  που τον στηρίζαμε   και έπεσε  στην αγκαλιά του Μητσοτάκη, αυτό και μόνο χαρακτηρίζει  και τις προθέσες του  και τα ταπεινά του ελατήρια για προσωπική ανέλιξη. Δεν πούλησε μόνο  τον εαυτό του. ΄Εφτυσε όσους πίστεψαν πως είναι παλικάρι  και βγήκε  μπροστά να παλέψει για τα δίκαια των ανθρώπων που βρίσκονται στην ιδια κατάσταση με εκείνον. Τους γέλασε οικτρά.Τους πρόδωσε .Και  τούτο μόνο, είναι ό,τι χειρότερο.

Είναι σαν ο γράφων που  διαβεβαιώνει σε όλους τους τόνους πως υπηρετεί την ανεξάρητη, μη ελεγχόμενη από κέντρα ιστορική δημοσιογραφία, ξαφνικά να βλέπουν φίλοι κα εχθροί  να φιγουράρει το όνομά του στις κομματικές λίστες υποψηφίων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ας πούμε .Και να συνεχίζει από εδώ να λέει τα ίδια περί αμερόληπτης και μη χαλκευμένης ιστορικής κρίσης. Πέρα από γελοίο θα ήταν και αισχρό.

 

Όταν χρησμοποιείς  το πρόβλημά σου, την αναπηρία σου, για να κερδίζεις πόντους , θέσεις και αξιώματα, όπως θρασύστατα αρνήθηκες, Κυμπουρόπουλε,πως έπραξες ως τώρα και όταν με τις επιλογές σου γίνεσαι η πλατφόρμα, για να περάσει ο ανήθικος λαϊκισμός και η δημαγωγία,  αποδεικνύεις πως δεν υπήρχε ίχνος αγωνιστικότητας και ακτιβισμού σε όσα έκανες. Απλώς προωθούσες το προσωπικό σου συμφέρον, ως κοινός καιροσκόπος και χρησιμοθήρας.

Και όφειλες να ντρέπεσαι ,όχι τόσο εμάς που σε στηρίζαμε, πριν αποκαλύψεις την ντροπιαστική, ιδεοληπτκή σου ταυτότητα, αλλά  τις χιλάδες ΑμΕΑ,που  εκείνοι δεν είχαν τη δική σου τύχη  να κερδίσουν τη θέση που πήρες εσύ στο ΕΣΥ,με την ιδιότητα με την οποία την απόκτησες. Αν ΟΛΟΙ οι ΑμΕΑ είχαν την ιδιαίτερη, δική σου προνομιακή μεταχείριση,ουδείς θα είχε αντίρηση.Η επιλεκτική όμως αυτή εξυπηρέτησή σου  είναι που προκαλεί και εξοργίζει.

Πολλώ μάλλον, όταν θρασύτατα λες,πως ” δεν θέλησα ποτέ μόρια, επιδόματα, χάρες. Ίσες ευκαιρίες διεκδικώ. Διεκδικώ αυτό που δεν υπάρχει». Δηλαδή, θες να μας πεις, πως  ξαφνικά οι ανάπηροι της χώρας  έγιναν όλοι “επιμελητές Β”, χαριστικά, όπως εσύ,ο καθένας  στον εργασιακό του χώρο,για να μπορείς να σεμνύνεσαι πως με την αξία σου ,πήρες τη βολεμένη θεσούλα στο δημόσιο;

Μας δουλεύεις κιόλας,αγόρι μου! Μόνο που δεν πείθεις κανένα πια, πλην της  παράταξης της  ντροπής! Αφήνεις συνειδητά να εκμεταλλευτεί την αναπηρία σου ο Μητσοτάκης ,αρχηγός ενός κόμματος που όσες φορές κυβέρνησε,  ουδέποτε ενδιαφέρθηκε για τους ΑμΕΑ. Γιαλαντζί  αγώνες έκανες.  Και κρίμα σε μας τους αφελείς που δε σε πήραμε νωρίς χαμπάρι. Αλλά, όπως πάντα ,”τα στερνά νικούν τα πρώτα”

Ο Σοφοκλής  , ασεβή Στέλιο Κυμπουρόπουλε, σου παραγγέλλει από βάθος χρόνου:   “…μάθηθ’ ότι ούκ εξ άπαντος δεί το κερδαίνειν φιλείν.
ἐκ τῶν γὰρ αἰσχρῶν λημμάτων τοὺς πλείονας
ἀτωμένους ἴδοις ἂν ἢ σεσωσμένους”.  Διέπραξες  ΄Υβρη. Ουδείς,οφείλεις να γνωρίζεις, σώζεται, αν πέσει στο έσχατο των ανθρώπινων αμαρτημάτων.

΄Οσο γα τον Πολάκη, ειλικρινά του… βγάζουμε το καπέλο.΄Οχι για τον τρόπο, τον ιδιόμορφο….σφακιανό που εκφράζεται .Αλλά, γατί, τουλάχιστον την τελευταία 20ετία, είναι ο μοναδικός υπουργός υγείας,που δε χρηματίστηκε ασύστολα,όπως έκαναν ΟΛΟΙ οι προηγούμενοι ομόλογοι.

Και βέβαια είναι αυτό που τους τσούζει όλους. Εξ ου και οι αμετροπείς  και χυδαίες επιθέσεις εναντίον του. Πώς ξέφυγες εσύ, κ@λόπαιδο Κρητίκαρε και δεν είσαι ίδιος σαν και μας; Σου λέει το αληταριό της ομάδας της μίζας  και της λαμογιάς του Γεωργιάδη,του Αβραμόπουλου, του Βενιζέλου,του Λοβέρδου. Χαλάει την πιάτσα  ο Πολάκης. Εξοντώστε τον .