ΠΟΙΟΙ ΕΚΑΨΑΝ 100 ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΜΑΤΙ;

 

“AΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
Φωτιά στο Μάτι -Διάλογοι σοκ πυροσβεστών: Εχει καεί πολύς κόσμος, έχει νεκρούς, αλλά δεν τους ανακοινώνουν”

Στιγμιότυπα από την τραγωδία με τη φωτιά στο Μάτι

Αποκαλυπτικές είναι οι δηλώσεις πυροσβεστών και κατοίκων στο Μάτι για την ημέρα που η καταστροφική φωτιά πέρασε από την περιοχή και τα έκανε όλα στάχτη. Ελλειψη συντονισμού, καθυστέρηση χρήσης εναέριων μέσων και ευθύνες-μπαλάκι ανάμεσα σε Πυροσβεστική, Αστυνομία και Πολιτική Προστασία.
Πηγή: iefimerida.gr

 

Aπίστευτες και κόντρα απίστευτες αποκαλύψεις, όλους αυτούς τους μήνες μετά τη μεγάλη πυρκαγιά στο ΜΑΤΙ στην οποία απανθρακώθηκαν  100 άνθρωποι. Αποκαλύψεις για την ανετοιμότητα,την αδιαφορία,το αλαλούμ των υπηρεσιών του κράτος των Συριζαίων. Και όλα αυτά από την βρώμικη δεξιά παραπληροφόρηση, που δε δίστασε να σκυλέψει νεκρούς,να κυκλοφορήσει  (όντως εδώ ταιριάζει το επίθετο) απίστευτα ψεύδη ,για να κρύψει ένα και μοναδκό ζητούμενο που είναι και η μοναδική απάντηση στο ερώτημα, όχι, μόνο ποιος έχει ευθύνες για τη μη έγκαιρη επέμβαση και το συντονισμό των υπηρεσιών τη διάρκεια της πυρκαγιάς, αλλά ΚΥΡΙΩΣ ποιος έκαψε  τους συνανθρώπους μας στο Μάτι.
Αν κάνετε μια  πρόχειρη (δε χρειάζεται ενδελεχή) έρευνα στον αισχρό, δεξιό “Τύπο”, δε θα βρείτε ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ στο κρίσμο  αυτό ερώτημα. Μάθαμε πόσο  εγκληματικά υπέυθυνος  ήταν ο πυροσβέστης στο Μάτι,που έλειψε από το πόστο του… 3 ολόκληρα λεπτά, για να πάει προς νερού του!  Αυτή η  ασυγχώρητη  απουσία του πυροσβέστη σε συνδυασμό με  άλλες χίλιες τέτοιες…φοβερές παραλείψεις, παραβάσεις καθήκοντος, αδιαφορία, σκοπμότητα  και άλλα τέτοια ηχηρά του κράτους  τω Συριζαίων, οδήγησαν στη καταστροφή.
“Να βγάλει από τη μύγα ξίγκι” πάει  ο Μητσοτάκης. Να αποκρύψει την τεράστια  ευθύνη του για το κακό στο Μάτι  και από την άλλη, να αποκομίσει κομματικό όφελος. Αδίστακτος, ανήθικος, βρώμικος. Θάβει την αλήθεια (και δεν είναι η μόνη),γιατί κουβαλάει  την ηθική αυτουργία  της δολοφονίας τόσων ανθρώπων. Τα δικά του εμπρηστκά συνθήματα  για προδότες, αλήτες, αρνησιπάτριδες, έβαλαν  τους εκρηκτικούς μηχανισμούς και τα “στουπιά”  στα χέρια των παραστρατιωτικών και των απόστρατων  εθνικιστών και  έκαψαν τους ανθρώπους. Μια εκατόμβη νεκρών, αθώων θυμάτων.   ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ, εκτός  των άλλων,  φέρνει  και το κρίμα, το τεράστιο και ασυγχώρητο έγκλημα στο Μάτι. Θυσία στο Μολώχ της αφροσύνης, του φανατισμού,της τύφλας, της απανθρωπιάς.
΄Οπως έχουμε επανειλημμένα αποδείξει εδώ, η φονική πυρκαγιά στο Μάτι με την τραγική κατάληξη,δεν οφείλεται σε καμιά αμέλεια κάποιου κατοίκου που… έκαιγε ξερόχορτα στο Νταού. Kατακαλόκαιρο,με τους Μακεδονομάχους σε ντελίρο και τη Ν.Δ να ομνύει στο όνομα της εκδίκησης (“φωτιά και τσεκούρι”!), με την απέλαση λίγες ημέρες πριν, μετά από αμερικάνικες πληροφορίες και  αδιάσειστα στοιχεία, των Ρώσων παρακτόρων, που είχαν σχεδιάσει και αναθέσει τους εγκληματικούς ρόλους σε αχυρανθρώπους τους εθνικιστές, δεν μπορείς να βγαίνεις και να λες πως: Μια μικρή  φωτιά, ξέφυγε από  Νταού Πεντέλης  και όχι με 10 με …100 μποφόρ  να είχε,  ταξίδεψε χιλιόμετρα, πέρασε ασφάλτους ,  πλάτους 50 μέτρων, ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ ΕΙΔΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ, ΝΑ  ΔΕΙ ΤΗ  ΦΩΤΙΑ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙ  και κατέληξε στο Βουτζά και το Μάτι!
Οι φωτιές  μπήκαν από δολοφονικά χέρια συντονισμένες, προγραμματισμένες από “κέντρο” που έδινε εντολές. ΄Οπως τις ίδιες ημέρες έγινε το ίδιο και στην Κινέτα. Μονο που εκεί δεν υπάρχει πια τί να κάψουν ,φρόντισαν άλλοι  από παλιά να εξαφανίσουν τη βλάστηση.
Οι φωτιές στο Μάτι έμπαιναν δίπλα στα σπίτια των κατοίκων. Δεν ήρθε η φωτιά από το πουθενά και μάλιστα, επαναλαμβάνουμε,ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΤΗ ΔΕΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΑΠΟ ΝΤΑΟΥ ΣΕ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ, ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ  Ο ΒΟΥΤΖΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΤΙ.  Αστείο,αν δεν ήτα τραγικό.
Γι΄αυτό και οι 100 νεκροί και  η άλλη φυσική καταστροφή. Γιατί  δεν πρόφτασαν οι άνθρωποι να αντιδράσουν, να φύγουν. Μόλις  200-300  μέτρα πιο κάτω  ήταν η θάλασσα να σωθούν. Και μιλάμε για κατοίκους που ήξεραν την περιχή σαν την παλάμη τους. Πιάστηκαν στον ύπνο, εξ απήνης, αφού οι φωτιές έμπαιναν στο κατώφλι τους και φούντωναν “ώσπου να πεις κύμινο”.
Δεξιοί, ακροδεξιοί, ναζιστές,εθνικιστές  και Ρώσοι είναι οι ένοχοι του εγκλήματος στο Μάτι. Και θα πληρώσουν, όταν η βρώμικη πολιτική αποφασίσει πως ήρθε ή ώρα τους.  Γιατί, “Μπορείτε να κοροϊδεύετε όλους τους ανθρώπους μερικές φορές. ΄Η μερικούς ανθρώπους όλες τις φορές. Αλλά, όλους τους ανθρώπους, όλες τις φορές, αποκλείεται να μορείτε να τους γελάτε”.